- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Szerény teleppel érkezik a Galaxy A37/A57
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
envagyok
üzenetére
Igen, de feltételezem, hogy a nyák is kör alakú.

Nekem olyan felelne meg, amit én be tudok dobozolni, rendesen.
Ezen kívül:
Legyen rajta VGA illesztő, esetleg WiFi sem ártana, elég erős legyen diszkrét, nem processzorigényes desktop alkalmazások futtatására és x86-os CPU-val szereljék.
Azért kellene mindez, mert jó volna egy kis gép, amit zsebre vághatok és akár itthon, akár a telken rádughatok egy monitort, majd használom desktop gép gyanánt. Az x86 meg azért lenne jó, mert régebben csináltam egy kisebb oprendszert Home Automation céljára és azt befejezném, ha volna hozzá alkalmas, kis fogyasztású vas.
Ezért esik ki a Pi és sajnos a VGA hiánya miatt ez az UP is.Nézegettem, van az orange pi-nek olyan változata ami VGA-s és csak 35 USD, vagy a marsboard-ok között is akad ilyen (54 USD-ért), de sajnos mindkettő allwinner procit használ, vagy a mars RK-t is még, az allwinner mellett. Én viszont a rendszeremet nem szeretném átírni arm procira. (egyébként a marsnál és az orange-nál is alap a Wifi és a SATA)

A tablet meg, bár árában valóban megérné, a TAB LCD-jét el lehetne használni akár máshová is, de a VGA-t ott is meg kellene oldani, ráadásul a tab alaplapja meg ki tudja milyen formájú?
Nekem fontos, hogy szép téglalap alakú legyen a lap, amilyen a Pi is például.Eddig a legjobb alternatívának a linutop bizonyulna, csak sajnos desktopnak elég gyenge még a Linutop II is. Az egyes 256 a kettes pedig 512 MB memóriával bír, egy elég sápatag proci mellett. Ez meg sajnos kevés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujifilm X
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Crimson Desert
- sziku69: Szólánc.
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RX 9060 XT 16GB / B550M WIFI / 32GB RAM 3600MHz / 1TB NVMe SSD
- vizes GAMER PC - RYZEN 5 7600X / 32GB DDR5 / RTX 5070 12GB
- HP EliteDesk 800 G2 SFF, I5-6500, 8GB DDR4, 240GB SSD, Win 11, Számla, 1 év garancia ( olvasd végig)
- SK Hynix 64 GB DDR4-2400T 2 x 32 GB (HMA84GR7MFR4N-UH) Szerver memória
- MacOS 14, Win11, Asus Hero Z790, Intel 13900K, 64GB RAM, Asus RX 6950 XT, 4TB WD SN850X
- Asus 17 TUF Gaming FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
- Apple iPhone 16 Pro Max Black Titanium 256GB karcmentes 99% akku (281 ciklus) 2026.06.02.-ig gar
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

wassermann