- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kiszivárgott a Pixel 10a specifikációja
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Mobil flották
- Az Apple állítólag tovább halasztja a Gemini segítette Siri bevezetését
- Szintet lép a Xiaomi Apple másolásban?
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yoshida
aktív tag
Ma valami logikátlan dolog történt, van tippje bárkinek, mit csináljak?
pi3b 2 éves kb, külső usb 300-as winyón volt egy 2018.11 stretch raspbian. Át akartam migrálni egy 1 terás külső ugyanúgy 2.5"-os winyóra az egész hóbelevancot, ehhez a clonezillára esett a választásom.
Menete: leállítottam a pi-t sudo shutdown-al. Amikor leállt, kihúztam a másodlagos usb tápot, majd a pi tápját is. áthoztam a winyót asztali géphez, leklónoztam, majd bedugtam a klón 1 terás winyót a pi-be, pi táp be, usb táp be.
És nem ad képet! Viszont bebootolt szépen, ssh megy, share megy, influxdb, domoticz fut rajta, azok is mennek, ahogy előtte. Na kikapcsoltam megint, bedugtam a 300-as winyót újra, és ott se ad képet
-de betöltött az is szépen a háttérben- szivárvány se jön már be, tv azt írja hogy no signal. A HDMI-hez nem nyúltam, csak a pi tápjához. Próbaképp kihúztam a hdmit, vissza, de semmi változás.Na akkor ha már az 1 terás ki van húzva, config.txt-be belenéztem, láttam, hogy van egy ilyen hdmi safe opció, azt engedélyeztem, pi leáll, 1 terás winyó ráköt, és láss csodát adott képet, ha jól sejtem ez valami 800x600 alap felbontás lehet amin megjelent, szörnyen nézett ki. De legalább láttam hogy minden ok.
a GUI beállításokban átraktam fullhd-ra, 1920x1080 60Hz-re (16-os száma van asszem), eddig is ezen ment már 2 éve. reboot, majd újra nincs kép, de újra betölt a háttérben szépen a pi...Próbáltam ssh-n is a raspi-configgal a fullhd-ra rakni, de úgy se ad képet...
Na most akkor mi a fene történik??? eddig szépen ment ezzel a 16-os számú FHD beállítással 60Hz-en a pi asztala.
Eddig is állítottam már le az elmúlt két évben, áramtalanítottam számtalanszor, idén nyáron kb 10 áramszünet is volt már, ezeket mind túlélte, és bejött az asztal. Most meg nem jelenik meg...
A HDMI jelszint sort is engedélyeztem, 4-esen van alapból, még esetleg azon állítok... de nincs más ötletem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- LG LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kiszivárgott a Pixel 10a specifikációja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Ryzen 5 7600X + 9060XT 16GB DDR5 konfig eladó
- BONTATLAN DOBOZOS ThinkCentre M70s SFF Business Időtálló Asztali gép -50% i5-14500 16/512 770 Magyar
- Játszogatós PC - Ryzen 5 7600, RX 7800 XT, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)!
- Akciós! PC , 14100F , RTX 3080 , 16GB RGB , 512GB NVME , 500GB HDD
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- 179 - 180 - 189 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
-de betöltött az is szépen a háttérben- szivárvány se jön már be, tv azt írja hogy no signal. A HDMI-hez nem nyúltam, csak a pi tápjához. Próbaképp kihúztam a hdmit, vissza, de semmi változás.
wassermann