- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Második bétánál jár a One UI 8
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
dudika10 #3727 üzenetére
Attól függ milyen a gép. A desktop mini gépek valószínűvel 20W alá nem nagyon mennek, de ha notebookosabb belsejük van, akkor kevesebb is lehet. Vagy akár egy használt régebbi thinkpad-ben is gondolkodhatsz. A srácok szoktak mérni 10W körüli/alatti fogyasztást is a gépeikkel. T60-asok egész jó árban is szoktak lenni, vagy egyel újabb sorozatból a T81 sem rossz.
A raspi valóban kevesebbet fogyaszt, de az ereje és képessége lényegesen korlátozottabb.
Ez ahogy nézem valószínűleg notebook procival szerelt kisfogyasztású és visszafogottabb teljesítményű gép, viszont nem sokkal többért már akár t60-as notit is kapni azt hiszem.
-
azbest
félisten
válasz
dudika10 #3725 üzenetére
- internetezés, internetes filmek (flash?):
A netezés nem túl gördülékeny, mert még nincs hardveres gyorsítás a grafikus felülethez. A flash pedig nem támogatott rajta, így az ilyen videók sem mennek vele.- 4 win7-es géppel kommunikálni:
nos, ebből nem tudom, hogy pontosan mire gondolsz. Ha a pécék által megolsztott fájlok/videók lejátszásáról van szó, akkor azt elérheti. A pi-n megosztott fájlokat is elérhetik a gépek megfelelő beállítással.- szövegszerkesztés, nyomtatás: linux alatt nincs microsoft office, helyett valamelyik ingyenes szövegszerkeszőt használhatnád. Nem tudom, hogy a komolyabbak megvannak-e raspi-re (az openoffice változatai). A nyomtatáshoz gondolom driver is kellene, itt szintén nem tudom, hogy a linuxos nyomtatódriverek (ppd fájlok) működhetnek-e a raspi rendszerén.
Összességében, azt hiszem, hogy sokkal jobban boldogulhatnál egy normál htpc-vel. Éppen nemrég láttam, hogy egészen jó core2duo procis lenovo gépeket lehet kapni használtan: például , de a raspi ára körül kapni régi p4-eseket is ha sokkal lassabb is elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest