- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android szakmai topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- VoLTE/VoWiFi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Yettel topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Steven #47141 üzenetére
jó hát ő itx lapot vett nagy házba
A pi5-höz 27W-os a gyári táp, ha nem az 5V5A töltőt használod, hanem 5V3A-t, akkor alapból le is tilt / korlátoz funkciókat, bár szoftveresen feloldható, csak ha tényleg meghúzza, akkor instabil lesz. A pi talán 90 x 70 x 25mm körül van.
Az n100 kompakt mini kütyükhoz 30W tápot adnak. Van ami csak 87 * 87 * 40mm [kép]
De persze valóban van különbség, mert a pi lehet 5w alatt van készenlétben, ha van rákötve ssd is. A minipécé meg 10w idle. Le lehet korlátozni kisebbre is a soc-ot, de persze akkor lassabb.
Egyébként létezik már mutatóba n100 is pi form factorban. De irreálisan drága a kis kockagéphez képet. [link] Én magyar áfával együtt csíptem meg decemberben 140 dolcsiért a 16/512 vátozatát a kis kockának.
-
-
Shummo
senior tag
válasz
Steven #43702 üzenetére
Ahogy azt írtam is, nekem nem serviceként fut (nem nox).
Desktop verziót használok.És így indul autómatikusan:
sudo nano /etc/xdg/lxsession/LXDE-pi/autostartnem serviceként.
A desktop verzió pedig kell, mert van benne RSS + kereső funkció., ami a WEB UIba nincsMIndenesetre köszönöm
-
válasz
Steven #43697 üzenetére
Igen. Mivel nagy hely kell a mentésnek, egy 8 és egy 16TB-os lemez van összefűzve jbod-al. Így a külvilág számára 1db 24TB-os eszközt mutat. Majd ha lesz pénz plusz lemezekre, majd lesz másik (nagytestvér?, NAS?) ami már RAID1-ben fog legalább ekkora helyet adni. Mondjuk nem lenne rossz 3x16TB RAID5-be, de amíg nem húzzák ki lottószámaimat ...
-
mgergo76
tag
válasz
Steven #43471 üzenetére
Nekem is ilyen van kb. 1 éve használom.
Egy javaslat: szerezz be hozzá tartalék ventilátorokat. Egy ideig halkan működik, aztán elkezd zúgni-búgni. Én ilyenkor leszedem, portalanítom, adok a csapágyainak egy kis kenőanyagot és ismét csendesen üzemel egy darabig.... Aztán kezdődik az egész elölről. A sokadik után egyszerűbb a ventiket cserélni (pár 100Ft). -
icemad
nagyúr
válasz
Steven #43064 üzenetére
Unit qbittorrent.service could not be found
Ezt a hibát adta ki. Feladatkezelőben sem látszik, mint futó folyamat.
Atiska007: itt már a helyes utat mutatja (media/storage2/downloads)
Alapértelmezettként ezt állítottam be letöltési mappának. Az incomplete mappa is a storage2-n van a befejezetlen fájloknak.
Ha itt ülök előtte, és bezárás után elindítom a qbittorrentet, akkor megy tovább szépen, de ez hosszú távon nem megoldható. Most pl 8 perce fut hiba nélkül. -
cog777
őstag
válasz
Steven #43042 üzenetére
Az enable csak a kovetkezo restartnal valo indulast engedelyezi.
systemctl start-al inditod, status-al nezed az allapotat
Valami naploban csak irja mi a baja...Hack megoldas (amig ra nem josz mi a hiba):
hogy tmux-bol inditod a kivant programot. Ha ssh-t bezarod a tmux megtartja a session-t futni, tehat minden programot. Legkozelebb bessh-zol akkor tmux attach-al csatlakozol a session-hoz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Mikrotik routerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- Tőzsde és gazdaság
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged