-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
redőnyt szeretném automatizálni - sajnos raspberry pi-vel nem sikerült a távirányítókat "másolnom" így a távirányító emulálása sajnos nem megy
... - van valami ötletetek, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy a redőny automatikus vezérlése bírjam?
-
válasz
cinemazealot #25519 üzenetére
B tervként megvan a hdmi-usb otg .... de jó lett volna közvetlenül usb-n elérni és első alkalomra beállítani ... zero w-m van mert a wifi kell
-
válasz
cinemazealot #25504 üzenetére
szerintem a gond nálam még hamarabb van mert a zero pi-t nem tudom pingelni usbn keresztül... pedig a bonjour fent van
-
válasz
Pulsar #25382 üzenetére
Ez a kérdés lehet nekem szólt
igazából mindegy... már azon is gondolkodtam, hogy egy lencse mögé raknám a szenzort és akkor lehet elég egy is. i2c fényszenzort találtam, de a legtöbbön az address nem állítható, tehát csak 1-et tudnék kezelni.
De digitális fényerősség mérőt is néztem de azon potméterrel lehet beállítani a 0-1 jelszíntet így akkor szoftverből nem tudnék különbséget tenni a fényerősségtől (felhős és vagy valódi napsütés) -
raspberry pin szerintetek lehet 3 analóg fényszenzort kezelni valahogy? (szeretnék kelet,dél,nyugat irányba 1-1 szenzort felrakni majdani redőny vezérléshez...
-
libreelecnél megoldható az, hogy időzítve kikapcsoljon a pi (és a tv) - külön-külön kikapcsolni ki tudom - illetve bekapcsolni be lehet cecen keresztül? Mert ha kikapcsolom akkor utána csak akkor tudom bekapcsolni ha újraindítom a pit (kihúzom és bedugom
)
-
válasz
wassermann #23237 üzenetére
csak az antenna lóghat ki ... csak nem tudom, hogy az antennának mennyire gond, ha a stick bent van az antenna kint ... és a ház földelése hozzáér az antenna "földeléséhez"
-
válasz
Keef_Lee #23228 üzenetére
ha nincs tapasztalat akkor veszek ez alapján egy samsung 128-as kártyát ... hátha
usb-s wifi stickre mennyire érzékeny az rpi? Mert fém dobozba kerül így kell egy usb-s wifi aminek az antennáját a dobozon kívülre tudom vezetni ... (hol lehet ilyen sma kábelt venni? )
-
raspberry pi 3-nál milyen sd kártyát javasoltok? És mekkora a max kapacitás amit kezelni tud a pi? 128 GB-os lenne jó...
-
válasz
itanczos #7754 üzenetére
Akkor ez a htpc openelec történet hogyan működik? Jól gondolom, hogy a htpc openelec-en játszod le a filmet onnan (pl) hdmi-n megy a kép a tvre a hyperion plugin a htpcről a hyperion servernek átküldi az adatokat? Mennyire nehéz ezt beállítani?
Lehet megpróbálom a hdmi-s AV-s cuccot és ha nem megy akkor átmegyek erre, csak most az a gond, hogy ahogy én gondoltam ott a TV av outján is lehetne használni a RPi-t "ambi"lightra, ha nem megy akkor meg marad a htpc-s megoldás...
-
Sziasztok, korábban már hallottam a Raspberry Pi-ről de most a boblight (vagy mi) nagyon megtetszett és úgy gondoltam érdemben megérné hobbyként is foglalkoznom a RPi-vel... Régóta tervezem egy házi multimédia központot összerakni, de eddig nem igazán volt olyan ötletem amivel gazdaságosan össze lehetett volna rakni egy ilyen cuccot...
Amit szeretnék (remélem meg tudtok erősíteni, hogy erre jó lehet a RPi):
- "ambi"light kezelés (hdmi jelforrást kapna a lejátszótól azt egy splitterrel két részre osztanám egyik a tvbe a másik hdmi-av-usb alapján jutna be a pibe és a pi a kapott jel alapján számolná a ledeket (így a lejátszás nem a pit terhelné.
- hőfok és páratartalom mérés (jelenleg csak 1 helyen de később szeretném a lakást is behuzalozni (4-5 helységben mérném a páratartalmat és a hőfokot)
- audio központ (mp3 lejátszása dlna home serverről (vagy samba megosztásról illetve net és normál rádió lenne jó)
- a cucc elérésére és kezelésére lenne egy 10 colos android tab a konyhában (itt lehetne megnézni a hőfok adatokat (weboldalon pl), itt lehetne zenelejátszót matatni (ha jól tudom van webes felületre lehetőség)későbbiekben ha lesz majd pénz családi házra akkor még a redőny vezérlést is az RPi-re bíznám
hol lehet találni jó és ötletes RPi projekteket, mert elég sok oldal van ahol vannak hasznos infók de hol érdemes kezdeni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Z790 Dark Hero + intel 14900k
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest