-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugesz77
őstag
válasz
layerke #12835 üzenetére
Én pont HTPC-ből szálltam ki és rpi2+nas lett helyette. Igaz nekem egy C2D gépem volt az nyugalmiban 75W felett evett. Elegem lett az állandóan pörgő ventilátorból és letöltésre egy Zyxel NSA310S vettem. Rájöttem,hogy mivel csak filmre és zenére használtam a htpct teljesen felesleges a nagy hardver. Megy 0-24 minden teljesen ventilátor mentesen a régihez képest kb. ötöd akkora fogyasztással. Persze azért a fő gépem is rá van kötve a házimozi erősítőre ha játszani támadna kedvem nagy tvn vagy bármi nagyobb teljesítmény kellene.
-
Rick4
félisten
válasz
layerke #12835 üzenetére
Ami szerintem járható út:
Veszel egy Lc power 1350-es házat 15500-ért, ebben benne van a paneltáp és az adapter is, veszel egy Asrock Q1900B-s lapot 20 ezresért, keresel hozzá notiramot valahol használtan 5 ezresért, és 40-ből van egy tuti nas, médialejátszó, meg ami kell, lehet kevesebből is, de akkor nem új, nem garis, vagy nem ilyen gyors lesz, ez már rajtad múlik.
Feldobsz egy win 8.1-et, virtualizálsz virtualboxszal pl egy freenas nevű ingyenes nasszoftvert, tudod kívülről is kezelni, tölt mint állat (150-es nettel fullon bármikor) és feldobsz a win elé egy kodit, kell hozzá egy 2K értékű médiacenter táv infrával. A hdmi-t erősítőre vagy tévére kötöd, játszik mindent. Működés közben 11-12W-ot fogyaszt egy SSD-vel, vagy 12-13-at egy WD red 3TB-os HDD-vel, és egy lassított hdd hűtő ventivel. Fél méterről hangtalan, nem melegszik, és nagyon gyors. Nincs olyan nas, ami ennyiből, ilyen sebességgel pörög, ennyire sokoldalú, és ilyen minimális fogyasztással még lejátszani is tud.
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest