- Mobil flották
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shodan
őstag
-
::Geri::
tag
Egyértelműen mobipocket reader a legjobb. Már S60-on is azt használtam, most S80-on is azzal olvasok, ajánlom a konverterét neked ha esetleg nem ismernéd, ezzel txt-ből rtf-ből doc-ból lehet saját .prc formátumot csinálni neki. Ha nem találnád szólj, elküldöm mailben.
Kérdés mindenkihez, én most akarnék váltani 9300-ról erre a jó kis kütyüre, és lám a mamlasz t-mobilenál is bejött, de sajnos az MDA compact II, aminek szép sötét háza van, viszont 200mhz-s procija.. viszont 50-60e. Sok helyen olvasom hogy néha még a 400mhz is éppen csak elég, szerintetek nem érdemes beruházni rá, vagy túl kis teljesítmény a prockója ? -
rumos14
nagyúr
persze lehet konvertálni, csak én nem szeretek ezzel időt eltölteni.
7k-ért jó olcsó az a kártya, én héten vettem 8-ért.
ahogy már írtam, az sbp pocket plus arra is jó, hogy kitegyél ikonokat az asztalra. próbáld ki, nincs mit vesztened. programok normális becsukására is jó. a vBar pedig az egyszerű task váltásra jó.
az iGo kártyán van, lehet más is a kártyán mellette. -
rumos14
nagyúr
nekem elég könnyen ment az átállás mobiltelóról, nem keresem állandóan a számgombokat, és viszonylag gyorsan ki tudok keresni a kontaktból is egy számot.
az S100 és S110 közt csak a memória mérete és a firmware verziószám a különbség, sztem a gyárilag feltelepített progik is u.azok. tehát az általad említett 3 (és még jónéhány) is gyárilag ''bele van égetve'', add/remova-val nem lehet eltávolítani, de miért is akarná az ember, mind hasznosak.
nem kell semmit sem konvertálni, a videó felbontása is lehet nagyobb, lejátszik ez mindent.
térkép proginak jó az iGo, nem is olyan nagy. rátettem azért egy BP műholdképet is, bár nem túl részletes.
progi keresésnél az oprendszerből indulj ki, esetünkben Windows Mobile 2003SE. -
rumos14
nagyúr
konkrétan mire tettél szert? mert lehet h. amit én leírok az S110-emre, az nem érvényes egy MDA Compact-ra - pl. gyárilag installált progik.
amúgy fura nekem, hogy én osztom itt az észt, mikor 3 hete van pda-m, 1 hónapja még totál zöldfülű voltam a témában
szóval én is azért vettem ezt, mert kezelhető a mérete, egy telónál alig nagyobb, így a 3,5-es képernyős darabok szóba sem jöttek.
csengőhang és sms: ami tutira megy az az h bemásolod wav file-ként a windows könyvtárba, utána a settings->sounds and notifications-ben ki tudod választani, ill. társítani az adott eseményhez. csengőhangnál asszem lehet azt is, hogy csak úgy berakod a my documents-be, aztán settings->system->add ring tone, ez végignézi az egész gépet, hogy hol vannak hang file-ok, és ott kiválasztod, hogy meliykeket szeretnéd csengőhangként is használni.
? és !: nyomd meg a shift gombot... persze attól is függ, hogy milyen ''beviteli metódust'' használsz.
programok az ''asztalon'': erről később.
naptár: nálam olyan nézetben jön elő, ahogy a legutoljára használtam
teljesen kikapcsolni azért nem lehet, mert gyári adat szerint 72 óra tápfeszhiány után elfelejti a rajta tárolt adatokat. én bekapcoslva hagyom éjszakára, nem eszik sokat. ha nem akarod hogy felébresszen a főbököd éjjel 1-kor akkor kapcsold ki csak a gsm részt (flight mode).
ez a hosszan piros gomb nyomás nálam is azt eredményezi hogy lekapcsolja a háttérvilágítást, aztán vaksin kereshetem meg a settingsben, hogy legyen megint. teáht nincs sok értelme.
programok: érdemes felrakni ezt-azt. én ezeket tettem fel:
-vBar: látom az összes futó programot, tudok egyszerűen váltani köztük.
-Spb Pocket Plus: mindentudó, pl. ikonok az asztalra, programok egyszerű bezárása
-iGo: térképként is lehet használni, GPS nélkül is
-Softick Card Export II: a bennelévő SD kártáyt külön meghajtóként tudod kezelni, egyszerűen másolni rá pl. zenét.
-PocketMusic: jó kis zenelejászó
-phonealarm: profilokat kezel + hatékonyan figyelmeztet a sikertelen hívásokra, sms-re, stb. bár lehet hogy ezt hamarosan törlöm.
-InterKey: full magyar billentyűzet, egyszerűen elérhető ékezetek.
-TCPMP: videó lejátszó
-TotalCommander
-STDict szótár progi
ezek egy része free, más része nem...
ami még fontos, hogy csinálj rendszeresen backup-ot, akár az ActiveSync-cel, akát az xBackup-pal (S110-en van ilyen). -
rumos14
nagyúr
A tárcsázás menete... a stylust mindenképpen használni kell hozzá?
nem. lehet újjal is bökni a számokat, de az iránygombokkal eccerűen lehet keresni a kontaktlistában és a call history-ben is.
Sms-nél magyar ékezetesekkel is megadja a 160 karaktert?
alapból nem szereti az áűúőíó betűket, ezekkel 70 karakter lesz a max hossz. ha vki tud megoldást, én is kiváncsi lennék.
Érdekelne hogy a képek teljes kijelzön nézhetöek? És ugyan ebben a méretben lapozhatóak is?
2x igen, Album nevű progival, Qtek S110-en alapból rajta van.
A videó is beállitható az egész kijelzöre, vagyis fektetve a készüléket arányosan jeleniti meg?
igen.
Az xvid-es formátumban mekkora helyet foglalnak le a filmek? Én idáig mindig 3gp-be konvertáltam a filmeket, klippeket.
én eddig egy általam készített divx-et tettem rá, azt nem tudta lejáccani, de ez a lejáccó szoftvertől is függ. a netről letöltött wmv-ket gyönyörűen vitte. a lényeg az, hogy eljátszik ez szinte mindent, csak progi kérdése.
Akadozás mentesek a filmek, Vagyis élvezhetöek? A neten jobbra döntve láttam tehát bal kéznél voltak a gombok. Lehet balra döntve is forditani a szoftvert vagy a képeket?
feltételezem, hogy normális bitráta mellett nem fog akadozni. a kép forgatása szintén csak progi kérdése, a TCPMP tudja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Vezetékes FEJhallgatók
- Parfüm topik
- Mobil flották
- Villanyszerelés
- Vírusirtó topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest