- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
Aktív témák
-
adise
őstag
bubus irtam mailt olvasd el. De neked akkor SE van vagy sima np 9800?
-
adise
őstag
Milyen se???
mert a havernak is ilyen van a szomszédba és hátha mgy neki is.
lécci dobj meg a biossal köszi és irdmár meg lécci milyen se-d van
thx -
bubus
csendes tag
Csak annyit szólnék hozzá a dolgokhoz, hogy nemrég vettem egy neve sincs radeon 9800 se videókártyát.
Csak egy zacsekban kaptam, volt hozzá egy cd és egy pár kábel.
A 3dmark 4995 pontot adot rá.
A napokban ráraktam a 9800 pro biosát.
3dmark ezután 5600 pontot adott rá.
Szóval Nekem bejött a dolog. -
rudi
nagyúr
válasz
Overlocker #251 üzenetére
Nagyon izés a téma, ahogy látom nyudaton is kezdenek letenni róla. Ha ilyet akarsz akkor mindenképpen ki kellene próbálni mit tud. Én azt hallottam hogy AIW-ok általánosan jók de mindenképpen lottó.
Hogy hol van a max? Ott ahol a folyékony nitrogén :) keress rá a macci névre googleval :) -
[lAyCsI]
addikt
válasz
Overlocker #251 üzenetére
A Hercules 9800 SE AIW-ről írták hogy 3-ból 2 moddolható,
256 bites mem.vez. tuti -
Overlocker
veterán
Mit szóltok a Club3d 9800SE-hez?Állítólag 2,2ns-s memcsik vannak rajta, 50 rugó lenne, de vajon PRO-vá alakítható-e?
Amúgy a Club3d 9800XT-ről sok jót olvastam 470/880 gyári hűtéssel, fesz. emelés nélkül.Ja,DDR2-es Samsung. Hát mennyi lehet a max. moddinggal?550/1000?
Az SE-t Stuttgartból hoznák nekem,de ha nem működik a +4pipe, akkor besz@rok?
Írjatok tapasztalatokat a kártyával kapcsolatban, esetleg melyik más hackkelhető SE-t lehet kapni ami pro-ként megy? -
[lAyCsI]
addikt
MO-on nem kapható csak a 128 bites változat.
És azokon sem nagyon lehet aktiválni a +4 pipe-ot.
Konkrétan még egyről sem hallottam volna hogy sikerült.
A Hercules 9800 SE AIW verziók 256 bitesek, és állítólag jó
eséllyel bekapcsolható a +4 pipe, de innen is olvastam ellenpéldát
a Rudiék oldalán...
Ja és MO-on ezek nem is kaphatóak. -
kvazar
tag
:)) ehe.
betesz lemez, xp alatt katt sajátgép, jobb gombi a 3,5''es hajlékonylemez(A:)-ra
format, és a megjelenő ablakocska utolsó sorát kéretik bepipálni..(msdos rendszerindító lemez készítése.) na. ez bőven elég egy dos promp bejöveteléhez.
másikság: mi a helyzet egy 9800se-vel.? monnyuk bruttó''45ért hozzájutok. lehet avval valamit kezdeni 9800felé sofosan? -
Lacza
senior tag
Sikerült!!
Hallelujah! -
[lAyCsI]
addikt
válasz
PSYCHO(EE) #243 üzenetére
''sima'' 9800 PRO....
a többi nem ér egy forinttal se többet.
Főleg ha kifogsz egy jobb darabot, megfelelő hűtéssel akár XT szintjére tuningolhatod. -
PSYCHO(EE)
tag
Hello all!
Egy kis segítséget kérnék!
Radeon 9700prom eladása utana pénzmaghoz jutva újat kártyát vennék.
A kérdés: megéri a 9800 XT vagy a 256 Mb DDR2-vel felszerelt 9800pro árát kicsengetni, vagy elég a Radeon 9800 pro?
Köszi a segítséget
ÜDV PSY -
PSYCHO(EE)
tag
Hello all!
Egy kis segítséget kérnék!
Radeon 9700prom eladása utana pénzmaghoz jutva újat kártyát vennék.
A kérdés: megéri kicsengetni a 9800 XT vagy a 256 Mb DDR2-vel felszerelt 9800pro árárt kicsengetni, vagy elég a Radeon 9800 pro?
Köszi a segítséget
ÜDV PSY -
Lacza
senior tag
Nem boozol be a floppyról:((.
Ilyenkor mi van? -
Drizzt
nagyúr
OK, még nem kövezlek meg.
Tehát, ha win98-ad van, akkor a bootlemez készítése nagyon egyszerű. Fogsz egy lemezt, megkeresed a vezpultban a progr. hozzáadását, ott valamelyik fül alatt lesz egy rendszerlemez készítése.
Amúgy: A lényeg, hogy a lemezen legyen egy bootolható command.com+a megadott file-ok.(flashrom,bios)
Ha lenne régi dosod, akkor annak az installján lévő command.com is jó lesz.
Kérj meg valakit, hogy küldjön egyet, én is lehet, megpróbálom... -
Drizzt
nagyúr
OK, még nem kövezlek meg.
Tehát, ha win98-ad van, akkor a bootlemez készítése nagyon egyszerű. Fogsz egy lemezt, megkeresed a vezpultban a progr. hozzáadását, ott valamelyik fül alatt lesz egy rendszerlemez készítése.
Amúgy: A lényeg, hogy a lemezen legyen egy bootolható command.com+a megadott file-ok.(flashrom,bios)
Ha lenne régi dosod, akkor annak az installján lévő command.com is jó lesz.
Kérj meg valakit, hogy küldjön egyet, én is lehet, megpróbálom... -
Lacza
senior tag
Most már csak azt nem értem,hogy minek a bootdisk és hogyan készítsem?(Ezért meg fognak kövezni)''ekkora barom''.Letöltöttem egy megfelelő exe fájlt.Magyar xp profhoz.4.4 mega .Tehát nem fér rá egy floppyra.Indítsam el az exe-t?Azután tegyem rá a floppyra a biost meg a flash-t?
Vagy hogyan? -
Drizzt
nagyúr
Akkor a gagyi fordítás, illetve leírva, ahogy én használom meg kiegészítve...
Elvégre is holnapután lesz a nyelvvizsga szóbelim...
Tehát:
Előbb szerintem nézd meg sima radclockerrel, hogy meddig megy el a mag, illetve a ram max. stabilan, ha a mag nem bírja a 324-et, akkor nem fog használni a bios se, viszont ha a gpu eléri, s a mem legalább 650-et bír, akkor érdemes megpróbálni...
A többi tükörfordítás lesz...
NEM VÁLLALOK FELELŐSSÉGET AZ ALÁBBI LEÍRÁS KÖVETÉSÉBŐL ESETLEGESEN ELŐFORDULÓ HARDWARE-ES HIBÁKÉRT!!!
Mint bizonyára mind tudjátok a R9800NP és Pro változata ugyanaz a kártya, azzal a különbséggel, hogy a r9800NP órajele és memóriájának frekvenciája alcsonyabb. Remélem, ez a kis írás segíteni fog, hogy a lehető legtöbbet hozzátok ki a kártyátokból.
Először is, szükségetek lesz egy boot lemezre, hogy dos promptot kapjatok a bootolás után. (Ha még nincs, akkor win98 alatt csinálj, vagy www.bootdisk.com)
Másodjára szükséged lesz egy Radeon 9800 PRO Biosra, ami itt lelhető fel:
[L]http://www.digitalsynapses.com/9800mod/98-8004.BIN[/L]
Most szükséged lesz egy bios flash utilityre a kártyádhoz, ami épp itt van: [L]http://www.digitalsynapses.com/9800mod/flashrom/[/L]
Most, hogy minden megvan, ami szükséges, másold a R9800PRO biost(98-8004.BIN) a bootlemezre, illetve a flashrom fájljait is.
Okay, most már van egy lemezed, amivel átflashelheted a r9800 NP-d biosát R9800 Pro-éra.
Miellőtt azonban flash-elnél, ellenőrizd, hogy milyen márkájú ram van a kártyádon.
Ha nem Samsung 2.2ns,2.8ns,3.3ns ramod van, akkor ne flashelj!!! (az infineon ramosokhoz is van valahol egy másik bios. A nem Samsung ramos kártyák itt bemutatott biossal való flashelése végzetes lehet). Ha a felül lévő samsung ramok valamelyike van a kártyádon, és a memóriád legalább 660Mhz-t bír, akkor megpróbálhatod a flashet, mivel a r9800 pro bios megnöveli a memórián eső feszültséget, ezzel magasabb órajeleket engedélyezve.
[tükörfordítás off]
Most egy picit rövidítek.
Tehát bootolj be az új lemezről. A régi bios mentéséhez írd be:
flashrom -s 0 original.bin
a -s paraméter utáni jel egy nulla, nem ''o''.
Utána jön maga a flashelés: flashrom -p 0 98-8004.BIN
Ezután kiírja, hogy bios update successful. Újraindít, oprendszer betölt. Driverek újrarak.
Ha a memória mégse bírná az órajelet(fekete képernyő reboot után), akkor két mód marad:
1. Pci videókártya bedug. Bebootol ugyanerről a lemezről, beír: flashrom -p 0 original.BIN
2. ''Vak flash'': a fenti eljárás, de nem látsz semmit a monitoron, tehát rendesen el lehet b***ni.
A tag reméli, hogy ti is jobban tudjátok húzni a kareszotokat, mert neki az azelőtti tuning maxa: 479/714 479/850-ig ment fel.(persze nem alap hűtéssel!!!)
Nekem: 410/660-ról 410/720-ig jó most(alap hűtéssel).
És mégegyszer leírja, hogyha megölitek a kártyátok, arról ő nem tehet. És én se!!! -
Lacza
senior tag
De még mindig nem tudom hogy kell bios -t upgradelni?:(
-
XeeN
senior tag
Hali!
AIDA szerint:
Eszköz/Adapter leírása: RADEON 9800 PRO
Lapka típusa: Radeon 9800 AGP (0x4E48)
BIOS: BK-ATI VER008.004.008.017
Eredeitleg Sapphire 9800 volt, most már pro, a fentiek alapján. (3.3-as Samsung ramok vannak rajta)
ui: Minden játék/teszt 9800 PRO-nak ismeri fel.
[Szerkesztve] -
Peat;)
veterán
-
Peat;)
veterán
válasz
[lAyCsI] #210 üzenetére
Pedig én még sehol nem láttam sima 9800-nak:F . Kicsit tuningoltam, még gyári a hűtő ezért csak a ramokat(3 ns-os infineon) 680-on próbáltam(340) ott még megy,feljebb nem merem. Elég jó,de ha a biosunk ugyanaz nekem mitől pro :F ,nameg én újonnan vettem és elég nagy pofátlanság hogy így belenyúlnak, na mind1. Köszi a segítséget.
-
Lacza
senior tag
Valaki tényleg segíthetne!
Please -
Peat;)
veterán
válasz
[lAyCsI] #204 üzenetére
Elvileg újonnan vettem. Akinek van sima 9800-a annak mit ír az aida?
Egyébként 2d-ben és 3d-ben sincs semmi hiba, tuningolva sem, 6Xélsimítás és 16X anizotróppal sem. Ott a legelején van egy-két pici fehér csík ennyi, csak resettel látszódik mert ha bekapcsolom és mire bejön a monitor képe már nem is látszódik. 2 év gari van rá, szóval mivel nincs bajom hagyom én:) ,na meg ha 1 év múlva behalna az jól jönne, ráfietéssel kapnék valami loki gpu-s csodát:) .
Tehát akinek van 9800np-je mit ír az aida és a játékok, ati driver? Nekem mindenhol 9800pro-t ír :F -aminek egyébként nagyon örülnék. Pls valaki írja be mit ír az aida a vga biosra, köszi! -
[lAyCsI]
addikt
Hát nem akarlak elkeseríteni, de az első Radeon 9700 NP zsugámmal ugyanez volt a szitu...
Csak nekem 2D-ben folyamatosan láccottak a csíkok, és szintén PRO-nak ismerte fel minden.
Mint utólag kiderült ''valaki'' PRO BIOS-t flesselt rá, és így adták el NP-ként,
csak hát a kicsike nem bírta a PRO biost, és a memók hibáztak...
Úgyhogy vissza is vittem, és vagy bő másfél hónapot vártam a cserére...
Amúgy újonnan vetted?
Milyen típusú? -
Peat;)
veterán
Nekem is nagyon jó lenne ha valaki leírná lépésről lépésre hogy mit kell csinálni, eredeti bios kimentést is beleértve.
Az én kártyám is sapphire 9800np,de ezen nem samsung ramok vannak hanem 3ns-os infineonok. Ez nem baj? Még egy dolog: a kártya hibátlan,szép a képe minden játék alatt de a gép bekapcsolásánál amikor feláll a rendszer(legeleje) kis vízszintes csíkok vannak,mejd el is tűnik, biosban már nincs. Ez még elmegy? Kicsit meghúzva is néztem, úgy sincs semmi baj ezen kívül. A másik hogy nekem minden mindenhol 9800pro-t ír a kártyára(játékok,aida minden). Nem lehet hogy ebben már pro biost raktak véletlenül? (mostanában vettem egy hónapja tehát az utolsó darabok közül lehet)
Az aida-nál a bios leírásnál nekem ez van: BK-ATI VER008.004.008.018
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Eredeti játékok OFF topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- BestBuy ruhás topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Linux kezdőknek
- E-roller topik
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest