Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One UI zápor esett a hétvégén
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Butcher82 #1997 üzenetére
Igen. Static Read Control kikapcsolva vagy auton meg Windows boot képernyő 2 mp-ig, majd újraindul a gép. Ezek a ramok egy Asrock P5B-ben(fele ennyi beállítás volt kb., nem volt egy nagy tuninglap) 865-n simán mentek, auto feszen, ebben a lapban DDR2-780-on 2.1V-n se bír 15mp-nél többet AIDA tesztben, Chrome fülek is összeomolnak.
Amúgy memóriatesztre még a Chrome is tökéletes, elég érzékeny a ramra. Böngészés közben ha A manóba! hibát kapsz többször, instabil a tuning.
-
válasz
Scroll Lock #1996 üzenetére
Tölts le a lap honlapjáról BOSt és azt módosítsd.
-
Scroll Lock
tag
válasz
gold007 #1994 üzenetére
Hűtőbordával nem lesz gond. Ha visszatettem az egyik honlapról leszedett moddolt bios-t megnézem, hogy mit ír a CPU-Z. A probléma az, hogy ez utóbbi biosszal hajlamos kikapcsolni. Ezzel a biosszal biztos több feszt kap, de akkor meg rosszul írja ki a bios.
Kontakt tisztító spray-vel megtisztítottam, de illeszkedési hibát nem sejtek.(#1995) kenand:
Előbb csináltam egy saját moddolt bios-t. Még anno, mikor vettem az alaplapot BIN-be lementettem a bios-t és ezt módosítottam a cikkben található leírás alapján, de úgy sejtem, hogy működésbe léphetett a dual-bios, mert mikor elindítottam pár mp után kikapcsolt, majd újra beindítva a CPU-Z-t nem olvastam SSE4-et, pedig beletettem a "1076a" mikrokódot. -
válasz
gold007 #1994 üzenetére
Még amit meg lehet nézni, hogy melyik verziójú a moddolatlan és melyik a moddolt BIOS.
Ha nem ugyan az azt kellene módosítani amivel jól működik az alaplap.
Persze olyan is van, hogy az adott BIOS "nem bírja" a módosítást. Akkor keresni kell egy későbbi, vagy korábbi változatot. -
gold007
tag
válasz
Scroll Lock #1993 üzenetére
A fogyasztásos kérdésben nem tudok segíteni, sajnos ehhez nem értek. Cpu-zvel vagy hwmonitorral nézd meg a valós feszültséget, hogy mennyit ad a lap. Utolsó tippem még az, hogy hátha nem érintkezik jól a proci és felülbírálja a biosban beállítottat. Vagy csak valamiért nem azt a feszt adja a lap. Ha nagyon melegszik akkor mindenképp több feszt kap, különben nem tud nagyobb teljesítményt felvenni. Vagy esetleg rosszul van rajta a hűtőborda, azt nézted?
-
Scroll Lock
tag
válasz
gold007 #1992 üzenetére
Megnéztem, de a feszültség 1,0 V körül van, szóval nem állította el magának. Kipróbáltam egy másik bios-t is ehhez az alaplaphoz, de ezzel is ugyanaz a helyzet: iszonyatosan melegszik a CPU, a venti meg maximálisan pörög. Pedig a moddolt bios a szorzót visszább vette.
Eredeti Bios-sal minden rendben, csak akkor meg nincsen SSE4.1-em, meg valami virtualizációs technológiát nem támogat. Az előbbi egyébként mennyiben tudja visszavenni a fogyasztást? 10-15 Watt?Köszönöm a segítséget!
-
gold007
tag
válasz
Scroll Lock #1991 üzenetére
Valószínűleg BIOS-ban be kell állítani a feszültséget és a szorzót. Az L5420-nak 1,0V körül el kell mennie, a szorzót pedig rakd vissza 7.5-re.
-
Scroll Lock
tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte "GA-G41-combo (rev.2.0)" alaplap és egy Xeon L5420-as processzor.
A fórumon olvastam, hogy érdemes feltenni egy moddolt bios-t, mert gyakori az a hiba, mely szerint az alaplap a gyári bios-szal nem kezeli a processzor SSE4.1 utasításkészletét. A CPU-Z nem jelezte nekem ez utóbbi meglétét. Fel is tettem az alaplapomnak megfelelő moddolt bios-t: volt is SSE4.1, de azt vettem észre, hogy az órajelet visszavette 2,5-ről 2,0 GHz-re (mivel a moddolt Bios 7,5-ről 6-ra vette vissza a szorzót) és a Gigabyte-os "Energy Saver" nevű program pedig a fogyasztásnak többet mutatott kb. 5-6 Wattal. A CPU hőmérséklete is jócskán megemelkedett. Nem igazán tudom hova tenni a jelenséget, hiszen pont a szöges ellenkezőt vártam volna...A moddolt bios-t a témaindító hozzászólásban szereplő egyik linkről szereztem be: [link]
A bios-t frissítést pedig LGA 775 foglalatú processzorral végeztem és ezt követően ment bele a Xeon. -
Szia!
Köszi a kiegészítést, nekem sajnos 1156-ttal nincs tapasztalatom, csak amit olvastam.
Most már a sima DDR3-as is elég olcsó, 2GBs moduloktól alig tudnak szabadulni az emberek...(de már majdnem a 4gbs-sel is az a helyzet)(#1988) CJ4567
Intel is furcsán számoz, 1156 előbb volt, mint az 55, 50, 51, ot még megy a BCLK
-
Speed®
titán
1156ban ha akad épkézláb lap 10 körül, van ráció, főleg i5-7x0 proci mellett olcsó ECC RAMmal..OCval Sandy i5 szint hozható, töredék áron. Sajnos ugyanolyan ritka a lap, mint 1366on..volt X3430 és X3450 procim is, mindkettő jó volt, de érdekes módon asztali H55/P55 lapokban nem ették az ECC RAMokat..míg az i5-7x0ek szó nélkül
Szerk.: BCLK OC 200ra sima ügy, jobb lapokban több is akár.
Az összes procimmal (530/540/550/750/760/3430/3450) ment. -
1156-os lapoknál is megy a BCLK emelés, de tudtommal 180 körül megáll (x58 200-210 ig megy)
BCLK olyan, mint a 775-nél az FSB -
1156-a is van Xeon, de max 4 mag 8 szál és kicsit drágább (mert jóval kevesebbet gyártottak)
x3450-x3470 (11 000Ft tól felfelé)Valószínűleg a cinebench pont még jobb, csak közben más is ment a háttérben.
Azt hiszem 3500Ft-ért nincs ennél jobb, tény a körítés (alaplap) drágább.
-
-
Nem 771/775, de talán érdekel benneteket....
Vettem tartalékba egy 1366-os 32nm-es Xeont: E5620 4 mag 8 szál, a legkiválóbb dolog benne az ára: 3500Ft
Westmere architektúrájú Core i7-nek felel meg (de abból csak 6 magos volt) 4 magosak a korábbi fejletlenebb Nehalem változara épültek, és többet fogyasztottak.
Szóval 4 mag, hyperthreading miatt 8 szál.
18x szorzó (4 maggal mehet a turbószorzó 19x), 133 BCLK alapban, 2.4Ghz .
RAM beállítással kellett játszanom mert 1066-os frissítési értéket állított be 1333Mhz-hez is, úgy meg nem indult.
Ezután viszont szépen ment 200-as BCLK-val, 3.8Ghz-n (sima Intel 1366-os stock hűtővel)Tény az alaplap több mint 2x annyi volt, mint egy DDR2 775-ös (27 000Ft), de ebbe sok olcsó DDR3-as pakolható
Nem azt mondom, hogy azonnal cseréljétek le, inkább csak arra utalnék, hogy olcsó CPU-val is lehet jó kis teljesítményt elérni.
-
Butcher82
senior tag
beállítottam a biosban, ezt "ajánlotta" fel
-
Nics mók, Xeon E3, de drága...(max 4 magos)
1366-ba mók nélkül, nagyon jó áron, (1156-ba is van, 34xx de drágább, és nincs 6 magos)
2011 v1-be (X79 chipset). De nem minden X79-es lap támogatja, olyan is van, hogy a 3 Core i7-en kívül semmi más nem megy bele!. 30k felett, de kis szerencsével 40-50k között a kár 8 magos is van. De tuning 0.....2011-es Xeonok szorzója lockolt, BCLK emelés max 1-2% . És alig gyorsabb, mint a 1366 ugyn olyan órajelen
2011 v3 X99 már nagyon jó a Xeon E5 v3, de piszok drága, más kategória...
-
i920 tényleg nem sokat ér, de lapot kis türelemmel 25-35 között ki lehet fogni.
L5638 van 13K-ért, X5650 20k-ért. (6 magosak)
De ha 4 magos 8 szálú úgy 3.5Ghzig biztosan húzható Xeon E5620 is elég, az már 3500Ft-ért is van!
Teszt az utóbbiról
Tény én már kevésbé játszom (gyakorlatilag nem), vagy amit előveszek- nagy ritkán- azok régi darabok 2 magos gépen is elmennek
-
M3lakH
tag
Csak ránéztem itt HA-n hogy ilyen 60-70k körül mennek a 1366 os fél konfigok, amik épp fentvannak. Namost ezekben általában i7 920 szerű cucc van(esetleg kicsit jobb), ami alapon nem túl nagy előrelépés. Sőt...
3470/3570-szerű i5 ök vannak 40-45 körül (most jobban rápillantva 4.gen 45-50 között is akár) , alaplap gondolom 15-20 ból meg kéne hogy oldható legyen (20-30 között van új is) és elsőre egy 8 gigás ddr3 boltból 8-10k..(aztán kicsit később még egy..) Ha egyben veszem az egészet valakitől, még olcsóbb is lehet. Egyenlőre a játék ami zabálja a hardvert, filmvágás, renderelés ilyesmi nem játszik egyenlőre.Gondolom 1155/1150 be nincs mókolható xeon..
-
Ha csak játék a cél akkor jól járhatsz egy Corei5K-val, azért a proci drágább, mint egy 6 magos 1366-os Xeon... és BCLK emeléssel a Xeon is jól húzható. Tény a 1366-os lapra vadászni kell..nem kell elkapkodni...
Ha mást is csinálsz akkor az öreg 6 magos Xeon jobb lehet.(#1969) Butcher82
Az a kérdés mit nem akarsz esetlegesen tönkretenniReszelés lassabb, max. CPU megy gallyra, a foglalat vágás gyorsabb (de ha elhajtod a lábat tönkre vághatod a lapot, főleg a hátsó pöcök macerásabb), és csak 1x kell megcsinálni, ha procit cserélsz akkor többször is kell reszelni..
Szóval kiken a pap kinek a papné... -
Butcher82
senior tag
Ha valakinek segít. Én nem vágtam ki a CPU foglalatól a pöcköket hanem, fogtam egy E6300 procit mellé tettem a Xeon-nak bejelöltem hol kell lennie a két bevágásnak majd sima (OBI-s) tűreszelővel kireszeltem. Közben többször belepróbáltam a foglalatba, hogy azért minél kevesebbet kelljen kireszelni.
-
M3lakH
tag
Vicces lenne, ha a gyártó 16 Gigát ír, de 2 gigás modulnál nem enne többet
Amúgy szerintem ha van újabb keltezésű bios, mint amikortól jöttek a 8GB-os DDR3-ak, akkor érdemes lehet megpróbálni.Nyilván egy kölcsön rammal, és csak akkor venni sajátot, ha tuti jó.AMD Only Ramokra pedig ennyit mondanék : Értem.
Azoknak lett volna érdekes, akiknek csak 2 slot van.
Én a sajátomba biztos nem fogok kínlódni DDR2 es 4 gigásokkal, a 8 gigám még kitart addig amíg a xeon, ami már lassan csere érett (legalábbis terveződik..). Ahogy néztem 1366-os árból már 3.gen i5 is összehozható, valószínűleg ilyesmi lesz a folytatás..(inkább játékra kell az erő, oda meg a sok mag/még több szál helyett a single core power kell, minél újabb utasításkészlettel, de még kialakulóban van) -
válasz
bab1987 #1956 üzenetére
Támogatás oldalán nem olyan nehéz megtalálni a listát.... hivatalosan csak 1 és 2GB-s modulok szerepelnek, nem azt mondom, hogy a 4GB vagy 8GB-s s nem megy, de próbálni kell...4GB-s valószínűbb.. (az össsz 16GB miatt).
-
Butcher82
senior tag
Bocsánat, előbb kérdeztem mintsem utánanéztem volna (google tudja a választ), a BIOS-ban a Remap Feature-t "Enabled"-re kell rakni.
-
Butcher82
senior tag
Természetesen win 7 64bit van fenn. Mi lehet a BIOS-szal, miért csak 3Gb-t lát?
-
bab1987
tag
válasz
Smktrooper #1957 üzenetére
Szóvak akkor 4*4 lesz a nyerő. És ezek tudnak Dual-ban működni majd?
-
válasz
Smktrooper #1953 üzenetére
Mindkét érv elfogadható
Lényeg amikor ezek a DDR3-as 775-ösök megjelentek, 1 és 2GBs modulok voltak..(talán 4, de 8 biztosan nem). Hivatalos adat biztosan nincs 8-as támogatásáról, de meg lehet nézi az alaplap support oldalán -
Smktrooper
senior tag
válasz
bab1987 #1949 üzenetére
4x4 a javallot, mert az a maximum ahogy le tudja kezelni a chip. 32GB ot kéne támogatnia a chippnek, h menjen a 8Gigás modul.
+ HIBAJVAITÁSNÁL is jobb ha több kisebb részegységed javithato....
&Kenand
P45 max 16 Giga. vagy láttatok már 32 es P45-öt, mert akkor valamiből kimaradtam.(komolyan kérdezem)
-
válasz
bab1987 #1949 üzenetére
Ha a lap támogatja a 8-ast, 2 modul mindig jobb, mint 4 (olcsóbb és jobban hózható) Mivel a P35/45 dual channel nem nyer semmit 4 modulból. (LGA 2011 (x79/99), X5000/5400 (dual 771 4 csatornás vezérlővel rendelkezik ott más a felállás (de a x5000-nél is a 4 alig gyorsabb, mint a 2...)
Szóval próbáld ki menj el egy helyi boltba, aztán nézd meg, vagy ha nem megy próbálj rákeresni a NET-en
-
Az Mad only is megy Inteles lapokban,de csak Via chip-essel..........
jóformán.Elhiheted volt már nálam vagy 100-150gb-nyi ilyen ram
és szinte 100% csak azokban a via-s 775-ös lapokban voltak hajlandóak menni
Amibe tuti nem mennek(mert próbáltam):g31,g33,p35,p43,p31szvsz Intel chipsetben 100%nem mennek ezek az AmdOnly ramok
-
bab1987
tag
válasz
Smktrooper #1945 üzenetére
Most tervezek venni 16GB DDR3-at az új Giga (P45) lapomba. Hogy érdemes megvenni? Mehet 2*8? Vagy vegyek 2x 8gigát bontva (2*4)?
Remélem érthetően fogalmaztam
-
-
válasz
Smktrooper #1945 üzenetére
Én évekkel ezelőtt játszottam, akkor bőven elég volt 2GB....
Most levetett RAM-okból 12GB-t hoztam össze magamnak, de nem játék a fő cél.
4GB RAM-mal is lehet jól gazdálkodni, játék alatt ki kell lőni minden mást. -
Smktrooper
senior tag
Jelenleg max 16 GB amit az otthoni programok max használnak.
Szimulátorok használhatnak ennél többet is. Viszont a legtöbb játék 4-6-8 GB Rendszer memóriát igényel maximum. Tehát, ha az vna irva egy játékra, hogy 4GB az ajánlott memoria neki, akkor a rendszernek 8GB nak kell lennie, ha 6GB van megjelölve akkor a rendszenek 12GB nak kell lennie, 8GB-nál meg 16 GB rendszermemória kell neki... -
válasz
craftsman01 #1943 üzenetére
3-4X erősebért mélyen zsebbe kell nyúlni....
De kérdés miben legyen 3-4X erősebb?
Játékban ? Az nehéz ügy , mivel a játékok kevésé skálázódnak a több maggal.
Ha video editálás, konvertálás, renderelés, (akkor olcsóbb az upgrade) egy 4Ghz-re húzott LGA1366 X5650 Xeon (6 mag 12 szál) teljesíti a kérésedet. Lap 25-40k, proci 20-25K, RAM olcsóbb....(de 3.5-4 Ghz-re húzható E5620 (4 mag 8 szál csak 3500Ft) Persze a játék is hasít, de nem lesz 3-4x több az fps. Van olyan játék ami egyáltalán nem lesz gyorsabb... -
válasz
cynosure #1939 üzenetére
Legtöbb lap csak 8gb-t kezel, tudom van 4GB-s Intel, de aranyáron van
Tényleg ha többre van szükség, vadászni kell egy x58-as lapot, 4 magos 8 szálú Xeont veszek most 3500Ft-ért bele, RAM akár 6x4 vagy 3x8 GB is lehet...(új van 1866-os DDR3-as alig 10E Ft felett)
Csak a lap drágább....proci még olcsóbb is...Most tényleg ez a két legjobb öregecske paltform: 775/771 és a 1366 X58 1366-os Xeonnal (na meg a Dual 771)
-
Hialin
csendes tag
Igy van kenand. A 775-ös lapokba bőven elég 8 Gb ram mindenre, még a 4 Gb is. Ha 4-re telik akkor 2x2 inkább, ha adott a 8 ,akkor 4x2 , azt csá. Ennél többet nem érdemes áldozni, innen platformváltás hoz lényeges változást.
-
cynosure
csendes tag
Letezik intelhez is valo 4GB modul, hiszen nekem is van, tehat a 4x2 vagy 2x4 vagy akar a 4x4 is mukodik. Szoval ha telik ra, lehet venni. Mas kerdes, hogy valoban olcsobb lehet manapsag DDR3 -ra valtani.
Amikor en az enyeimet vettem, nem erte volna meg lapot is cserelni, mert akkor meg dragak voltak a 4GB -os DDR3 modulok.
-
válasz
cynosure #1937 üzenetére
Összegezve hiába csábító az ár, ne vegyetek Intel alaplapba AMD only 4GB-s RAM-ot.
Intelhez való 4x2gb a legtöbb a DDR2-es 775-ös lapoknál. De szerintem az elég is. Akinek annál több kell, az workstation alaplapban vagy, vagy DDR3-asban gondolkozzon. (vagy menjen feljebb pl. x58-ra, az is DDR3-as már) -
cynosure
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #1936 üzenetére
Koszi, igy mar ertem
-
válasz
cynosure #1926 üzenetére
AMD támogat többféle ram geometriát. Ezt úgy kell elképzelni mint egy aktafiókot, megvan hogy milyen széles és milyen mély. Intelnél szigorú az hogy milyen formájú lehet a fiók, AMD-nél meg engedékenyebb a vezérlő. Az AMD only ramok meg leginkább a szerver ramokhoz hasonlóak csak ECC és REG funkciók nélkül.
AMD-nél az integrált memóriavezérlő szinte ugyan olyan a szervereknél mint az asztali prociknál. Intelnél meg jóval butább hiszen nem lettek felkészítve nagy modulokra, nem is volt igény rá. Szerveroldalon ezért is találták ki az FB-DIMM-et na meg persze spórolásért hogy olcsóbb legyen a lap, habár intel is képes kezelni akár 8Gb-os DDR2 modulokat de ehhez egy dögnagy chipset kell és nem az asztali pici vacak. -
Fontos?
tag
Köszönöm szépen!
Nem gondoltam volna, hogy ez lehetséges, hogy a feles szorzó hiány okozza...
...inkább csak gyanakodtam, de úgy éreztem jobb megkérdezni titeket, csak jobban tudjátok.
Hűtőt majd később veszek, addig is bőven elég a 3600.
-igen, pláne c0 -son , tudom. Ezért is jeleztem.Az oka egyébként ennek mitől lehet?
-
-
Fontos?
tag
Sziasztok
Egy számomra érdekes dolog van a XEONomnál mostanában.
3600 -ig húzva 9x szorzóval kékhalálozik a gép.
...ugyanakkor szintén 3600-ig húzva 8.5x szorzóval minden okés.3800 -on 9.5x szorzóval szintén minden rendben, de azt kicsit melegnek éreztem, ezért vettem lejjebb 3600-ig.
Namost... a kérdésem az, hogy hogyan lehetséges, hogy 9x szorzóval kékhalálozik, míg 8.5x szorzóval minden rendben?
XEON 5460 (c0)
-előre is köszönöm a segítséget!
-
Butcher82
senior tag
Na srácok összedobtam a cuccost P5B+Xeon 5440
E6700-ról váltottam, hát a sebességnövekedés valami elképesztő
-
-
cynosure
csendes tag
Vajon mit jelenthet az AMD only? Tul sok chip van egy modulon? Mert nemcsak a G41 -em, de a regi kidoglott G31 -em is megette a 4GB -os moduljaimat. Igaz en belfoldon vettem meg elo garanciaval de hasznaltan 8k -ert darabjat ugy 2 eve.
De itt egy sorban vannak a chipek, nem kettoben (per oldal), tehat azoknal lehet, hogy mas a cimzes? Itt amit linkeltel ez hasonlo az enyemhez, de nincs rajta ilyen potya takaro lemez (hutes 667 -nek? nemar... ez biztos csak disz) es 800Mhz -es.
Egyebkent ahogy olvasom tovabb a cikket, eleg nyilvanvalo, hogy amikor kijott, inkabb az Intel chipsetjei voltak meg kevesek hozza. Lehet, hogy egy 965(?) lapban tenyleg nem fog menni, de ott a specko is altalaban maximum 2GB -os modulokat emlit. Meg ugye egyedul a P43 es a P45 kezel 16GB -ot, ha van rajta 4 slot. Bar ezeken tobbnyire van.
-
Xarina
aktív tag
Asus P5B deluxe 1.03G
-
Xarina
aktív tag
Az Asus P5B deluxe alaplapomon biost frissítettem, majd beleraktam egy Xeon L5420-at. Sajnos, amint beléptem a biosba, azonnal kifagyott. (Viszont ha nem léptem be, akkor látszólag minden hibátlanul működött. A Cpu-Z felismerte a xeont, látta az új utasításkészleteket, futottak a gépen a programok, látszólag hibátlan volt minden). Tanácsolták, hogy próbáljam meg az egyel régebbi biossal. A régi proci alatt felraktam a régebbi módosított biost az alaplap EZ-flash programjával. Látszólag sikeres volt, a telepítés rendben lezajlott de újraindulás után kifagyott a gép az alaplap logójánál. Csináltam egy bios resetet, majd bekapcsolás után felpörögnek a ventik, indul a gép, a monitor is életre kap, de kép nem jelenik meg rajta semmi, közben a ventik leállnak és magától újraindul a gép és ez ismétlődik a végtelenségig.
Beraktam a xeon procit, de azzal is ugyanezt csinálja. Vagy kifagy a bejelentkező képernyőn vagy elindul, leáll és újraindul állandóan.
Sajnos nem működik a bios visszaállítás sem. A leírás szerint rá kell tenni egy fat32-es pendrive-ra a biost (a gyári legújabbat tettem rá). majd a gépnek érzékelnie kellene, hogy hibás a benne lévő bios és automatikusan telepíti a pendrájvról.De itt el sem jut addig. Ill. nekem nem bios frissítés közben lépett fel a probléma, hanem a sikeres bios frissítés után, mikor újraindult a gép. Így szerintem a lap nem is tudja, hogy baj lenne a biossal.
Van valakinek valami ötlete, hogy mit csináljak? Esetleg van valaki Baja, Bácsalmás környékéről akinek van xeon vagy valami 775-ös processzora egy próbára, hogy azzal elindul-e a gép? -
Hialin
csendes tag
válasz
KamuMazsola #1921 üzenetére
Nos ez a Kamu, nem kamu
Köszi
-
válasz
KamuMazsola #1918 üzenetére
Oks
-
Hialin
csendes tag
válasz
KamuMazsola #1918 üzenetére
És ez már biztos ? Nem Kamu ?
-
KamuMazsola
őstag
Láttam írtatok ide működő alaplap - proci - memória összeállításokat.
Nekem egy MSI G41TM-E43 (MS-7592) alaplapban egy Xeon E5430 két Kingston 2GB DDR2-800 társaságában üzemel. Tuningolni nem lehet, ez az alaplap erre nem alkalmas. -
Butcher82
senior tag
Ha minden igaz pénteken tudom összedobni:
Asus P5B
Xeon E5440 (mégis ez lett nem 5430)
4x1Gb Geil 800Mhz
Gtx 260 (egyelőre) -
Fred23
nagyúr
Beszéltem már egy eladóval, kissé sokra tartotta a prociját.
Megnéztem viszont az említett Black Flag nevű játék procihasználatát, és bár a játék megadott minimuma a Q8400, engem ez a kép fogadott, miután kiléptem belőle:
Szerintem a Q8300 elég neki, a 4GB RAM-omból meg kb. hármat használ, szóval nincs szükségem egyelőre bővítésre, tényleg jobban járok, ha minden vásárlást elhalasztok arra az időre, mikor jön egy olyan játék, ami tényleg megfog.
-
M3lakH
tag
válasz
MasterDeeJay #1912 üzenetére
Az én lapom is (p45) hivatalosan 16Giga ddr2-t támogat.
Smktrooper
P45re írtad hogy nem eszi meg a win? vagy azok megeszik? vagy csak meg kéne, de mégsem??
-
Smktrooper
senior tag
válasz
MasterDeeJay #1912 üzenetére
P45 nek megy...hivatalosan, nem hivatalosan a QVL listesek is bedobták párszor a törülközöt. Bios látta. windows telepito kékhalál memory controller hibával, illetve előtelepitett windows sem ismerte fel....
-
Sajnos kevés intel lap eszi meg a ddr2 AMD only ramot. Nekem egy P31-es chipsetes Gigabite a felét látta, volt lap ami kezelte de a többség egyáltalán nem észlelte. Azaz másik rammal mellette elindult, AIDA látta hogy benne van de a lap nem kezelte és a windows sem látta többnek. Ebayen intelbe biztosan rakható inkább csak 2x2Gb van 5eFt körül.
Alapból nincs felkészítve a 4Gb-os modulokra egyik 775-ös lap sem. Szerver oldalon bezzeg 8Gb-osokat is kezelnek ddr2-ből. -
Only for AMD az általában nem jó...bár én még nem próbáltam... 4x2GB az járhatóbb út
Ez jó ajánlatnak tűnik, bár Moldova nem az ahonnan az ember szívesen vásárol. (CL6-nak írja de teszt stzerint simán megy CL5-ön)
-
-
válasz
Smktrooper #1903 üzenetére
Moddoltam neki 2-t, hogy próbálja ki.
-
Xarina
aktív tag
A 2Ghz-et én néztem be, még nem használtam cpu-z-t. A specificationsban 2,5ghz-nek mutatja a Xeon procit. Én először a core speedet néztem, ami az energiatakarékosság miatt állandóan változik. Ahogy megpróbálok valami komolyabb programot futtatni, rögtön felugrik 2,5ghz-re. De ha nem nyúlok a géphez, visszaveszi 1,5 vagy 2 ghz-re. A feszültség is 1.080 és 1.152 között ingadozik.
Belépni be tudok a biosba, de amint beléptem rögtön ki is fagy. Épp ezért nem tudok telepíteni friss win-t sem, mert nem tudom kiválasztani a boot sorrendet.
Nem csak ide hdd-vel megy, hanem a sata is elindul (amelyik eredetileg benne volt, de a win7 betöltődése közben kiírja, hogy hardvercsere történt és megpróbálja javítani a windowst, de ez nem sikerül neki.
Ja és bios reset után (elemkivétel és cmos reset is) azt írja ki, hogy az overclokkolás nem sikerült, lépjek be a biosba és állítsam be. Persze le is fagy, ha megteszem. Pedig soha nem volt tuningolva a gép.
Most megpróbálom visszarakni a régi processzort.
Köszi a biosokat. gondolom először a frissebet érdemes feltenni. -
Fred23
nagyúr
válasz
cynosure #1900 üzenetére
Nem néztem eddig árakat, szóval csak csodálkozom; ezek szerint 775-ös alapon lehet még maradni akár évekig -nagyon olcsón. Kell egy csúcs Xeon vagy Q9550, meg egy jó lap, és ha van egy közepes vga-d, nem lesz semmi baj még sokáig, legalábbis alacsonyabb felbontásokon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Ha többet szeretnénk kihozni régi LGA775-ös alaplapunkból és nem akarunk sokat költeni, tegyünk bele LGA771-es, négymagos Xeon CPU-t!
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest