- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
petike22
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Valaki tudna jó játékokat mondani erre a gépre?
Abit NF 7 v2.0
Sapphire ATI Radeon 9600 Pro 256MB
Amd athlon xp 2600+
1gb ram
Köszönöm előre a jó tippek -
cadmester
tag
Hahó!
Tegnap félresikeritettünk egy bios flash-elést, s azóta a gép meg sem nyikkan, bekapcsolás után kép nincs, s a rendszer sem indul, csak a dvd ledje villog. Ha szerzek pci-s videókártyát, s azzal inditom a gépet, sikerülhet a helyreállitás?
Előre is köszönöm! -
AMD46
csendes tag
üdw mki. aki tudja hogy lehet a memo ídőzítést jó beállítani. és megnézni hány ns-os ez a vacak keressen megy msn-en vagy slype on. msn:admpc@djuice.hu skype:balu-amd
-
Henryk
aktív tag
na eddig húzta a kártya 423mhz-en, mert most valami gáz van vagy az atitool-al, vagy nem tom mivel.
windows reinstall volt a gépemen a net miatt és most amikor ránézek akármivel 144 mhz et ír. meg az atitool is 144en van. oké visszahúzom 423-ra félreteszem, visszanézek rá és megint 144 en vanleszedtem a radlinkert is felraktam beállítottam 423ra és benyomogattam hogy annyival induljon. megnyugodtam, később elindítom megint hogy állítgassak, és mit látok? megint 144mhz
pls. valaki segtsen hogy lehete végre VÉGLEGESEN beleégetni hogy 423on menjen az a k**** vga -
Henryk
aktív tag
nah jó de ez eredetileg irodai gépnek volt szánva,
azért van benne ilyen ratyi kártya, meg azért mert nem szántam el magam újat venni(ugye nem lenne olcsó, mert akkor már alaplapot, videokártyát, procit... a többi már asszem mind új). de egy lebutított sz4r SE-hez képest szerintem akkor is jó
és érzem is rajta hogy gyorsabb, nem olyan döcögős.
jó senki se mondta hogy egy csúcskártya ez a 9600 (főleg az SE), de a régebbihez képest akkor is sokkal jobb.(szerintem)
-
Henryk
aktív tag
hát nem tom igazán nem is érdekel mi menyi pontot ad rá, nekem elég ha itt 2x annyit mutat, meg télleg jobban megy a játék.
hát igen multiplayer játék, részben olyan CoD féle ez is, annyi különbséggel hogy nem világháborús izé, hanem modern katonai, de azért ott döcög alatta az UT motor.
szerintem elég sok effekt meg árnyék meg minden lósz4r van amihez azért kell az a videokártya. a 2.4 es simán ment régebben is, de a 2.5ben az új pályák.... na ott kellett közepesre húzni a grafikát, meg mindent, hogy ne diaképekben gyönyörködjek, amik 2másodpercenként váltakoznak
. meg azért mert az említett játékok közül nekem 1 sincs meg
(csak ien hülyeségek, hogy americas army, lineage2, toca3, oblivion, vice city, jedi knight, cs , de ezek között is van olyan ami rendesen megmozgatja a kártyát pl oblivion
)
asszem az oblivion az már eléggé grafikára van hegyezve nem?
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
ahogy Kovsolék írják,az lehet,hogy bencsmárkban jobban domborít,de sajnos ettől még a játékok nem fognak nagyságrenddel (1,5-2x)) gyorsabban menni.Gyorsulni fog minden,ez nem kétséges.Silencer nemvéletlen fasza egy hűtő...
ha betudnád mégis a 3dm03-at röffenteni majd egy default tesztet nyomni,akkor az lenne igazán szemléltető. 05-ben már sm3-at,meg egykét olyan fícsört is tesztel a progi,ami a 9600-os széria nem tud -
Henryk
aktív tag
nem, nem, de azért valamit mér ez is, ami 2x nagyobb
játék közben is teszteltem, és ott is kb 2x annyi fps-em van, mint azelőtt(itt már nem a szerepjátékra gondolok, mert annak tökmindegy milyen kártyám van, hanem America's Army: régen is jáccottam ennek az előző verziójával lebutított kártyával és ha a felbontás 1024*768on volt, akkor a beállításokat csak high-ra tudtam felvenni, mert very high-on pl már gondok voltak főleg olyan pályarészeken, ahol sokminden volt pl: városi utcák+ 1-2 füstgránát+fültölgő, égő járművek,házak+sok rohangáló player, és akkor elég szépen megállt a kép. ezzel szemben most is 1024*768, minden very high-on meg extra high-on van, és semmi gond nincs az fps-sel még az ilyen ''sűrű'' helyeken sem.
meg gondolom nem használnák ennyien ezt a progit, ha semmit se mutatna jól és egy 9600se nek adna 5600 pontot egy 7800gt-nek meg pl 1600-at, szerintem van benne igazság amit a progi mutat
-
Henryk
aktív tag
igen. az lenne az egy ati silencerrel. 325 stimmel az nálam most 423, a 400mellett meg ott a 200(gondolom duplázódik valamitől ) ami nálam most 258
ehh... végeztem pár tesztet különböző beállításokkal, és igazán kiváncsi vagyok tartod-e még azt azt a megjegyzésedet, hogy nem éri meg tuningolni/húzni ezeket a kártyákat.
a régi leszabályzott órajelekre nem emlékszem, de kb olyan -20% osak voltak és akkor volt 663 pontom (3DMARK05!!!) , na a 30% os(vagyis a régihez képest kb 50%-os húzással) húzással 423/258 : 1262(méghogy nem éri meg húzni mi?
), és naggyából fullon(igaz nem teljesen, mert még nem volt pöttyös a kocka, úgyhogy lehetett volna tovább) 472/264: 1358
ezekszerint a kártyám most kb 2X olyan gyors mint azelőtt volt -
Balinov
titán
hát,ha van olyan driver rev,amelyik kiírja a gyártót,akkor ez minden valószínűség szerint egy Asus cucc.mégpedig ő lenne az:[link] érdekes ez a link,mert itt 325/400-as órajeleket ír.
3dm03 nálam is csinált pont ilyen hibaüzit,már nemtom mi volt a megoldás rá,de feltettem a 6.5-ös ccc-s gyári catalyst-ot,meg a dx9c-t ill. a heroes of might and magic V dvd-n van egy dx9 cumulative patch,na még azt is feltettem.ja és a 3dm03-at frissítettem a 3.60-as peccsel. -
Henryk
aktív tag
ize... azt se tudom milyen márkájú
az egyik helyen asus raedonnak irja, a masikon meg ati raedonnak
a ramokról fogalmam sincs, de most 260mhz-re vannak beállítva
azzal a screenshottal... háát megfelel ez?[link]nem igazán kedveli a gépem a 3dmark3 at
de a 3dmark 5 megy.ilyen shotra gondoltál?[link]
ja és aki kíváncsi hamar megöregszik
mod: ehh most nézem hogy szerinte minden 0úristen valaki ellopta a videokártyámat!!!
[Szerkesztve] -
Tsopi
tag
Ha húzom a VGA-t arányosam kell húzni a memóriát is vagy az is jó, ha csak a GPU-t húzom egy kicsit?
-
-
Tsopi
tag
Most nézem, hogy R350-en magos!
Annyira nem gáz? -
Balinov
titán
Így már más,ha eleve azon felül,hogy SE a kártyád,még ráadásul megbüntettek alacsonyabb órajelekkel is. Milyen márkájú ez a 9600SE? egyébként még anno az R9600np topikból emléxek nem egy srácra,akinek pl. a nem SE nonproján is a ram a ddr400 helyett kb ddr380-on mászkált. A ramok a 9600on milyen típusuak,időzítésüek?
tudnál egy 3dmark 2003 screenshotot tolni,vagy pontszámot?
Ja,és nem akarom,hogy hitetlenkedőnek tűnjek,csak qrva kíváncsi vok. -
Tsopi
tag
Érdemesebb mevenni a 9800pro-t mint a 9600XT-t??
mondjuk a 9800 8 pipeline-os míg a 9600 csak 4
de az órajele jobb az XT-nek! -
Henryk
aktív tag
igen az már kb 480 körüli, és már mondtam hogy nálam 475ig bírta a húzást. a 40-50% os húzás nálam úgy jött össze, hogy a kártyám alapból le volt szabályozva olyan 10-20% al
tehát nem a gyári értéken ment (nem tom miért biztos a gyenge hűtésük miatt voltak így beállítva) na és ugye mire gyári helyzetbe hozom+ rátolok még 30-40% ot az nálam 40-50% (remélem így világos az a %, az igaz hogy nem írtam mennyiről húztam fel annyit
)
és igen, nálam volt értelme a húzásnak: az atitool kis ablak izéjében a kockás képen is kb 10-fps-el jobb átlag értéket kaptam, SŐT a 3d markban is kb 3X annyi fps-em van mint azelőtt volt, ami azért elég szemmel látható változás nálam(jó olyan 100 körül 5-6 fps-t észre sem veszünk, de nálam 2-3fps ről ment fel az átlag 7-8ra, ami azért elég szép úgy gondolom)
a memóriás dologban van igazság, de nekem eleve nem az volt a szándékom, hogy a mai kapható legjobb kártyán is túlhúzzam, hanem hogy az én kis sz4r gyárilag lehúzott kártyámat használható állapotba hozzam, mert ugye elég hülyén néz ki egy 3ghz-es duálmagos proci mellett egy ilyen gagyi kártya, de mivel nem akarok 100ezreket költeni normálisra, és nem jáccok olyan nagyon videokártya igényes játékokkal(inkább csak szerepjátékokkal), így elég ez is(egy ideig) -
Balinov
titán
hát,eléggé.nefeledd,1600pro az 12pipe,igaz,hogy csak ddr2 (ez amugy a szűk keresztmetszet).alapórajelen 05-ben 41xx körül kapok a 6.5-ösre épülő Omega catalyst-tal.érdemes lenne még megnéznünk 06-ban mit tol a gt-d,meg az én 1600-om,csak qrvára nincs kedvem melóhelyen annyit letöltögetni..
-
Balinov
titán
ja,demár javította is önmmagát.
isten tudja,anno én C3D np-m mennyit ment 3dm01-ben,igazából már arra sem emléxem,03-ban mennyit tolt ki magából egy 2500+@3200 barci árnyékában.talán húzva a plafon olyan háromezer egykétszáz pont körül lehetett.most, az 1600-as 600/846-on megy az adataimnál található konfigba 7684-et 03-ban, 4616-ot 05-ben. -
Balinov
titán
Henryk,igazán nem kötekedésből,de az pl. az 50% az már 480-490Mhz-es GPU ill. DDR600 körüli VRAM órajel...biztos vagy te ebben a százalékokban?
9600SE-n fölösleges a GPU/RAM tuning,mégpedig mint elébb írtam a 64bites memóriavezérlő miatt.hiába húzol a gpu-n,ha a szar memória nem tudja etetni adattal a GPU-t...ugyanígy a 64bites ramot is majdhogynem felesleges tuningolni,mivel max a 128bites sima 325/400-as nonpro eredményei alatt fog tudni teljesíteni a kártya. -
Vamp
senior tag
Tudna vki segíteni?
Kaptam tesztelni egy 9600ost. A másik kártyám Gef 4 Ti 4400, azzal nem volt sose ilyen gondom. A képfrissítést nem engedi sehol 60 herz fölé az új kártya, csak 960*720-as felbontáson, vagy az alatt.
Hol állítsak, és mit?
Reforce és Catalyst opciói sem segítenek. -
Tsopi
tag
Na jó feladom a 9600 se szériát nem lehet eredményesen tuningolni forrasztások nélkül!!
20-40 Mhz emelés után nem mükszik jól!
Igaz sza@%ból nem lehet várat építeni!
Nem baj majd jövő héten az XT-t!! -
elitgamer
tag
igen 4 ns-esek...De meglepő módon a 3Dmark 03 3Dmark 05nél nem pötyözött,az ATITOOL-nál meg igen
-
elitgamer
tag
nekem nem 9600-asom van,hanem X600pro-asom,de szinte ugyanaz.
egy passzív hűtéssel van ellátva,gyáriléag csökentett órajelen volt,még azt találtam érdekesnek hogy miután 350/500-ról felhúztam 420/600-ra,több pontott kaptam a 3Dmark06-ban mint egy másik gép amibe egy 500/740-en menő X600XT,ráadásul ott egy 3,46 ghz EE-s proci volt,ez miért van?ja meg az hogy gogyan tudhatom emg hány ns-esek a RAM-ok rajta?a RAM-okra ez van ráírva:Hynix 514A Hy5D561 622C-4 K0R.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Escape from Tarkov
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- További aktív témák...
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest