- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Megérkezett tegnap a TS-251D-2G. Első látásra nagy a szerelem, estig konfigoltam.
Gondoltam megnézem milyen ram van benne, mert bővíteni akarom. Meglepve tapasztaltam, hogy egy Adata modul kacsintott rám. Azt gondoltam, hogy a QNAP nem gyárt saját memóriát és átmatricázott modulokat használ. Ehhez képest állati drágák a QNAP neve alatt futó ramok. Node, hogy még csak a látszatot sem adják meg, és beletesznek egy 2000-3000 forintos ramot.A kérdésem, hogy ez a kereskedő trükközése lehet (kivette az eredeti QNAP ramot, amit elad külön drágán) vagy ez a bevált gyakorlat?
-
aleister
veterán
válasz
morfondőr #8927 üzenetére
Ahogy Csorbi írta lentebb, feltehetően régi a QTS-ed.
Ha csak a belső hálóról akarod elérni, akkor jó lehet a 192.168.1.x hálózat beállítása, de a torrentek miatt én elérhetővé tenném kintről a NAS-t. Ha van munka közben pár perc szüneted, akkor távolról fellépsz rá, és elindítod a letöltést. -
aleister
veterán
válasz
morfondőr #8921 üzenetére
A 192.168.x.x egy privát címtartomány. A belső hálózatod. Mivel rengeteg honi IP tartomány van, ezért ez így nem felvehető. Erre konkrétan a GeoIP szolgáltatásra lenne. Keress rá QuFirewall-ra. Ez elvileg a QTS beépített aplikációja.
-
aleister
veterán
válasz
morfondőr #8917 üzenetére
Alapvetően két dolog kell ugyebár ahhoz, hogy bármilyen beléptetés során autentikálj. Felhasználónév és jelszó. Ebből a tekintetből jelszó csak a fele az eljárásnak. Ha az alapértelemezett felhasználónevet használsz, akkor 50%-ban már átengedted a hackert.
Nyilván 5 próbálkozással egy erős jelszót nem fog megtörni senki, de volt már rá precedens, hogy magában az eszközben (a szoftverében) volt biztonsági rés. Ilyenkor sajnos nem érsz semmit az erős jelszóval, x próbálkozás után kitiltással.
Más oldalról nézve feleség, gyerkőc véletlenül a felületre keveredik. Elrontja párszor a jelszót, és elveszted az uralmat a NAS fölött egy napra. Szerintem nem érdemes bonyolítani az életkéd.Ha csak telepítve vannak az appok, akkor a tárhelyen kívül nem vesznek el az erőforrásokból. De pl egy szinkronizálás, biztonsági mentés fog valamennyit a háttérben is.
-
aleister
veterán
válasz
morfondőr #8915 üzenetére
A biztonságról tudok pár szót szólni. Az admin és vendég fiókot rögtön inaktiváld vagy töröld,. ha van rá mód. A Synology NAS-ok egyébként alapból így vannak már konfigolva.
Ha van GeoIP állítási lehetőség, akkor lődd be csak Magyarországra. Ezt elvileg a QuFirewall applikációval tudod megtenni. Már csak ez utóbbival elébe mentél a hackertámadások 99%-nak. -
aleister
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek a választ!
A legtisztább tán, hogy ha helyi boltból rendelek neten keresztül, és akkor személyesen vissza tudom vinni, ha esetleg nem megfelelő. -
aleister
veterán
Lenne még pár kérdésem.
1. A NAS-okban lévő SODIMM DDR4 miben különbözik egy notebook ramtól? Látom árukeresőn, hogy pl egy QNAP 2GB-s modul 19e körül mozog, miközben egy noti ram 4000-ből megvan. Oké, hogy csak 400 Mhz-n üzemelnek, cserébe cl 11-es késleltetéssel, de ez tán elérhető egy mezei 2400 MHz-s rammal is. Rákeresve az ECC és non-ECC tulajdonságokról lehet szó.
2. QVR Pro esetén 8 kamera licensz jár, QVR Elite-hez pedig 2. Az előbbihez 4 GB ram az alapfeltétel. Jól értelmezem, hogy ez két külön applikáció, és azt rakom fel a NAS-ra, amelyik nekem szimpatikus? Már, ha van természetesen 4GB ramom. Ha ennél kevesebb, akkor marad az Elite 2 kamerával.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Valaki futtat itt QNAP NAS-on DSM-et?
NAS vásárlás előtt állok, és kénytelen vagyok a munkám miatt DSM-et használni, viszont a Synology-k árát kicsit magasnak tartom. Xpenology-val tennék egy próbát.A TS-233-at néztem ki. Van három IP kamerám (ha jól látom 2 licensz ingyen jár a NAS-hoz), kellene VPN, DLNA és torrent kliens, nyilván egy backup pár helyi könyvtárról, valamint játszásra egy DC.
Egyébként ezekre mind van megoldása a QTS-nek is, ahogy nézem, de -ahogy fent írtam- kénytelen vagyok egyelőre DSM-et használni. -
aleister
veterán
Srácok, ha Putty-on keresztül kiadom a locale-gen és apt-get parancsokat, akkor rendre command not found hibaüzenetet kapok. PEdig nagyon kéne telepítenem a linux alá a magyar locale-t.
Mi lehet a gond? -
aleister
veterán
Köszönöm urak mindkettőtöknek!
Akkor a gyanúm beigazolódott. Puttyot ismerem, a parancssor sem probléma, de maradnék az
NMC-nél.szerk: tényleg csak maradnék, tekintve, hogy nem települt fel a kis drága
-
aleister
veterán
Oké, de ezt miképp tudom elérni?
Nekem is a /share/CACHEDEV1_DATA/ mappára lenne szükségem (egész pontosan az ezen belüli /.qpkg/PostgreSQL/postgresDB/pg_hba.conf fájlra), de ilyen nincs a hálózati megosztáson. Rákerestem a File Station-ben, és a sem hozott találatot.
Anno amikor felépült a Raid tömb, létrejött a DataVol1 kötet, és azon belül pár könyvtár automatikusan (Download, Home, Multimedia, Public, Web, stb). No ezek közül ugyebár a Public mappa került felcsatolásra a pc-kre. Ez szolgál a konkrét adattárolásra.
Szerintem ez nem a NAS-ban lévő HDD-ken lesz, hanem ott ahonnét ez linuxos QTS oprendszer fut. Feltételezem oda települnek az app-ok is. A kérdés az, hogy ez miként érthető el? Mert a File Station ugyebár csak a DataVol1 felett enged garázdálkodni.
-
aleister
veterán
Urak, meg tudjátok mondani, hogy TS-251 esetében (s gondolom a több Qnap NAS-on is így van) hol találom a share mappát? Nem a megosztott, shared folderre gondolok, hanem arra, ahová az app-ok települnek, és a NAS oprendszere is innét futtatja őket.
A kliensekre felcsatolt hálózati megosztásokon nyilván nem található ilyen.
szerk: feltehetném úgy is a kérdést, hogy egész pontosan hova települnek az app-ok a NAS-on, és miképp érhető el ez a hely.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
QNAP TS-251-ben folyamatosan hiát kapok a külső usb-s hdd-re való időzített backupnál. A System Event Log-ban az üzenet csak annyi, hogy:
"[External Drive] (Sync) Job Aktuális anyagok-->_mentés failed: Program has encountered an unexpected error! (-2). Begin the 1st retry. "Van rá lehetőség, hogy kicsit többet megtudjak a hiba okáról?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Hegesztés topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Blood Message - Egy újabb akció-kalandjáték Kínából
- BestBuy ruhás topik
- Tőzsde és gazdaság
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- További aktív témák...
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest