- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magisk
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PPatrik
aktív tag
válasz
Knife.McL #2434 üzenetére
Közbe nézem, hogy nem 1,8 hanem 2,8gb-os.
Ja télleg, nekem is az mkv nem ment. Tégyleg próbáld meg aviban.
A konvertálásnál azt adtam meg, hogy a bemenettel egyező beállításokkal legyen, csak aviban.
Annyi, hogy konvertálásnál levettem az angol hangsávot, csak a magyar maradt. Ezzel jól be is égtem, mert elősször nem vettem észre, hogy két hangsáv van és angol lett. Az ősök meg várták a magyar filmet. -
PPatrik
aktív tag
Na megérkezett.
Végre, elvileg tegnap kellett volna ide érnie. Egy sd kártyára feldobtam egy Raspbian-t.
Minden működik, jót nevettem amikor megláttam, hogy van rajta scratch, 'írtam' is benne egy kis programot
Van viszont egy olyan probléma, hogy egyik egerem sem megy, viszont loptam egy olcsó szar egeret az meg mükszik, ki érti ezt?
Milyen torrent klienst ajánlotok rá?
Ja és a net elérést, hogyan lehet beállítani?
Mert bedugtam a kábelt, de a nincs net. -
PPatrik
aktív tag
Lyukat a végére szeretnék vágni, ahol elég kevés a hely, onnan szellőzni biztos nem tud, csak csúfít rajta. A tetőt meg nem szeretném megvágni. Annyira nem fontos a hűtés, több hely marad, de nem szeretném megsütni.
Ez az usb elosztó kéne nekem, a két belső dugaszról táplálnám, és 4-et kivezetnék a hátlapra és még maradna tartaléknak, ha kéne wifi, vagy tv tuner. -
PPatrik
aktív tag
Köszi!
Ez a megfúrod dolog ez nagyon fájt. Ez sajnos egy gyári doboz, és nem szeretném variálni.
Itt látszik mennyi szellőzés van gyárilag.
Elvileg van olyan usb hub, amit előlapra szánnak és van rajta molex táp, remélem találok egy ilyet. -
PPatrik
aktív tag
Köszi!
Most nézem ezt lehet programozni c#-ban is?
A gpio-ra hogyan lehet rákötni? AZ ilyen barkácsolós dolgokban nem vagyok otthon. Szóval valami gyári megoldás nincs, pl molex to usb power. Ezt már kerestem, de csak egy fajtát találtam, azt is Amerikában.
Bár szerintem a molex által táplált usb hub jobb ötlet.
A hűtőbordát azért kérdeztem, mert teljesen zárt térben lesz, nem lesz egy szem légmozgás sem és lehet, hogy a sok dolog miatt még hely se sok lesz.
Amin gondolkodom, hogy mi lenne, ha az alumínium tetőre rögzíteném, és valami hővezetővel a tetőt használnám hűtőnek? Így igaz a szerelése nehezedne, bár egyenlőre úgy tűnik nem lesz sokat zargatva, berakom a házba és kész, mehet a Tv alá vagy akárhova. Max majd veszek még egyet, ha barkácsolós kedvem lesz. -
PPatrik
aktív tag
Na pár nap és nekem is lesz egy!
Már nagyon várom.Már előre feltennék egy-két kérdést:
-(hülye kérdés következik) Hogyan lehet bekapcsolni?
Szóval ha kap áramot bekapcsol? Mert ez nagyban elősegítené az A) tervet, vagyis az eredeti bekapcsolót meg tudnám tartani.
-Arról tud-e valaki, hogy molexről hogyan lehet táplálni?
-Szereti-e a tp-link usb wifi adaptereket?
-Kell rá hűtőborda?Tervek:
A) terv, hogy egy üres samsung story station házba barkácsolnám be, a gyári táp és bekapcsoló megtartása mellet. Esetleg egy Y beiktatásával beraknék mellé egy laptop merevlemezt. A hdminek meg az usbnek vágnék lyukat a házon,de szép esztétikusan, esetleg még a lannak egyet.
A/1.1 terv: és a sata tápot átalakítanám molexre és ezzel hajtanám meg. Itt még kéne egy powered usb hub, ami molexről táplálkozik.
A/1.2 terv: Egy molexről táplált usb hubbal látom el árammal.
A/2 terv: powered usb hubról oldanám meg a táplálást és a hub tápját vezetném ki.
B) terv: leülök legózni
Többet nem árulok el.(szerk: a lyukat pontos j-vel írtam
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kedvenc zene a mai napra
- Trollok komolyan
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gyúrósok ide!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hővezető paszták
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Fujitsu Esprimo D738 Megbízható asztali számítógép irodai és otthoni felhasználásra
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest