- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
lionhearted #141 üzenetére
Igazából a dilemmáim a kötvetkezők itt.
Mennyi fizikai ramom van? Ha borzalmasan sok, mondjuk 32 giga (és persze adekvát oprendszerem), akkor megengedhetem magamnak hogy a feléből csinálok ramdiszket és oda irányítok minden létező puffert... de azért annyira nem olcsó a rammodul, főleg egy kurrens konfigba való minőségi gyors motyó...A letöbb júzernak ugyebár manapság legfeljebb 4-8 gigája van jellemzően általánosan... de irodai, munkagépeken inkább az 1-2 giga jellemző tudtommal. Szóval érdemes meggondolni, minimális sebességnövekedésért elvenni a műveleti memóriából. Szerintem a preferencia a swapfile...
Ha 32 bites oprendszerünk van és 8 gigánk én azt mondom, csináljunk egy 4 giga körüli ramdiszket, arra tegyünk egy legalább 1 gigás swapfile-t (bár nem fontos, hacsak ismerten nem használunk olyan spéci szoftvert, ami túllép 3 giga ram felhasználást) és irányítsuk oda a temp-et.. persze ha akarjuk odalőhetjük a web kesseket is, csak akkor félő hogy egy napi szessön alatt megtelik a mappa, ha minden szoftver oda dolgozgat...
Ha viszont 64 bites a rendszerünk, 8 giga memóriával, akkor kb ugyanez lehet a helyzet, hiszen manapság azért azt mondom, 4 giga alá ne vigyük a fizikai rendszermemóriánkat, ha már be van építve a pc-nkbe...Hiszen ha alkotunk egy olyan konfigot, hogy össz művelet memória rovására ramdiszkre kesseltetjük a netböngészőnket boldogok vagyunk, ahogy imént kartács írta hogy 30-40-60-100 kismillió lapot egyidőben megnyitunk és az rohadt gyors marad, amikor amúgy már lassulna, akadozna; csak éppen mi van ha egyszercsak elérjük a totál memlimitünklet..? (ami amúgy, ha nem memdiszkre használnák, még bőven rendelkezésre állna ugyebár), hiszen minden tab ugyebár bent figyel a memóriában... egy 1 giga ramos pc-t már kb 10 combos tab-al is kiakaszthatunk, legalábbis belassíthatunk, mivel teletölti ugyebár a fizikai memóriát...
Szóval szerintem ez csak egyedi esetben, egyedi és nem túl költséghatékony megoldás ínyenceknek ill fanatikusoknak, akiknek van rá bőven ramjuk...
Üzemidő/élettartam.
Ez SSD-nél lehet érdekes szerintem. Hagyományos hdd-k élettartama mindig lényegesen több mint a használati effektív élettartam, tehát hamarabb avul el, cserélik ki, selejtezik le, dobják el, bővítés miatt (s ilyenkor is sokan elrakják archív célokra.. nekem is pl itt figyel a fiókban egy ősrégi 400 gigás, tele pakolva és kutyabaja, a világon semmi hibája nincsen, holott vagy 4 évig ment minden nap, szarrá lett hajtva...)
Mi van akkor hogy ha a gyorsulást gyorsaságot azért észleled, mert mondjuk a cpu-d nem elég erős..? És csupán a proci relatív lassúságát sikerült kompenzálnod a ramdiszk-el..? (csak spekulálgatok bocsi a sok lámaságomért)
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
lionhearted #136 üzenetére
Nem én csak a rendszer tmp-t raktam rá... ott talán vagy némi effektív rendszergyorsító hatása, hiszen egyszerre több folyamat is tempel ugyebár... de a webböngésző kessét nem irányítottam oda, még csak ki sem próbáltam, mivel mint imént írtam volt szerintem hülyeség, de lehet hogy tévedek, ezért várnám a kartácsok tapasztalatait etéren... meggyőzhető vagyok abszolút... ha valaki igazolja, hogy tényleg van értelme és valóban érdemi sebességnövekedést okoz net böngészés közben, lehet én is megjátszom.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest