- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- One mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
Tudsz olyat, hogy megadsz rövidebb verziót az argparse-nak.
Pl. így:
parser.add_argument('--debug','-d', dest='debug', action='store_true', help='Debug - print the structure of order')
parser.add_argument('--profile','-p', dest='profile', action='store_true', default=False, help='Show time spent in each phases')
parser.add_argument('--id','-i', help='ID list - separated by \',\'', required=True)mondjuk korábban annyi volt, hogy csak beírtam a számértékeket megfelelő sorrendben
Persze, így viszont nem tudsz opcionális argumentumokat megadni.
Tehát ezzel így az a baj, hogy mondjuk akkor is ki kell ínrod mindhármat, ha mondjuk 17 szögmásodpercet szeretnél átváltani. -
EQMontoya
veterán
Kimaradt a dest, nem tudja hová tárolni, így nem fog működni.
parser.add_argument("--degree", dest='degree', help="This program calculate degree to radian.", default=0, type=int)
parser.add_argument("--minute", dest='minute', help="You can add Minute value.", type=int, default=0)
parser.add_argument("--secundum", dest='secundum', help="You can add secundum value.", type=int, default=0)Így már működni fog bármilyen kombinációval, pl. lehet olyan, hogy csak percet adsz meg, vagy fokot és másodpercet, bármi.
Azért van még baj, az egészosztások miatt a percek és a másodpercek nem működnek, de ezt nem lövöm le előre, ebből tanulsz.
-
EQMontoya
veterán
Általánosságban értettem: alapvetően nem szeretünk interaktív programot írni, ami b..tatja a usert, hogy:
-Add meg ezt
-Biztos ezt akarod?
-De tényleg?
-Fűzfán fütyüljek a végén?Akkor inkább: foo --input_file ./bar.txt, --force --fuzfan_futyul
Aztán enter, és megtörténik minden. -
Oryctolagus
tag
Jó azért be kell vallanom, hogy nem saját fejből dolgoztam.
Csak azt tudtam, hogyan kellene működnie és mivel lehetne megvalósítani.
Lehet még bennem van az a fél év az egyetemen, amikor c++ kellett tanulnom.
Nagyon nagyon büszke lennék magamra, ha az érettségi feladatokat meg tudnám oldani. -
Oryctolagus
tag
Egy kicsit bekavartam már magam a végére, kezdő vagyok.
Jó lenne egy emelt szintű érettségi és gondoltam belevágok.
Kerestem olyan témát ami érdekel.
Ez a jelszó generáló program jutott először eszembe.
Lehetne még fejlesztgetni, de már örültem, hogy egy majdnem jó progi elkészült. -
Siriusb
veterán
A Python 3-at kezdtem el én is tanulgatni, s ttk-t használni gui-nak. Nekem alapvetően linuxra kell, de windows-os kliens sem ártana. Alaposan szétnéztem, ki is próbáltam a Qt-t, de nekem nem jön be, igaz a KDE-t is utálom. Most már a gtk 3 telepíthető windowsra is, szóval ebbe az irányba mozdultam el, majd abba is maradt a project. Mostanában fogom felvenni újra a fonalat.
-
beleszólok
senior tag
Ha nem gond, hogy legálisan csak opensource fejlesztésre használható az ingyenes, akkor PyQt.
Ha ez gond (szerintem nem), akkor esetleg PySide, ami szintén Qt, csak mások készítik - én nem szeretem, több hibája volt, mint a PyQt-nek.
Esetleg, ha csak apróbb feladatokhoz kell, akkor tkInter, ez primitív, de nem kell külön telepíteni. Ha van python, akkor ez is van.
A wxWidgets (ha jól emlékszem a nevére) elég nagy csalódás volt. Windowson voltak vele gondjaim. Névleg multiplatform, gyakorlatilag... szóval nekem nem jött be.
Gtk-t nem ismerem. Bennem a Gtk és a gnome összekapcsolódtak, Windowson valahogy... szóval eszembe sem jutott.Windows-t csak azért emlegetem, mert a Python egyik nagy előnyének tartom, hogy bizonyos szabályok betartásával valóban csak egy programot kell írni a különböző op.rendszerekre.
-
beleszólok
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest