- Köredzésen járt az Exynos 1680
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MIUI / HyperOS topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hieronymus #100 üzenetére
Az tuti typo. CMOS áramkörök fogyasztása: k*f*U^2 szóval ha 2.3-on 15W-ot fogyaszt akkor 7.5W-ot azonos feszültség mellett 1.15Ghz-n enne. De alacsonyabb órajel esetén mehet lejjebb a feszültség is.
-
sanyci
senior tag
válasz
Hieronymus #100 üzenetére
Hát igen, fő számokban alig van jelentős különbség, de pl. adattitkosítás terén majd 3x gyorsabb ez a "szar Celeron"...
Az IGP-je meg kb. dupla olyan teszteredményeket hoz -
válasz
Hieronymus #98 üzenetére
Ennél bonyolultabb a helyzet. Nem a hűtés milyensége számít. Alapvetően három érték van ami fontos:
PL2 - max. pillanatnyi fogyasztás
PL1 - max. hosszútávú fogyasztás
Tau - Az időállandó ahol a hosszútávú fogyasztásnak már teljesülnie kell.Plusz van thermal throttling, ha beszáradt a paszta vagy szar a design maga.
Van minden procinak egy alapórajele, ott pont annyit fogyaszt mint a TDP-je. Vagyis az i5 2.3GHz-n fogyaszt 15W-ot, az celeron pedig 1.1Ghz-n fogyaszt 6-ot. PL2 újabb procikban jóval nagyobb, mint PL1. Ennek az a hátránya, hogy akár az is elképzelhető, hogy az alapórajel alá kell vinni az órajelet, hogy jó legyen a PL1. Ez az 5 gen i5 esetében nem igazán szokott megtörténni. (Az újabbaknál már igen, mert ott sokszor nagyobb a turbó)
-
válasz
Hieronymus #96 üzenetére
Az a baj ezekkel, hogy hiába van néhány másodpercig turbód, ha az alapórajel a béka segge alatt van. A passmarkot meg alapból hagyjuk, mert egy rossz vicc. Arról nem is beszélve, hogy az atomban (celeronban) még AVX sincs.
IGP-ben meg már van H265, mint fixfunkciós kodek, de ez a proci teljesítményén semmit sem segít.
A hétköznapi használatra, amikor több program sok szálon fut a 4 mag többet ér a 2 mag+HT felállásnál. Ez meg konkrétan egy baromság 2 darab nagyjából kétszer gyorsabb mag nyilvánvalóan jobb, mint 4 fele olyan gyors.
-
Elk_hound
tag
válasz
Hieronymus #91 üzenetére
Kipróbáltam. Maradtam a céleszközöknél.
Notebookként nem áll kézre tapizni a kijelzőt, valamint 11,6"-on elég kicsik a windows kezelni valói. A multitouch tapipad valahogy alkalmasabb rá.
Az meg már csak az én hülyeségem, hogy utálom a maszatos kijelzőt, kényszeresen tisztogatomKifordítva meg egy 10'-es tablethez képest nehéz. Este - tartalomfogyasztás ON - a tabletet fél kézzel tartom, hüvelykujjon, könyököm az ágyon, fejem a párnán. A támasz filmnézésnél a mutatóujj, ha görgetni kell a tartalmat akkor a nagy. Nem esik jól a dupla súly.
-
Reggie0
félisten
válasz
Hieronymus #76 üzenetére
Ez igy van, csak ahhoz nagyobb szeria is kell, ezeket a gepeket meg alapon sem kapkodjak, foleg azert mert a kis meretbe nem konnyu ertelmes szamitasi teljesitmenyt pakoni, emiatt sokaig csak masodik gepnek voltak jok, ahhoz meg amugy is dragak. Nem is sok ember rohangal UMPC-vel vagy majdnem UMPC-vel.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Hieronymus #51 üzenetére
Ja, ja slot-os Pentium II.
Akkoriban tényleg drága volt egy ilyen gép, szerintem ma kijönne 3 is az árából infl. figyelembe véve.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Hieronymus #49 üzenetére
Nem. Most is vannak még Pentium-ok de az is a 20 évvel ezelőtti időkre emlékeztet. Viszont kezd tetszeni az AMD pedig régen azt is utáltam, de ez a Ryzen elég jónak tűnik tesom laptopjában szinte nem is megy a hűtés baromi csendes.
-
Peter64
csendes tag
válasz
Hieronymus #10 üzenetére
Nekem most is megy egy ilyen Atom x5-ös, T101, illetve 2 éve újra használjuk, anyámnál van 24/7-ben, Skype auto pickup + egy nagylátószögű külső kamera, amivel belátom a nagyszobát teljesen, kicsit az előszobát és a félig a kisszobát. Egy nagyobb speaker is, hogy halljon. Gyakran felhívom én vagy az unokái, a gép felveszi és mutat képet, hangot, csekkolhatom, hogy minden rendben van. Bőven több mint tűrhető a kép a hang, jó egy külső usb-s wifi kellett, hogy stabil legyen a netje. Én is sajnálnám, bár nem neheztelnék rá, ha egyszer csak kidőlne a szolgálatból.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Hieronymus #10 üzenetére
"bár semmi értelme nem lenne"
ez volt a mondat vége.
nekem hasonló tabletem van, nagyon szuper kis cucc... lenne, ha a nyomorult töltésvisszajelzés működne. de nem működik, nincs driver az IO szenzorhoz. így csak folyamatosan töltve lehet biztonságosan használni, ami elég erősen redukálja a funkcionalitását.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Villanyszerelés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DUNE médialejátszók topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nintendo Switch 2
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Arch Linux
- Köredzésen járt az Exynos 1680
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro 14" - M3 Pro - 18GB/512GB
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5480, 14" FHD, I5-6440HQ CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest