- iGO Primo
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PunkZoli
aktív tag
-
-
válasz
Vigyorka #34074 üzenetére
Pi 4 -en a WEB-s felület nem elérhető.. /http://192.168.1.255:9091/.
Ezen a címen nem is lesz elérhető. Mivel a 255-re végződő címet nem lehet kiadni, azt speciális feladatra (broadcast) használja a rendszer. 1 és 254 között kaphat IP címet egy eszköz.
A sudo systemctl status transmission-daemon.service paranccsal ellenőrizd, hogy tényleg fut -e a daemon.
A konfig fájlodat töltsd fel egy WEB-es szövegmegosztóba (pl. ide) és csak a linkjét másold be ide.
Nem jó ötlet Windows-on szerkeszteni a konfigurációs fájlokat, mert másképpen használja a sorvégjelet mint a linux. Erre olyan szövegszerkesztőt kell használni ami tudja kezelni a kettő közötti különbséget, és el is tudja úgy menteni. pl. notepad++
-
Yoshida
aktív tag
válasz
Vigyorka #34074 üzenetére
lementeni le tudod, nekem visszatöltésnél access denied volt párszor már, pi user winscp-n kevés neki, vagy valami plusz beállítást be kell pipálni vagy nem tudom. Sajna csak kitapasztalás útján ismerem a winscp-t...
Az működött, hogy lementettem, editáltam (ne a win notepadjával csináld, legalább notepad++ legyen), feltöltöttem új néven, majd a cp parancsal ssh alól felülírtam az eredetit.
Lényeges, hogy a transmission-t le kell állítani előtte! Ellenkező esetben az induláskor beolvasott értékeket visszaírja a file-ba.
februárban telepítettem utoljára trans-t ezt írtam fel:
------------
|Transmission|
------------
sudo apt-get update && sudo apt-get install transmission-daemon
config miatt le kell állítani:
sudo systemctl stop transmission-daemon
sudo nano /etc/transmission-daemon/settings.json
rpc-port user, pw ezek fontosak. whitelistet is hozzá adni a local ip range-et. ,192.168.1.* (ha más gépről is el akarod érni a web felületét)
sudo systemctl start transmission-daemonelővigyázatosságból ezeket futtatom, mert régebben baj volt nélküle:
transmissionban, ha letöltés kezdetekor permission denied:
sudo usermod -a -G debian-transmission pi
sudo chgrp debian-transmission /home/pi/transmission -
-
válasz
Vigyorka #34070 üzenetére
Kis olvasni való.
W10 home verzió nem tartalmazza az NFS támogatást, csak a pro verzióval lehet bepippantani.
Persze ettől még telepíthető külső gyártó programja, ami elérhetővé teszi az NFS szervereket home verziókon is. pl. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Fujitsu Esprimo D738 Megbízható asztali számítógép irodai és otthoni felhasználásra
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest