Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tibz03

őstag

Sziasztok!

Szerintetek érdemes lenne a rendszer gyorsításához RAID0-át kialakítanom, vagy cseréljem le a HDD-met egy gyorsabbra és nagyobbra? Jelenleg egy 250 GB-os Samsungom van (a CrystalDiskMark szerint kb. 85 MB/s olvasási és 80 MB/s írási sebességgel). A 250 GB többé-kevésbé elég nekem, ezért nem létfontosságú, hogy több tárhelyem legyen, a gyorsaság fontosabb. Két lehetőséget látok (nagyjából ugyanannyiba kerülne mindkettő): lecserélhetem egy 500 GB-os Samsung SpinPoint F3-ra (olvasás; írás), vagy vehetek egy másik hasonló 250-es HDD-t, és RAID0-ba köthetem a meglévővel. Sebesség szempontjából melyikkel járnék jobban? (Általános használatra, a Windows és egyéb egyszerűbb programok betöltési sebessége a mérvadó.)

Még egy ide tartozó kérdés: ha vennék még egy 250 GB-os HDD-t, és RAID0-ba kötném a jelenlegivel, akkor meg lehet oldani valahogy, hogy ne kelljen újratelepítenem a Windows-t, meg úgy eleve újrapartícionálni/formázni a HDD-ket, hanem az új "felvegye" a régi "szerkezetét" (partíciók, meglévő fájlok megosztása a két HDD-n).

SZERK: Most olvasom, hogy RAID0-ban a két HDD tárhelye összeadódik (végül is logikus, nem tudom, miért hittem, hogy nem :B ). Szóval a tárhely mérete így már annyira sem mérvadó a kérdésem szempontjából, mint eddig, csak a sebesség.

Új hozzászólás Aktív témák