- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Hümm, így látatlanban passz.
Az 1,1W össz fogyasztás nekem kevésnek tűnik. Annó arról ment a diskurzus, hogy azért nincs értelme a 15W-os fogyasztású procikat 15,6"-os notikba tenni, mert amennyit hoz üzemidőben a kisebb fogyasztású proci, annak egy tetemes részét megeszi a nagyobb kijelző, aztán, hogy történt-e ilyen összehasonlítás és mi lett az eredménye nem tudom, nem mindig van időm követni a Ph-s cikkeket -
Mercutio_
félisten
Ebből nekem az jön ki, hogy az ovisok járnak csak repülővel
Próbáld meg elfogadni, hogy vannak más emberek más igényekkel, és nekik bizony megfelelnek a 11,6-12,5"-os gépek, amik mellesleg röhögve viszik a FullHD YT-t is. A progmat pedig pont nem az a felhasználás, ahová ne lenne elég egy kisebb gép, szimplán csak az lehet az ok, hogy egyébként minden másra is - és leginkább játékra - a notit használják. Arra már gondolni se merek, hogy attól, hogy valaki progmatos még nem biztos, hogy otthon van az aktuális HW kínálatban
-
Mercutio_
félisten
A Ph-s teszt nem tudom melyik részét nézed, de mivel árban kb. azonos így úgy korrekt, ha a 65W-os AMD procihoz viszonyítol, ott pedig a fogyasztás egálban van, annyival eszik többet amennyivel erősebb a prociban az IGP.
A 7970-es összehasonlításra pedig értelmetlen hivatkozni, hisz az APU-k nem oda valók, ahol van DVGA. (kivéve, ha hibridet tudnak vele)KőkorSzaki: 69-ért nem tudom hol lehet ilyet kapni, én 79 alatt nem láttam
-
Mercutio_
félisten
Dehogynem
Gyerek itthon - és nem egyedül van ezzel a korosztályában - egyetemre jegyzetelni elhordja a 11,6"-ost mert elég kicsi, nem nehéz, és sokáig bírja (nem minden pöttömöt herélnek ki az alulméretezett aksival) szemben, a nagy batár, nehéz, és 70-100k-s árban általában nem túl izmos akku idővel rendelkező 15,6"-osokkal. Hazafelé, vagy ha ingázik a buszon/vonaton tud rajta beadandót csinálni, vagy a kedvenc sorozatát/fimet nézni, mivel 35-55W helyett csak 15W-ot eszik kevésbé melegszik, és csendesebb a hűtése is, + mint írtam az akkuja is tovább bírja.
Ha albiban lakik hét közben ott rá tudja dugni mondjuk a 42"-os laposTV-re és tud a haverokkal mozizni, meg tudja rajta csinálni a beadandókat, amit mondjuk tableten (excell, ppt, word doksik, vagy egyszerűbb cad alkalmazás) aligha, vagy sokkal macerásabban.A többség nem gamer, nem kell neki dedikáltVGA
, game-en kívül minden másra - na jó komolyabb raw file szerkesztésre :és videó kódolásra/vágásra nem - jó a 11,6"- 12,5"-os méret, nem véletlen, hogy van ekkora méretben thinkpad üzleti noti is, van rá igény.
A gond az a "netbook"-okkal, hogy nem ugyanazt érti alatta mindenki, illetve össze vannak mosva a semmire nem jó atomos 10"-os kijelzős szutykok és a fentebb leírt dolgokra tökéletesen megfelelő megoldások. Szvsz az AMD 2 nagy hibája, hogy nem írta elő a gyártóknak valamiféle megkülönböztetését az ő procijaival szerelt megoldásoknak, valamint, hogy belement abba, hogy a brazos-okat berakhassák 14-15,6"-os notinak látszó izékbe.
-
Mercutio_
félisten
Én ebből sehol nem olvasom azt ki, hogy szerintük megszűnt a dolog, csak egy reménykedést, hogy a bünti hatására változik a helyzet
Amiket felsorolsz azok tetemes része finoman szólva is csúsztatás: Sem drágább lapra, hűtésre, sem drárágbb ramra (csak ha véristván vagy és némi plusz FPS-re gerjedsz mág APU-n is) sem erősebb tápra nem igazán van szükség APU-s rendszerek esetén, lévén nincs lényeges eltérés fogyasztásban egy intel proci+dVGA párostól
az "extrám igények"-ről meg annyit, hogy átlagos használatra (média fogyasztás, FullHD filmezés akár 3D-ben is, office eszközök használata, powerpoint, stb.) tökéletesen megfelelnek az APU-s konfigok, a nem-gamer réteg esetében még a régebbi játékokkal is el lehet bohóckodni rajtuk. Sokkal többet dob a használati értéken egy SSD beépítése mint az, hogy lecseréled a 2/4 magos AMD-t 2/4 magos (szálas) intel procira.
-
Mercutio_
félisten
válasz
kakuk.tamas #13 üzenetére
Itt alul vannak a játék eredmények, de a minimum értékek nem biztos, hogy ilyen jók, érdemes rákeresni youtube-on játékmenet videókra.
-
Mercutio_
félisten
"Talán jobban jártunk volna helyette a Celeron 1007U-val, ami modernebb, gyorsabb és elvileg takarékosabb is, de sajnos szinte beszerezhetetlen."
Nem tudom Aqua-val milyen viszonyban vagytok, de elvileg náluk beszerezhető, és én is pont erre a modellre lettem volna kíváncsi
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mobil flották
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Milyen autót vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- MacBook White unibody eladó töltőárban
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 eladó
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest