- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
GML
őstag
hali! a kérdésem az, hogy létezik-e olyan cpu tesztprogi, amivel a használható magok/procik számát lehet állítani. jó lenne, met a legtöbb progi, vagy csak 1, vagy az összes magot használja.
ui: ha lehet, akkor pls egy priviben a linket, vagy a választ. men minden nap nézem a fórumokat.
Köszi. -
DeckardCain
senior tag
Tanulságos írás, köszönöm.
Igen nagy segítséget nyújt ez nekem, aki nem látja még át annyira a dolgokat
Januárban vagy februárban tervezzek gépet venni, de sajnos az új phenomok nekem drágák lesznek. Most egy ilyen 3as kialakítását tervezzem: phenom x3/780g/Hd 4830.
Remélhetőleg a lap is elbír egy alapfesz alatti 200mhzes tuningot a 8650 esetén. -
TomBoy1986
veterán
válasz
EmperorDraco #111 üzenetére
Gondolhatod, ha a 05-ben többszöröse pontot hoztak, akkor van egy kis különbség 2600-as Barton+6600GT kombó és bármelyik tesztelt konfiguráció között...
Egyébként ez amit írtál remélem valami CPU-teszt részeredmény, mert különben elképesztően gyenge, ugyanis az X700Pro-m 2800+ os Sempronnal 7000 pont körül kapott...
-
EmperorDraco
csendes tag
3DMark2003-al nincs tesz?
Kár, mert kíváncsi lettem volna, hogy az én vasamhoz képest mit hoz. Arra nem sok értelme van feltenni a 2005-öst.
De az enyém 2003-ban 1866 pontot hozott.
Memory Read 2073 MB/s
Memory Write 661 MB/s
Memory Latency 136 nsAmúgy egy dual Channel 2*512 MB Geil RAM 400 MHz DDR, 3-3-3-6
Chaintech 7JNL6 alaplap (nForce 2 chipset)
AMD Athlon XP 2600+ (Barton magos)
Sound Blaster Audigy 2 (6.1)
MSI GeForce 6600 GT (128 MB)
Samsung winyó 500 GB...
Egy döglött LG, és egy (még jó) NEC DVD RW. -
wierra
senior tag
válasz
TomBoy1986 #108 üzenetére
Köszi a választ. A felbontásnak -hála a 22"-es monitornak, natív 1680x1050 kell(ene) lennie.
Minden esetre durva, hogy a HTPC-mben a proci tuningbarátabb lehet, mint a régi X2 3800+ (ennek 2.3 GHz a plafon fesz emelés nélkül.)Nagyon seder most az AMD. Állítólag az AMD új szerverprocesszorai is jól elpicsázták a 4 magos Xeon-okat. Annak a technológiai újításai pedig előbb utóbb elérik a desktop piacot is
.
-
wierra
senior tag
Hali!
Végre egy AMD-s teszt!!! Rendkívül örülök, hogy nem mindenki az intel CPU-it buzulja
!
Remek teszt. Lenne is egy félig meddig OFF kérdésem:
Elméletileg egy BE2350 3 GHz körülire húzva elég lehet-e egy HD4850 kihajtására? -
Gyuri27
félisten
Barátom itt 4 amd proci van. Hogy a szűzmária valágába jönnek ide az intel procik?
Megmondom. Sehogy. Tehát ahogy a házigazda kérte máshol folytassátok. Aki pedig hasonlitgani akar megteheti offolás nélkül. Elvégzi otthon a teszteket saját intel procijával és összehasonlítja az itteni eredményekkel. -
XoZ
aktív tag
Találtam az elavult Tomshardware teszt helyett újabbakat, ennél vannak 3DMark06 CPU pontok: [link] (sajnos még ebből is hiányoznak a legújabb AMD és Intel processzorok), illetve itt a legújabb (ahol már csak 3DMark Vantage tesztek vannak, viszont szinte az összes új processzor szerepel): [link].
TomBoy1986: Remélem nem haragszol meg, hogy belinkeltem ezeket (csak azért tettem, hogy ne egy tényleg régi Tomshardware teszt alapján hasonlítsuk a CPU pontokat, amelyek úgy egyébként önmagukban semmit sem jelentenek)
Ráadásul itt nem csak 3DMark tesztek vannak, hanem az általad elvégzettekhez hasonlóak is (pl. Everest memória sebesség, kódolás): [link]
-
XoZ
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #100 üzenetére
Elnézést
(egy E5200-es eredmény szivesen látnék, mert össze lehetne hasonlítani, hogy mennyit fejlődött azonos órajelen az E4400-hez képest)
A teszt szép munka
Várom a VGA tesztet, és majd a Phenom II eredményeket is, különösen ennek fényében: [link]
-
gtasystem
őstag
válasz
TomBoy1986 #100 üzenetére
igazad van, már itt sem vagyok..
-
gtasystem
őstag
hát igen aki intelben gondolkozik annak valószínűleg..de pont ezért jó tomboy inteles eredménye hogy a vásárló is megtudja hogy kidobott pénz-e amit intelre kiad vagy nem..
-
XoZ
aktív tag
válasz
gtasystem #98 üzenetére
Sajnos ez a teszt eléggé elavult, ezért is írtam le az előző hozzászólásomban, hogy jelenleg milyen Intel processzorokat érdemes nézni. A 20 ezer Ft-os E5200 jobb az E6400-asnál minden szempontból (2,5 GHz vs. 2,13 Ghz, 65 nm vs. 45 nm), és kb. 2200-2300 pont körül teljesíthet.
-
gtasystem
őstag
nem én hasonlítom hozzá hanem a teszt..illetve az eredmények.
abban igazad van hogy 20eft lenne az E6400 reális ára, de a helyzet az hogy nem annyi, hanem 45600ft-. pillanatnyilag.
ez szerintem extrémen drága a jelenleg 12600ft-os (!) AMD-hez képest..
és ez volt az alapkérdés.hogy drága-e vagy nem.a különbözetből kijön egy monitor..
-
XoZ
aktív tag
válasz
gtasystem #93 üzenetére
Az E6400-hez nem érdemes hasonlítani, mert az már egy régi, 65 nm-es, kifutó modell, reális ára 20 ezer alatt van. Intelnél nagyjából a következő processzorok jöhetnek számításba (főleg játékos, tehát nem irodai és egyéb munkára való gépet tekintve, ahova pontos felhasználástól függően még ezek is túl erősek, vagy éppen gyengék a csak 2 processzormag miatt):
- legolcsóbb kategória: Core2 architektúrás kétmagos Celeron (E1200, E1400), 65 nm, 512 KB cache, 10-15 ezer Ft (általában ezek is mennek 3 GHz felett, de a cache memória kevés lehet a játékokhoz)
- alsó kategória: E2xx0, 65 nm, 1 MB cache, 15-20 ezer Ft
- alsó közép: E5x00, ez már wolfdale, tehát 45 nm, 2 MB cache, 20-25 ezer Ft (2,5 GHz-es a legkisebb /és jelenleg még csak ez kapható/, alapfeszen mennek 3 GHz felett, olcsó alaplapban is, mert magas a szorzó, ezért alacsony FSB is elég)
- közép: E7x00, szintén wolfdale, 45nm, 3 MB cache, 30-40 ezer Ft (a kifutó E4x00 és E6xx0 65 nm-es modelleket nem érdemes már megvenni újonnan)
- felső közép: E8x00, wolfdale 45 nm, 6 MB cache, 45 ezer Ft-tól
(A kategóriába sorolás nem abszolút értelemben értendő, az árak körülbelüli kisker árak új processzorra a jelenlegi "válságos" helyzetben)Elnézést az OFF-ért
-
-szabi-
addikt
válasz
TomBoy1986 #86 üzenetére
Nos maga a teszt sem a legfrissebb, az x264 azóta 1029-s verziónál tart.
Mp3 kódolásra mint írtad található olyan progi is ami jobban kezeli a lame encoder-t.
Így lehet egy tesztben mint amit linkeltem is csúsztatni az eredményeken.
Vagy mint a képen amit linkeltél több szálas feldolgozást bekapcsolni.
Azt azonban lehetségesnek tartom, hogy ettől még 3 vagy 4 magot nem tud a divx használni.
Egyébként divx helyett meg XviD-et kellene használni jobb a minősége és ingyenes.
10-ből 9 film XviD-el készül, a fennmaradó dvix filmek meg xvid előtti időkből valók.
Divx 6-os filmet nem is nagyon láttam még.Üdv
szabi -
gtasystem
őstag
hát nem is tudom..nekem épp tegnap magyarázták el hogy az intel nem drága, erre ma megnéztem jobban a 3dmark eredményeimet, amit egyébként a kártya miatt csináltam, és a CPU eredménynél elég meglepőt tapasztaltam. egy 40eft os c2d-nél és a régi pentium extrém edition-nél jobbat alapon, 3,0ghz-re húzva pedig a 45e ft-os e6600- nél jobbat produkált a proci.(alapon 2,6ghz 1957pont, 3,0ghz-en 2247pont)
persze tudom hogy 3dmark nem mérvadó (miért is?) és az egész a tomshardware tesztjén alapul meg hogy nemisigaz mert a játék így meg úgy, meg kihajtja nem hajtja, de ha azt nézem hogy ezt egy 14600-ft os AMD bírta produkálni akkor az azért nem is olyan rossz..
-
TomBoy1986
veterán
Ja értem!
Nos egyelőre még nem akadt ilyesmi a kezembe (mp4, mkv), s ezért nincs is benne. Bizonyára érdekes lett volna.
Viszont... amit linkeltél az minimum érdekes
Valószínűleg MP3 kódolásnál ők úgy gondolták, hogy egy albumon egy fájl/szám van, s ebből vontak le következtetést
, mert ez az ezer éves program is megoldja a többszálúsítást.
A DivX-beli teljesítmény meg szintén nagyon érdekes... Ezt nem árt megtalálni hozzá: [link]
A kollégák lehet megfeledkeztek róla
-
-szabi-
addikt
válasz
TomBoy1986 #17 üzenetére
Hello
Nem a lejátszásra gondoltam.
Arra a legolcsóbb 2 magos proci is képes.
Video kódolásra.
Nem tudom ezt láttad e már: klikk.
Az mp3 és divx kódolás nem igazán profitál a több magból.
Viszont a bluray és hddvd lemezeken lévő filmek egy része h264 kódolást tartalmaz.
Ezekről készült nagy felbontású rip-pek mindegyike x264-es kódolású.
Ilyen kódolásúak az mp4 és mkv formátumban található videok.Jó lett volna látni melyik proci milyen gyorsan képes ilyen kódolásra.
Erre gondoltam nem a lejátszásra.Üdv
szabi -
<.RicHarD.>
tag
Udv
Miert van az hogy felhuzom a procimat 3.3ghz re,minden jo,de a windows nem indul el. (Windows Vista 32bit SP1)
Konfigom az adataim kozott.
Elore is koszonom a valaszokat.
-
proci985
MODERÁTOR
ha minden jólmegy akkor pár napon belül ki lesz egészítve q6600 eredményekkel is. türelem tesztkiegészítőt terem.
-
Calibos
addikt
válasz
TomBoy1986 #78 üzenetére
egyeseknek meg kell emészteniük a tesztjeid eredményét
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #78 üzenetére
Mi lesz az?
-
TomBoy1986
veterán
Egyébként már tegnap kész volt a következő írásom, de csak kedden jelenhet meg
-
whiz
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #69 üzenetére
"Clk2clk a Phenom és a Core2 látható, hogy egy szinten van, sőt az is, hogy a Phenom némileg erősebb"
Azért ez várható volt. Főleg a 7zip, ott borítékolható volt az E4400 lemaradása
Egy E7xxx vagy főleg 8xxx valószínűleg felborítaná a sorrendet, de persze azok drágábbak is.(Többieknek: proci 275x10-en, ramok 825-ön mentek nálam)
-
krystman
őstag
válasz
TomBoy1986 #71 üzenetére
Esetleg ha érdekel, mikor megvettem a karimat a 8800GT-ét, akkor lemértem, 1280x1024-be, 3DMARK06-al, azokkal a beállításokkal mint neked, 3GHz-en ment a proci, így adott ki 11100 pontot, a kártyát nem húztam, mivel AMP. 2.7GHz-en, 9970 pontot nyomott ki. Most, sajna képekkel nem tudok szolgálni, mert nem vagyok épp otthon. Amúgy bocs az off-okért.
-
krystman
őstag
Biztos, hogy még valamit ki lehetne csiholni ebből a kártyából, de szerintem már nem sokat. Ha, az nézem, hogy ha egy Intel procit kellett volna vennem, mint amit te is írtál, eléggé a zsebembe kellett volna nyúlni. Teljesítménybe meg nem hinném, hogy fergeteges többletet kaptam volna amennyivel többe került volna. Egyébként itt a PH! volt egy teszt, hogy egy X2 3GHz-en, egy 8800GT 512MB-os karit, mondhatni kihajt. Egyébként ez egy Zotac AMP kari. Itt vettem a PH! egy 20ért.
-
Calibos
addikt
válasz
TomBoy1986 #71 üzenetére
Igen ez az, lehet hogy csak nekem újdonság és érdekes de elég jól szerepelt a phenom
-
Calibos
addikt
válasz
TomBoy1986 #69 üzenetére
Azért engem meglep a 3DmarK 2005 alatt a Phenom teljesítménye!! Ugyebár a 2005 nem 4 magos rendszerre lett írva?!?
-
TomBoy1986
veterán
Egyelőre még nem gondoltam át, hogy hova tudom beilleszteni pontosan a kapott Core2 eredményeket, azonban, hogy addig is megtekinthetők legyenek postolom ide:
Sorrend balról jobbra:
X2 2750MHz ; X2 3200MHz ; Phenom X2 2750MHz ; Core2 E4400 2750MHzEgyelőre nem nagyíthatók, majd azt később csinálom meg, de a viszonyok jól láthatók.
Clk2clk a Phenom és a Core2 látható, hogy egy szinten van, sőt az is, hogy a Phenom némileg erősebb. Ez leolvasható a 3DMark05 ill. Cinebench tesztekből. 7-zipben a Core2 rendesen alul marad, ami valószínűleg a "fantasztikus" memóriakezelésének köszönhető, amit az első két everestes táblázatban láthattok.
Még elvileg érkezik az este folyamán 3DMark06-os és Vantageos E4400 eredmény is.
Thx. whiz!
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #62 üzenetére
Nyilván az l2 l3 mérete módosulhat, de ez a legkevesebb.
-
TomBoy1986
veterán
Ja hogy a mostani Agenáról beszélsz? Az ott van a végén egy új - immáron 14. - táblázatban, gondoltam hogy lesz ilyen kérés, s letiltottam két magot elővigyázatosságból.
De tudtommal nem ez a verzió fog megjelenni, mert abban csak 2MB L2 cache lesz, nem? Ez meg egy olyan, amiben 1MB L2 és 2MB L3 van.
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #59 üzenetére
A teszthez nem kell venni csak a 4 magból kettöt letiltani. Így a vizsga időszak is maradna.
-
TomBoy1986
veterán
-
katt777
félisten
Messze nincs kihajtva a VGA-d, AMD procival nem is lesz az említett felbontásokban, főleg, ha AA-t nem használsz. Ha majd lesz jobb procid, meglátod. Phenom X4 sem hajtana ki egy 4850-et, mert a játékok zöme még 2 magot sem használ, és a több magot használók sem használják ki a +1/2 magot, szóval max. Vantage tesztben érhetsz vele valamit. Proci-igényes alkalmazásoknál értelemszerűen nem rossz egy 4 magos AMD, no de játékokban kb. ott vagy 2.5GHz körüli AMD proci + 4850-nel, mint én voltam E8400 + HD3870 kombóval (láttam teszteket). Szóval géptervezésnél legközelebb járj el körültekintően.
Geffry: Fenét elég mindenre. Akkor még mindig 6000+-om lenne.
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #54 üzenetére
Tom egy kis jövönéző sem lenne rossz. Majd ha ráérsz akkor annak a 4 magosnak 2 magját le kellene tiltani és megnézni mit tudnak majd a kétmagos phenomok. Ugyanis gyanithatóan sokaknak csak arra futja. Így érdekes lehet, hogy x2 k8-hoz képest mit tud az x2 k10.
Ezt a hszt csak félve írom le. -
Calibos
addikt
Szép munka
-
TomBoy1986
veterán
CPU.exe -coremask=F/7/3/1
F := 4 mag
7 := 3 mag
3 := 2 mag
1 := 1 magEz természetesen a hexadecimális szám bináris ábrázolásából következik.
Gyuri27:
Nos kész lett, sőt még egy kis extra is van a végén. Semmiség, amúgy már tegnap kész lett, csak nem volt időm már feltölteni, meg átírogatni a linkeket.
Calibos:
Köszönöm! -
Gyuri27
félisten
válasz
Sandormaster #45 üzenetére
[link] nos amiről itt szó van az a 940, 9950 am2+ tokozásban. Ha jók az infóid miért ennyi az ára merölhet föl a kérdés. Egy: ezek az am2+ legjei. Kettő be procik. Három nézd meg a tuningot. De szvsz nem lesznek azok 60k-k.
Tom: az x3 tanulságos. Köszönjük.
-
jones965
Modder
A 3 magos tesztet a 9550-es procival csináltad?
Bios-ban kikapcsoltál egy core-t? -
whiz
aktív tag
válasz
EmperorDraco #44 üzenetére
Egy C2D E4400-zal beneveztem 2.75Ghz-en (RAM: 825Mhz DC, többi nem lényeg, de lásd adatlapom) a szintetikus tesztekbe.
-
krystman
őstag
válasz
EmperorDraco #44 üzenetére
Nekem jelenleg 5200+X2 van meg egy 8800GT, és azt kell mondanom, hogy az összes új játék ami megjelent az utóbbi 2hónapban, akadás mentesen ment, fullon. Igaz, AA én nem használok. Általában 1152-be vagy 1280-ba játszok, mert egy 17' CRT ennyit tud. Ez egy Phenom X4 meg egy 4850-el semmi gond nem lenne.
-
krystman
őstag
válasz
TomBoy1986 #35 üzenetére
Köszi! Mindenképp megakarom várni a Phenom II-őt, ezt már eléggé dicsérik. Meg valószínű, még jobb teljesítményt tud mint az elődje. De, gondolom az ára sem lesz olcsó először.
-
Geffry
aktív tag
Áldás mindazokra akik kitartanak az AMD mellett! Jó teszt lett!
Én megjelenésekor vettem 40ért a 9750emet... igaz hogy azóta a 9950 is olcsóbb de nem bántam meg! Mindenre elég és még többre is. Viszont kíváncsian várom a trónörökösöket és remélhetőleg intel trónfosztókat
-
Taranti
senior tag
Szép teszt! És hiánypótló, nyáron nagyon baráti árban voltak a 45W-os X2-esek, sztem többen is vettek ilyesmit. Én még esetleg a 45W-os A64-et hiányoltam volna a tesztből (mondjuk LE1640-2,6GHz/1MB cache), meg nem is sokkal drágább a Sempronnál, de hát telhetetlen vagyok. Az látszik, hogy a Sempron ma már nem sokra elég. (Érdekes, hogy hazánkban a dual-core Sempronok nem terjedek el.)
-
EmperorDraco
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #6 üzenetére
Hali!
Nagyon cool! Én is kíváncsian várom egy intel teszt eredméyneit!
Már csak azért is, mert mostanság nézek egy Pc upgrade elébe.
Persze jelenleg a Core2Quad, és a Phenom X4 versenyzik, de úgy tűnik, kivárom a Nehalem/Deneb izét.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Sandormaster #40 üzenetére
Miért lenne drágább? Max a régi árában lesznek. Mivel ezek 45nm-n készülnek, másik ezeket el is kell adni. A vevőket vissza csalogatni. Az pedig horror áron nem megy. Valami olyasmire számolok mint a vga-l.
-
twollah
nagyúr
Tetszetős teszt volt.
-
tibi34
tag
Gratula
Ismét megbizonyosodtam hogy van időm bőven váltani.Azt hozzáteszem váltásnál a pénzügyi tényező a leggyengébb láncszem
-
Sandormaster
aktív tag
Kiiiirály, végre AMD-s tesztek
Van egy érzésem hogy az új Phenomok elég drágák lesznek majd, de legalább lenyomják majd a mostani Phenomok árait és akkor jó lesz majd nekünk -
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #26 üzenetére
Lol hát úgy ismersz mint aki ész nélkül tömörít meg konvertál?
-
Köszi a tesztet, küldtem is a linkjét AMD fan ismiknek.
-
Stirlitz
senior tag
Hasznos írás, gratulálok!
-
válasz
TomBoy1986 #35 üzenetére
Azért örülök, hogy több kakó kell neki azonos órajelhez mint az enyémnek. Nekem 3,2-őn nem megy stabilan értelmes fesz mellett a 5000+ BE. Viszont a 3,1 úgy alap órajelen, hogy csal a Gigabyte lap és 1.39-et ad neki, de legalább a C'n'Q is mehet.
-
TomBoy1986
veterán
Ismét köszönöm, s a válaszom az, hogy igen, hozza mindenben azt a teljesítményt, sőt sok helyen többet is (sokkal).
Viszont érdemes lehet megfontolni azt, hogy a vásárlással megvárod a januárt, mert akkor debütál két új AM2+-os Phenom II.
Melegedésről olvashatsz a hivatkozásokban, de vedd azt figyelembe, hogy amikor a hűtős cikket írtam, akkor nagyon meleg nyári nap volt.
Jelenleg 2.65GHz-en 30°C-os a CPU - terheletlen, 1200RPM-re leszabályozott Gemini II S-sel, ami szerintem egyáltalán nem meleg. Terhelve sem megy 45°C fölé. De a feszültség emelésére érzékenyen reagál, szóval olyankor sokkal jobban melegszik.
Kendek:
Nem használom annyin a BE-2350-est, sőt igazából most nem is én használom, hanem hugom gépében van, s nála alapfeszültségen üzemel, mert egy darab 2600XT-hez nem nagyon kell több annál. Amúgy 1.4V-tal megy 2950MHz-et az a CPU, szóval csak itt a végén kell nagyon adagolni neki. De ez egy viszonylag rosszul tuningolható példányEzek az eredményei különböző feszültségek mellett:
[link] [link] [link] [link] [link] -
válasz
TomBoy1986 #29 üzenetére
Köszi
Csak azért érdekelt ennyire mert elég jól meg tudtad húzni őket, de már látom nem vagy szívbajos és nyugodtan megküldted. Gondolom azért 1.576 volt-ot nem adsz huzamosabb ideig annak a BE-2350-nek. Nem csak, hogy nagyon melegszik de igencsak megnövekedhet az étvágya. -
krystman
őstag
válasz
TomBoy1986 #29 üzenetére
Nos, grat a teszthez, nekem tetszett. Arra lennék kíváncsi, hogy akkor a 2.2GHz-es Phenom alapon tudja hozni a 2.7GHz-es X2 teljesítményét, minden esetben? Mert, az írásodból ez jön le nekem! Csak azért kérdezem, mert nekem jelenleg egy 5200+X2 2.7GHz-es van, és ha váltanék, nem-e lenne lassabb több mindenben, mint a jelenlegi. Egyébként, alapon a Phenom mennyire melegszik?
-
TomBoy1986
veterán
Örülök hogy tetszik, még kibővítem ma-holnap a hárommagos eredményekkel, de majd az jelzem a címben (be fog kerülni a 3-as szám), meg valami frissítve szöveg.
-
dokar
addikt
jó teszt
-
Engem azért azok a feszültség értékek is nagyon érdekelnének...
-
Solten
őstag
Érdekes, hasznos olvasmány
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #24 üzenetére
Köszönöm. Nekem elég geme alatt mit tud.
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #20 üzenetére
Igen, de azért kb ugyanezt tudja nem pontos. Mert egy 8450-t 23k, egy 5400 be 21k, a 9550 meg 30 (a 8650 meg 28).
Remélem majd kerül egy 3 magos is és akkor bövül a teszt. -
TomBoy1986
veterán
CPU-Z-vel le tudnám tiltani, akár egymagos Phenomot is lehetne vele vizsgálni, de sajnos valami anomália van olyankor, mert kétmagosan a Crysisban rosszabbul teljesített régebben a Phenom, mint az X2
Így ezt a coremask funkciót kihagyom. Szerintem a hárommagos kb. ugyan ezt tudja ezekben a játékokban adott órajelen.
És köszönöm az elismerést!
spirit007:
Elképzelhető, hogy a Vista miatt szerepelt le ennyire szegényke, de mivel nekem mind a három gépen Vista van, ezért nem volt hangulatom visszatérni az XP-hez.
Na meg hozzá tartozik, hogy minden egyéb beállítás maximumon volt, s az is megfektethette a sempront.
-
spirit007
senior tag
Meglepő a COD4-es alacsony érték Sempron esetében ...
Nos nálam a 2 magos konfig Intel és sajna nem indult rajta a COD5 valami Win probléma miatt . Újratelepíteni nem volt kedvem , ezért átraktam a netezős (AsrockAliveNF7G-HD+1150Le+1GB) konfigomba a 7900GS-t .
Nem azt mondom , néha meg-meg röccent , de simán játszható volt (végigtoltam) .
És csúnyának sem nevezném :
1024-ben, no AA, medium beállítások
[link]
[link]
[link]
[link]Szóval én elégedett vagyok a kis sempivel
-
Gyuri27
félisten
Objektivitás? lol
Itt három proci lett bemutatva ha jól értem. Ami irány mutatás annak aki rendelkezik, amd konfiggal, tervezi ilyen vételét vagy fejleszteni szeretne.
Tehát innen abszolult nem hiányzott egy darab intel sem. Sőt az sem hiányzik, hogy kinek az intel konfigja csinál több fps-t mint ezek az amd konfigok.Tom: grat jó olvasmány az biztos (férfi munka)
Azt sajnálom, hogy 3 magos cucc nem volt kéznél, érdekes lett volna.
A jövöre nézve pedig biztató, hogy egyre több dolog használ 2+ magot. Így talán nem a gigahertzek hajhászása lesz a szempont. -
TomBoy1986
veterán
Ezt megbeszéljük PÜ-ben, ha érdekel a dolog, akkor átküldöm a mentéseket és a szükséges egyéb adatokat. Ennyi órajelre szerintem nincs szükség, s hogy valamennyire pontos legyen az összehasonlítás jó volna, ha a két Phenom órajelen tesztelnél (2200MHz gondolom egyszerű szorzóvisszavétel, míg a 2750 meg FSB emelés). Aztán ha van kedved, akkor még 3200MHz szintén.
Ezt a supcomos részt nem igazán értem, de biztos úgy van
Mindenesetre én 4:3-as monitoron teszteltem.
Ami még többször felmerült az a RAM-ok órajele és időzítése... nos ez rajta van a CPU-Z képek alatti validokon.
csatahajós:
A4Tech Team, még szeptemberben és OEM volt.DeSanto & -szabi-:
Nos látod arra még nem használtam, s ezért nem volt x264 kódolás sem a tesztben, mert nincs vele kapcsolatban tapasztalatom. Bár ha egy normális 780G vagy GeForce 8200/8300 van mellette, akkor a PH-s teszt alapján elboldogul vele: [link]Nekem egy 8300-am van hozzá.
mmdms:
Köszönöm, s a kérdést nem értem, elírtam? Mert a válasz persze az rá, hogy igen, 1280*1024 + High az egy 3870-nél VGA limitet eredményez a Crysisban.
-
-szabi-
addikt
Egy x264-es HD kódolást még jó lett volna látni, nagyon jól optimalizálták több magos környezetre.
Egyébként jó kis teszt.
Nekem is az a véleményem, aki video kódolásra használja leginkább a gépét de nem akar hatalmas összegeket intel 4 magosra költeni igenis jó választás az amd 4 magos proci.
Ráadásul ha nem is a leggyorsabb, megállja a helyét játékok alatt is.Üdv
szabi -
DeSanto
őstag
válasz
TomBoy1986 #6 üzenetére
A legkisebb AMD proci elboldogul a HD filmekkel?
-
csatahajós
senior tag
válasz
TomBoy1986 #6 üzenetére
Gratula, nagyon szép alapos és hasznos munka! Szerintem egyébként pont arról győz meg, hogy a Phenom megéri a többlet árat az X2höz képest
A kis Sempront hol vetted ennyiért ha nem titok?
-
mmdms
addikt
érdekes, jó, dolgoztál vele az látszik, elismerésem uram!
crysis high beállításon VGA limit? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
TomBoy1986 #6 üzenetére
hm, a konfig az hasonló (4gram, 3870 visszaOCzhető, x64et amúgyis meg akarom nézni), szóval akkor lehet tesztelnem kéne?;> olyan 1800-2400-3000-3200on biztos tudnék tesztelni (ezeken nem kéne primeoltatni is a rendszert mert megvannak az értékek), talán még 3400-3550 is menne, 3600ra sajnos az enyém valszeg nem alkalmas légen (bár polírozva még nem próbáltam).
a supcom eléggé csalóka dolog. egyrészt fórumokon több helyen voltak olyan anomáliák, hogy 1280x1024ben kb hozza az 1680as felbontás sebességét (igen, ez fura, pontosabban 16:9ben levágja a képernyő széleit/jobban rá lehet közelíteni a dolgokra, tehát a neked optimális nem teljesen kinagyított távolságon 16:9en kevesebb egység/mütyürke lesz végeredményben a saját 4:3mas monitor@1280vs 16:9es tv@1920 alapján), kettéosztott main képernyővel mondjuk a dolgot nem próbáltam (4:3mon ez a megoldás nem túl jó, talán 16:9en már lenne értelme). nagyon nagyban függ a framerate a pálya méretétől és az egységszámtól/pálya szétlőttségétől is. tesztre talán a Forged Alliance kampány utolsó pályáján a második szakasz lenne ideális (szanaszét lőtt 20x20as vagy nagyobb map, 3AI + a játékos, kb 1200egységgel, amiből kb 200 a szakasz elején berushol a játékosra... nem számítva az ellentámadást;>) az ott produkált eredmény az már kb megfelel egy skirmish mapon kialakult késői helyzetnek.
jó írás, tetszik
. anno a phenom nálam alternatíva volt, amíg ki nem derült egyrészt az L3 bug, másrészt pedig a q6600hoz képesti relatív magas ár... meg akkor már megvolt az alaplapom, szóval nagyot kellett volna domborítani, hogy tényleg amdm legyen végül. bár nvidia helyett végül atim lett, szóval mégicsak megvolt az a domborítás
-
whiz
aktív tag
Jó kis teszt lett! Én nem gondoltam volna, hogy az a sempron LE ennyire gyengusz... (persze ilyen árért ez se rossz, csak hát nem - új - játékok alá való)
-
gtasystem
őstag
nagyon jó teszt.korrekt.ilyen tesztek kellenek, hogy könnyebb legyen választani vásárláskor.
egy elírást találtam: "hiszen egyébként teljesen stabilnak látszó rendszerek is képes" rendszer vagy képesek.
kihajtás dologban tökéletesen egyetértek.ha nem így lenne az erős kártyák a vitrinbe készülnének.
phenom 2 ről azt a pletyit olvastam ma reggel hogy alapfeszen 4ghz-et fognak tudni..?
-
TomBoy1986
veterán
Örülök, hogy tetszik, s intel valóban azért nincs a tesztben, mert a legfejlett intel CPU-m jelenleg egy Celeron 433-as PPGA-s,s ahhoz sincs alaplapom
Amúgy azért is írtam le, hogy mit és hogyan teszteltem, mert akinek hasonló - netán azonos - inteles konfigurációja van, annak az eredményeit szívesen várom némi egyeztetés után. A legtöbb eredményt lementettem szépen screenshotban vagy fraps által kreált fájlban.
-
DeSanto
őstag
Én nem hiányolom az Intel-t a cikkből.
Ez egy nagyon jó írás azoknak is akik csak CPU-t szeretnének cserélni alaplap és miegymás nélkül.Jó írás lett!
Grat! -
strife
tag
Jó kis írás Grat!
-
Robi BALBOA
őstag
Szép és igényes munka!
Szerintem a Phenom procik megérik,főlegy használtan 2,8-3ghz körül már elég szép teljesítményt nyújt az árához képest!
Ha az új Phenom II procik is ilyen árkategóriában(35-40k) lesznek kaphatóak és tuningolva mennek majd 4ghz körül (jó léghűtéssel) akkor tuti hogy újból AMD+ATI48xx -
Majstor
senior tag
GraT az íráshoz!
( Deneb tesztre még várhatunk)
-
katt777
félisten
Remek munka, de én azért megnéztem volna egy C2D-vel is az eredményeket (főleg játékokban, amelyek alatt az AMD kimondottan gyengén teljesít).
Tudom, hogy AMD-fan vagy (no meg vsz. éppen emiatt nem volt kéznél Inteles konfig), csak az objektivitás végett.
Az viszont itt is látszik, hogy játékoknak elég a 2 magos proci, szóval nem kell sok pénzt kiadni egy elfogadható "gamer" konfigra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fogyjunk le!
- RAM topik
- Milyen házat vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Path of Exile (ARPG)
- iOS alkalmazások
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- 27" AOC C27G4ZXE Gaming 280Hz 0.3ms válaszidő
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- SzoftverPremium.hu
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest