-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
v.attis #3917 üzenetére
Nem vagyok otthon, csak annyi mindennel szívtam, h az már tapasztalat
Ez a nem alvós dolog sok okból lehet, akár bios, smart, glances vagy ilyesmi, de az sztem mindegyiket piszkálná. SATA HDD ugye?
hdparm beállításokkal lehet variálni: /etc/hdparm.conf
Az egyszeri parancs rebootig él, vagy berakod systemd alá, vagy crontab-al futtatod ami Neked megfelel. -
ViZion
félisten
válasz
v.attis #3915 üzenetére
Jah, akkor az nem mentés, hanem snapshot. A bind mount miatt nem engedte, ez így jó.
Privilegedben miért engedi azt nem tudom, de default az, h bind mounttal nincs snapshot.danih: opnsense van nekem, de az kb. ugyan az, amúgy van pfsense topik is.
Beállíthatud firewall rulesben, hogy:
forrás: pfSense LAN, cél 192.168.0.0/24, akkor drop. De ezekkel el lehet szórakozni egy ideig... -
ViZion
félisten
válasz
v.attis #2368 üzenetére
...a HA kib*ott lassan indul és áll le. sokaknál. nem tudom miért, nem találtam okot. console-t nézd, indul az.
Ha ennyi kísérletezéssel feladod, akkor a HA sem lesz tartós... egy egy frissítés után lehet ott baj...
ntsf hdd add át a casaos-nek, fstab-al kell ott csatolni, kész. -
-
ViZion
félisten
válasz
v.attis #2352 üzenetére
VM-nél asszem hardware, add.
Itt kiválasztod az USB pöcölőt, érdemes nem a portot, hanem az eszközt átadni, mert akkor másik portba dugva is látja. Miután hozzáadtad, a VM-et leállítod és újraindítod, akkor látja. Ez fontos, mert úgy tűnhet, h látja stop+start (nem restart) nélkül is, de nem szokta. -
ViZion
félisten
válasz
v.attis #2350 üzenetére
...az IP címet
Korábban a HA-n belül adtad meg a fix IP-t? Mert akkor most kicsit félrementek a dolgok.
HA-t jobb a fejlesztői eszközök- újraindítás -gép leállítása gombbal leállítani, lassú, de normálisan áll le.
A rendszerbeállításoknál hagyd DHCP-n, IPv6 kikapcs (ha nem használod), majd leállítod, routerben fix IP a mac-hez és indítod. -
ViZion
félisten
válasz
v.attis #2330 üzenetére
Nem emléXem, h lett volna konkrét megoldás vagy ok írva. Esetleg PM-ben kérdezz rá.
Balinov: LXC elég kell legyen neki. AdGuardHome van nálam LXC-ben, semmi extra. Ránézek néha, h mégis mi történik, de annyi. 2 GB Ram, 1 core, kész.
Advantech küldött bios-t, freeDos alól kell frissíteni, az AMI programjával... kalandos lesz, ilyet 15 éve nem csináltam. Ha nem leszek pár napig, akkor nem sikerült
és akkor bios hibás alaplap eladó...
Chal is írt közben, bővebben. +1
LXC ahol lehet.
Annyi, hogy HA esetén kell a VM, mert nem minden elérhető az LXC-s telepítésnél, erről a HA oldalán írnak részletesen. -
válasz
v.attis #2325 üzenetére
Semmilyen hátránya nincs, hacsak nem a managelhetőség. Ha külön konténerbe (Promoxnál ez az LXC) vagy vm-be teszed, akkor a HA-tól függetlenül tudod frissíteni. Ha ez neked nem fontos, és kényelmesen frissíted a HA-t futtató vm-en belül is, akkor semmi jelentősége a dolognak, nyugodtan tedd oda.
-
ViZion
félisten
válasz
v.attis #2325 üzenetére
Szia! Nem tudom, h mi szól ellene, talán az írások miatt
Amúgy ha kizárod a felesleges dolgokat, akkor azokat nem is tárolja, szal. a jó beállítás fontos szerintem. Külön lxc-nél szvsz az az előny lehet, h máshonnan is tudsz adatokat küldeni az adatbázisba, egyszerűen. Nálam Victoria metrics fut HA-n belül, eddig nem volt gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Apple Watch
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Asztalos klub
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen légkondit a lakásba?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung DM48E 48" LED Monitor
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest