Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz P.H. #42 üzenetére

Azon én is elgondolkodtam, és arra jutottam, hogy a Larrabee skálázásnak a kulcsa az L2 cache és a belső buszrendszer. Mivel nincs annyi szál a processzormagokban, hogy elfedje az adatbetöltés késleltetését, így a legfontosabb, hogy a szükséges adat ott legyen a megosztott L2 cache-ben. Valószínűsítem, hogy a grafikus feldolgozás során egy Larrabee mindenképp mozaikos leképzést használna. Ha a mozaikokat sikerülne úgy kialakítani, hogy a magok L2 gyorsítótárához igazodjanak, akkor úgy gondolom, hogy ideálisan működhetne a hardver.
    Ami ennek a hátulütője az azonnali leképzést előnyben részesítő API-kkal való küzdelem mellett, hogy a skálázódáshoz mindenképp nagy L2 cache és igen komoly belső busz kell. Ehhez pedig nagyon szükség van a tranzisztorokra.

Ha pedig nem működne még így sem, akkor ott a ZiiLabs, mint B-terv. Ezzel a koncepcióval sok pici belső hálózatba fűzött magot lényegében ki kell egészíteni egy lightos GPU-val, ami a fixen működő funkciókat végezné, mint a textúrázás. Azt amúgy sem éri meg emulálni.

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz P.H. #34 üzenetére

Az emelt órajellel nyilván nincs gond. Viszont nem csak Moore-stop van, hanem Dennard Scaling stop is. A Moore-stop csak egy újabb kellemetlen dolog, ami a mérnökök dolgát nehezíti, a legjobban viszont biztosan a Dennard Scaling falba futásától fáj a fejük, ennek pedig nem a magas órajel a megoldása.

Az Intel szerintem előbb-utóbb értékeli a helyzetet. Vettek olcsón egy ZiiLabs-ot, mert szerintem ott már nem mindenki hisz abban, hogy a Larrabee valaha is jól fog működni. A mostani GPU-kkal az Intel ott áll ahol a part szakad. A Gen7.x-et nem tudják normálisan felfelé skálázni, míg a Larrabee-t lefelé nem lehet. Eközben ránéznek egy GCN-re és azt látják, hogy az 4 wattos tablet SoC-októl skálázódik a 200+ wattos GPU-kig. És ráadásul a teljesítmény a skálázást eléggé lineárisan követi.

törölt tag

válasz P.H. #27 üzenetére

Ha az intel erre az órajelre gondolt volna, mint lényeges tulajdonságra, akkor nyilván azt írta volna a procira is. Szóval alapvetően lényegtelen.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés