- Garmin topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Mobil flották
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
0519
senior tag
válasz
Aksomatic #47634 üzenetére
Így biztosan nem jó.
1. Mount parancsnál meg kell adnod, hogy mit akarsz csatolni az adott helyre.
Vagyis ígysudo mount /dev/sdb1 /boot/firmware
2. Bízol annyira a sed -es képességeidben, hogy így módosítsd az fstab fájlt? Én biztosan inkább nano -t vagy vim -et használnék.
3. Nem kell feltétlenül véglegesen módosítanod a fstab-ot. Lecsatolod unmount-al, felcsatolod az új helyre mounttal, futtatod a frissítést. Következő újraindításnál visszaáll.
-
-
sonar
addikt
válasz
Aksomatic #47195 üzenetére
Izlések és pofonok, hogy ki mit használ. Meg ha sokat tapasztalt már az ember akkor van nagyobb rálátása a dolgokra.
Én speciel Wireguard-ot használok. RPi1-es 4 klienset simán kiszolgál.
Ugyanez OpenVPN-nel, inkább a hagyjuk kategória.
Ezen felül van ssh elérésem is amire kb bármit is rá lehet tunnelezni. Illetve socks proxyként is lehet használni és a céges webfiltereket szépen meg lehet kerülni vele.pivnp/wireguard doksi alapján kell végig menni.
Ha van tűzfalad akkor jó tisztában lenni azzal, hogy mit hogyan csináltál. -
-
-
-
-
-
sztanozs
veterán
válasz
Aksomatic #46732 üzenetére
Dockernek kell elerje, vagy a kontenernek?
Ja latom, hogy a kontenernek.
Olyan userid, vagy group-id-it kell beallitani a docker letrehozasanal, aminek van joga a konyvtarra, es fel is kell mountolni. Illetve ha dummy user vagy group id-t adsz meg, akkor azt a rendszerben hozza kell adni ahhoz a csoporthoz ami eleri a konyvtarat (de mountolni mindenfelekepp kell a Volumes szekcioban - ha dockerfile-al dolgozol) -
-
válasz
Aksomatic #46615 üzenetére
Muti az fdisk -l kimenetét, és emeld ki, hogy szerinted mi nem stimmel rajt. pl. [link]
Az ext4 kezeli a jogosultságokat, még akkor is ha külső lemezen van. Ha előzőleg másik rendszeren használtad, az összezavar(hatja)ja a másik rendszert(CasaOS). Attól függően kinek a nevében milyen jogosultságokkal csatolja fel. Nem ismerem a CasaOS-t, és annak automata (automata)felcsatolási mechanizmusát.
A jellyfint nem tudtam odairányítani. (Hosszú olvasgatás után arra jutottam, hogy nincs erre jogosultsága? Ez lehet?)
Átfogalmaznád? Még a kérdést sem értem. -
-
-
válasz
Aksomatic #46540 üzenetére
Amit javasolni tudok, hogy készítsd magadnak dokumentációt (pl. Google Docs-ba), hogy mit állítottál be, ha újra kell telepíteni, ne kelljen megint feltalálni a spanyolviaszt
Jelentősen fel tudja gyorsítani a dolgokat.
És ha megoldást keresel, akkor Google és angol kulcsszavak. Elég nehéz olyan probélmával szembesülni, amire nincs megoldás.
Ja, és még egy: Docker konténerek használatával nem fogod teleszemetelni a gépet, de ez már advanced level.
-
válasz
Aksomatic #46534 üzenetére
Nem jó bármelyik adapter. Csak azok jók, amik nem "gyors töltők". Az 5V-nál nagyobb feszültség hazavágja az eszközt. Szóval ha biztosra akarsz menni, az a 4k nem egy nagy összeg hogy ezen spóroljál.
A ház egyéni ficam kérdése. Nálam pl. pőrén van egy szekrényben, de megértem azt is aki becsomagolja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Metal topik
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Proxmox VE
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest