- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azon én is elgondolkodtam, és arra jutottam, hogy a Larrabee skálázásnak a kulcsa az L2 cache és a belső buszrendszer. Mivel nincs annyi szál a processzormagokban, hogy elfedje az adatbetöltés késleltetését, így a legfontosabb, hogy a szükséges adat ott legyen a megosztott L2 cache-ben. Valószínűsítem, hogy a grafikus feldolgozás során egy Larrabee mindenképp mozaikos leképzést használna. Ha a mozaikokat sikerülne úgy kialakítani, hogy a magok L2 gyorsítótárához igazodjanak, akkor úgy gondolom, hogy ideálisan működhetne a hardver.
Ami ennek a hátulütője az azonnali leképzést előnyben részesítő API-kkal való küzdelem mellett, hogy a skálázódáshoz mindenképp nagy L2 cache és igen komoly belső busz kell. Ehhez pedig nagyon szükség van a tranzisztorokra.Ha pedig nem működne még így sem, akkor ott a ZiiLabs, mint B-terv. Ezzel a koncepcióval sok pici belső hálózatba fűzött magot lényegében ki kell egészíteni egy lightos GPU-val, ami a fixen működő funkciókat végezné, mint a textúrázás. Azt amúgy sem éri meg emulálni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az emelt órajellel nyilván nincs gond. Viszont nem csak Moore-stop van, hanem Dennard Scaling stop is. A Moore-stop csak egy újabb kellemetlen dolog, ami a mérnökök dolgát nehezíti, a legjobban viszont biztosan a Dennard Scaling falba futásától fáj a fejük, ennek pedig nem a magas órajel a megoldása.
Az Intel szerintem előbb-utóbb értékeli a helyzetet. Vettek olcsón egy ZiiLabs-ot, mert szerintem ott már nem mindenki hisz abban, hogy a Larrabee valaha is jól fog működni. A mostani GPU-kkal az Intel ott áll ahol a part szakad. A Gen7.x-et nem tudják normálisan felfelé skálázni, míg a Larrabee-t lefelé nem lehet. Eközben ránéznek egy GCN-re és azt látják, hogy az 4 wattos tablet SoC-októl skálázódik a 200+ wattos GPU-kig. És ráadásul a teljesítmény a skálázást eléggé lineárisan követi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- EAFC 25
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Napelem
- További aktív témák...
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- HP OMEN 3080Ti
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest