- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Yettel topik
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szakiii
addikt
válasz
janeszgol #34 üzenetére
Ilyenkor azert eszik tobbet mert a chrome pl egy esetleges osszeomlast ugy kezel legalabbis pcn tuti hogy hatterben több chrome is fut es eszre se veszed de kicsereli a masikra amikor összemlonana vagy gond lenne az eppen hasznalttal. Ezert van az hogy ha a futo folyamatokat nezed akkor nem 1 chrome van hanem több de termeszetesen igy tobb ramot eszik.
-
válasz
aprokaroka87 #53 üzenetére
Én mikor bezártam telon a Chromet 1680 oldal volt
-
Schuler888
senior tag
válasz
Tigerclaw #23 üzenetére
"Egyre tobb 7 inch feletti “telefon” jon majd"
Sajnos a tenyek nem ezt mutatjak
sot, ellenkezoleg, a samsung MEGA szeriaja eltunt, a note-ok merete beallt pont 7" ala, xiaomi, huawei, sony is adott ki regebben 7" feletti telokat de mostanaban nem, beszukult a meret-piac alulrol es felulrol is. Pedig egy 7.2"es Note-nak tudnek orulni
-
Schuler888
senior tag
"Siman kivalthatna egy bongeszos pc-t mar. Alap officra is tokeletes lenne. Alap kepszerkesztes, alap videoszerkesztes!
Arrol nem is beszelve hogy media center lenne belole azonnal.
Nem ertem a gyartok ezt miert nem lepik meg."Olyannyira megleptek hogy mar evek ota van. DeX. Mar wireless is. Meg a huaweinek is van vmi hasonlo.
"Emlekeztek meg az 512kb mindenre eleg szovegre?"
Nem. Mert ilyen soha nem volt
-
törölt tag
válasz
janeszgol #66 üzenetére
Engedd el szerintem. Eleve totál blődségeket írt. Évekkel ezelőtt is beletehettek volna ennyi ramot, csak értelme nem lett volna, mint ahogyan most sincs. És kizárt dolog, hogy ennek a telefonnak a belátható életciklusa alatt ez kihasználható is legyen. Ha még biztosítana az Asus a Dex-hez hasonló módot, akkor azt mondanám, hogy talán oké, de ezt akkor sem indokolná. Itt kernel alapú optimalizálásra lenne szükség... Jól látszik, hogy az Ios részéről ez nagyon jól működik. Ez csak cerkaméregetés a részükről.
És a fejlesztők sem fognak ráugrani a témára jódarabig, mert összesen egy telefonban van/lesz ennyi ram, ráadásul nem túl magas eladási számokkal... -
RAM-ból sosem elég....
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #60 üzenetére
A 3-4 is boven eleg lenne, ha az optimalizalas celkent szerepelne az android fejleszteseben, de szerintem azt gondoljak, hogy penzkidobas, mert ugyis jon folyamatosan uj cpu, gpu, tobb RAM, gyorsabb hattertar. A par eves iPad Pro-mban 4GB RAM van, iPhone 12-ben is "csak" annyi.
-
aprokaroka87
nagyúr
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #58 üzenetére
A termekfejlesztesi iranyt itt nem is a piac igenyek, hanem a konkurencia hatarozza meg. Ha ok novelnek, mi is novelunk, ha van notch, mi is teszunk ra. A piac se tud mit tenni, mint hogy megprobal alkalmazkodni a termekekhez. Ennyire talan meg Steve Jobs sem gondolta komolyan azt, hogy "a vevo nem tudja hogy mit akar, ameddig meg nem mutatod neki".
A vevo legtobbszor azt gondolja magaban, hogy "nem ilyen lovat akartam..." de mivel nincs igazi alternativa, vegul kivalasztja a szamara legkisebb rosszat, es kozben talan azt is gondolja, hogy a legjobbat valasztottam... ami igaz is, csak nem epp ugy ahogy kellene hogy legyen.
A pozitiv hozadek az, hogy a premium es felsokategorias telefonok ara nagyjabol elerte az uvegplafont es olyan overgearelt valami lett, hogy ha mindent megfelezel rajta meg akkor is tulteljesiti azt amire valojaban van igeny es vehetsz harmad vagy negyed aron egy szinte tokeletes telefont.
Abba bele se merek gondolni, hogy epp csak par ev mulva milyen iranyba viszik el az egeszet. Mi lesz az a parameter, amire azt mondjak, hogy "ez meg tul keves"
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
SkyLine3000 #57 üzenetére
Ez nem kell vagy kell kérdése...
Igazából arra jó hogy azt hidd hogy gyorsabb lett a telefon...
Pedig az egész csak egy vizuális trükk...
Bár amikor pár droidos app elkezd akadni pl scrollozás közben, azon a 90 vagy 120hz sem segít.
Bár lehet ez sem igaz... mert gyorsabbnak tűnik az akadozás :)
-
SkyLine3000
addikt
válasz
aprokaroka87 #51 üzenetére
Hát nekem aztán baromira kell a 120Hz-es képfrissítés a böngetéshez, meg fórumok olvasásához.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Felesbandi #6 üzenetére
Az appok amelyeket elkezdett ki dobni, felhasználói vagy rendszer app volt?
Mert nem mindegy.
-
janeszgol
félisten
válasz
aprokaroka87 #53 üzenetére
Ebben is van igazsag.
De letezo problema. -
<Lacy85>
addikt
válasz
aprokaroka87 #51 üzenetére
Nálam a 120Hz sem nyom többet, mint 6”-on a 4K, de ez meg már az egyéni hülyeségem.
Értelme sokkal több van, mint a nagy felbontásnak. Ez mondjuk tény. -
elfelejtette
veterán
válasz
Sennheiser87 #49 üzenetére
A Windowsnak az a baja, hogy a legújabb hardver kell alá, még ha belépő szintű akkor is.
-
Sennheiser87
csendes tag
válasz
elfelejtette #47 üzenetére
Sajnos ez Windowsra is jellemző, hogy egyszerűen kell alá vas, mert vannak gyermekbetegségei. Viszont van egy határ, ami fölött semmi értelme többet belerakni.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Tigerclaw #38 üzenetére
Egyre jobban kezdik elengedni a felbontás háborút is.
1440p-nél 1-2 kivételtől eltekintve megállt az élet. Rengeteg gyártó FHD+ felbontással adja a telót, valamint a Samu is visszalépett ide Note 20, S21, S21+ esetén is. Bőven elég is.
A 11 Pro Max-om felbontása is bőven megfelel. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Sennheiser87 #43 üzenetére
Ez RAM, nem hattertar, ha esetleg arra gondoltal.
-
Sennheiser87
csendes tag
Kevés
Mobilt 32GB alatt, pct 64GB alatt ne vegyetek! -
SkyLine3000
addikt
válasz
Tigerclaw #38 üzenetére
Azért veszik az emberek, mert az van. Én nem vagyok a sok ram ellen, de ez már több mint túlzás. Nagy darab NULLA az értelme egyenlőre. Én spec 3 gb rammal is nagyon jól elvagyok telón.
Nyilván marha sok értelme lesz 6 collon 4K-nak meg a többinek... Vagy addigra a kijelzők is megnőnek 8-10 collra?
Az a baj, hogy már nincs mit belerakni a telefonokba, a fejlődés meg kell és ilyenkor jön az általad is említett számháború. Aztán huhognak az emberek, hogy hú de jó, meg minden, aztán sem a többlet ramot, sem a többlet pixelt nem használják ki. Pazarlás. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
SkyLine3000 #35 üzenetére
Sok minden nem kell a telefonba, megis benne van es megis veszik az emberek, sot meg orulnek is neki. A specifikaio haboruban barmit lehet, nincsenek taboo-k.
Lesz majd 8k kijelzos telefon is, pedig 4k-sra sincs szukseg. Sok gyarto a kreativitasa hianyat probalja potolni szamhaboruval, es elobb vagy utobb a tobbseguk mar kenyszerpalyan mozog. Belerakja, mert a masik belerakta, vagy mert biztos bele fogja rakni.
-
Šolaire
veterán
válasz
SkyLine3000 #35 üzenetére
Mindjárt jön az Informatika Pápája és jól megmondja neked mire kell a 18gb ram.
-
SkyLine3000
addikt
Értem én, hogy rambó(l) sosem elég, de árulja már el valaki, hogy egy nyamvadt telefonba mi a búbánatos lófsznak 18gb ram???
A notimba 8gb van és mindenre elég nekem, de telefonba 18gb-ot kell pakolni... Persze, egyszerűbb telegyakni rammal, mint normálisan megírni az appokat.
Számomra szánalmas az egész mai mobiltelefon gyártás úgy, ahogy van. Hánynom kell az egésztől. -
janeszgol
félisten
En sem tudok rola. Arrol viszont igen, hogy a Huawei mar nem is reklamozza, pedig az o megoldasa sem volt rossz.
Tippelgessunk. Van 50 db megnyitott Chrome lap, az elotoltes legyen off. Darabonkent legyen 20 MB egy oldal, az osszesen 1 GB. Ezzel szemben ez a valosagban 7-8-9 GB korul fogyaszt memoriabol a bongeszo ilyenkor. Na ez a bajom. Nem hatekony.
Androidos appok detto ugyanez. A koritesre megy az eroforras nagyresze.
-
Ryoo
senior tag
válasz
csorbajeno #30 üzenetére
Igen, csak a samsung ehhez biztosít szoftveres hátteret, az asus-nál tudomásom szerint nincs ilyen, de javítsatok ki, ha tévedek.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
csorbajeno #30 üzenetére
Cloud gaminget is hasznalsz vagy csak inkabb mobilos nativ jatekokat?
-
csorbajeno
veterán
Meglépték. Samsungnak hívják a céget. Én az S9 megjelenése óta használom a DeX-et, a laptophoz már le se ülök. Telefonról TV-zek, videózok, filmezek, és a játék is-kontrollerrel-konzolszerű élmenyt ad(Evil lands-szel játszok XBox-kontrollerrel). A böngészés vezeték nélküli egér/billentyűzet párossal szinten PC-szerű, egyszerűbb irodai alkalmazásokhoz hibátlan.
Hardcore PC-gamereknek nyílván nem ajánlott. -
janeszgol
félisten
válasz
Juhaszatti #13 üzenetére
Koszi, pontosan errol is beszeltem. Egy szint felett elviszi a mukodes a hardver nagyreszet. Nem azert izzad a hardver, mert olyan bonyolultak a mai programok, weblapok, hanem azert, mert ezek elereset pazarlo modon oldjak meg.
Lasd bongeszok esete, ugyan ez igaz az Androidra is. Amikor bejott ez (az egyebkent hasznos) feature, hogy minden ful kulon folyamat, oriasit ugrott a memoria igeny. Pedig ugyan azt csinaltuk utana is rajta, ugyan azt neztuk. A mukodesi elv, a virtualizacio sokat kert a bongeszoknel is.
Ez fog valtozni, remelhetoleg par even belul, es akkor nem szukseges ekkora eroforras, vagy ha megis, azt nem a "keret" viszi, hanem a tartalom.
Most a kontenerizaciora gondolok. -
joey04
titán
Miért nem 32?
-
<Lacy85>
addikt
Ja. És több milliárd ember rohangál 16GB ramos telefonnal.
Mert ők mindenre IS használják.
Még véletlenül sem ~8GB ramos a flagship-ek 90%-a, mert bőven elég mindenre. Dehogy.
Ramod meg teljesen mindegy, mennyi van. Az op rendszerek akkor is swappelnek, mintha az életük múlna rajta. Android is, iOS is, Windows is, MacOS is.
32GB ram van a gépemben, mégis 20GB a swap...
De ezt gondoltam tudja az Informatika Istene. -
adamklark
senior tag
arányosan kell nézni, 18gb tényleg, minek? mostani telefonom 12gb es max 8gb ramot használ (android dolgok). ha majd a készülék igényli akkor érthető lesz a 18gb ram. most őszintén, future proofing.. hova? hány év múlva lesz ténylegesen szükség ennyire? ha már innováció, ha lenne olyan számítógépes módja a telonak (pl dex) akkor még talán talán. ez tényleg csak marketing bullshit most amit nem szeretek.
-
Nem tartom magamat szelfis facebookos embernek, aránylag követem a tech világot, de én sem értem mindek egy telefonba 18GB ram, amikor a laptopok többségében sincs annyi
De hála neked, Mr Mindenhez Is Értő Informatikus úr, megtudhattam, hogy sajnos nem mindenkinél alapvető a másik emberrel szembeni tisztelet. Lehetsz akármilyen jó IT szaki, ha embernek hitvány vagy... -
Tigerclaw
nagyúr
Ez mondjuk tenyleg marketing szamhaborunak tunik, de el tudom kepzelni, hogy van mar egy olyan reteg aki mindent telefonnal akar megoldani es nincs se asztali szamitogepe, se laptopja, se tabletje...pontosabban tabletje van, csak ok telefonnak hivjak. Ezert sem fog megallni 7 inchnel a meret novekedese. Egyre tobb 7 inch feletti “telefon” jon majd, aztan kenytelenek lesznek valtani valamilyen szetnyithato megoldasra. Az nyerhet sokat, aki elsonek dob piacra egy megfizetheto szethajthato telefont.
-
Juhaszatti
addikt
"Akkor mégegyszer." A termék életciklusában való hasznát kérdőjelezem meg, a 12-ről 18GB-ra váltásnak. Ez a termék soha nem fog annyi főverziót kapni, hogy az android 2.1, és az android 10 közötti erőforrásigénykülönbség releváns legyen.
Nem kételkedem abban, hogy idővel kell a több RAM, és a fejlődés. Abban kételkedem, hogy 2-3 éven belül bekövetkezik, hogy az előző széria 12GB-ja a napi használatban nem lesz elég, és a 18GB jelenleg érezhető előrelépést jelent. Előrelépés lesz majd, egy későbbi termékben, de nem ebben.
-
Shyciii
veterán
Csak úgy mellékesen olyan "kevesen" vágnak videókat mobilon, hogy még az Adobe is beszállt a mobilos piacba...
Nem gyakorlati haszon, hogy gyakorlatilag bármi azonnal megjelenik ha elindítod, és nem kell "tekernie" az UFS tárolónak? Te tényleg 0 hozzáértéssel rendelkezel az informatikához, és le vagy ragadva a facebook+selfie-nél. Elárulom, hogy a mobil piac NEM NEKED dolgozik, akármilyen nagynak is hiszed magad. Több milliárd ember van, aki rendesen képes használni. -
Ryoo
senior tag
Na azt megnézem, ha valaki a 8k-s, de elég a 4k-s videót vágja a telefonján.
Az pedig, hogy a 18 GB-ból 16 GB-ot be cache-el a rendszer, az nem gyakorlati haszon nekem.Amúgy meg a kiokosító hangnemet kikérem magamnak, normálisan ment a találgatás, és kérdések feltevése, hogy milyen felhasználása lehet ekkora RAM méretnek. Erre jöttél Te, akinek elvették az alvókáját az oviban, és leoltasz mindenkit, hogy milyen ostobák, mert meg merik kérdezi, hogy mégis miért raknak bele ennyit. Gratulálok!
-
Shyciii
veterán
AKkor utoljára, mert látom vannak itt gyk-sok. 2GB-os telók idejáben ha megjelenik egy 8GB-os teló mit mondtál volna? Hogy minek (hisz most is ezt mantrázod). Közben meg vígan közel 6GB memóriát használ a mostani 11-es androidom. Hogy mire? Ám legyen, mert bár itt lődörögsz, de mégse konyítasz az informatikához, legfőképp az oprendszerekhez: legfőképp a rendszer lefoglal magának egy szeletet, ami idővel folyamatosan nő (micsoda meglepetés), programok cachelése, swap, egyéb buffer. Ha a kedves gyártó nem úgy módostja a rendszert, hogy már 3,5GB-nál elkezd mindent kilőni a memóriából (ugye kedves Xiaomi?), hanem kihasználja a teljes lehetőséget, akkor bizony előjönnek olyan ínyencségek, hogy akár a teljes Real Racing 3-as game-t is be lehet cachelni, ami már több mint 2GB, de az is lehet hogy már 3-4GB-nél tart, mert én arra a programra már évekóta nem néztem rá. Aztán itt vannak a 4k-s, sőt most már 8k-s viedeók szerkesztése, vágása. És itt bizony kicseszett sok memóriát fel lehet zabáltatni a rendszerrel. És akkor még nem beszéltem arról, hogy van olyan, aki pl webszervert, sambaszervert futtat a mobilján időközönként. Persze ezeket nem kellett volna leírnom, ha tovább látnál a Facebook és selfie használatnál.
-
Ryoo
senior tag
Itt nem arról volt szó, hogy tudod-e használni a régi készüléket, hanem, hogy a 18 GB memória mire lehet jó és mire tudja használni a user és a rendszer. Csak úgy mondom.
És egyébként nem az a baj, hogy beleteszik, hanem ahogy már más is írta, fejlesszenek hozzá valami funkciót, ami ki is használja.
-
Shyciii
veterán
Csak úgy mondom, hogy van olyan ismerősöm, aki még Oneplus One-t használ, és tökéletesen funkcionál vele a Snapdragon 801-es még mindig. Tud telefonálni, egyszerűbb játékokkal játszani, böngészni, fotózni, jegyzeteket írni, doksikat olvasni, ebookozni. Teljesen mindennapi dolgok kb 7 éves hardverrel. Szal nincs kényszer, hogy mindenáron frisset használjon az ember.
-
Shyciii
veterán
válasz
Juhaszatti #13 üzenetére
Akkor mégegyszer. Talán úgy érthetőbb. Hasonlítsd össze az Android 2.1 gépigényét, funkcióit, akkor használható programok erőforrásigényeit, mondjuk az Android 10-esével. Ha így sem megy, akkor tényleg az ilyen embereknek felesleges informatikai oldalakat olvasniuk, és maradhatnak azon mondás mellett, hogy a "640 kilobájt elég lesz mindenkinek", amit ugyebár nem Bill Gates mondott, hiába hozzá társítják.
-
Ryoo
senior tag
válasz
Juhaszatti #13 üzenetére
A válasz erre egyszerű, ilyen szoftveres háttérrel semmit. 2-3 évnél tovább használva, pedig bekerül a mesterséges avultatás a szoftverbe, hogy vedd meg az újat, illetve proci fronton hoznak valami olyan fejlesztést, ami az új rendszernek alapja lesz, a régi hardver pedig majd emulálja, de ahhoz meg megint a proci lesz a szűk keresztmetszet.
-
Atocha
senior tag
Idorol idore feljon ez a tema. Kell e ez vagy van e ertelme ennek vagy annak ebbe vagy abba.
Ez az egesz azert ver ciki szerintem mert a prohardver lapcsaladot olyanok olvassak, akiknek valamilyen formaban koze van az informatikahoz.
Konyit hozza, hogy igy jellemezzem.Megsem ertitek meg, hogy nem az a lenyeg hogy a te velemenyed szerint kell-e, vagy van e ertelme ennek vagy annak a fejlesztesnek, hanem az hogy a fejlodest NEM LEHET ES NEM IS SZABAD MEGALLITANI VAGY KORLATOZNI!
Ha nem ok fognak 18gb ramot beletenni, majd beleteszi mas!
Emlekeztek meg az 512kb mindenre eleg szovegre?
Na ennyi...Mas:
Nekem is az a bajom amit fentebb leirtak. Kellene mar egy beepitett hdmi kimenet es szoftveres kornyezet ezekre a telefonokra. Siman kivalthatna egy bongeszos pc-t mar. Alap officra is tokeletes lenne. Alap kepszerkesztes, alap videoszerkesztes!
Arrol nem is beszelve hogy media center lenne belole azonnal.
Nem ertem a gyartok ezt miert nem lepik meg. -
PowerBuldog
veterán
MI a lónak a nemiszervéért?
-
janeszgol
félisten
válasz
Felesbandi #6 üzenetére
Hát ezt én sem tudom. Évekkel ezelőtt a OnePlus a 6GB memóriás telójában lockolt két GB-ot. Nem mondta meg miért. Azt találgatták, hogy az akku idő miatt. Én még nem láttam ilyen összefüggést, de nem azért mert nincs, hanem mert nem is kerestem. De a hétvégén utánanézek. Kíváncsi vagyok erre.
A véleményem az, hogy 8GB felett nincs értelme telefonba memóriát szerelni. Pontosabban nem lenne értelme. Kicsi a kijelző, emiatt a multitasking nem annyira jellemző. Viszont az Android (ami most látszik igazán) egy elcseszett rendszer. Elcseszett működési, filozófiájú rendszer. Így képes használni több memóriát is, de totál feleslegesen, elég kicsi haszonnal. Több megy el a körítésre (virtualizáció), mint magára ténylegesen az appra, az információra.
-
Felesbandi
senior tag
Nekem csak az a bajom ezzel, hogy még nem lattam androidos telefont, ami engedte volna kihasznalni a rendelkezésére álló ram-ot. 6 gigas teloim kb 4ig mentek csak fel. Ismerosom asszem 12 gigas Samsung-ja 8-ig. Utana dobta ki az appokat a memoriabol. Igy van ertelme a tobb ram-nak? Vagy ez arrol szol, hogy a rendelkezésére álló ram kb. 2/3 részéig éri meg elmenni akku ido szempontjából es ha tobb a ram, tobb az optimálisan használható 2/3 resz?
-
atike
nagyúr
A laptopomban kevesebb, mint a fele van...
Mégis jól elvagyok vele.
-
Ryoo
senior tag
Ha csinálnának hozzá egy rendes dokkolót, amivel lehetne használni "munkaállomás"-ként, na meg persze a szoftveres háttér sem árt hozzá. Akkor lehetne értelme.
-
adamklark
senior tag
minek?
-
Predatorr
őstag
A környezetszennyezés minősített esete.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az előző generációk sem spóroltak a memóriával, viszont az újdonság esetén világelső lehet az Asus ezzel a kapacitással.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest