Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • futizoli

    tag

    Korábban ajánlották itt az ikeás koppla töltőt, mint lehetséges pi2 tápforrást. Papíron 3,4 A-t tud, 3 usb csatlakozó van rajta.
    Nálam nem vált be.
    Éppen az tetszett benne, hogy az y usb kábelen lévő táp nélküli külső merevlemezt (samsung m3 1 TB) is rá tudom csatlakoztatni a pi mellett, így mindkét eszköz egy forrásból kapja az áramot.
    Többféle vezetékkel csatlakoztattam a pi2-t a töltőhöz, mivel többen hangsúlyozták, a különféle kábelek ellenálása is szerepet játszhat. Egyiknél sem tünt el végleg a szivárvány négyzet. Minőségtől függően változott a megjelenés gyakorisága, volt amelyiknél el sem tünt.
    Ekkor még mindig bíztam a töltőmben, gondoltam teszek egy próbát az egyik hazai raspberry forgalmazó kábelével.
    Bedöltem az oldalukon lévő termékleírásnak, miszerint a kábelük kifejezetten tápkábel, az adat vezetékek be sincsennek kötve az usb csatlakozókra.
    Na mondom ez kell nekem, ezzel tuti jó lesz.
    Bekötöm, csak egyszer villant fel a szivárvány az elején, és közvetlenül egy film indításkor, utána semmi, ment szépen minden.
    Ujraindítás után ugyanúgy szivárvány, agyam eldurran.
    Vezetéket rákötöm egy számítógépre, azt össze a telefonommal, "természetesen" minden adatot lát, ugyanolyan noném gagyi mint a többi kábel..., csak a leírásban nem ez szerepelt...
    Sandisk class 10-es kártyát használok, friss openelec telepítés, a config txt-ben megemeltem az usb-k lehetséges áramát.
    Próbáltam az y kábelen keresztül a merevlemezt külön töltőröl táplálni, ugyanúgy kevés neki a táp.
    Igaz, most egy hifiberry dac is csücsül a tetején, de nélküle is pislog a 'rénbó...
    Szóval úgy néz ki külső merevlemezzel kevés a koppla...
    Legyen szíves valaki ajánljon ehhez a felálláshoz működő tápegységet.
    Többen említették az fdh-s Stontronics T5582DV töltőt, talán az beválhat, de már félek mindentől amiben az ötvolt, amper, usbé, hub, stb. szerepel...

Új hozzászólás Aktív témák