- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
Persze. Csak arra kell figyelni hogy a kiválasztott kliensnek legyen "málna" jele a listában. Nálam pl. az asteroid@home fut ~30%-on:
Elvégzett feladatok száma 40
Maximális feladat naponta 540
Mai feladatok száma 0
Egymást követő érvényes feladatok 40
Átlagos feltöltési sebesség 5.28 GFLOPS
Átlagos fordulási idő 6.35 days -
cigam
titán
válasz
Balerik #19982 üzenetére
Asszem csak ez az alternatív kapcsoló kell, most ugrott be. Régen piszkáltam openelecet, mostanság raspbiannal használom, így boinc klienst is futtat, stb...
-
-
-
cigam
titán
válasz
lazac_ #19918 üzenetére
Első körben SSH-val jelentkezz be a Pi-be, és tapasztald ki hogyan kell felparaméterezni, hogy elfogadja a parancsot a PC. Ha már terminálból kiadva a parancsot le tudod lőni a PC-t, csak eztán keress neki megfelelő helyet, addig nem tudod eldönteni, hogy azért nem megy mert rossz a parancs, vagy mert nem fut le a script-ed.
-
cigam
titán
válasz
lazac_ #19910 üzenetére
Nem kell folyamatosan futtatni. Mozizás előtt elindítod, és már kész is.
+ Ha a PC-re is rá kötsz egy infra vevőt, és betanítod?
Openelec plugint továbra sem tudok, csak ötletelek.Most viszont megtaláltam a tutit: Az openelec-ben van egy /storage/.config/shutdown.shfájl, amit akkor futat le amikor kikapcsolod. Ebbe a fájlba beilleszted ezt a sort:
net rpc shutdown -I ip.address -U user%passwordMondjuk nálam a W10 ellenáll:
Could not connect to server 192.168.1.21
The username or password was not correct.
Connection failed: NT_STATUS_LOGON_FAILURE
Could not connect to server 192.168.1.21
The username or password was not correct.
Connection failed: NT_STATUS_LOGON_FAILURE -
cigam
titán
válasz
lazac_ #19903 üzenetére
Értem. Akkor kell keresni a PC-re egy okos programot, ami pl 5 percenként megpingeli a a Pi-t. Ha nem válaszol, főbe lövi magát.
pl. készítesz egy figyelo.bat fájlt:
ping -n 1 192.168.1.21 | findstr TTL || start shutdown.exe
wait 300
figyeloHa nem válaszol a pingre, meghivja a shutdown.exe-t, ha igen vár 5 percet, és meghívja önmagát, hogy ellenőrizze a pinget.
De kereshetsz kész hálózatfigyelőket is, pl. emco ping monitor
-
cigam
titán
válasz
erik365 #19902 üzenetére
Egy komplexebb dekódolás nagyobb terhelést jelent. Teljesen normális, hogy amikor kihasználod a teljesítményét, akkor melegszik. -25-től 85 fokig tart az üzemi hőmérséklete. De elfüstölni nem tud, van benne védelem. Ha túlmelegszik, visszavesz az órajelből így automatikusan "lehűti" magát.
-
cigam
titán
válasz
zsola32 #19899 üzenetére
Attól függ mit értesz "média mindenes" alatt.
Ha csak fájlok lejátszása, akkor openelec vagy osmc a jó választás. Ha viszont bittorrent kliens futtatása, ftp szerver üzemeltetése, netán BOINC kliens futtatására, vagy bármi másra van szükséged, akkor a rasbian kell neked. (Erről ill. ennek bállításról is írtam egy cikket). -
cigam
titán
válasz
Osynho #19878 üzenetére
Azt nem olvastam
Pedig pont hogy a gyári doboz lett volna az első tippem. A gyártónak panaszkodtál rá?
Nem adtak hozzá ilyen kis csavar/rögzítő készletet mint ami ezen a képen is látható?---
Találtam egy jópofa Android-os App-ot: Raspi Check
SSH-n belép a gépre, és lekérdezi a főbb paramétereit+ki lehet kapcsolni/újraindítani, és más parancsokat kiadni neki. -
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
NoMenOne #19859 üzenetére
Húzz le róla mindent, és pl. egy billentyűzettel/pendrive-al próbáld ki mindegyik portban működik-e.
+ az lsusb -t parancs kimenete is érdekes lehet. Nálam ez ígynéz ki:
[M] lsusb -t
/: Bus 01.Port 1: Dev 1, Class=root_hub, Driver=dwc_otg/1p, 480M
|__ Port 1: Dev 2, If 0, Class=Hub, Driver=hub/5p, 480M
|__ Port 1: Dev 3, If 0, Class=Vendor Specific Class, Driver=smsc95xx, 480M
|__ Port 5: Dev 5, If 0, Class=Mass Storage, Driver=usb-storage, 480M[/M]MaCS_70
Másik távvezérlővel próbáltad?erik365
Lan vagy wifi? Lan esetén a narancs/zöld led világít/villog? A router/switchen-is ég a kapcsolatot jelző LED? -
cigam
titán
válasz
Keef_Lee #19456 üzenetére
Meglepő lenne, ha a HDD visszatáplálna USB-n keresztül. Vagy USB-ről kapja a tápot is egy Y kábellel?
Ekkor elképzelhető, hogy az USB porton keresztül "visszatáplál", vagy adott esetben "ráterhel" a Pi-re. Ez attól függ, hogy melyik adapter feszültsége a nagyobb.
Mindenesetre én lecsekkolnám, hogy a Pi adaptere tényleg tudja-e a 2A-t, ill. ha cserélhető a kábele, akkor annak a cseréjével is tennék egy próbát. Manapság ezek a fillérese kábelek tudnak fura dolgokat művelni(persze az hogy sokat kérnek érte nem jelenti feltétlen azt, hogy jó minőségű). -
cigam
titán
válasz
Beni2360 #19443 üzenetére
Mert ezek a lemezt szektorról szektorra mentik le. Ha 16ezer van akkor annyit, ha 3 millió, akkor annyit. A kártya teljes kapacitásának megfelelő méretet menti le. Függetlenül attól, hogy mennyi a foglalt/nem használt terület. A fájlrendszer logikailag ezen lementett szektorok felett vannak, tehát lövése nincs róla hogy mit ment, csak a-tól z-ig lementi a kártya összes szektorát.
Az elképzelhető, hogy a másik kártáyn már eleve van 1-2 hibás, ezért fizikailag nem fér rá a lementett image.
Egyik fórumtársunk írt egy cikket, amivel úgy tudod lementeni, hogy csak a tényleges adatot tartalmazó terület legyen lementve.Ezt faragtam picit át az új kiadásokkal kompatibilis formába:[link]
Fájl szinten másolja a kártya partícióinak tartalmát (jogosultságokkal, mindennel együtt)
Ne vedd készpénznek a működését, éles rendszeren ne teszteld! Csak egy másik próba kártyára próbáld visszaírni az image-t.
Nálam egy a Pi-re kapcsolt külső merevlemez egyik könyvtárából fut le, és oda készít egy image-fájlt. -
cigam
titán
válasz
Beni2360 #19429 üzenetére
Itt a fórumon is sokat emlegetett win32 disk imager nem csak írni, de olvasni is tudja a memóriakártyát. Tehát tudsz az aktuális állapotról egy olyan biztonsági mentést készíteni, amit bármimkor visszaírhatsz a kártyára.
Linux alatt a dd is működhet, de veszélyes móka egy éppen futó rendszert dd-vel lemásolni. Folyamatosan-ír olvas a rendszerlemezre/ről, könnyen előfordulhat, hogy éppen változás van abban a szektorban amint a dd ment.A számok pedig azt mutatják, hogy kisebb fájlokkal milyen gyors a műveletvégzés. Általában nem nagy mutatvány elkezdeni írni egy fájlt, és csak írja, írja,írja(vagy olvassa). Ez az első sor, vagyis a folyamatos írás/olvasás sebessége. Árnyalja a dolgot amikor a való életet utánozva hol apró hol nagyobbacska fájlokkal dolgozol. Az alsó sorok ezt mutatják. Folyamatosan kiír/olvas egy 4k/512k-s fájlt. Na itt már látszik, hogy mennyire (nem)kapkod a kártya.
Az uccsó nekem se tiszta teljesen, de ott meg azt hiszem egyszerre 32db 4k-s fájlt ír/olvas, vagyis az egymástól független, de párhuzamos fájlműveletek sebességét tesztelik. -
cigam
titán
válasz
Pulsar #19400 üzenetére
Igen, mert a rootnak mindenhez joga van, és "nem kell törődni" a jogosultságokkal.
Nemakarom reklámozni(na jó de
)a leírásomat, amiben megoldást/leírást adok arra is, hogy a torrent könyvtár jogosultságai hogyan és miért alakulnak úgy ahogy.
-
cigam
titán
válasz
balaaazs #19345 üzenetére
Már hogy ne tudnál róla/rá másolni. Nemrég linkeltem, hogy le és fel is megvan a 10MB/s sebesség, vagyis a 100-as hálókártya megy mint a szélvész.
xxlongikaxx
A torrentezés "sima liba", a vpn-t nem teljesen értem, nem egyszerübb egy ssh?
Persze a vpn is megoldható, pl. [link] -
cigam
titán
válasz
MaCS_70 #19303 üzenetére
Nem akkor sem szétszórtság. Nagyon is tudatos öntés volt, hogy csak a Commodore gyártotta magnó volt jó hozzá. Ez meg is látszott az árában. Mindeközben a Sinclair és a többi gyártó tudott olyan csatlakozót rárakni ami mezei kábellel, és mezei kazettás magnóval is működött.
-
cigam
titán
válasz
adamz91 #19294 üzenetére
sudo apt-get install qemu
Rengeteg csomag van hozzá:
aqemu - Qt4 front-end for QEMU and KVM
qemu-launcher - GTK+ front-end to QEMU computer emulator
qemu-utils - QEMU utilities
qemuctl - controlling GUI for qemu
sheepdog - distributed storage system for QEMU
vde2 - Virtual Distributed Ethernet
vgabios - VGA BIOS software for the Bochs and Qemu emulated VGA card
virtualbricks - is a Virtualization suite for qemu/kvm VMs and vde2 networks -
-
cigam
titán
válasz
nepszter1 #19188 üzenetére
Igen, mini PC, de nem x86-os procija van, nem fut rajt sem a W7, sem a W10, ahogy egy asztali pc-n. (grafikus felület, next,next finish).
1-2 célprogram remekül elfuttat (pl. médialejátszó), és 1-2 linux-ot is fel lehet rá tenni. Akár grafikus felülettel, de nem egy táltos. Nem lehet összehasonlítani egy alap c2d proci sebességével. Nézegess youtube videókat, rengeteg "demo"-t látni, hogy mire képes. Pl. ezen egy office-t mutatnak be. Elindul, működik, de alap dolgoktól elszédül, gondolkodóba esik.Viszont ha elfogadod a korlátait, remek játékszer, és sokat lehet belőle tanulni. Csak a fantáziád szab határt mit csinálsz belőle. Ehhez viszont programozó véna, kitartás, és a rendszer megismerése szükséges.
szasanyi
Szerintem egyik táp sem jó. Ha jól tudom 2,5A / 15W a követelmény.Ezt gondold át még1x. Mindegyik bolt árul 2.5-es, de akár 3A-es tápot is. Erősen függ ki mire hogyan használja, milyen plusz fogyasztókat köt rá.
-
cigam
titán
Terminálban add ki ezt a parancsot:
wget -O /dev/null http://speedtest.wdc01.softlayer.com/downloads/test10.zip
Ez mutatja a letöltés sebességét. Igaz az internetét, de a belső hálózat mérése sem bonyolultabb, csak kell egy pici http szerver, és egy nagyobbacska fájl.(Biztos nem jártál volna jobban egy Pi2-vel?!)
-
cigam
titán
válasz
bwin.party #19165 üzenetére
Pedig ott van a málnapc oldalán:
Termékeinkre 12 hónap jótállást vállalunk 10.000 Ft bruttó vásárlási érték felett, valamint a Sunny, Raspberry Pi és Arduino márkákra ezen érték alatt is.Gondolom az rpibolt is hasonló paraméterekkel ad szavatosságot
Termékszavatossági igényét a Felhasználó a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két (2) éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti..Mindkettőt a törvény betűje határozza meg, nem a bolt.
Mivel ugyanazok a cégek ugyanazon az áron futárkodnak a szállítási költségek is egyformák.
Egy kivételt találtam: Most egy kit-re +3 hónapot ad az rpibolt.
-
cigam
titán
válasz
bwin.party #19163 üzenetére
A magyar
12 egy tucat belőlük, és még nem volt egyikre sem kirívóan sok panasz.
-
cigam
titán
válasz
balaaazs #19114 üzenetére
Ezeket kb már most is tudja, ill a kodi kiegészítők között megtalálod ami kell (vagy nem)
A "kodi" a médialejátszó program amit sok körítéssel kapsz meg. Van konyhakész megoldás, mint az openelec, vagy osmc, de magad is összefaraghatod egy alap linux-ot feltéve, és az igényeid szerint telepítve programokat..ll-kobe
Igen, sokan használják itt is így. -
cigam
titán
válasz
HanG_más #19107 üzenetére
Megfabrikálható, de elég elvetemült dolog az egész képernyőt grabbelni bekonvertálni aztán ezt a stream-et lejátszani a Pi-n.
Szóval én inkább hajlanék a nem válaszra.
-
cigam
titán
válasz
bwin.party #19105 üzenetére
Van olyan app ami támogatja a privát felhőt? Eleve érdemes csak ezért root-olni?
Egyszerűbbnek tűnik hetente rádugni a gépre, és uzsgyi... -
cigam
titán
válasz
bwin.party #19099 üzenetére
Android-on be lehet állítani, hogy ne a google profilodba mentsen, hanem külső tárhelyre?
-
cigam
titán
válasz
Flowtation #18993 üzenetére
Elérkeztünk az egyenrangú hálózatok sötét lovához. Évek óta megtapasztalom, hogy minden stimmel, amit meg lehet tenni, azt megtettem, és mégis teljesen sztoasztikus, hogy látszik-e egy-egy gép a hálózaton, vagy sem. Pont ez jött elő most itthon is. W10 laptop csak saját magát látja. Újraindítom, be bootol az OpenSuSe, ott meg visszaröhög mind 3 gép a hálózatról. Sőt, a Kodi-ban is látja mind3 gépet az smb hálózat tallózása. (Annyi a difi hozzád képest, hogy nálam raspbian fut, nálad meg openelec)
Pedig már olvastam master browser-ről, broadcast-ról, de semmi gyakorlati haszna nem lett eddig. Viszont ha van itt egy smb guru, szívesen várom a tanácsait!Az openelec dhcp-n kap ip címet?
Ha a system settings-ben átkapcsolsz advanced-re, megjelenik egy smb client menüpont. Ott minden érték helyes?Csak annyit tudok még tanácsolni, hogy a videó hozzáadása menüben, a lista végéről válaszd ki az "add network location..." menüpontot, és ott kézzel add meg neki hogy smb protokol, ip cim, megosztás neve, felhasználó,jelszó.
-
cigam
titán
Elég egy copy /b vob1.vob + vob2.vob + vob3.vob outputFile.mpg parancs, de pl. az avidemux is megcsinálja neked.
- Megnyitod az első .vob fájlt, ekkor megkérdi hogy a többit is hozzá csapja-e. Mond azt hogy igen.
- A kép és hang codec maradjon "copy", vagyis nem kódolja újra, csak másolja a képet/hangot.
- A formátumnak megadod pl. hogy mpegPS.
- Mentés-re böksz, bekéri a fájlnevet, de ne feledd a végére írni, hogy .mpg.Beni2360
Elvileg a DVD ISO is mpg fájlokat tartalmaz és mégis lejátssza szó nélkül.Gyakorlatilag is, csak a menük szoknak trükkösek lenni, amik összezavarhatják a szoftveres dekódert. A licence kód beírásával aktiválod a hardveres mpeg dekódert, ami leveszi a cpu válláról a terhet, és a menükkel is jobban megbirkózik.
-
cigam
titán
Pont azért, mert külön van elindítgatva. Nem ismerem a VOB-ok belső felépítését, de PC-n is nem egy alkalommal belefutottam abba,a hogy ha nem az első .vob fájlt nyitom meg(és hozzá a többit) pl. avidemux-ban, akkor elcsúszhat a kép/hang. Ez nem a kodi/codec hiba.
_Tippem_szerint a .vob fálokat nem frame határon vágják, hanem egy konkrét fájlméret elérésekor. Ezért ha nem az elsőt nyitod meg, a stream közepébe csöppen a lejátszó. Így egy kis idő eltelik míg feldolgozható frame-et talál. Mivel külön életet él a kép és hang dekódolás, a magára találás is más-más ponton történhet meg. Ez okozhatja a csúszást.
-
cigam
titán
válasz
Flowtation #18965 üzenetére
az rlimit maxot megcsináltam.
Most már nem dob hibát a testparm?megpingelem a laptop ip cimét akkor jó, de ha a nevét akkor nem
Ez magyarázhatja, miért nem tudja betallózni a samba megosztást.
a wins support legyen yes, és vedd ki előle a kocekát.Mindkettőn futtathatod, és a másik gép neve legyen a paraméter.
-
cigam
titán
válasz
Flowtation #18960 üzenetére
Az rlimit_max: increasing rlimit_max (1024) to minimum Windows limit (16384) hibát úgy tudod eltüntetni, hogy a /etc/security/limits.conf fájlba beleírod:
* - nofile 16384
A többi jónak tűnik.A ping-et úgy értettem, hogy a másik gépet. Tehát az openelec-ről megpingetni a samba megosztást biztosító gépet, és fordítva. A névfeloldás hibája is lehet. Az smb.conf-ban engedéjezve van a wins?
Az nmblookup gépneve visszaadja az ip címét? -
cigam
titán
válasz
Flowtation #18958 üzenetére
A testparm parancs nem talál hibát?
Ubuntu látja a megosztását? pl. smbclient -L IP -U userneved ENTER után bekéri a jelszót, és kilistázza a megosztásokat.
Amúgy, ha névvel pingeled akkor válaszol? (Működik a névfeloldás? Itt is, ott is?) -
cigam
titán
válasz
Flowtation #18956 üzenetére
újraindítás volt?
Most hogyan néz ki az smb.conf? -
cigam
titán
válasz
Beni2360 #18916 üzenetére
Az openelec-ről letöltöd az aktuális stabil image-t(Kodi15.2 van benne).
A nem stabil fejlesztői verziók mindennapi használatát nem javaslom.
-
cigam
titán
válasz
cinemazealot #18895 üzenetére
Az ssh a 192.... IP-vel működik,
M43g
Valóban távol voltál, amikor a külső ip- vel próbáltad, vagy ugyanazon a belső hálózaton?
pl. a whatismyip "server port test"-je sem látja nyitottnak a 22-es portot? -
cigam
titán
válasz
eastsider #18843 üzenetére
Nem ismerem a java-t, de írja, hogy egy fájl vagy könyvtár hiányzik neki.
- az openelec miatt hiányzik neki valami. Tegyél fel egy normális linuxot.
- A példában is eléggé fel van paraméterezve. Nem lehet, hogy pl. a Dapp.key=/home/pi/spotify_appkey.key paraméter hiányzik?
Az meg természetes, hogy leáll a kapcsolat bezárásakor, hisz a "szülő" folyamata is bezárul. -
cigam
titán
válasz
Pulsar #18744 üzenetére
A DHT22 tizedes pontossággal működik.
Hogyan/mivel olvasod ki az adatokat? -
cigam
titán
válasz
crissprivat #18692 üzenetére
Image rendben?
SHA-256 Hash: ed02f98f3968b0f40d3dfadee519ee83bb80fddd6b3f0139782e640b5208bd4e
SHA-1 Hash: ba4cf226457ea580e623b66064bd3d5949ed5eaf
MD5 Hash: 438c018c1c2ae34a373fa3a89e134d00Kártya rendben?
A régi lemezképpel pöcc röff?
-
cigam
titán
válasz
Siffredi #18534 üzenetére
Hogy hogy nem működött? Tuti a debian lite-ot tetted fel?
A felcsatoláskor pl. az fstab-ban, n+1 módja van, hogyan illeszd a rendszerbe. Egy külön írást megérne, annyi féle paraméter megadható, módosítható. Ugye maguk a fájlnevek is problémásak lehetnek. Ha nem csak az angol abc betűit használtad, hanem magyarul hoztál létre könyvtárat fájlnevet, az problémát okoz, mivel a linux alapból angolra van hangolva(ha fogalmazhatok így
)
Hogy ez ne okozzon gondot, az fstab-ban a locale=hu_HU.utf8 paraméterrel kell módosítanod , hogy az (ntfs) fájlrendszereden rendben kezelje az ékezeteket.
Ha azt szeretnéd, hogy a windows rendszertöltő partícióját ne csatolja fel automatikusan a rendszer, megadod az adott partíció paramétereként a noauto-t.
Az umask paraméterrel megadhatod, milyen jogosultságot kapjon a tulajdonos, a csoport, és bárki más ráadásul 7-ből kivonva, amibe még nem találtam logikát. Tehát ahhoz, hogy 775 legyen a jogosultság, az umask=0002 paramétert kell megadni.
Az uid/gid párossal megadhatod hogy ki legyen a tulajdonos, és melyik csoporthoz tartozzon.
Még leírni is sok volt ezt , nem hogy kezdőként megérteni... A cikk írásakor is nagyon sokszor egész bekezdéseket töröltem, mert annyira elkalandoztam és meg akartam magyarázni mi miért van benne úgy. De aki most ismerkedik vele, az elveszne a sok infóban. A sikerélmény elmarad, elfogy a lelkesedés a folytatáshoz. A cikkel pedig az indulást próbáltam megkönnyíteni, hogy hamar meglegyen a siker élmény. -
cigam
titán
válasz
Siffredi #18522 üzenetére
Alakul ez.
Ahogy vargalex is írta, lett egy minidlna user, akinek a nevében fut ez a szolgáltatás. Ezt az user-t kell hozzáadni ahoz a csoporthoz, amihez a merevlemezed tartozik.
A fenti parancsra kilistázza a hdd gyökerében lévő fájlokat, nekem közvetlenül a gyökérben találhatóak a filmek, némelyik mappában, némelyik nem.
Arra vagyok kíváncsi. Ez mutatja meg melyik user, és csoport a könyvtáraid, fájljaid gazdája, és hogy milyen jogosultságokkal rendelkeznek.
Media directory "/mnt/medion/media" not accessible!
Mivel ez volt a hibaüzenet, azt hittem a media könyvtárba vannak összegyűjtve a fájlok.
drwxrwx--- 1 pi pi 24576 Feb 11 12:06 /mnt/medion
Ez alapján (Ha az alkönyvtárak is hasonlóan néznek ki) a pi user, és a pi csoport a gazda, mindenhez joguk van.
Az alábbi parancs a minidlna user-t hozzáadja a pi group-hoz:
sudo usermod -a -G pi minidlna
Ez azt jelenti hogy a minidlna tagja lesz a pi csoportnak, és minden fájlhoz hozzáfér, amihez a pi csoport. Vagyis a te esetedben írhatja, olvashatja, és beleléphet az alkönyvtárakba. Ezután újraindítod a dlna daemont(vagy a Pi-t), és már rá is cuppan a fájljaidra.Remélem érthetően magyaráztam el!
-
cigam
titán
válasz
Siffredi #18507 üzenetére
Anno szó volt róla, hogy csak a Pi-re kötve használod a merevlemezt? Mert ha igen, akkor formázd le ext4-re.
Könnyebb lágyabb jobb érzés.Melyik leírás alapján csináltad végig a telepítést?
A ps aux|grep dlna parancsot kiadva megtudhatod kinek a nevében fut a dlna daemon
Ezután nézd meg, hogy a /mnt/medion/media könyvtárnak melyik csoport a tagja pl.
ls /mnt/medion -al parancsal.Ezután közös nevezőre kell hozni őket. Fel kell venni a dlna felhasználót a /mnt/medion/media csoportjába.
+ csekkolni, hogy a csoportnak legyen olvasás és belépés joga, de a legtutibb a 775 (rwxrwxr_x)
-
cigam
titán
válasz
Siffredi #18421 üzenetére
Első blikkre jogosultsági gondnak tűnik.
Ki a megosztott könyvtár tulajdonosa/csoportja, és mik a jogaik? + a benne szereplő könyvtáraknak/fájloknak?
SSH-val belépve látod a fájlokat a könyvtárakban?
A samba megosztás hova mutat?
Hogyan van felmountolva a merevlemez?
Mi történik ha egy fájlt akarsz oda másolni, vagy könyvtárat létrehozni(Windows gépről a Pi megosztásba)? -
cigam
titán
válasz
Siffredi #18372 üzenetére
Jól állítottad be a minidlna-t? Windows alól a MediaPlayer sem látja?
A http://PiCíme:8200 oldalt megnyitva a böngészőben, mennyi képet hangot, videót "lát"?A transmissionnal mennyi torrentet nyitottál meg?5-10db-al nincs gondja, de ha már 100-as nagyságrendbe zúdítod rá a jóságot, attól berosál...
Ha csak Pi-re van dugva a lemez, érdemesebb ext-re formázni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V50 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest