- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
strogov
senior tag
"Azt is próbáltam hogy legyen belőle torrent gép"
rPI mindig szar volt IO-ban. Egy Zyxel NAS 326-ot vettem anno 27k-ért. Fut rajta torrent is, és nincs gond az SMB-vel sem. TV mögött meg egy mi box van. Fut rajta minden streaming, meg a NAS-ról ami kell. Teljesen értelmetlen ilyenekkel bohóckodni. A pi4 jelenlegi árral tanulni is drága ... meg bármi másra is. Fogyasztásban se éri meg. NAS fogyaszt hdd-vel 10W-ot ha pörög. Mi box meg annyit se.
Anno azért volt jó rPI, mert olcsó volt, és a GPIO-k mellett volt wifi is. Így könnyebb volt rendszerbe rakni mint egy arduino-t. ESP-k óta nem nagyon tudom mire lehetne használni. Egy ESP 1-4k HUF felszereltségtől függően. Egy óvodás is megoldja a kapu vezérlést egy relével, vagy bármilyen szenzor adat beküldését gateway-re. Ha gépet építene az ember akkor van CNC shield 2k HUF-ért. Van esphome, vagy tasmota ha nem tud programozni az ember.
Ha öntöző rendszert kellene építeni akkor van akár 16 relés board is (bár én inkább több 4-essel csinálnám).Linux-os kisgépnek meg van millió chromebook.
A cikkbéli project-et meg nem is tudom hová tenni. Amellett, hogy irgalmatlan drága, de fél óra alatt szebb házat "tervezek", és másnapra kinyomtatja a 3d nyomtatóm.
-
Jól gondolod, LibreOffice.
Amit ugyan nagyon becsülök, és drukkolok neki, de egyetértek Veled: a hozzám befutó, LibreOffice-on átesett állományok rettenetesen sok fejfájást okoztak már. Tényleg nem igaz, hogy MS-kompatibilisek.
De az adott cégnél ez pont nem szempont, náluk nem jelentkeznek az ebből fakadó problémák. A RaspberryPI 4 megjelenését követő pár hónapon belül már használták őket, és legalábbis a közelmúltig kitarottak.
MaCS
-
törölt tag
Ha gyors böngészés, vagy egyéb nagy CPU igényű progik használata a cél, akkor valóban normál x86 gép kell.
De a legújabb pi igenis alkalmas desktopnak, habár van hova fejlődnie. Nekem van két x86 desktop gépem, de ma már egy pi 400 (külön billencs, 2,5 ssd, nvme ssd, nagy usb hub) a 0-24 masina. Igen, a böngészés kiábrándító(a ph is), de többnyire azért, mert a javascript uralkodik a weblapok felett, és tudatlan(enyhén fogalmaztam) programozók fejlesztenek vele (tisztelet a kevés kivételnek). Az x86 akkor működik nálam, amikor a pi már nem jöhet szóba.
Mióta pi-t használok, sokkal jobb linuxos vagyok.
-
direwolf
őstag
Te is beleestél abba a hibába, hogy elhitted a marketing rizsát. Tényleg nem szabadna úgy reklámozni a raspberryket, mint desktop replacement. A cikkben szereplő kiméra is ez a kategória sajnos.
Viszont ha ezt kihagyjuk a képletből, igenis használható, és nagyon hasznos dolgokat lehet az ilyen és hasonló cardboard gépekkel tenni.szerk.: hogy példát is hozzak: retropi emulátor (a hasznossága egyénfüggő
)
-
hchefi
csendes tag
Sokat tényleg nem szabad tőle várni. Énis már 3 projekten próbáltam volna bevetni, de belemélyedve rájöttem, hogy hosszú távon nem bíznám rá az életem. Végül egy 12 zónás öntözésvezérlésre mertem bevetni egy Pi Zero-t. Egy 75 ezres Hunter vezérlőt váltottam ki így 30 ezerből. Cserébe annyi öntözési időt csinálok benne, amennyit nem szégyellek, meg úgy, ahogy én akarom. De az SD kártya miatt már előre félek, hogy 2 évente mehet majd az új vétel + recovery....
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- MacBook White unibody eladó töltőárban
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest