- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgergo76
tag
RPi4 4GB, LibreElec, háttérben fut a Transmission, gigabites lan kábel. Egy USB3 csatolós HDD-ről megy a megosztás.
Problémám az, hogy a filmnézés közben, vagy wifi-n történő másoláskor megáll az adatfolyam (lefagy), majd 5-10 másodperc múlva folytatódik csak. Ez frissen telepített LE esetén is előfordul.
Találkozott más ezzel a problémával? Esetleg megoldási javaslat? -
mgergo76
tag
válasz
Steven #43471 üzenetére
Nekem is ilyen van kb. 1 éve használom.
Egy javaslat: szerezz be hozzá tartalék ventilátorokat. Egy ideig halkan működik, aztán elkezd zúgni-búgni. Én ilyenkor leszedem, portalanítom, adok a csapágyainak egy kis kenőanyagot és ismét csendesen üzemel egy darabig.... Aztán kezdődik az egész elölről. A sokadik után egyszerűbb a ventiket cserélni (pár 100Ft). -
mgergo76
tag
Ebben a videóban vannak érdekességek ami magyarázatul szolgálhat:
https://www.youtube.com/watch?v=My1BDB1ei0E -
mgergo76
tag
válasz
PistiSan #37242 üzenetére
Pi4 4GB, 6TB-s HDD, 1000Mbit-es neten a legnagyobb sebesség 40MB/s volt pont a mai napon.
Ehhez kell az is, hogy a hdd USB3-as csatolón keresztül csatlakozik a Pi-hez és a hdd ext4 fájlrendszerre van formázva. Transmission a kliens.
Átlag 30MB/s szokott lenni a max le-fel sebesség, persze ehhez kell az is, hogy a peer is megfelelő sávszélességgel rendelkezzen. -
mgergo76
tag
http://wiki.sunfounder.cc/index.php?title=4_Channel_5V_Relay_Module
Régen tanultam az elektronikát, de ez alapján a bemeneteket föld potenciálra kapcsolja és így záródik az optocsatoló+LED sort. Akkor viszont a nem 3,3V-ot ad a bemenetekre, hanem földet.
(#37143) leírás alapján jól működik a panel. Relé behúz, ha a föld (GND) összekötésre kerül a bemenettel (in). Akkor viszont a programban kell keresni a gikszert.
-
mgergo76
tag
válasz
azbest #37142 üzenetére
Ok, így már tiszta a lábak bekötése.
(#37143) TA
Ha 3 panelból egy sem működik rendesen, akkor vagy a csatlakozók vannak rossz sorrendben rádugva a GPIO-ra, vagy a programban kell módosítani a lábkiosztások paramétereit.
Ha van multimétered, akkor érdemes megmérni az egyes kapcsokon a feszültség különbségeket. -
mgergo76
tag
https://pinout.xyz/pinout/pin32_gpio12
Ezek alapján a 23-as GPIO láb nem jó (SCLK), ez órajeles lábnak tűnik. Ezt próbál meg inkább a 33-ra (PWM1) kötni.
A 3,3V az 5 voltos relének kevésnek tűnik, lehet hogy egy kicsit behúz a vasmag, de nem zárja az érintkezőt rendesen.
Milyen tápegységről van megtáplálva a RPi? Lehet, ha az 5V-os kimeneti fesz a 2-es lábról sem elégséges, meg kellene próbálni egy másik tápegységről megtáplálni a panelt. -
mgergo76
tag
Nekem ez a leírás segített, miután szívatott 2 napig: [LibreElec Youtube API key]
Egyébként a .kodi mappát a következő elérésen sikerült fellelnem: /storage/.kodi
WinSPC-t használtam, a rejtett fájlok/mappák láthatósága legyen bekapcsolva! -
mgergo76
tag
válasz
duffbeer #36984 üzenetére
Tápegység minimum 3A-t tud? Esetleg van rádugva valami külső USB-s meghajtó? SD kártya min. Class10-es? Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Nekem 4GB-s verzió van. Nálam is előfordul néha lassulás, de általában csak újraindítás után. Gondolom ilyenkor ellenőrzi, hogy van-e valami frissítés és végignyalja az SD kártyát.
Ha garis a kártya, akkor esetleg garanciális csere. Ha külföldi beszerzés, akkor ennyi ötletem volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest