- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MWC 2026: Részt vesz a Vivo, megmutatják az X300 Ultrát
- Hatodik bétánál jár a Galaxy S25
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrel
őstag
Sziasztok!
Egy olyan problémám volna, hogy öregedő vinyómat a gép többi részéhez képest kifejezetten lassúnak találom, és már az általa adott tárhely sem elegendő, fejlesztésre viszont 2 lehetőség is lenne:
1: Veszek egy nagyobb, mondjuk 1 terrás vinyót, a mostanit meg felszögelem a falra - ez így kb. 20k ropi (+ a szög
)2: RAID0 tömb kialakításával tennék eleget igényeimnek, ennek viszont van egy apró bökkenője, erről érdekelne a véleményetek:
Jelenleg egy Hitachi 320GB-os vinyóm van 8MB-os pufferrel (egyébként 16MB-ost rendeltem belőle de ezt kaptam helyette és csak napokkal később tűnt fel, akkor meg már nem volt kedvem futárral postázgatni és 1 hétig beállítani a zsír új gépet a sarokba tehát ez úton is üdvözlöm Ipon.hu-t), viszont most már csak a 16MB-os verziót árulják belőle, gondolom frisebb széria... Viszont azt olvastam hogy hardveres RAID vezérlés esetén csak akkor zökkenőmentes a dolog ha a tömbben lévő vinyók teljesen egyformák minden részletükben.
Alaplapom egy Gigabyte EP35-DS3, nem tudom pontosan milyen RAID vezérlő van ezen...
Kérdés hogy szerintetek gondot okozna-e ha vennék egy másik 320-as Hitachit, ami más szériából van, 16-os pufferrel?Ha van esélye hogy 2. verzió nem működik akkor elfelejtem az egészet, csak nagyon jó lenne 20k helyett 10k-ból megúszni ezt a történetet, nem állok valami jól...
Egyébként egy új 1TB vinyó (pl. Samsung F3 7200rm változata) vagy a fentebb említett páros lenne gyorsabb szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Gitáros topic
- Filmgyűjtés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 15T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 3571 i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Bomba ár! HP ProBook 640 G2 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LIDL akkumulátor és generátor teszter
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)