- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Minden idők legjobb cicafotóival készül a Xiaomi 17 Ultra
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 11 - népalma
- Arany-fekete színben is elérhető a profi dínó
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Raspberry 3B+ vs RS485
Beüzemeltem a rendes UART-ot (PL011 (/dev/ttyAMA0)) a hardveres port használatára, mert alapból a Blutooth van ezen. Így az RX / TX már a megfelelő pineken működött, de nem volt hardveres RTS / CTS kezelés, mindegy mit csináltam.
Ekkor megtaláltam, hogy külön Alt3 módba kell állítani ezt a két IO lábat, hogy legyen RTS kezelés, így is lett. Ezt használtam hozzá: https://github.com/mholling/rpirtsctsViszont, az adás kezdetével ugyan kapcsol az RTS láb, de csak 27ms-el később kapcsol le. Ez így teljesen használhatatlan gyors port kezelésre, mert a buszon lévő kliens már rég lenyomta a választ is, mielőtt az RTS láb visszaállt alapállapotba, de emiatt ugye nem hallottuk meg a választ.
Itt: [link] és itt [link] is ilyen problémákba futnak bele.Oké, gyors RS485 busz kezelésre mikrovezérlőt szoktak használni, de itt még elképzelhető, hogy én nem tudok valamit a Raspberry lelki világából.
Per pillanat marad az, hogy 555-ös IC-ből épített gyors időzítővel hardverből fogom előadni az RTS láb kezelését, ha csak nem tudtok mondani valami jobb megoldást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann