- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hali!
Tud nekem vki ajánlani egy jó C# és/vagy Java könyvet?
-
Hali!
Kis Java segítség kéne nekem
egy forciklust szeretnék megalkotni igy kezdésképp javaban de vhogy nem akar összejönni
for(a=1;a<5;a++){
System.out.println(''Alkalmazott neve: ''+dolgozo(a).getAdatok());
System.out.println(''Alkalmazott fizetese: ''+dolgozo(a).getFizetes());
System.out.println(''Alkalmazott éves fizetese: ''+dolgozo(a).getEvesFizetes());
}
nos van dolgozo 1-5 ig őket kéne kiírni ide ezzel a forciklussal. azt hittem botor múdon hogyha odaírom igy egyszerűen utánna az a-t akkor szépen behelyettesíti nekem mindig a megfelelő számot de vhogy nem jön össze. hogy kell az ilyesmit java-ban megoldani?
előre is köszi a segítséget! -
válasz
Jester01 #2594 üzenetére
Esetleg tudnál olyan beállításokat mondani Visual Studio 2005 VC++ Win32-es alkalmazáshoz hogy azt gond nélkül tudjam fordítani olyan módban hogy azt bárhol lehessen futtatni? Én megvallom nemigen értek hozzá. A progimban nincs semmi különös csak egy win ablak pár messagebox időzítők meg pár WM-PAINT-os rajzocska. Azt hittem ebben ugy különössebben nem lehet hiba.
No a lényeg a lényeg:Ha tudsz légyszi írd le hogyan kell beállítani vagy ha hosszú lenne akkor légyszi linkelj valami forrást ami ezzel foglalkozik. -
Nso egy kissebb probléma ütötte fel a fejét ismét. Megprószáltam átküldeni egy ismerősnek a progimat amit csinálgattam. Csakhogy senki másnál nem műkszik csak nálam./az alkalmazást nem sikerült elindítani, mert a konfigurációja helytelen/ Nézegettem körbe körbe hogy mi lehet a megoldás és valaki rávilágított arra hogy állítsam fen a deboggolós menüt Release-re mert igy olyan exe-t csinál amihez nem kell telepítve lennie a C++-nak meg egyebeknek. Nos én bátran beis löktem csakhogy mostmeg telepakolta ez a jó fordító errorokkal a képernyőt hogy őbizony nem tud char -ból LPCWSTR-t csinálni. Ezt mindenhol eljátszotta a progiban ahol char tömböt vettem fel és abban tároltam vmit. Ez mindegyik karakteres cuccra vonatkozik a progiban kezdve a főablak nevétől a messageboxon át a wsprintf-ig. Nos nézeggettem neten azt kérdezném hogy hogy lehet egyszerűen megoldani a problémát. Mindenhol külön külön konvertálgatni kell char-ból LPCWSTR-be? Vagy van vaalmi egyszerübb megoldás ami egycsapásra megoldja ezirányú gondjaimat?
Előreis thx! -
Még1 keresztkérdés mert mérne!
MessageBox-ban hogy lehet változót megjeleníteni ha egyáltalán lehet ilyet?
Mondjuk van egy int-em amit szeretnék beilleszteni a második paraméter helyére vhogy igy:
MessageBox(hwnd,c,''Mocsoablak'',MB_OK | MB_ICONINFORMATION)
Szal ilyet lehetséges vhogy megoldani?
Mert ugye a szokásos nem tudom konvertálni probléma lép fel. int to LPCSTR.
Thx a helpet ha kapok ha nem! -
No fellépett még pár probléma amiket még nem sikerűlt megoldanom igy inkább avatottabb kezekre bízom őket.
Nos adott egy windows ablak és adott pár időzítő.
Azt akarom elérni hogy adott idöközönként kirajzoljon egy egy négyzetet az ablakba a progi. Megcsináltam eseményként abban elvileg hiba nincs és lefut de mégsem csinálja azt amit kéne. Nem rajzol ki semmit pedig az időzítő működik mertha pl. egy messageboxot teszek bele az műkszik.
Függvényként is megírtam itt a kedvencemmel egy konverziós erroral találtam szemben magam: 'SetTimer' : cannot convert parameter 2 from 'void (__stdcall *)(HWND,UINT,UINT,DWORD)' to 'UINT_PTR'
There is no context in which this conversion is possible
aki véletlen megérti mit akartam kifejezni ezzel az összefüggéstelen szóhalmazzal az legyenszíves segítsen! Előreis thx! -
Megint egy kis hülye konvertálós hiba. Ugylátszik ezekkel mindig el leszek látva rendesen.
Nos a windowsos ablakom hátterét szerettem volna más színűre festeni. Alapból aszem csak LTGRAY meg WHITE van benne.
Dobtam egy ilyet:
HBRUSH RED = CreateSolidBrush(RGB(255, 2, 5));
aztán egy ilyet:
wincl.hbrBackground = (HBRUSH)GetStockObject(RED);
erre ezt a hibát kapom:
error C2664: 'GetStockObject' : cannot convert parameter 1 from 'HBRUSH' to 'int'
There is no context in which this conversion is possible
Előreis thx mindenkinek aki segít! -
Gyorsan kérdezek mégvmit
Nos a windowsos ablakkészítésről lenne szó. Tudom le van írva sok helyen megis néztem elolvastam. De nem akar működni sajnos. Valami teljesen alaphiba lehet dehát én hülye vok nem jövök rá miaz.
Itt két helyen is leírják mit hogyk ell és hogy kell paraméterezni:
[link]
[link]
Ezt még értem is. De nekem ezek a verziók nem fordulnak le hogy egyem a lelkét ennek a Visual Studio 2005-nek.
4 iylen szép hibaüzit kapok és nemértem mi a gond.
Types pointed to are unrelated; conversion requires reinterpret_cast, C-style cast or function-style cast
cannot convert from 'const char [14]' to 'LPCWSTR'
ilyenből ad be négyet csak annyi az eltérés hogy más más számú karakterek vannak. Ilyesmi votl a baja a Playsoundnál is bár az már megoldódott.
pls help! előreis thx! -
Üdv!
Meg tudná vki mondani hogy hogy tudom használni visual c++-ban a PlaySound függvényt?
Mert ami leírást találtam rólaa neten az egyik sem működött. A wav fájlok lejátszására szolgál a cucc de nem jövök rá hogyl ehet használni.
Illetve van egy iylen megoldás ami műkszik csak nemértem a paramétereket nmetom testreszabni ugymond.
#include ''windows.h''
#include ''MMSystem.h''
#pragma comment(lib, ''winmm.lib'')
PlaySound(TEXT(''recycle.wav''), NULL, SND_FILENAME);
Az pl a lomtárürítés hangját játszogatja le de nem értem hogy hogyan tudok saját wavot belerakni.
Előreis thx a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest