Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
MarioAna
senior tag
Hy all!
Én is szeretném lehalkítani a gépem, a TX2-t valszeg egy FanMate2-vel fogom szabályozni, és itt lenne a kérdés: Van 3db 8cm-es ventihely (2 hátul, 1 oldallapon) illetve 1db 8/12cm-es hely elöl (RaidMax ARES ház). Na mármost a mostani helyzet: 1db 8-as hátul 5V-on kifelé, 1 db 8-as az oldallapon 5V-on befelé, és egy db 8-as elöl 7V-on befelé fúj. De ez még így is hangos a fülemnek. Hogy lehetne ezt megoldani a lehető legolcsóbb módszerrel? Én erre gondoltam: 1db Arctic Cooling 12cm-es PWM-es hűtő elölre, hogy befelé szívjon, 1db 8-as az oldallapra, hogy befelé szívjon, és szerintetek hátulra 2db 8cm-est rakjak, vagy 1db 12-est, egy 8cm-->12cm átalakítóval (jah és ezek kidelé fújnának)? Melyikkel járnék jobban? 1db 12-essel, vagy 2db 8-assal? Jah és a 8-asokat is cserélném/em valószínüleg szintén AC-re.
Előre kösz
-
MarioAna
senior tag
Na megnéztem a RaidMax ARES-em, milyen hangos.( a régi gép mellé raktam, és annak a tápjára rákötöttem mind3 ventit
). Igaz az, miszerint a hátsó ventik mögötti szélzaj nagy
. A régi géptől is hangosabb volt a 3 venti, ami nem kis teljesítmény
. Azonnal kiszedtem a 2 hátsó ventit, és kedden fúrom a gép hátulját
. De lehet nem is lesz visszarakva, mert az alábbi ábra szerint nincs rá szükség:
[link] ==>ez a gépházba tervezett áramlatot akarja szemléltetni
. -
MarioAna
senior tag
válasz
MR. Anderson
üzenetére
Nekem is ismerős
. Csak nekem gyűjteni kell apránként össze innen-onnan (tanuló életmód középsuli:S) Szóval ilyen a RaidMax-osok élete
. Most megint fél év míg lesz procira+VGA+hűtőre ZSÉ, addig meg nézhetem a többi alkatrész a sarokban gyári dobozban
. -
MarioAna
senior tag
válasz
MR. Anderson
üzenetére
-
MarioAna
senior tag
De már megvan. PCX-ről rendeltem az alábbi cuccokkal együtt:
-AsRock 4Core1600 Twins P35
-Corsair XMS2 DDR2 800MHz CL4 2*1GB Dual Channel
-FSP GreenPower 400W- ami helyett egy 400PNF-et küldtek( a szemetek
)
-és az ARES házam
. (viszont érdekes ez is, mert a dobozán is a 12-es példány van rajta
)
Megrendeltem xy hét kedden, csütörtökön jeleztek, hogy nincs ház, ha akarom akkor 16k-ba küldenek egy Ninja-t, mondom akkor várok, köv. hét szerdán jeleztek, hogy van ARES, péntekre már nálam volt.
Csak még nem tudom beüzemelni, mert nincs CPU, meg VGA. A régi gépet meg most azért nem belezem ki, hogy megnézzem, milyen hangos a venti(a táp ventijétől is félek még, hiába 12-es
) -
MarioAna
senior tag
A reszelést valószínüleg én is megfogom csinálni
, de ez a harisnyás ötlet se rossz. Csak tudnám már letesztelni, hogy milyen hangosak a ventik 
-
MarioAna
senior tag
Dani_kp: itt van egy teszt az ARES-ről. Annyiban különbozik a 12-es től, hogy 3db 8-as, + az ARES felirat felül van, de beszéljenek a képek: [link].
-
MarioAna
senior tag
Dani_kp: OK kösz az infót. Akkor úgy lesz majd berakva az AsRock 4Core1600Twins P35 alaplapom
.
prüszü: amit az előző kolléga ajánlott: vagy nagyobbra reszeled a lyukakat, vagy kivágod egy az egybe ami ott van anyag
. Az a lényeg, hogy minél kevesebb "alumóniom" legyen a levegő útjában. -
MarioAna
senior tag
Dani_kp: Az alaplapra?? Hogy? Úgy érted hogy a sorrend az alaplapi tálca felől haladva:
alaplapi tálca-csavar-alaplap-alátét-csavar?Mert én így értelmeztem.
prüszü: nem a ventik hangosak, hanem a ventillátor mögötti lemezen a lyukak kicsik, és kevés van belőlük(a hátlapon), és így több anyag van a levegő útjába, ezáltal a szélzaj lesz magas. Esetleg meg lehet próbálni, hogy a ventiket CPUCool-lal, vagy Spedfannan leszabályozod, ha alaplapi, vagy "pin"-es csatira dugod rá és nem a tápra. A másik megoldás, hogy a venti vezetékére forrasztasz egy ellenállást, ezáltal kevesebb feszt kap, így kevesebbet forog==> halkabb lesz
. -
MarioAna
senior tag
Nekem tegnap hozták meg, de még nincs beüzemelve. Az ARES-nak is 2 típusa van: van amiben van 3db 8cm-es, és van amelyikben 1db 12-es és 1db 8-as venti van. A 12-es ventivel ellátott típus az halk kell, hogy legyen.Sajnos és a 3db 8-as ventist kaptam:S
Lenne egy kérdésem: az alaplapot amikor berakom a házba, az alaplap és a csavar közé, amibe bele lehet csavarni még egy csavart(hogy az alaplap meg legyen emelve az alaplapi tálcához képest), kell-e a piros szigetelőgyűrű? És ezt hogy lehet megvalósítani, mert ha becsavarom azt a csavart és rárakom a gyűrűt, utána lehetetlen úgy rárakni az alaplapot, hogy ne essen le a szigetelőgyűrű(alátét). VALAKI HELP PLEASEEE!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Windows 11
- Raspberry Pi
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Autós topik
- Genius SW 5.1 Home Theater
- További aktív témák...
- Corsair Hydro Series, H115i RGB PLATINUM, 280mm Radiator, Dual 140mm PWM fans, Liquid CPU Cooler
- Zalman CNPS7700 Al-Cu LGA 775 CPU hűtő
- ID Cooling Frozn A610 minden tartozékával, jótállással
- 3 db tokos ventilátor készlet 120 x 120 mm Pro Gaming ARGB, PWM vezérlő, távirányító
- Cooler Master HAF XM 922 GAMER ház
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. De lehet muszály lesz:S. Vagy kifúrom a lyukak közti hézagot, ahogy az első képen van, és a többit, meg úgy hagyom.
.
. A régi géptől is hangosabb volt a 3 venti, ami nem kis teljesítmény
.
)
)
)