- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Milyen okostelefont vegyek?
- MediaTek alapokon a Honor Magic8 Mini?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok, korábban már hallottam a Raspberry Pi-ről de most a boblight (vagy mi) nagyon megtetszett és úgy gondoltam érdemben megérné hobbyként is foglalkoznom a RPi-vel... Régóta tervezem egy házi multimédia központot összerakni, de eddig nem igazán volt olyan ötletem amivel gazdaságosan össze lehetett volna rakni egy ilyen cuccot...
Amit szeretnék (remélem meg tudtok erősíteni, hogy erre jó lehet a RPi):
- "ambi"light kezelés (hdmi jelforrást kapna a lejátszótól azt egy splitterrel két részre osztanám egyik a tvbe a másik hdmi-av-usb alapján jutna be a pibe és a pi a kapott jel alapján számolná a ledeket (így a lejátszás nem a pit terhelné.
- hőfok és páratartalom mérés (jelenleg csak 1 helyen de később szeretném a lakást is behuzalozni (4-5 helységben mérném a páratartalmat és a hőfokot)
- audio központ (mp3 lejátszása dlna home serverről (vagy samba megosztásról illetve net és normál rádió lenne jó)
- a cucc elérésére és kezelésére lenne egy 10 colos android tab a konyhában (itt lehetne megnézni a hőfok adatokat (weboldalon pl), itt lehetne zenelejátszót matatni (ha jól tudom van webes felületre lehetőség)későbbiekben ha lesz majd pénz családi házra akkor még a redőny vezérlést is az RPi-re bíznám
hol lehet találni jó és ötletes RPi projekteket, mert elég sok oldal van ahol vannak hasznos infók de hol érdemes kezdeni?
Új hozzászólás Aktív témák
- i7 asztali pc játszani, és sok másra, bomba áron!!!! Socket 2066 64GB 8GB VGA
- Eladó Gamer PC 14900K/192GB/5TB SSD
- Asztali PC , i7 6700K , RTX 2060 Super , 32GB DDR4 , 512GB NVME
- HP EliteDesk 800 G6 i5-10500T 4GB 128GB 1 év garancia
- Dell Precision 5810 Intel E5-1650 v3 128GB RAM 2x512GBHDD 1x512GB SSD Quadro K4200
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest