- iPhone topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
old_artist
addikt
válasz
Nyugdíjas #187 üzenetére
Üdv!
Homogenitásban ("elszineződésben") mit tapasztaltál - ez izgat a legjobban!
A fekete mélységgénél "jelenlegi állás szerint" mit mutat a kalibrált eredmény?
Majd holnap az lesz az első dolgom, hogy mérjek egy homogenitást és Ugra tesztet, majd felteszem az eredményeimet. Már alig várom, hogy "láthassam"! -
janos666
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #166 üzenetére
Ja, a NEC PA szériája majdnem annyit tud, mint a hasonló EIZO CG-k (főleg a 24 és 27 colos párok), csak durván 100k-val olcsóbb.
Szóval talán pislants rá (kispal1980) erre is: NEC PA241WNekem szerintem már ilyen lenne az asztalomon, ha nem lenne nála ugyan úgy 60Hz-re fixálva a panel, mint az U2410-en, hanem szabad lenne mint mondjuk az LG Flatron W2420R-nél (dühítő dolog ez, mert emiatt úgy tűnik, ez a 60Hz lock nem is a panelben, hanem valahol kintebb van, mégis mindenki tolja...), mert amúgy szerintem megéri az árát. Szóval ha neked jó a fix-60Hz, akkor szerintem számodra ideális lehet. (Ha futja rá...)
-
i are robot
senior tag
válasz
Nyugdíjas #120 üzenetére
Egyébként azt hiszem a hagyományos ClearType már a múlté, átálltak a DirectWrite-ra, ami szebb meg jobb, meg okosabb, meg mindenebb: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/dd371554%28v=vs.85%29.aspx
Tabletekre meg csak win8 lesz majd, valamikor. A iOS amúgyis tök máshogy renderel, androidról és a többiről meg nem tudok nyilatkozni.
-
janos666
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #103 üzenetére
Legjobb, és legolcsóbb (konkrétan ingyenes
) ArgyllCMS.
Sőt, még meg is hallgatja a készítő az egyéni nyavajáidat (az én kedvemért is bekerült már egy-két funkció, pedig nem nyomkodtam a Donate gombot)
- Tetszőleges tesztpalettákat állíthatsz vele össze különböző algoritmusokkal, amiket kézileg átszerkeszthetsz, és ha lefuttatod a mérést, akkor megkapod a nyers spektrális, és kiválasztott XYZ koordinátarendszerbe integrált eredményeket. (Szóval akár magát a spektrális eloszlást is kirajzolhatod egy grafikonra, és ez XYZ értékeket is tetszés szerint használhatod fel akár excelben grafikongyártásra...)
- Tud HiRes spektrum felbontást (default 10nm helyett 3.33nm-enként szeleteli fel a fizikailag támogatott hullámhossztartományt -> a CIE 5nm-es osztást ajánl akár lineáris vagy "igényesebbeknek" spline interpolálással), és vagy spline vagy valamilyen lanczos interpolációt használ (ezt nem tudom fejből, de minden dokumentálva van, és a forráskódot is nyálazhatod -> nem 10 sor
)
- És a kedvencem az Adaptive integration time mód, amivel ugyan sokkal lasabb a mérés, de az alapértelmezett mérési móddal szavatolt 0.2 cd/m^2-hez közel, és még az alatt is sokkal megbízhatóbban mér. (Magasabb kontrasztarány, és értelmesebb értékre visszavett fényerő mellett is jól használható, bár a G20-as plazmán azért már picit furcsán mérte a feketét, dehát ott még az i1d2 sem túl megbízható, nem is nagyon szoktak 10% alatt méricskélni rajtuk, csak ilyen fél millás Klein műszerekkel ; de a c-PVA-kkal még pl. nagyon jól boldogul "sötétben" is... ; na meg a plazmán amúgy is "ugrál" az a fekete az APL-nek megfelelően, és ugyebár ott van az IR, amitől az azonos APL melletti 0% fekete is mászkál, szóval ez csak a "peak ANSI contrast" mérésnél érdekes, nem is annyira a kalibrálásnál...)
- Továbbá szinte minden létező ICC v2 profiltípus előállítható vele. (A rendszerint bugos "blac point compensation" miatt a "single gamma + matrix" profil a kedvencem monitorokhoz, mert azzal minden elboldogul, még Absolute colorimetric módban is, és ilyenkor csak a feketéhez közeli értékek lesznek picit pontatlanabbak, de ott amúgy sem számít annyira, és szerintem jobb, ha nem olvasnak be a feketébe a sötét árnyalatok, hanem csak 1-1.5 közeli dE értéket mérek róluk vissza, ami még amúgy sem rossz, főleg "sötétben" -> Na persze ehhez tényleg additív színkeverésű monitor kell, de a normális IPS-ek VA panelek többnyire azok ; kivéve gamut emulálási módban, de az amúgy is a CMS nélküli software-ekhez való, ahol ez tök mindegy...)
- A DispcalGUI programban van egy "Validate" funkció is, amivel szintén használhatsz egyedi tesztpalettákat is, és szép, "interaktív" HTML-es összefoglalókat készít a profil minőségéről).
Szóval ez szinte mindenre jó, és a kalibrálási metódus is sokkal jobb, mint bármely VGA LUT-ot programozó software-nél, amit eddig láttam. (Főleg a fenti extra szenzormódokkal kombinálva tényleg kihozza a monitorból a maximumot...)
Csak érteni kell a használatához, mert nem a "next, next, finis" kategória (még ha egész jók is az alapértelmezett beállítások a GUI-ban ; úgy az ihazi ha kézileg is belenyúkálsz az adott kívánalmaknak és monitornak megfelelően...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips Evnia Ultrawide Gamer Monitor!34"/3440x1440/Mini LED/1400nit/165hz/G-sync-Freesync/Ambiglow
- SAMSUNG LU28R550UQRXEN 28" 4K 60Hz UHD LED monitor
- LG UltraWide 34WQ500-B Monitor
- LG UltraGear 27GS95QE-B Monitor ! / 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync BeszámítOK !
- SAMSUNG Odyssey 49" OLED G9 LS49DG950SUXDU monitor - 240hz
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Phanteks Eclipse P400 Glacier
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800XT 16GB ZALMAN S2 TG A-Data 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M WIFI R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS Chieftronic 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest