- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- Megjött a jubileumi Pixel széria
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dudee
senior tag
(a következő kérdést feltettem RPi2 topikban is, de megpróbálom itt is)
Egyelőre túl sok tippet nem kaptam a következőhöz, ezért megpróbálkozom mégegyszer:
RPi2-őt használok, 5.0.5-ös OpenELEC-kel.
Azt vettem észre, hogy mkv lejátszásakor pár percenként beszaggat a lejátszás. Egészen piciket, szerintem 1-2 frame-et, de svenkelés közben azonnal ki lehet bökni a megakadást, elég zavaró tud lenni. A hang nem ugrik semmit.
A hálózat sávszélességével nem lehet gond, mert 70-80Mbit-es mpeg4-et is simán lejátszik. A forrás NAS NFS protokollal.
Tulképp eddig minden filmnél láttam, de netes kereséssel nem sokra jutottam, mert a 'frame skip', 'stutter' és egyéb ilyen varázsszavak mindenféle találatot adnak.Láttatok már ilyesmit akár RPi1-en is? Van esetleg ötletetek merre induljak el?
Köszi szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Revolut
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Használt asztali setup eladó!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2400G / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- VICC ÁRON - I7 - RTX 3080 - 32GB RAM - Full épített merev csöves vízhűtés csak EK alkatrészekből!
- GAMER PC! i5-11400F / 16GB DDR4 / RTX 3060 12GB / H610 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1660 Super, Ryzen 5 5500, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! (39)
- Eladó karcmentes Huawei Nova 8i 6/128GB / 12 hó jótállással
- Honor X6 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3227, 91% Akkumálátor
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest