- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
OK, még nem kövezlek meg.
Tehát, ha win98-ad van, akkor a bootlemez készítése nagyon egyszerű. Fogsz egy lemezt, megkeresed a vezpultban a progr. hozzáadását, ott valamelyik fül alatt lesz egy rendszerlemez készítése.
Amúgy: A lényeg, hogy a lemezen legyen egy bootolható command.com+a megadott file-ok.(flashrom,bios)
Ha lenne régi dosod, akkor annak az installján lévő command.com is jó lesz.
Kérj meg valakit, hogy küldjön egyet, én is lehet, megpróbálom... -
Drizzt
nagyúr
OK, még nem kövezlek meg.
Tehát, ha win98-ad van, akkor a bootlemez készítése nagyon egyszerű. Fogsz egy lemezt, megkeresed a vezpultban a progr. hozzáadását, ott valamelyik fül alatt lesz egy rendszerlemez készítése.
Amúgy: A lényeg, hogy a lemezen legyen egy bootolható command.com+a megadott file-ok.(flashrom,bios)
Ha lenne régi dosod, akkor annak az installján lévő command.com is jó lesz.
Kérj meg valakit, hogy küldjön egyet, én is lehet, megpróbálom... -
Drizzt
nagyúr
Akkor a gagyi fordítás, illetve leírva, ahogy én használom meg kiegészítve...
Elvégre is holnapután lesz a nyelvvizsga szóbelim...
Tehát:
Előbb szerintem nézd meg sima radclockerrel, hogy meddig megy el a mag, illetve a ram max. stabilan, ha a mag nem bírja a 324-et, akkor nem fog használni a bios se, viszont ha a gpu eléri, s a mem legalább 650-et bír, akkor érdemes megpróbálni...
A többi tükörfordítás lesz...
NEM VÁLLALOK FELELŐSSÉGET AZ ALÁBBI LEÍRÁS KÖVETÉSÉBŐL ESETLEGESEN ELŐFORDULÓ HARDWARE-ES HIBÁKÉRT!!!
Mint bizonyára mind tudjátok a R9800NP és Pro változata ugyanaz a kártya, azzal a különbséggel, hogy a r9800NP órajele és memóriájának frekvenciája alcsonyabb. Remélem, ez a kis írás segíteni fog, hogy a lehető legtöbbet hozzátok ki a kártyátokból.
Először is, szükségetek lesz egy boot lemezre, hogy dos promptot kapjatok a bootolás után. (Ha még nincs, akkor win98 alatt csinálj, vagy www.bootdisk.com)
Másodjára szükséged lesz egy Radeon 9800 PRO Biosra, ami itt lelhető fel:
[L]http://www.digitalsynapses.com/9800mod/98-8004.BIN[/L]
Most szükséged lesz egy bios flash utilityre a kártyádhoz, ami épp itt van: [L]http://www.digitalsynapses.com/9800mod/flashrom/[/L]
Most, hogy minden megvan, ami szükséges, másold a R9800PRO biost(98-8004.BIN) a bootlemezre, illetve a flashrom fájljait is.
Okay, most már van egy lemezed, amivel átflashelheted a r9800 NP-d biosát R9800 Pro-éra.
Miellőtt azonban flash-elnél, ellenőrizd, hogy milyen márkájú ram van a kártyádon.
Ha nem Samsung 2.2ns,2.8ns,3.3ns ramod van, akkor ne flashelj!!! (az infineon ramosokhoz is van valahol egy másik bios. A nem Samsung ramos kártyák itt bemutatott biossal való flashelése végzetes lehet). Ha a felül lévő samsung ramok valamelyike van a kártyádon, és a memóriád legalább 660Mhz-t bír, akkor megpróbálhatod a flashet, mivel a r9800 pro bios megnöveli a memórián eső feszültséget, ezzel magasabb órajeleket engedélyezve.
[tükörfordítás off]
Most egy picit rövidítek.
Tehát bootolj be az új lemezről. A régi bios mentéséhez írd be:
flashrom -s 0 original.bin
a -s paraméter utáni jel egy nulla, nem ''o''.
Utána jön maga a flashelés: flashrom -p 0 98-8004.BIN
Ezután kiírja, hogy bios update successful. Újraindít, oprendszer betölt. Driverek újrarak.
Ha a memória mégse bírná az órajelet(fekete képernyő reboot után), akkor két mód marad:
1. Pci videókártya bedug. Bebootol ugyanerről a lemezről, beír: flashrom -p 0 original.BIN
2. ''Vak flash'': a fenti eljárás, de nem látsz semmit a monitoron, tehát rendesen el lehet b***ni.
A tag reméli, hogy ti is jobban tudjátok húzni a kareszotokat, mert neki az azelőtti tuning maxa: 479/714 479/850-ig ment fel.(persze nem alap hűtéssel!!!)
Nekem: 410/660-ról 410/720-ig jó most(alap hűtéssel).
És mégegyszer leírja, hogyha megölitek a kártyátok, arról ő nem tehet. És én se!!! -
Drizzt
nagyúr
Képet hogy szúrhatnék be? Na lökök rá egy linket.
[L]http:\hszandek.fw.hupic00660.bmp[/L] -
Drizzt
nagyúr
Azt is megnézné valaki, hogy a Troll's lair tesztben amikor a két troll már halott és fekszenek, a jobboldali troll hátán mindekinél van fehér pixel???
Miért nem megy a GTA3,moha,bf1942??? -
Drizzt
nagyúr
De bekapcsoltad a programon belül is a 6*aa, ill. 16*fa-t?
Tehát, légyszíves 3mark03 elindít, pixel processing: 6 sample aa, texture filtering anisotropic, 16 max anisotropy, ilyen beállításokkal nézd, Pro órajeleken!
Most írd, hogy van-e, a hwsw-n azt írták erre, hogy aa-val mindenkinek van.
AA nélkül nekem sem volt... -
Drizzt
nagyúr
Aztán jött a nyúzópróba...
Végig 16*AF-Qual. 6*fsaa, sorban: 3Dmark2K1, játék a GP4-gyel, majd 3dmark03.
Na, itt a pixel shader 2.0 tesztnél az elefántok lábai körvonalán kis fehér pöttyök látszanak...
Igen ám, de az eredeti biossal is, valaki más is megnézné ugyanezt hasonló beállítással?
Előre is thx... -
Drizzt
nagyúr
Ki van cserélve, bios felrakva, de van az artifact tester...
Na, az bizony már alapórajeln(még a bios nélkül...) is hibákat írt ki hardcore teszt mellett....
A tuning sikeres volt, egészen 379/335-ig, ha mem 340-en volt, akkor viszont a textúrák el-el másztak...
... Most meg egyszer kilépett. :F ??? Most akkor jó, vagy nem? -
Drizzt
nagyúr
Én olvasgatta, de hosszú történetet mondok most el:
Volt egyszer a mycom listáján egy r9800 pro(excalibur) feltüntetve 57000-ért, ekkor írtam a boltba egy sms-t, hogy kéne nekem egy olyan...
Sejtettem, hogy ez elírás lehet, ezért még bementem a boltba és mondtam, hogy hozzanak nekem akármilyen r9800-at, csak ne se legyen 50k körüli áron, meg mielőtt elmennének Pestre, értesítsenek....
... erre ma jön egy sms, hogy itt a kártya...
... bemenve a boltba észrevettem, hogy az egy sapphire zacsis 9800 pro...
... mindeki kérdezte a boltban, hogy minek kellett nekem ilyen drága kártya...
... én meg nem brtam kinyögni, hogy: bazdmeg nekem nem is ilyen kellett....
... majd holnap elmondom, még úgyse fizettem ki csak 55k-t...
Csak utálom az ilyen kibaszott félreértéseket, mert most ha ők ezt a kártyát 1 hónapon belül nem tudják eladni valakinek, akkor nagyon megszívhatják(elértéktelenedik)... -
Drizzt
nagyúr
Na, vettem ma egy Sapphire R9800PRO-t, max amit bír: 410Ý: mark03: 5899
Több overclock lehetőséget vártam volna el... -
Drizzt
nagyúr
hopp.
Piros pont rudinak!:C -
Drizzt
nagyúr
Lehet, hogy az újabb ios miatt azért megy jobban a 9800 húzása, mert feljebb rakja a feszt.???(mámint mem. ugyebár...)
-
Drizzt
nagyúr
A sima ramok(rendszermemó is jobban bírják nagyobb fesszel, és egyáltalán: minden mikroprocesszor, akkor a ramok miért nem bírnák?
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Honda topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest