- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milgram1
aktív tag
egesz jo lett szep munka
-
Destructo
senior tag
Szép munka! Gratula!
-
-
simonzé
addikt
Latvanyos, es erdekes kis projekt. Par dolgot maskent csinaltam volna:
1. ennyibol siman kijon egy P4 laptop, es az aztan tenyleg kicsi minden funkciojaval egyutt.
2. Op rendszernek tutira nem Wint hasznalnek, hanem Linuxot, megpedig a Slax Linuxot, ami ezzel a hardverrel szarnyalna, es van benne passziansz is.A gephaz egyebkent szep munka, mar elkezdtem gondolkozni egy hasonlo dobozon. Engedelmedel lenulom a designodat.
-
Peter789
senior tag
az alaplapját terveztem én. a RAM-mal, ROM-mal, hálókártyával és hangkártyával társított ARM procis SOM2416-II modult valamint a SIM900-as GPRS modemet és a SIM18-as SiRF4-es GPS vevőt készen lehet kapni, ezekkel nincsen értelme egyedileg szórakozni olyan olcsók. lényegében a köztes összeköttetést és jelszintillesztést, tápokat és a ki/bemeneti csatlakozókat kellett nekem köréjük terveznem, de itt már nincsen olyan mértékű órajel ami gondot okozna, valamint elég a 2 rétegű nyák így épp ésszel át lehet látni, és értelmes pénzért le is lehet gyártatni itthon
-
Peter789
senior tag
tervben van a dolog... ennek az első verziónak hamar ki is derült pár hibája, de ezeket majd javítom, picit át is tervezem néhány más felmerült szempont alapján, és tervezem hogy "piacra dobom" majd...
azért csináltam végül sajátot, mert vadásztam ebayen és mindenféle kínai oldalakon, de még csillagászati áron se találtam olyan fejlesztői készletet ami mindent tudott volna úgy ahogyan én azt elképzeltem: egyetlen mobilmodemes + GPS-es készletet sem találtam, max olyat amihez külön modulként lehet illeszteni - de akkor már megint ugyanott tartok, mintha egy USB-s openwrt-s routerből építettem volna karácsonyfát...
-
BiP
nagyúr
válasz
Peter789 #118 üzenetére
A dolog nem oldódott meg, gondolom hasznos is lehet neki a tipped.
Csak az AIDA dologra utaltam, hogy megbeszéltük. Én azzal szoktam megnézni, ha bármi géphez kerülök (mert nincs lehetőségem szétszedni, megnézni a chipet), de nála ez persze adott.
(#120) Peter789: hasznos, ha valakinek vannak ilyen képességei, és megteheti, hogy csinál magának egyet.
Ha jó is, gondolom itt a fórumon biztos lennének, akik még a végén megkérnek, hogy nekik is csinálj. -
gold007
tag
-
Peter789
senior tag
hamarabb elkészül, ha magadnak építed
az ötlettől a beindításig kb 1.5-2 hónap telhetett el - vagy 5 hetet vártam a postásra / vámosokra, és közben folyamatosan faragtam, tökéletesíttem a nyáktervet... ezen már van mobilmodem és gps is, és így is lötyög a bruttó 0.64 literes, 16x10x4 centis fémdobozában
-
Peter789
senior tag
bő 900 pénzért házhoz hozza a postás:
20 cm 44 Pin Female to Female Mini IDE Cable for PC
a hagyományos IDE-hez képesti +4 láb azért van, mert azon kapja a tápot - kérdés hogy az alaplap ad e rajta eleget - nem lehetetlen hogy csak flash SSD-hez méretezték - ebben az esetben a kiosztásra rá kell guglizni és elvágni azt a 2 szálat és kívülről adni neki tápot...
-
Peter789
senior tag
AIDA? nem egyszerűbb megnézni hogy mi van a csippre írva?
hang: soundmax csippel jártam úgy, hogy az intel szokásához híven csak egy ősöreg elavult driver csomagot kínálta a D201GLY lapon lévő AD1888-hoz, és hiába találtam más alaplaphoz szánt, szintén AD1888-as csomagot, az nem települt fel. a hiba oka, hogy bár a VEN és DEV ID azonos, de a SUBSYS ID nem szerepelt a drivercsomag inf fájljában > nézd meg az eszközkezelőben, hogy mi a VEN, DEV, SUBSYS ID és az inf-ben írd át valamelyik sort (amelyikben a VEN és DEV stimmel) ez alapján. ha szerencséd van, települ és megszólal vele! ha peched, akkor települ de valami nem stimmel, pl nincsen hang, vagy valamelyik hangerőszabályzó csúszka nem jól viselkedik, ilyenkor próbálj meg egy másik sort átírni és úgy telepíteni...
-
gold007
tag
hogy hogy bírja fűtés nélkül? Fűtés nélkül tökéletesen, sőt ő maga is fűt
De komolyra fordítva a szót, nem ATX táp, hanem mint írtam egy sima 5V-os táp és nem is nagyon melegszik: a zárt fa házban kb fél óra után lehet érezni a lyukakon keresztül, hogy egy kicsit száll fel a meleg. Elég jó a hatásfoka, 83%
-
netpeti98
addikt
Szép munka. Grat!
Üdv netpeti98
-
-
thoger
csendes tag
Engem az érdekelne hogy a táp amit használtál egy burkolattól megfosztott ATX táp? Ha igen, hogy hogy bírja fűtés nélkül?
-
-
-
-
gold007
tag
Gondolkoztam rajta, sőt az első elképzelésem az volt, csak aztán rájöttem, hogy ez kb. lehetetlen úgy hogy használható legyen. Mert ugye normál meghajtó nem fér bele, ez a kicsi meg ilyen hülye formájú úgyhogy sehogy nem lehetne kinyitni és hülyén is nézne ki
a progit pedig majd megnézem, csak az a baj, hogy még mindig nem tudom mikor jutok el a géphez
-
XST
csendes tag
Gratulálok, szép munka
Nem gondolkodtál, hogy esetleg a dvd olvasót is valahogy bele applikálod a gépházba ? Esetleg ez a program lehet, hogy segítene a hang driverrel -> [3dpChip]
-
hege8888
aktív tag
Gratulálok a munkádhoz, ügyes vagy!
A kekeckedő szőrszálhasogatóktól kérdezném, hogy 15 évesen melyikünknek jutott eszébe gépet építeni? A nagy átlag csak játékra, kikapcsoldósára használta a gépet.
(Igaz akkoriban meg a hadverek azért nem voltak ilyen olcsók, meg ekkora választék sem volt.)Egyébként az idősebbeknek egy ilyen konfig megfelel az IT igényeinek.
Anyám (60) sem akar klippet nézni, sem flash játékot tolni. Csak el akar olvasni pár cikket, mailt, megnézni pár képet az unokájáról, megírni néhány doc-ot a munkájához, aztán meg lazítani egy kis BeJeweled-del. -
gold007
tag
válasz
PC-rev-RM #91 üzenetére
Gondolkodtam már rajta, hogy arról fog majd szólni a következő cikkem, de az majd később lesz, még össze kell szednem, hogy miről írjak, mert vannak cuccok bőven.
De addig is egy kis ízelítő a videokártyáim legjobbjaiból(+egy 287-es koproci) -
-
zsoldi80
tag
Grat! Hát én már sok mindent láttam 1993-óta, de hogy egy asztali gép alaplapba noti ram menjen bele...
Ez azért egy kicsit érdekes.
-
Bari
Modder
válasz
[O]-[C]-[B] #94 üzenetére
A fa házak semmivel sem gyúlékonyabbak mint a gyári társaik, amik meg tele vannak műanyag elemekkel, ráadásul a műanyag a hő hatására sokkal hamarabb kap lángra mint egy rendesen lekezelt fa.
A hűtés kialakítására oda kell figyelni, ha rendesen ki van alakítva, nem kell vízhűtés, hogy normális hőmérséklete legyen a gépnek.
-
válasz
[O]-[C]-[B] #94 üzenetére
Én is csinálok fa házakat, semmi gond nincs a hűtéssel, ha rendesen ki van találva, hol fog hűlni a gép
-
BiP
nagyúr
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
hibavissza #19 üzenetére
A fával az a gond, hogy nagyon jó hőszigetelő. Ha nem 0 számítási tudást teszel a gépbe megfőzi a magát.
Jómagam nagy farajongó vagyok, csináltattam egy házat mondanom sem kell ~50e ft volt és gyönyörű. De vízhűtésen kívül semmi nem képes hűvösen tartani, pedig egy Q6600-as gépről van szó tuning nélkül. Ezért kénytelen voltam eladni, mert nincs - és nem is akarok - vízhűtést.
Ráadásul a fa rendkívül gyúlékony és ezért maga a gép is tűzveszélyes. Egy táphiba, vagy zárlat és a finom fapor egyből lángra kap, ami után a lakk már csak olaj a tűzre.
-
PC-rev-RM
tag
Csinálhatnál arról a gyűjteményről is is egy bejegyzést, amiről a cikkben írtál! Szerintem ezek után nem csak engem érdekel, mit tudsz még mutatni!
Látom a 'cuccok' rovatban van egy kis ízelítő. -
gold007
tag
Köszönöm mindenkinek az eddigieket és a jövőbeli dicséreteket, biztatásokat is!
-
Endreas
tag
Tényleg aranyos!
-
jaja1981
addikt
Ügyes vagy.
A részletes megoldások majd jönnek. Hajrá, csak így tovább. -
Tibbi95
csendes tag
Rettenetesen szép munka,főleg az teccik, h házilag,2kezeddel,maszek munkával megcsináltad!!!
Grat hozzá!!! -
csabiks
senior tag
nagyon érdekes cikk, ügyes vagy gratu
-
gambeca
tag
Közben el olvastam végig a cikket, és hát eszembe jutott,h ogy volt nekem egy nano itx lapom is, csak azt nem csináltam meg letöltőnek.
A 12 volt evileg csak akkor kell a géphez, ha teszel rá lcd kijelzőt is, a vga csatlakozó mögötti fehér izére kell rá kötni az lcd-t.
-
Gratula szép munka.
-
Agyasima
őstag
Szép munka. Gratulálok! Jó látni, hogy a fiatalság egyáltalán nem reménytelen.
-
MiAFak
tag
Az már valami! A kis genius xD
-
gambeca
tag
Kimaradt, hogy én a második ilyen gépemet csinálom, csak letöltésre használtam az előzőt, aztán egy hónap múlva meg adta magát az új alaplap és akkor ott annyi volt.
Abban pico psu táp volt, intel celeron lap, 1gb ram, 80gb hdd, szalag parkettából ragasztoptt ház, nagyon kemény volt, ha valakit érdekel a dolog, utána nézhetek, hogy esetleg megvannak-e még a képek.Az új amit csinálok, ahogy írtam, egy Asus EEE 900-nak az alaplapja,, mivel a kijelzője teljesen használhatatlan, így olcsó volt, táppal és aksival. Akksi és a teljes burkolat, eladásra megy ha megveszik a többit meg felhasználom.
A kivezetések elég érdekesek lesznek majd mind egy oldalon lesz, nem úgy ahogy az alaplapon vannak, ha nem mind hátul lesz. -
maxisama
tag
Irigylem az ilyen találékony embereket. Nagyon baba kis cucc lett. Gratula
-
jlazlo
csendes tag
(#54) gold007 válasza Male (#51) üzenetére
...igen, az a 44pines az egy mini IDE csati, csak nem tudtam sehol szerezni hozzá kábelt ezért nem raktam bele noti vinyót(meg az nagyobb helyet is foglal) eddig nem volt vele semmi gond 3 hónap alatt, de ha lesz akkor szerzek egy kisebb noti vinyót és át"ghostolom" rá...Pedig létezik, 2.5-ről 3.5-re nézd csak:
Itt van pár darab elérhetősége, ha még kellene...
Ide átalakító 2.5 3.5 -
gold007
tag
-
degu
senior tag
Hat nem kicsi az innovativ teljesitmeny!
/Es a kezugyesseg sem piskota!/ -
jlazlo
csendes tag
Sziasztok, Üdv mindenkinek!
Új belépőként üdvözlök mindenkit, régóta olvasgatom a fórumot, most ennek a cikknek hatására regeltem is, volna néhány infóm, talán segíthetek, persze először gratula a cikk írójának, valami hasonló kis gépben gondolkodom én is, régóta. A cikkhez kiegészítésként:
gold007-nek: neked EPIC PCM-6351 típusú alaplapod van.Kép róla, és itt még látszik az eredeti hűtőbordázat. Mivel a hátfalon nincs audio-kivezetés, az az alaplapon található meg tüskesor képében, a jelzése JP 7-es.(jobb oldalt, alul, az 1-2 kivezető tüske a hangkimenet-audio-out-1R-2L) Ezt, meg még többet is az alaplap kézikönyvéből lestem ki, amit innen tölthetsz le. A chipset a VIA CLE266, kiegészítve ezzel, VIA VT8235 South Bridge Ebbe, ehhez ez a hangvezérlő tartozik, VIA AC97 audio driver package 7.00b, vagy egy másik link, VIA Vinyl Audio Driver. Ugyan a kezelési kézikönyv egy ALC-101 nevű hangdriverről tesz említést:amihez letöltési linket itt találtam: RealTek ALC-101 driver download, mégis, mivel a déli híd típusa a VIA VT8235, ezért elsőnek szerintem az ahhoz való, fentebb belinkelt driverrel próbálkozz, természetesen az alaplapi hangkivezetésre - JP7- hátlapi audió kivezetést kell készítened, vagy beszerezned. A JP7 tüskesor kiosztása:
Természetesen olvastam a problémádról itt, de azt kell mondjam, nem jól telepítetted fel a hangdrivert. A fentebb leírt linkről leszedett, vinyl_v700b.zip-et bontsd ki egy üres alkönyvtárba, és ha a setup.exe-vel nem megy a driver feltelepítése, próbáld meg a drivert az .inf és a .cat filékkel telepíteni manuálisan, eszközkezelőben a hiányzó driver helyének megadod a kibontott zip filét tartalmazó könyvtárat,
azon belül az .inf filét tartalmazó Vinyl_V700b\Vinyl\drivers\XPWDM könyvtárat. Az XP az .inf file segítségével fel fogja ismerni a hardveredet. Remélem, tudtam valamit segíteni, mégegyszer gratula a kis géphez!
-
joecontra
addikt
Szép munka és a cikk is jó!
Bárcsak én tudnék így bánni a fával.Üdv,
J -
Hihetetlen
Minden elismerésem
-
Borokafa
őstag
Jó kezdés fiatalember, gratulálok!
-
ch003067
addikt
Jó kis PC lett... Még nem láttam élőben ekkora alaplapot, főleg nem olyat, amibe laptopram menne bele. De nagyon tetszik
Grat a munkához
-
gold007
tag
Sok sikert a munkához! Remélem készül majd róla bemutató vagy teszt, mert érdekel, hogy mit lehet kihozni egy laptop-ból. Arra gondoltál már, hogy a kijelzőt hogy fogod hozzácsatlakoztatni? Mert ha a kimenetre dugod rá akkor nem az lesz az alapértelmezett és minden egyes bekapcsolásnál át kell rá váltani amit meg ha szerencséd van csak windowsban lehet
-
sekli
addikt
Jó lett, ügyes! Kicsit viszont sok a szenvedő szerkezet az írásban, egyébként az is jó.
-
gambeca
tag
Én egy Asus eee 900 alaplapjából csinálok ilyet.
-
gold007
tag
Hát igen, ez a baj a kicsi gépekkel hogy aránytalanul drágák(éppen ezért született ez a gép is)
@ftc: Került is meg nem is: ugyanis a fára közvetlenül rá van rakva egy egyik oldalán lakkozott fém ami merevít is, meg szigetel is és csak erre van rárakva a táp meg a lap. Sőt nem is érintkeznek vele, mert mindkettő távtartókon csücsül, de jobb félni megijedni(szerintem) -
ngabor2
nagyúr
gratula, szép munka. nekem is van/volt egy pici gépecske, csak árban jóval nagyobb, méretben kisebb volt. sajnos egy ideje darabokban van, nem volt időm foglalkozni vele.
-
ftc
nagyúr
Azért a fa s a fém közé illett volna rakni egy kis szigetelő anyagot...
-
Telda
addikt
Mondom mi az a tükör az alaplap mellett, utána látom hogy egy iphone
.
Amúgy szép munka gratulálok hozzá, bárcsak az én öcsém is ilyen lenne, ehelyett egész nap csak a f@szbuk megy. -
mikej95
aktív tag
Jóféle! Nem csak az csúcs PC-ké a világ!
+ elgondolkodtató, hogy egy ilyen házi megvalósítás vajon hány évvel él túl egy ugyanannyiba kerülő gyárit? Sokkal... -
Nagyon durva az a lap, simán kéne
Ügyes kis cucc
-
darvak
senior tag
Hát ez tök jó kis koncepció, grat-grat!
Épp a napokban találtam a polcomon egy 1000-es Duron procit
. Mit is lehetne vele kezdeni
-
tvamos
nagyúr
En is csak gratulalni tudok ehez a szep munkahoz!
-
Drailas
csendes tag
Szívből gratulálok neked. Pazar munka.
-
gold007
tag
-
Expulso
tag
elismerésem
-
Male
nagyúr
Az XP-t simán felraktad a CF kártyára? Ha igen, akkor szerintem itt kicsit még nézz utána a dolgoknak, és állítgasd be alaposan, mert különben nem sokáig húzza az a kártya. (esetleg egy notivinyó jobb lenne, tippre az a 44 pinesnek kinéző csati akár erre is szolgálhat ott a lapon.)
szerk: Mire megírtam, már .mf is beírta ezt
-
Ledfold
tag
Gratulálok én is az egyedi, ötletes munkához.
-
.mf
veterán
Ja, még egyvalami. Az xp-vel vigyázz, lehet, hogy a logok (sok felülírás) gyorsan tönkreteszik a CF-kártyát. Előző mhelyemen készítettünk néhány kísérleti eszközt, amik CF-kártyán lévő debianról futottak. Hiába szedtek le róla mindenfélét, még így is gyorsan tönkretette őket.
Helyette XP embeddedet vagy újabb megfelelőjét javaslom.
-
törölt tag
Grat hozzá!!
-
Bari
Modder
Gratulálok
, nagyon aranyos kis gépecskét hoztál össze.
A dobozon akár még kicsinyíteni is lehetett volna, de már így is elég kicsi.
A megmunkáláson van még mit fejlődni, 15 éves létedre nagyon szépen sikerült, ahogy egyre több mindent fogsz majd megalkotni ez is fejlődni fog, ebben biztos vagyok.Nagymamád biztosan nagyon örült a kézzel készített ajándékának, használja még sokáig egészséggel, Neked meg kívánok sok energiát a további moddingoláshoz.
-
blasko92
őstag
Tetszetős lett!
Mostanában én is sokat gondolkozok ilyen alacsony fogyasztású, kis méretű netezős/multimédiás PC összerakásán.
-
BiP
nagyúr
jogos. Csak annyira megszoktam, hogy olyan gépekhez kell drivert keresnem, amit nem lehet/nincs kedvem szétszedni, ezért alapból szoftveres megoldásban gondolkodtam.
Kár, hogy nem megy egyikkel sem. Akkor nincs tippem.Más: Ha valahol olcsón be tudsz szerezni pl. egy 15-ös TFT-t, azt lehet, hogy érdemes lenne, és akkor még kevesebb helyet foglalna a gép.
szerk: (#45) gold007 : Ja, akkor nem szóltam. -
gold007
tag
Én is így csináltam csak celirányosabb voltam, egyből a chipet néztem meg
ALC655 a típusa ha jól emlékszem és le is töltöttem hozzá 8 drivert, de egyikkel sem működött sajnos.
Az pedig azért van hogy ilyen régi gép van benne hogy ezt talaltamIlyen kis méretben kb10 szer ennyiért kapnék modern gépet. Talán...
-
Armagedown
őstag
Gratulálok a munkádhoz , le a kalappal !
Az viszont hogy egy ilyen matuzsálemet szereltél bele , elrontja az egészet.
Amióta van flash és javascript a weboldalakon , azóta az ilyen gép netezni sem jó.
Az aprón sokkal jobb gépet lelsz ennyiért , vagy ha újat szeretnél itt van egy alaplap amire azt lehet mondani hogy netezésre alkalmas gépet lehet épiteni belőle -
BiP
nagyúr
Gratula, tök jó lett.
Sőt, ahogy nézem, a doboz hiába csak 3,5liter, még kisebb is lehetett volna - így a képek alapján.
Driverkeresés hardverenként 20perc, és az szerinted sok?Szerintem az még tök jónak számít. Ha egy nagyon ritka hardverhez 20perc alatt találnék drivert, tök örülnék neki. Mert legalább van.
A hangkártyával kapcsolatban meg tényleg célszerű chip alapján keresni. Általános módszer, hogy felteszel pl. egy aidát, az megmondja a hardverről, hogy micsoda, és a gyártótól közvetlenül letöltöd a drivert.
-
Ygg
senior tag
-
gold007
tag
Igen, az is tervben volt, csak aztán egyrészt megtudtam róla, hogy ARM alapú, így windows nem megy rajta, ezért már alapból kiesett, bár saját célre már tervezem beszerzését mert nagyon aranyos kis cucc. A másik ok pedig, hogy eredetileg 2011 novemberben jelent volna meg, ehhez képest még mindig nem vásárolhat magánszemély, csak előrendelést lehet leadni ami meg legelőbb májusban lesz meg.
@aram01: Igen, csak az nem bankkártya méretű és nem megy micro USB-ről 2 amperes táppal -
7
addikt
Látom, alaposan megdolgoztatok a vassal, ugyanakkor óhatatlanul eszembe jutott egy ilyen szempontból nagyon is érdekes projekt, a Raspberry Pi. 35 dollárért árulnak egy netezésre úgy-ahogy, filmezésre pedig tökéletesen alkalmas számítógépecskét. Szerény, de a célnak megfelel, és nagyon apró.
Hátránya, hogy nem bővíthető, illetve sokan idegenkednek attól, hogy Windows helyett Linux fut rajta. Extra tárhely külső merevlemezzel oldható meg.
-
gold007
tag
Köszönöm mindenkinek a dicséretet!
Az SSD-s dologról azt gondolom, hogy egyrészt egy ilyen SSD kb annyiba kerülne mint az egész gépmásrészt meg szerintem nem a CF az ami visszafogja hanem a proci.
Laptopot meg persze, lehetett volna olcsóbban is szerezni, meg jobbat is. De: egyrészt az nem lett volna kihívás, másrészt pedig a nagymamám szereti a kézzel készített dolgokat(gondolom nincs vele egyedül) és én meg úgyis régóta szeretnék építeni egy gépet neki.
Linuxon én is gondolkoztam, de az a baj vele, hogy még én sem használtam linuxot, a nagymamámnak meg még azt a kicsi számítógépes tudását amit xp-vel szerzett "átalakítani". Szóval inkább maradtam az xp-nél, ezzel is egész használható.
És mégegyszer köszönöm a bátorítást, dicséretet. Ha valakinek van kedve és ideje hozzá akkor ajánlom neki, mert (persze közben vannak fennakadások, gondok de) a végén nagyon jó érzés amikor elkészül és ott van egy kész számítógép ami 2 hete még alkatrész és fa volt. -
N.GÁBOR
aktív tag
Hatalmas nagy gratula!
Tetszik az eredmény, ötletes az egész. De tudod mi a legjobb? Rá nem jöttem volna se a munkából, se a cikknek a stílusából, hogy egy 15 éves ifjú írta. Le a kalappal. Sok helyen még 24 évesen sem tudtam, hogy miket "beszélsz"
Gratula, aztán abba ne hagyd a "többi fiatal" sok hülyesége miatt!
-
opeter87
senior tag
Gratula!
15 évesen én nem csináltam ilyeneket, úgyhogy minden tiszteletem a tied.
Szép munka és korrektül le van minden írva és fényképezve. Nem semmiAmúgy a mai világban számomra már felfoghatatlanul lassú lenne egy ilyen gépet használni.
-
spanyoll
addikt
Hümm , ez elég érdekes kis iromány, mit ne mondjak. Én is most tervezek összerakni egy ilyen kis minimasinát az öregeknek, de egyelőre még nem jutottam el odáig. Valami ilyet tervezek, lehet, hogy pont ugyanilyen lesz
-
Gratulálok
Én se voltam hülye gyerek már 15 évesen sem (
), örülök, hogy a "mai fiatalok" közt is van még ambiciózus műszaki beállítottságú egyén. XP helyett tényleg érdemes lenne megpróbálni egy Ubuntu 11.04-et, valamivel jobban menne, a nagymamának meg úgyis mindegy. Live CD-vel meg tudod nézni, hogy egyántalán felismeri-e a hardvereket.
-
Gitros
aktív tag
Hmmm... olyanra emléxem, hogy noti proc asztali deszkába: 479-es foglalattal csinált az Aopen és az Asus is lapokat. Tönkre lehetett húzni a mobil-P4-eket, de az asztali deszka - ha ez egyáltalán nevezhető joggal asztalinak - és noti-ram kombót még én sem láttam
Uff Gitros voltam...
-
kiskaktusz
addikt
Nagymaminak elég ez hírolvasásra és pasziánszra!
Nem semmi, hogy 15 évesen már ilyen sajátházikós konfigot pakolsz össze. Belőled még nagy modder lesz! Gratula!
-
hitman5
csendes tag
akaido>asztali gépnél nem akadtál SO-DIMM foglalatra, CF-bővitésre, néz körül a mini ITX lapoknál, van ott rengeteg, már évek óta
-
trojka
csendes tag
gratula érte remek iromány
-
redbull86
aktív tag
Jól néz ki,..
volt vele munka !
Grat hozzá és a nagymamád biztosan örül neki!
-
aram01
nagyúr
aranyos
-
hibavissza
veterán
az első fotók alapján igazi retek gány hatása volt, de a kész cucc - bár részleteiben nem -, de összességében tetszetős. van stílusa. szerintem lenne piaci igény fa burkolatú, mini gépekre.
antik utánzatú tokban jól menne pl. ódon bútorzatú irodákba... -
vanhalen
senior tag
Nagy GRATULA!
Örülök, hogy még vannak ilyen kísérletező kedvűek is a korosztályodban
Ha javasolhatok valamit: a hangcip típusa alapján keress drivert és erőltesd rá kézi kiválasztással, hátha. Meg egy "harcsúsított" XP-t érdemes rá tenni (TinyXP-Rev11 pl. igaz, ez angol) kevesebbet zabál, mint egy w98Csak így tovább
Tetszik
-
Silentfrog
veterán
Olyan sokszor akartam már valami hasonlót összehozni a nálam fellelhető dolgokból,de nekem a házbarkácsoláshoz nincs türelmem!
-
KAMELOT
titán
Szép munka! Még vannak ilyen elvetemültek mint te ,akik fektetnek energiát ilyen építésbe.
-
fondorlatos
aktív tag
Nagyon ügyes projekt lett.
-
Wyll
őstag
Azért az a mondat, hogy "pasziánszozásra teljesen jó és csak 20 rugó volt", nekem kicsit sántít. Én azért nem fizetnék még 10et sem, hogy pasziánszozhassak.
Viszont tényleg szép és aranyos lett, ezt meg kell hagyni, csak lehet hogy ennyiből jobb konfig is kijött volna, majd itt úgyis kiokosítanak a hozzáértőkMég valami: az a flexibilis billentyűzet szerintem még gyakorlott felhasználóknak is egy agyrém, nemhogy akkor egy nagymamának... hm, hogy van ez?
ő használja?
.mf:
mutatnál egy ilyen notit az említett áron!? -
Peterson_
addikt
Hát ez nagyon frankó, minden elismerésem
Nekem régi álmom egy combosabb HTPC építése ezt donornak használva.
Fa doboz, eredeti szálcsiszolt fém, kék háttérvilágítás.
Bár eddig nem volt szívem szétberhelni. -
Claude Leon
senior tag
Ha hihetek a fellelt típusszámoknak, akkor esetleg még itt találhatsz drivert a hanghoz, hátha megúszod az usb-set.
A projekt pedig nagyon jó ötlet
-
.mf
veterán
"Elég hosszúnak mondható Pc-s pályafutásom során még nem akadtam össze noti rammal bővíthető asztali alaplappal."
akkor mégsem mondható olyan hosszúnak a pályafutásod, vagy csak csukott szemmel jársz, n00b
elég sok mITX és kisebb lap használ SO-DIMM-t.
---
Szép munka, bár én a helyedben inkább egy használt, de minőségi üzleti notit vettem volna, Thinkpad X2_ már alig drágábban is kapható, és akkor már monitor és billentyűzet is megvan. Persze ebben több a kihívás és barkácsolás, amihez látom kedved az van
-
akaido
addikt
Elég hosszúnak mondható Pc-s pályafutásom során még nem akadtam össze noti rammal bővíthető asztali alaplappal.
Olyat már láttam, hogy notiba asztali RAM és proci illeszthető, de a fordítottját még nem. Nagy meglepetés volt. Pláne, hogy mit tudtál kihozni az egészből. "Ócseny bálsój" grat! -
sagit
veterán
zsír kis cucc lett
-
beefjeez
senior tag
Szép munka.
Ennél kisebb gateway p3 1000mhz gépet árultam itt hónapokig 3000ft-ért a kutyának nem kellettVégül ismerősé lett.
-
akoska23
aktív tag
Gratula. Nagyon tetszik az ötlet lehet megpróbálok én is fabrikálni egyet. Igaz én első körben arra gondoltam veszek egy notit kijelző nélkül.
-
Honkydoo
őstag
Hát gratulálok!
20k-ból ilyen jó kis gépet építeni!Ha esetleg szeretnéd hogy gyorsabb legyen, ajánlom a linuxot, meg egy ssd-t a cf kártya helyére.
Érdekes, pont most jelent meg egy hír ami jó is lehet neked.
Szerk.: És lehet a driver problémád is megoldódna.
-
Tök jó munka! Csak így tovább!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini PC
- Vigneau interaktív lokálblogja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Goddess of Victory:Nikke
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest