- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"nemnagyon szeretnék otthon tanulni ennyire előre, mert az fusztrálna a legjobban ha elég sokmindent tudnék és megsincs rola papirom."
Ha a későbbiekben úgyis egyetemre fogsz járni, és remélhetőleg ELTE IK-s (vagy akár BME-VIK-es) diplomád lesz, akkor azzal már igen jó elhelyezkedési esélyeid lesznek, így fölöslegesen gyűjtögetni porfogónak a papírokat addig szerintem felesleges.
Inkább képezd magad olyan területeken, amikre szükséged lesz az egyetemen. A matek része elvileg elég kemény ELTE IK-n, arra érdemes ráfeküdni előre, ha már van 1 szabad ráfordítható éved, hidd el, az egyetemen ez bőven meg fog térülni, mert akkor több energiád marad a többi tárgyra, így sem túl egyszerű tényleg minden tárgyat elsőre megcsinálni, de ha komolyan veszed, menni fog.
ELTE IK-n tudtommal elég sok a matek, BME-VIK mérnök infon némileg talán gyakorlatiasabb a képzés, bár személyes összehasonlítási alapom nincs (előbbiről csak hallomás alapján), mert csak utóbbira járok.
Amúgy attól még, mert van valami alapod ezekben a nyelvekben, az nem azt jelenti, hogy nem kell még így is rengeteget tanulnod, gyakorolnod. Sőt.
Mivel az ember eléggé könnyen ellustul, ha nincs kellőképpen ösztönözve a tanulásra (lehet, hogy magadtól egy idő után leszarnád a tanulást, és az nem jó), ezért nem rossz ötlet, hogy addig is, míg fel nem vesznek, elmenj egy ingyenes OKJ-s képzésre, pl. arra, amit írtál. -
Dolgozni nem éri meg elkezdeni, akkor már inkább OKJ, de azok ugyebár 2 évesek általában. Én például annak idején úgy csináltam, hogy elkezdtem az OKJ-s programozós képzést, de első évben felvételiztem és felvettek, úgyhogy azt ott is hagytam. A lényeg, hogy ne ess ki a gyakorlatból, meg a suliból... szóval se punnyadás (
), se valamilyen helyettesítő meló - szerintem.
A Gábor Dénest meg én kerülném... csak pénzkidobás.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Gábor Dénes tudtommal elég komolytalan képzést ad (cáfoljon meg valaki, ha valaki úgy tudja, az elmúlt években változott ez a tendencia). De gyakorlásnak a másik felvételiig jól jöhet, ha nem vesztesz vele...
Autodidakta módon elkezdheted saját magad képezni is azalatt - pl. olyan területen, ami érdekel, a jövőbeli képzéseddel kapcsolatos lesz, és/vagy akár elsajátíthatod a weblapszerkesztést, és kellő tapasztalat birtokában addig is vállalhatsz ilyen jellegű melókat, amit még élveznél is.
Programozást mindenképpen hasznos lenne addig is gyakorolni (ezt tényleg fontosnak tartom), hogy ne az egyetemen szívj majd vele, mert teljesen kezdőként nagyon nehéz eleinte (saját tapasztalatból tudom). Persze ezt úgy kezdd el, hogy ne túl nehéz feladatokkal próbálkozz eleinte, és lehetőleg úgy, hogy legyen mintamegoldásod is hozzá, hogy legyen miből kiindulni - hogy legyen sikerélményed, ne menjen el a kedved tőle.
OKJ-s képzés is esetleg hasznos lehet addig gyakorlásnak, amennyiben ingyenes. Én is úgy emlékszem, hogy beszámítják, de tudtommal ahhoz el is kell végezni, és sok képzés 2 éves (vagy az ilyen jellegűek már mind?).
Mindenesetre érdeklődési körödtől függ nyilván.Hány felvételi pontra számítasz nagyjából amúgy (mármint neked mennyi van)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Futás, futópályák
- Netflix
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Diablo IV
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Formula-1
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest