- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lesz Xperia 10 VII, méghozzá újratervezett külsővel
- One mobilszolgáltatások
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi Mi 11 - értékesített büntető
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
Tarokk79 #33719 üzenetére
Nem én fogom megmondani a tutit, de én valószínűleg feltolnék rá egy Raspbiant és kipróbálnám az összes alapvető szolgáltatását:
1. Miután megvan a feltelepített microSD kártya, elindul-e vele a gép?
2. Látok-e tartalmat mindkét HDMI kimeneten?
3.a) Érzékeli és kezeli-e 2.0-ás eszközöket (pl. billentyűzet, egér) az összes USB aljzaton keresztül?
3.b) Érzékeli és kezeli-e 3.0-ás eszközöket (pl. pendrive) a 3.0-ás USB aljzatokon keresztül?
4. Tudok-e kábeles (Ethernet) hálózati kapcsolatot létesíteni? Hozza-e a max. sávszélességet?
5. Működik-e a WiFi? tudok-e kapcsolódni az otthoni hálózathoz?
6. Működik-e a Bluetooth, tudok-e kapcsolódni BT eszközökhöz?Nyilván érdemes lehet a kamera csatlakozóját is kipróbálni, de ahhoz kamera és megfelelő program kell, nem tudom, ezekkel rendelkezel-e. Ugyanígy a GPIO tüskéit is hosszasabban lehetne csak 100%-os bizonyosággal lecsekkolni.
Ja, és hosszú távon elgondolkoznék egy nagyobb bedobó nyílású és térfogatú postaláda kialakításán. Nekem költözés után az egyik első dolgom annak megépítése volt.
Azóta (12 éve) talán csak egy nagyobb csomag várt meg a kerítés kövön.
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Peugeot, Citroën topik
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- OLED TV topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Filmgyűjtés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- I7 4790K - Radeon R9 290 a Gamer PC
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RTX 5060 / A620M / 16 vagy 32GB DDR5 RAM / 256GB+1TB M.2 SSD/ Win 11
- Gaming PC eladó-i7-9700K / Nvidia GeForce gtx 1660 Super / 16GB RAM / 1TB SSD
- Extrém teljesítményű gamer PC (AMD Ryzen 7 5700X, Radeon RX 7900 XTX) LEGJOBB ÁR/ÉRTÉK ARÁNY!
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-10400, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (37)
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7410 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest