- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Realme GT 5G - versenyképes
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PunkZoli
aktív tag
-
-
cigam
titán
válasz
Vigyorka #34074 üzenetére
Pi 4 -en a WEB-s felület nem elérhető.. /http://192.168.1.255:9091/.
Ezen a címen nem is lesz elérhető. Mivel a 255-re végződő címet nem lehet kiadni, azt speciális feladatra (broadcast) használja a rendszer. 1 és 254 között kaphat IP címet egy eszköz.
A sudo systemctl status transmission-daemon.service paranccsal ellenőrizd, hogy tényleg fut -e a daemon.
A konfig fájlodat töltsd fel egy WEB-es szövegmegosztóba (pl. ide) és csak a linkjét másold be ide.
Nem jó ötlet Windows-on szerkeszteni a konfigurációs fájlokat, mert másképpen használja a sorvégjelet mint a linux. Erre olyan szövegszerkesztőt kell használni ami tudja kezelni a kettő közötti különbséget, és el is tudja úgy menteni. pl. notepad++
-
Yoshida
aktív tag
válasz
Vigyorka #34074 üzenetére
lementeni le tudod, nekem visszatöltésnél access denied volt párszor már, pi user winscp-n kevés neki, vagy valami plusz beállítást be kell pipálni vagy nem tudom. Sajna csak kitapasztalás útján ismerem a winscp-t...
Az működött, hogy lementettem, editáltam (ne a win notepadjával csináld, legalább notepad++ legyen), feltöltöttem új néven, majd a cp parancsal ssh alól felülírtam az eredetit.
Lényeges, hogy a transmission-t le kell állítani előtte! Ellenkező esetben az induláskor beolvasott értékeket visszaírja a file-ba.
februárban telepítettem utoljára trans-t ezt írtam fel:
------------
|Transmission|
------------
sudo apt-get update && sudo apt-get install transmission-daemon
config miatt le kell állítani:
sudo systemctl stop transmission-daemon
sudo nano /etc/transmission-daemon/settings.json
rpc-port user, pw ezek fontosak. whitelistet is hozzá adni a local ip range-et. ,192.168.1.* (ha más gépről is el akarod érni a web felületét)
sudo systemctl start transmission-daemonelővigyázatosságból ezeket futtatom, mert régebben baj volt nélküle:
transmissionban, ha letöltés kezdetekor permission denied:
sudo usermod -a -G debian-transmission pi
sudo chgrp debian-transmission /home/pi/transmission
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Goddess of Victory:Nikke
- Steam topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macska topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Battlefield 6
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest