- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
válasz
EmperorDraco #111 üzenetére
Gondolhatod, ha a 05-ben többszöröse pontot hoztak, akkor van egy kis különbség 2600-as Barton+6600GT kombó és bármelyik tesztelt konfiguráció között...
Egyébként ez amit írtál remélem valami CPU-teszt részeredmény, mert különben elképesztően gyenge, ugyanis az X700Pro-m 2800+ os Sempronnal 7000 pont körül kapott...
-
TomBoy1986
veterán
Ja értem!
Nos egyelőre még nem akadt ilyesmi a kezembe (mp4, mkv), s ezért nincs is benne. Bizonyára érdekes lett volna.
Viszont... amit linkeltél az minimum érdekes
Valószínűleg MP3 kódolásnál ők úgy gondolták, hogy egy albumon egy fájl/szám van, s ebből vontak le következtetést
, mert ez az ezer éves program is megoldja a többszálúsítást.
A DivX-beli teljesítmény meg szintén nagyon érdekes... Ezt nem árt megtalálni hozzá: [link]
A kollégák lehet megfeledkeztek róla
-
TomBoy1986
veterán
Egyébként már tegnap kész volt a következő írásom, de csak kedden jelenhet meg
-
TomBoy1986
veterán
Egyelőre még nem gondoltam át, hogy hova tudom beilleszteni pontosan a kapott Core2 eredményeket, azonban, hogy addig is megtekinthetők legyenek postolom ide:
Sorrend balról jobbra:
X2 2750MHz ; X2 3200MHz ; Phenom X2 2750MHz ; Core2 E4400 2750MHzEgyelőre nem nagyíthatók, majd azt később csinálom meg, de a viszonyok jól láthatók.
Clk2clk a Phenom és a Core2 látható, hogy egy szinten van, sőt az is, hogy a Phenom némileg erősebb. Ez leolvasható a 3DMark05 ill. Cinebench tesztekből. 7-zipben a Core2 rendesen alul marad, ami valószínűleg a "fantasztikus" memóriakezelésének köszönhető, amit az első két everestes táblázatban láthattok.
Még elvileg érkezik az este folyamán 3DMark06-os és Vantageos E4400 eredmény is.
Thx. whiz!
-
TomBoy1986
veterán
Ja hogy a mostani Agenáról beszélsz? Az ott van a végén egy új - immáron 14. - táblázatban, gondoltam hogy lesz ilyen kérés, s letiltottam két magot elővigyázatosságból.
De tudtommal nem ez a verzió fog megjelenni, mert abban csak 2MB L2 cache lesz, nem? Ez meg egy olyan, amiben 1MB L2 és 2MB L3 van.
-
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
CPU.exe -coremask=F/7/3/1
F := 4 mag
7 := 3 mag
3 := 2 mag
1 := 1 magEz természetesen a hexadecimális szám bináris ábrázolásából következik.
Gyuri27:
Nos kész lett, sőt még egy kis extra is van a végén. Semmiség, amúgy már tegnap kész lett, csak nem volt időm már feltölteni, meg átírogatni a linkeket.
Calibos:
Köszönöm! -
TomBoy1986
veterán
Ismét köszönöm, s a válaszom az, hogy igen, hozza mindenben azt a teljesítményt, sőt sok helyen többet is (sokkal).
Viszont érdemes lehet megfontolni azt, hogy a vásárlással megvárod a januárt, mert akkor debütál két új AM2+-os Phenom II.
Melegedésről olvashatsz a hivatkozásokban, de vedd azt figyelembe, hogy amikor a hűtős cikket írtam, akkor nagyon meleg nyári nap volt.
Jelenleg 2.65GHz-en 30°C-os a CPU - terheletlen, 1200RPM-re leszabályozott Gemini II S-sel, ami szerintem egyáltalán nem meleg. Terhelve sem megy 45°C fölé. De a feszültség emelésére érzékenyen reagál, szóval olyankor sokkal jobban melegszik.
Kendek:
Nem használom annyin a BE-2350-est, sőt igazából most nem is én használom, hanem hugom gépében van, s nála alapfeszültségen üzemel, mert egy darab 2600XT-hez nem nagyon kell több annál. Amúgy 1.4V-tal megy 2950MHz-et az a CPU, szóval csak itt a végén kell nagyon adagolni neki. De ez egy viszonylag rosszul tuningolható példányEzek az eredményei különböző feszültségek mellett:
[link] [link] [link] [link] [link] -
TomBoy1986
veterán
Örülök hogy tetszik, még kibővítem ma-holnap a hárommagos eredményekkel, de majd az jelzem a címben (be fog kerülni a 3-as szám), meg valami frissítve szöveg.
-
TomBoy1986
veterán
CPU-Z-vel le tudnám tiltani, akár egymagos Phenomot is lehetne vele vizsgálni, de sajnos valami anomália van olyankor, mert kétmagosan a Crysisban rosszabbul teljesített régebben a Phenom, mint az X2
Így ezt a coremask funkciót kihagyom. Szerintem a hárommagos kb. ugyan ezt tudja ezekben a játékokban adott órajelen.
És köszönöm az elismerést!
spirit007:
Elképzelhető, hogy a Vista miatt szerepelt le ennyire szegényke, de mivel nekem mind a három gépen Vista van, ezért nem volt hangulatom visszatérni az XP-hez.
Na meg hozzá tartozik, hogy minden egyéb beállítás maximumon volt, s az is megfektethette a sempront.
-
TomBoy1986
veterán
Ezt megbeszéljük PÜ-ben, ha érdekel a dolog, akkor átküldöm a mentéseket és a szükséges egyéb adatokat. Ennyi órajelre szerintem nincs szükség, s hogy valamennyire pontos legyen az összehasonlítás jó volna, ha a két Phenom órajelen tesztelnél (2200MHz gondolom egyszerű szorzóvisszavétel, míg a 2750 meg FSB emelés). Aztán ha van kedved, akkor még 3200MHz szintén.
Ezt a supcomos részt nem igazán értem, de biztos úgy van
Mindenesetre én 4:3-as monitoron teszteltem.
Ami még többször felmerült az a RAM-ok órajele és időzítése... nos ez rajta van a CPU-Z képek alatti validokon.
csatahajós:
A4Tech Team, még szeptemberben és OEM volt.DeSanto & -szabi-:
Nos látod arra még nem használtam, s ezért nem volt x264 kódolás sem a tesztben, mert nincs vele kapcsolatban tapasztalatom. Bár ha egy normális 780G vagy GeForce 8200/8300 van mellette, akkor a PH-s teszt alapján elboldogul vele: [link]Nekem egy 8300-am van hozzá.
mmdms:
Köszönöm, s a kérdést nem értem, elírtam? Mert a válasz persze az rá, hogy igen, 1280*1024 + High az egy 3870-nél VGA limitet eredményez a Crysisban.
-
TomBoy1986
veterán
Örülök, hogy tetszik, s intel valóban azért nincs a tesztben, mert a legfejlett intel CPU-m jelenleg egy Celeron 433-as PPGA-s,s ahhoz sincs alaplapom
Amúgy azért is írtam le, hogy mit és hogyan teszteltem, mert akinek hasonló - netán azonos - inteles konfigurációja van, annak az eredményeit szívesen várom némi egyeztetés után. A legtöbb eredményt lementettem szépen screenshotban vagy fraps által kreált fájlban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Crypto Trade
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- PlayStation 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest