-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
pmonitor
aktív tag
válasz
jattila48 #16450 üzenetére
Igen. Pl. itt a FindFileC.exe-t pontosan így készítettem(goto egy sincs benne
). Tehát van a TC, a FindFile és a FindFileC. A TC a leglassabb. A másik kettő sebessége megfelelő(kb. egyforma). Mondjuk hozzá kell tennem, hogy a C#-os FindFile.exe-t is C stílusban írtam(az OOP alapelveit felrúgva). Viszont mióta a C-ben készült változat megvan, azóta azt használom, mert egyrészt 2 kilóval rövidebb a C#-osnál(azért ez 10 kiló körüli programnál jelentős eltérés), másrészt nem kell hozzá .Net. Ja, és a C-ben írt vátozatnál van "Tallózás...", és így is kisebb a mérete.
A kis mérettel lapcsolatban meg itt van egy 29 byte-os "Hello world!!!" program.
-
pmonitor
aktív tag
Nekem nem a hozzászólások törlésével van a bajom(ha van bajom egyáltalán. Mert mint írtam, túlzottan nem hat meg az egész).
Tehát ami bajom van az az, hogy véglegesen tiltanak ki valakit. Tiltsanak ki vkit max 1 hónapra. Ha újra elgurul a gyógyszere, akkor ismét, stb... Meg törölje a modi a flameket(felőlem itt is törölheti, mert ez is flame, ebben egyetértek). De a végleges kitiltást véglegesen megtiltanám.
Bár ha ez az üzletpolitikájuk...
-
pmonitor
aktív tag
-
pmonitor
aktív tag
Nézd meg, hogy mikor volt utoljára abban a topikban érdemi hozzászólás! Na meg azt is meg lehet nézni, hogy 2007-től kezdve összesen mennyi hozzászólás volt. Erre büszkék lehettek!
Amint látom, a topiknyitót is kitiltották. Az nem is ember, akit nem tiltottak ki vmelyik topikból. Elvileg a fórumnak kellene megbecsülni a usereket. Én pl. gondolkodtam a prémium tagságon, de ezek után... Aki gondolkodik rajt, még őt is lebeszélem róla! -
pmonitor
aktív tag
>Ez alol kivetel, ha valaki kerdez.
De ha kérdez vki., akkor is csak annak segítesz ugyebár, aki szimpi és tetszik a stílusa. Ha nem szimpi, vagy nem tetszik a stílusa(mint pl. az enyém), akkor a kérdezőnek sem segítesz, hanem leszarod. Egyébként a kérdésem után odaírtam a megoldásom(amúgy nem a google segített), mert bárki belefuthat hasonló helyzetbe. Bár mint írtam, szerintem nem olyan hatalmas olvasottsága van a fórumoknak(nem véletlenül). Engem pl. véglegesen kitiltottak a C programozás témából. Kérdezd meg, hogy érdekel. Leszarom! Még ha olyan nagy olvasótábora lenne ennek a fórumnak(és ezen belül annak a topiknak), akkor talán... De lehet, hogy még akkor sem...
-
pmonitor
aktív tag
>Lassan ott tartunk, hogy nem is fognak oktatni matekot.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #16290 üzenetére
Az még csak elmegy, hogy az én programocskám nem tud összevágni különböző mintavételezésű/sebességű WAV-okat(mert én csak "egyszemélyes cég" vagyok, akinek a programozgatás csak a hobbija). De hogy a "programozókat" nem kevés pénzért alkalmazó nagy szoftvergyártó cégeknek nem jut eszébe, hogy a copy/cut/paste/delete-nek lehet egy második funkciója/értelmezése is, az azért érdekesebb. Úgy néz ki, hogy túl sok a "senior".
-
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #16287 üzenetére
Elkészítettem pár óra alatt a tab-os változatot(Innen lehet letölteni a Wavedit.rar-t.) A program így néz ki.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #16270 üzenetére
Az "Átírás" szöveget lecseréltem "2nd F"-re. Ez talán találóbb név. Ha valamikor elkészítem az általam vázolt "tab"-os programot, akkor annak valszeg a:
"Másolás 2"
"Kivágás 2"
"Beillesztés 2"
"Törlés 2"neveket adom, mert ezek rövidebbek, de mégis utal arra, hogy az adott művelet második funkciójáról/értelmezéséről van szó.
-
pmonitor
aktív tag
>Eskuszom nem ertem, ebben mi a torles+.
Van alapja annak, amit írsz. De ez az elnevezés jutott eszembe. Az előbb ránéztem a számológépemre. Onnan merítettem 1 másik elnevezési módot. A "+" helyett "2nd F". Tehát pl. "Törlés 2nd F". De ha valakinek jobb elnevezés jut eszébe, nekem az is jó. Ez a legkevesebb.
A #16278 hszedben írtad le a lényeget:
>A jo megoldas az, amikor biztositod a usernek az eszkozoket ahhoz, hogy meg tudja csinalni ugyanazt ugy, ahogy O akarja.Pontosan ezt biztosítanák ezek a "második funkciók/értelmezések". Ezek + eszközöket biztosítanának a usernek, hogy meg tudja csinálni, amit akar. Pl. ha szövegfájloknál maradunk, akkor tegyük fel, hogy az egyik fájlból kell bizonyos részeket egy másikba másolni. A sima copy/cut-paste módszerrel állandóan váltogathatsz a 2 file között. Ezzel szemben a másolás+ -al(vagy másolás 2nd F-el) egy alkalommal kell a forrás file-ban matatni, és egyszer a cél file-ban. Csak a soremelésekre kell figyelni.
-
pmonitor
aktív tag
>Ha az adott szövegfájl forráskódot, listát vagy markdownt tartalmaz, akkor teljesen más működést várnék el ugyanabban a programban egy ilyen funkciótól.
Pl. forráskód esetén az előző kijelölésnél kell erre figyelni, hogy a soremelés is kijelölt legyen.
Hogy kép esetén milyen algoritmussal végzi a szükséges átméretezést? Erre megkérdezném, hogy pl. a pdf szerkesztők milyen algoritmust használnak különböző méretű képeknél? Mindegyik szerkesztő másikat. Ez baj? Ki tudja. Mindenesetre ez sem egyforma. De a user a megszokott szerkesztőjét használja.
-
pmonitor
aktív tag
Notepad esetén a másolás+ csak a kijelölt szöveget teszi a szöveg mögé változtatás nélkül. Vagyis ugyanazt csinálja, mint a sima másolás, csak a végére teszi.
Képszerkesztő esetén természetesen folytatólagosan aláteszi a képet a szükséges átméretezésekkel.
De mégis több választás lenne ezekkel a funkciókkal, még ha programonként eltérő értelmezés lenne is. Nézd meg pl. az én programom nem is a win vágólapját használja, hanem a memória 1 területét. Ha sikerül a tervem véghez vinni, akkor meg 1 külön file-t használ majd.
Szerk: Még 1 példa: Sztem a Libreoffice sem tudja az Excel által a vágólapra helyezett bármilyen adatot felhasználni. Pedig mindegyik táblázatkezelő.
-
pmonitor
aktív tag
És meddig tartana azt a menüpontot inaktívvá tenni, ami nem értelmezhető? Pl. a szövegszerkesztőben, ha a vágólapon szöveg van, akkor csak a beillesztés aktív. A Másolás/Kivágás stb... inaktív. Mondjuk plain texten a "Beillesztés+" -nak kevésbé van értelme, de ez inaktívvá tehető.
Az összes audio/video/kép szerkesztőn értelmezhető valamennyi +-os funkció.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
bhonti #16271 üzenetére
Igen. Ezt még régen írtam. Most vettem elő, ahogy a webhelyemen elkezdtem az általam írt programo(cská)kat közzé tenni. Lehet, hogy pl. ennek a programnak is nekiesem, és elkészítem egy újabb változatát, amiben egyszerre több .wav file-t is meg lehet nyitni, mint a notepad++-ban a szövegfile-okat. Ebben tervezek menüt beletenni, amiben a következő neveket adnám ezeknek:
Másolás+
Kivágás+
Beillesztés+
Törlés+Mert igazából ezeket a funkciókat úgy tudom, hogy én találtam ki. Ezek egy plusz funkciót adnak a megszokott szerkesztő műveleteknek.
Na meg ha már nekiállok majd, akkor úgy írom át, hogy file-műveleteket végezzen, ne memóriaműveleteket, mint most. Csak kérdés, hogy mikor lesz időm rá... -
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #16141 üzenetére
Itt elfelejtettem leírni, hogy "Másolás" vagy "Kivágás" esetén, ha az "Átírás" jelölőnégyzetet kipipáljuk, akkor a "vágólap" végére történik a "beillesztés". Tehát a vágólap hossza növekszik.
A hiányosságot pótoltam.Egyébként a "Vágólap" itt nem a win vágólapot jelenti. Ezt a vágólapot csak a programom tudja felhasználni.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #16184 üzenetére
Egyébként didaktikailag is meghatározható, hogy ki az ura valaminek(pl. a programozásnak).
A tudásnak ugyanis 3 fajtája van:
1.: Ismeret: hallott már az adott témában bizonyos dologról, de értelmeset nem tud vele kezdeni.
2.: Jártasság: Az ismeretnél többet jelent. Egy kis gondolkodással, esetleg 1 kevés utánanézéssel meg tudja oldani az adott dolgot.
3.: Készség.: Ha álmából felébresztik, akkor is keni-vágja az adott dolgot.Ez a három együttesesen határozza meg a képességet(vagyis hogy mit képes megoldani).
Arra kell törekedni, hogy a minél több legyen a jártasságból és a készségből. -
pmonitor
aktív tag
pmonitor #16145: "Sztem. 1 programozó attól programozó(többek között)"
Tehát, hogy sztem. ki az igazi programozó, az nem 1 dologtól függ. Ezért a te baromságod, hogy egyszer ezt írom, máskor meg azt emelem ki, azt úgy állítod be, mintha az általam felsoroltak ütnék egymást(inkonzisztensek lennének). Egy hsz-ben nem tudom leírni mindig az összes kritériumot. Pl. ha 1 programozó ura a programozási feladatoknak, akkor ad forráskódot is, hiszen akkor rövid idő alatt tud legalább példakódot adni. Nyilván, ha nem ura a programozásnak(az adott feladatnak), akkor jön azzal, hogy nincs ideje munka meg család, meg mit tudom én mi mellett még erre is. Ezt az aspektust sem tudom állandóan leírni.
Képtelenség 1 hsz-ben mindent leírni.
-
pmonitor
aktív tag
Erre írtam, hogy egyéntől is függ. A Google-nál magasabb a követelmény a junior szintre is a bejutáshoz. Erre viszont kevesebben képesek. Ezért írtam, hogy "a juniorok többsége tanulónak tekinthető". A többség ugyanis nem képes arra, hogy a Google-hoz bejusson junior-nak.
Szerk.:
De általános megfogalmazásként a junior is megfelel. -
pmonitor
aktív tag
sztanozs válasza is találó.
Komolyabbra fordítva a szót, az jó, ha azt mondja, hogy gyakorolja a programozást/programozó gyakornok/junior. Ugyanis maga a junior szó is megfelelő arra, hogy milyen fázisban van.
Szerk.:
A Google fordítóba beütve a "junior" jelentése:
Fiatalabb/ifjabb/alacsonyabb beosztású -
pmonitor
aktív tag
Ezen linken található programmal a Wav file-okat lehet precíziósan szerkeszteni. Megtalálható a használatának a leírása is.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #15169 üzenetére
Most belebotlottam egy linkbe, ami leírja, hogy hogyan lehet beállítani, hogy melyik kódlappal induljon a cmd: Itt írja le.
A
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Command Processor\Autorun
értékét kell beállítani. Pl. erre:@chcp 65001>nul
-
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #15977 üzenetére
A következő .dll-t készítettem el Vb.Net-ben. Akinek van kedve, windows-a és bármilyen excel verziója, ő nyugodtan kipróbálhatja.
Ha valaki meg tudná mondani, hogy Vb.Net-ben hogy lehet olyan property-t írni, hogy C#-ban ne get_Propnév , valamint set_Propnév formában jelenjen meg, azt nagyon megköszönném. -
pmonitor
aktív tag
Az 1D vágás programomon gondolkodom/gondolkodtam, hogy vagy Excel, vagy .csv formátumba lehessen exportálni. Nem jutottam egyről a kettőre ezzel kapcsolatban. Követeljem meg a felhasználóktól, hogy legyen a gépükön office? Vagy a programom mérete növekedjen? A .csv file esetén sem mindegy, hogy angol, vagy magyar verzió van-e. Szóval nem 1szerű a döntés. Sztem. marad úgy, ahogy van, és a felhasználó dönti el, hogy milyen programba másolja be.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #15976 üzenetére
Az ezzel ekvivalens kód C#-ban így nézne ki:
Type ExcelType = Type.GetTypeFromProgID("Excel.Application");
object excelObject = Activator.CreateInstance(ExcelType);
ExcelType.InvokeMember("Visible", BindingFlags.SetProperty, null, excelObject, new object[1] { true });
object books = excelObject.GetType().InvokeMember("Workbooks", BindingFlags.GetProperty, null, excelObject, null);
object book = books.GetType().InvokeMember("Open", BindingFlags.InvokeMethod, null, books, new object[] { "d:\\Munkafüzet1.xlsm" });
object wrksheet = book.GetType().InvokeMember("Worksheets", BindingFlags.GetProperty, null, book, new object[] { 1 });
object rng = book.GetType().InvokeMember("Range", BindingFlags.GetProperty, null, wrksheet, new object[] { "A1" });
object rng0 = book.GetType().InvokeMember("Value", BindingFlags.SetProperty, null, rng, new object[] { "asdfgh" });Azért nagy különbség.
Mondjuk ezekhez kell az office, meg csak kindózon működnek. -
pmonitor
aktív tag
válasz
martonx #15975 üzenetére
Ha azt mondtam, hogy a win api-t a C/C++/Free pascal/Delphi beszéli folyamatosan, akkor erre meg azt mondom, hogy az office alkalmazásokat meg a VBA/Vb.Net beszéli folyamatosan(bár más nyelvben is meg lehet csinálni). Ha szeretnék nyitni 1 Excel munkafüzetet, aminek az első munkalapjának első cellájába akarom írni az "asdfgh" szöveget, akkor aszondom, hogy:
Dim exapp As Object = CreateObject("Excel.Application")
exapp.Visible = True
exapp.Workbooks.Open("d:\MunkaFüzet1.xlsm").WorkSheets(1).Range("A1") = "asdfgh"És ha a "d:\MunkaFüzet1.xlsm" file jelszóvédett, akkor be is kéri a jelszót megnyitáskor(mondjuk itt hibakezelés nincs, tehát ha rossz jelszót ad meg a user, akkor elszáll).
Egy ilyen sor kódtól:
exapp.Workbooks.Open("d:\MunkaFüzet1.xlsm").WorkSheets(1).Range("A1") = "asdfgh"
a C# befonná a szemöldökét -
-
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #15970 üzenetére
Kipróbáltam én is. Csak Vb.Net-ben. 17 mega plusz, viszont nem kell hozzá office. Elég szokatlan a kezelése.
A ".xls" file esetén "System.IO.FileFormatException: A fájl sérült adatokat tartalmaz." kivételt dob.
Ezektől függetlenül ez is egyfajta választás lehet, ha régi dokumentumokat nem kell kezelni. -
pmonitor
aktív tag
válasz
martonx #15935 üzenetére
Azért C#-ban nem olyan könnyű "office cuccokat töcögtetni.". Főleg ha verziófüggetlenül szeretnéd birizgálni. Mert ha felveszed a references közé, akkor az verziófüggő(csak arra a verzióra tudod használni, amit felvettél a references közé). Ha Office alkalmazásokat akar programnyelvben birizgálni, akkor én a Vb.Net-et ajánlanám Neki.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #15957 üzenetére
Azt hozzá kell tenni, hogy azért a C/C++(esetleg Delphi?) beszéli folyékonyan a win apit. A többi nyelvben külön struktúra/type/egyéb dolgok(pl. konstans/enum) kellenek hozzá. Valamint azért van olyan, amilyen funkciót mégsem lehet közvetlen win api hívással megejteni, vagy nagyon körülményesen. Pl. a ROT-ot elég körülményes VBA-ban lekérdezni
.
-
pmonitor
aktív tag
Az kevert meg, hogy a felső határ megváltoztatása nem lehetséges.
Sub a()
Dim hatar
hatar = 5
For i = 0 To hatar
Debug.Print i
hatar = 1
Next
End SubItt hiába változtatod meg hatar értékét 1-re, attól még 5-ig írja ki az eredményt. Ez a kőbe vésett. Csak annyi rémlett, hogy valami van...
Egyébként azért írtam a CreateObject()-es példát, mert az VB6/VBA/VB.NET-ben is használható. Csak Vb.net-ben nem kell a "Set".
-
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Cicero #15932 üzenetére
Neked a legjobb a VBA. Word és Access objektumaihoz nem értek. Excelben a következőképpen tudsz 1 már meglevő munkafüzetből új munkafüzetet megnyitni:
1.: ALT+F11 -> ekkor megjelenik a VBA editor.
2.: Insert menü -> Module menüpontra klikk. Ekkor megjelenik a Module1. Dupla katt rá
3.: A megnyíló ablakba beilleszted a következő kódot:Sub a()
Dim excapp As Object
Set excapp = CreateObject("Excel.Application")
excapp.Visible = True
Dim wrkb As Object
Set wrkb = excapp.Workbooks.Add()
wrkb.Worksheets(1).Range("A1") = "abcd"
End Sub
Sub b()
Dim excapp As Object
Set excapp = CreateObject("Excel.Application")
excapp.Visible = True
excapp.Workbooks.Add
excapp.Workbooks(1).Worksheets(1).Range("A1") = "abcd"
End Sub4.: valamelyik eljárás törzsébe belekattintasz, hogy a kurzor benne legyen.
5.: F5-öt nyomsz Ekkor lefut az az eljárás, amiben a kurzor van.Egyébként a példámban az a() és a b() eljárásom ugyanazt csinálja: Megnyit egy új munkafüzetet, és annak a munkalapjának az első cellájába beleírja az "abcd" szöveget.
Először gyakorold az Excel és a Word objektumaival való munkát, csak utána kezdj nekiállni ennek a feladatnak.
-
pmonitor
aktív tag
Ezt a kódot még régebben írtam, csak most előhalásztam, és apró dolgokat változtattam rajt. Input hook-okat csinál.
A szirénákkal való fájlok helyét megváltoztattam. Ezeken a helyeken lehet megtalálni ezeket:
szirena.txt.
szirena.mp4. -
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #15913 üzenetére
Itt van a program vezérlése működés közben. A régi szép idők...
-
pmonitor
aktív tag
Egyébként én erre a pascal kódomra vagyok büszke. Ez 2 szirénát hajtott meg LPT porton keresztül. A vezérlést assembly betétekkel oldottam meg. Az elektronikai részét is én terveztem meg, és készítettem el. Most meg már azt is elfelejtettem, hogy a Pascal létezik. Asmyról nem is beszélve. Ejj, a régi szép idők, amikor még követlenül lehetett a hardvert birizgálni...
-
pmonitor
aktív tag
De legalább abban egyetértünk, hogy nem 2 napos munka. Egyébként én azt vallom, hogy magas szintű nyelvekben(pl.: C#) 1 1000-1500 soros, 1 fájlos projektnél nagyobb program soha nincs kész...
#15903 Ispy:
Miért? A "pmonitor", "Ispy" stb... micsodák, ha nem nick-ek? Egyébként, ha a "gonosz" és a "pfejj" szavakat kivesszük a hozzászólásod első két sorából, akkor igaz, amit írtál. Talán mutatnak valamit? A prog.hu-n 2-3 nick mutatott valamit, de itt nem nagyon láttam ilyent(komolyabb dolgot meg főleg nem). Itt 3-4 nick hozzászólásaiból látszik, hogy programozók lehetnek. Na de mind1. Nem biztos, hogy sikerül, de megpróbálom ezt a véleményem nem hangoztatni. -
pmonitor
aktív tag
válasz
MostaPista #15867 üzenetére
Kivételesen(
) egyetértek a többiekkel. Egy ilyen program megírása nem 2 perc. Mondjuk amit itt valaki írt, hogy 3 fővel fél év, azt azért túlzásnak tartom.
Ettől függetlenül szinte minden témakörben van(nak) ingyenes program(ok) is. Valamint pl. a codeproject.com-on is vannak forráskóddal együtt ingyenes programok. Csak regisztrálni kell a letöltéshez. Én pl. a MyTimer/MyStopwatch osztályomat az egyik ilyen alapján készítettem el(csak kibővítettem).
Az, hogy itt a maguknak programozónak nevező nick-eknek nincs publikus referenciája/projektje/kódja, azon én is csodálkozom. De hát ilyen nick-ek alkotják ennek a fórumnak a gerincét(sajnos). Már csak azért is csodálkozom, mert valamikor a programozók is tanultak. Tanulás alatt kódokat/programokat kellett, hogy írjanak. Ezekre általában büszkék(nem pejoratív) is. Sajnos ilyenről csak a prog.hu-ról tudok példát hozni. pl. ezt, az egyik készítette. Tehát a prog.hu-n legalább néhányan vannak ilyenek, ezt el kell ismernem attól függetlenül, hogy az sem tartozik a kedvenceim közé. De erről a fórumról nem tudnék egy példát sem összekaparni az "ős" nick-ek közül. Pl. a TC-t is állítólag 1 fő alkotta(pedig nem kevés funkciója van), és ingyenesen is használható(igaz, hogy azt hiszem, hogy csak 30 napig!!??). Mondjuk a TC nem az én esetem, de ez más kérdés. De sajnos az ilyenek nem járnak ide fórumozni. De attól még vannak ingyenes nagyobb alkalmazások is. -
pmonitor
aktív tag
válasz
Rimuru #15823 üzenetére
Már csak ezért sem szoktam még VBA-ban sem használni a Goto-t, csak a Resume Next-et. De ezt itt már leírtam(2. bekezdés).
-
pmonitor
aktív tag
válasz
bambano #15819 üzenetére
Ilyent pl. te normális helynek nevezel? Csak az alábbi hibák voltak benne:
1.: kliens oldalon át lehet írni az árat
2.: sima .txt file-ban tárolt jelszavak
3.: hozzáférhetők voltak a felhasználók személyes adatai.Ha neked ilyen 1 normális hely, akkor oda úgy sem mennék(meg amúgy sem).
És multiról beszélünk, nem zúgcégről. Ezek után nem csodálkozom, ha tele lennének goto-kal a kódok.
-
pmonitor
aktív tag
Kb. 3 hete a "C programozás" topikban volt 1 kis diskurzus goto ügyben. Hogy használjunk gotot, vagy ne. Ott az egyik nick a következő példát hozta fel:
int __init my_init_function(void) {
int err;
err = register_this(ptr1, "skull");
if (err) goto fail_this;
err = register_that(ptr2, "skull");
if (err) goto fail_that;
err = register_those(ptr3, "skull");
if (err) goto fail_those;
return 0;
fail_those: unregister_that(ptr2, "skull");
fail_that: unregister_this(ptr1, "skull");
fail_this: return err;
}Én erre hoztam fel 1 strukturált megoldást, amiért majdnem lefejezett. Azóta a következő kódot követtem el:
int __init my_init_function(void) {
int unreg = 0;
int err = register_this(ptr1, "skull");
if (err) unreg = 1;
else if (err = register_that(ptr2, "skull")) unreg = 2;
else if (err = register_those(ptr3, "skull")) unreg = 3;
switch (unreg)
{
case 0: break; //ez azért van az első helyen, hogy hibátlan futásnál legyen a leggyorsabb.
case 3: unregister_that(ptr2, "skull");
case 2: unregister_this(ptr1, "skull");
case 1: break;
default: break;
}
return err;
}Itt készítettem 1 rövid összefoglalót a goto használatáról(illetve nem használatáról). Sztem a goto-t nyelvtől függetlenül SOHA nem kellene használni. Ez nem csak C-ben, de más strukturált/OOP/eseményvezérelt nyelvben is így van. Az oldalamon(a fenti linken) írtam, hogy még a Kernighan - Rithcie páros is hibásan írta le a goto használatát, amit a többi könyv írója is átvett tőle. Ott ki is fejtettem, hogy sztem. miért. Na meg hogy a goto miért osztódással szaporodik.
Ugyanakkor sokat tanultam ebből a "skull"-os példából. Még sosem alakítottam át goto-val tele lévő kódot strukturáltra. De ez csak megerősítette azt, hogy a szekvencia-szelekció-iteráció hármassal tényleg mindent meg lehet oldani, nincs szükség a határok nélkül ide-oda ugráló goto utasítás alkalmazására.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Silεncε #15764 üzenetére
Az első pontra: Itt elég sokan felvállalják a nevüket a nagy nyilvánosság előtt is, tehát nem ördögtől való, amit írtam.
Amit találtam ezzel kapcsolatban a második pontodhoz(csak én pontatlanul fogalmaztam). Ezt a részt emelném ki:
A programozáshoz, a jó program írásához nem kell különleges képesség, viszont rengeteget kell gyakorolni. Elsősorban matematikai tehetséget igényel, plusz kommunikálnod kell tudni a számítógéppel.Tehát aki alapvető matematikai problémára azt mondja, hogy az nem programozás - na ő nem programozó.
harmadik pontra: Te magad írod, hogy ha tudsz, segítesz. Viszont nagy véleménykülönbség van köztünk abban, hogy ez elvárható-e mindenkitől. Szted. nem. Sztem. igen. Főleg, ha van ideje rá az illetőnek. Nem azt mondom, hogy naponta 100 kérdésre adjon megoldást, ha mind a 100-at tudja, de az, amit Te csinálsz, az szerintem elvárható.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Silεncε #15747 üzenetére
Az alap az, hogy van neve. A minisztereknek, könyvelőknek, villany-/víz-/autószerelőknek, orvosoknak, tanároknak stb... stb... Mindegyiknek van neve. Az anonim "szakember" nem szakember. Messziről jött ember azt mond/ír, amit akar. Igazából egy nickről nem igazán lehet eldönteni, hogy programozó-e. Erre a kedvenc példám a prog.hu fő moderátora volt, tehát ő döntötte el, hogy ki mennyi ún. szakmai pontot kap. Aztán kiderült, hogy azt sem tudja, hogy mi az érték- és referencia típus között a különbség, meg azt sem tudta, hogy mi az a formátum string. Számoknál a vezető nullákról még csak nem is hallott, mert az szerinte nem ugyanazt a számot ábrázolja. Na azóta alapból a nick alapján nem sorolok be programozónak senkit. Sajnos a prog.hu-n megtapasztaltam, hogy egy csomóan csak programozónak mondják magukat.
Aztán azon kívül, hogy van neve, még az is számít, hogy a fő jövedelme a fejlesztésből adódjon. Valódi fejlesztésből, ahol az idő nagy részét kódírással tölti. Próbáljon meg valaki fejleszteni kód nélkül... Kíváncsi lennék a kód nélküli programra.
Fórumokon meg az is kitétel számomra, hogy segítőkész legyen. Mit ér a fórumon egy olyan szaki, aki nem akar segíteni, ha tudna is(magában tartja a tudását)?
@opr:
> ha valaki ignorálja a srácot, mert nem tetszik neki a stílusa, vagy más területen dolgozik, tehát nem tud neki segíteni, akkor az nem programozó.Csak félig ismertél ki. Ugyanis a mondat első fele igaz. Ha valaki azért nem segít valakinek, mert nem tetszik a stílusa, őt nem nevezném egy fórumon programozónak. Már csak azért sem, mert a fórumon nem csak a kérdezőnek segítesz, hanem aki idetéved a fórumra, mint olvasó, neki is. Tehát mikor azt mondod, hogy leszarsz, akkor nem csak engem szarsz le, hanem az olvasókat is. A mondatod másik fele hibás következtetés.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Livius #15744 üzenetére
Szted. ezt az oldalt hogy találtam meg(és vettem értelmét), ha nem tudnék angolul googlezni?
Ha annyira indokolt eset, akkor beszélgessetek csak angolul.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Livius #15740 üzenetére
Látod barátom, tényleg rossz helyen járok, ha egy perfekt angolos nem tudja lefordítani angolra a magyar hibaüzenetet. Egyébként mint írtam, megoldottam nélkületek is.
Egyébként a fórumszabályzat is azt írja:
A Szolgáltatással kapcsolatos főbb szabályok az alábbiakban kerülnek kifejtésre.
.
.
.
A Felhasználói Tartalom nyelve a magyar, ettől eltérni csak indokolt esetben lehet.Amúgy meg amit kell, azt megértem angolul is.
-
pmonitor
aktív tag
Ebből ez tetszik a legjobban:
>and much more.Az én kódom ebbe tartozik. Egyébként már azon is csodálkozom, hogy játékra is ajánlja, pedig oda kell csak igazán a matek. Te meg ugye azt írtad, hogy matematikai problémák megoldását erőltetem rá.
>ki lehet belőle erőszakolni win32 hívásokkal mindenfélét, az még nem azt jelenti, hogy ez a normális.
Akkor szted. pl. a pinvoke.net egy nem normális webhely lenne azért, mert tele van win api hívások leírásával?
Inkább az a baj, hogy benne van ez a funkció, de nincs jól kidolgozva. Egyes win api függvények nem, vagy csak bonyolultan használhatók. Sztem. ez hiba.
Szerk.: @dabadab:
Lehet, hogy igazad van. Bár volt aki segített. A permutációk témában pl. 2-en is. Sok kérdésem meg nem is volt azon kívül, mint ez. Sztem inkább arról van szó, hogy lövésük sem volt a megoldáshoz, hiába programozók vannak itt. Ezt arra(is) alapozom, hogy láthatod: 2-en is azt írják, hogy a win api hívások nem normálisak. Ezek szerint nagy tapasztalatuk lehet benne. -
pmonitor
aktív tag
válasz
nevemfel #15731 üzenetére
Tegnap délelőtt tettem fel ezt a kérdést a fórumban. Még választ sem kaptam rá. Azóta megoldottam ezt is, sőt, az egész feladatot, amit célul tűztem ki magamnak.
>miért nem kapják a kész megoldásokat a fórumban.
A fórum nem arra való, hogy megoldják az ember problémáját. Csak akkor tudnám, hogy mire.
Szerk.: Erre mondod, hogy "Egy rakás vinnyogó szociopata?"?
-
pmonitor
aktív tag
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Livius #15727 üzenetére
Kezdésnek?
Szted. itt mit használok, ha nem azt?
Nagyon kezdőnek nézel engem, mert nem vagyok programozó(hála isten). Legalábbis nem mondom magam annak. Mert vannak, akik csak állítják magukról, hogy programozók.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Livius #15722 üzenetére
>Általában amikor feltételezzük hogy lassú valami a .Net ben vagy valamiben a végén mindig kiderült hogy a user a hülye
Köszönöm a megtiszteltetést
Ezt légyszíves csináld már meg úgy, hogy a C# gyorsabb legyen. Ha megmutatod a gyorsabb kódot, akkor beismerem, hogy tényleg hülye vagyok, mert csak nem tanultam meg a .Net-ben azokat a dolgokat, amitől gyors lesz.
Szerk.: egyébként ez nem particionáló/formázó program.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
martonx #15606 üzenetére
Ezt a C++ kódot szerettem volna elkészíteni C#-ban. Kezdődött azzal, hogy a "DRIVE_LAYOUT_INFORMATION_EX"-et nem vette be a gyomra(ezt a végén sikerült megoldanom). Folytatódott azzal, hogy a "FindFirstVolumeMountPoint/FindNextVolumeMountPoint" nem működött. Ez helyett a "GetVolumePathNamesForVolumeName"-t kellett használnom. Aztán mikor kész lettem, és kipróbáltam 1 olyan gépen, amiben linux meghajtó is van, azt nem listázta ki, míg C++-ban igen. Rákényszerültem a natív .dll használatára, hogy legyen 1 működőképes program. Amikor ki akartam próbálni C#-ban, hogy 1 használaton kívüli pendrive-ról 1 szektort beolvasok, majd változatlanul visszaírom, akkor nem adott hibát, de tönkretette a pendrive-ot úgy, hogy újra kellett formáznom. Ezt is bele kellett tennem a natív .dll-be. Így már tökéletesen működött a pendrive írása is.
Egyik esetben sem tudtam elkerülni a natív .dll használatát, hogy hibátlanul működő binárist kapjak. Régebben írtam, hogy a C# csak játékszer a C/C++-hoz képest. Hát ha ez szó szerint nem is igaz, de azért nem áll messze a valóságtól. Egyetlen nagy előnye van: hogy gyors vele a fejlesztés. Semmi más. Egyszer még a prog.hu-n a társalgóban az egyik nick azt kérdezte, hogy miért ilyen lassú a .Net. Azt válaszoltam neki, hogy "a kényelem ára". Azóta sem változott a véleményem.
-
pmonitor
aktív tag
1 kérdésem lenne. Az oldalamra/GitHub-ra fel lehet tenni olyan kódot, amely más weboldalról származik? Pl. innen, vagy erről az oldalról, vagy más fórumról?
Nincs jogi következménye? Én magamtól azt mondanám, hogy nyugodtan, de azért megkérdezlek titeket is.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #15668 üzenetére
Igazából a GitHub-ot Livius ajánlotta. Nekem mind1, hogy olvassák-e, vagy hogy milyen réteg olvasgatja/nézegeti. A publikus kódjaim 1-2 témában feltettem(végülis nem került semmibe).
Ami jobban érdekelne, az a Cutter programom hatékonysága/sorsa. Dehát akkor is tudok aludni, ha nem tudom meg.
-
pmonitor
aktív tag
Azért ez sem semmi!
Az ismétléses permutációnál lehet megtalálni az ismétléses variáció algoritmusát! -
pmonitor
aktív tag
+1
Szted ebben ki segített nekem? Senki. Úgyhogy nem ijedek meg a feladatoktól én sem. De sokszor jó lenne, ha legalább az alap algoritmusokban(nem ipari titkoknak minősülő algoról beszélek) lenne egy olyan webhely, amiben meg lehetne bízni, hogy ott használható kód(ok) van(nak). És csak azok.
szerk.: az előző postodra írtam.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Silεncε #15658 üzenetére
Ez is egy aspektus. De fő a konzekvens nézőpont lenne sztem. Pl. a moderátor azt mondta, hogy "én biztos nem adok kész kódot". De érdekes, azért azokat a post-okat nem törölte, akik kész kódot adtak. Annyit csinált, hogy aki kódot adott, azt lepontozta(10-20 pötty). Aki meg esszét írt, őt meg felpontozta(50 pont). Arról nem is beszélve, hogy akinek a "rávezetés" az álláspontja, az hogy fér össze a pontozással? Kié a megoldás és hány pontért? Hogy illik bele ez a régebbi rendszerbe, ahol minden "megoldás 50 pontot ért"? Ez az egész pontozósdi úgy is 1 nagy h......g, ha konzekvens(ek) lenne/lennének a moderátor(ok). Közben meg értékes topic-okat törölgetnek.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #15629 üzenetére
>Alapvetően ez nem egy programozási fórum, vsz nem fogsz találni túl sok fórumozót, akit ez különösképp megmozgatná
Igazad van. De azért úgy néz ki, hogy olvassák(nem tudom, csak gondolom). Abból gondolom, hogy azért a google az első oldalon hozza az oldalam az "1D vágás" kulcsszóra(ezúton is szeretném megköszönni azoknak, akik meglátogatták az oldalam). Igaz, nem csak ezen a fórumon vagyok, de azért a legaktívabb itt vagyok.
Mondjuk azt látom, hogy itt a rendszeres válaszadók nagyon nagy többségét nem érdekli a konkrét problémák kóddal, vagy legalább pszeudokóddal való megoldása). Ez nem feltétlenül baj. Ráadásul azért van kivétel is. Egyébként az "ország legnagyobb fejlesztői portál"-jának nevezett fórumon sem volt szokásban a kód/algoritmus adása a rendszeres válaszadók között. Én kivétel voltam. Amire tudtam válaszolni, arra válaszoltam. Csak a moderátor ott is a "rizsázást" tartotta "a priori"-nak. Mondjuk részben meg lehet érteni olyan helyen, mint ez a fórum, ahol alapvetően nem a programozás a fő irányvonal. De sajnos ott is csak ez megy. Mondjuk abból a szempontból meg lehet érteni, hogy ha valaki viszonylag hosszabb kódot ad, akkor egyrészt abból ki lehet venni, hogy valóban van-e köze a programozáshoz(tehát gyakorló programozó-e). Lásd joysefke-t, aki viszonylag rövid idő alatt összeállított 1 kódot, OOP elven. Másrészt viszont az is kijön, ha valakinek lövése sincs az egészhez. Ezért nem adnak kódot/pszeudokódot, még ha tudják is a választ. Meg amúgy is könnyebb a rizsázás. De ez a felfogás szerintem nem lenne megengedhető egy magát fejlesztői oldalnak tituláló oldalon. Itt még azért jobban elfogadható.
Ugyanakkor nem tagadom, hogy az esetleges olvasók miatt linkeltem be az oldalam ide többször is. De gondolom ez nem bűncselemény.A fórumozásnak van rossz és jó oldala is.
-
pmonitor
aktív tag
Itt találtam a következő algoritmust(átírtam C-be):
void GenArrangement(int n, int k, int idx, int used, int arran) {
if (idx == k) {
printf("%d\n", arran);
return;
}
int i;
for (i = 0; i < n; i++)
if (0 == (used & (1 << i)))
GenArrangement(n, k, idx + 1, used | (1 << i), arran * 10 + (i + 1));
}Ez sokkal gyorsabb, mint az én algoritmusom. Kár, hogy csak nagyon korlátozottan működik. De azért érdekességnek jó.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Livius #15638 üzenetére
Próbálgatom szárnyaimat. Az a baj, hogy angolul az írott szöveg lényegét megértem, de önálló mondatot nem tudok összerakni. Meg a szavak szinonimái is 1 kicsit gondot okoznak. Úgyhogy marad a kevert angol/magyar. De pl. a QuickSort-ot meghagytam angolul.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #15629 üzenetére
Ez a kód:
static void Teszt_5(char[] arr)
{
char[] arr2 = (char[])arr.Clone();
int size = arr.Length;
QuickSort(arr2, 0, size - 1);
//Array.Sort(arr2);
int n = arr2.Length;
int i, j;
char temp;
//for (i = 0; i < n; ++i) arr2[i] = i + 1;
while (true)
{
// kiirjuk az aktualis permutaciot
/*for (i = 0; i < n; ++i) Console.Write("{0} ", arr2[i]);
Console.WriteLine("");*/
// megkeressuk, hol kezdodik az utolso monoton csokkeno reszsorozat
for (i = n - 2; i >= 0 && arr2[i] >= arr2[i + 1]; --i) ;
// ha a teljes sorozat monoton csokkeno, akkor vegeztunk
if (i < 0) break;
// a csokkeno reszsorozat elotti elemet ki kell cserelnunk a reszsorozatban nagysag szerint rakovetkezovel
for (j = n - 1; arr2[j] <= arr2[i]; --j) ;
temp = arr2[i]; arr2[i] = arr2[j]; arr2[j] = temp;
// tovabbra is monoton csokkeno a reszsorozatunk, forditsuk meg, hogy monoton novekedo legyen
for (j = i + 1; j < n + i - j; ++j)
{
temp = arr2[j]; arr2[j] = arr2[n + i - j]; arr2[n + i - j] = temp;
}
}
}Ennek a kódnak:
static void IsmPermutacio(char[] tomb2, int[] N, int n, int[] W1, int s, int i)
{
int[] V = new int[n];
int[] W = new int[n];
CopyMemory(W, W1, (uint)(n * intSize));
//Array.Copy(W1, W, n);
if (i == 0)
{
for (int l = 0; l < s; ++l) W[l] = -1;
}
if (s != 0)
{
bool ind = true;
do
{
Kombinacio(V, s, N[i], ref ind);
if (!ind)
{
Betesz(N[i], n, V, W, i);
IsmPermutacio(tomb2, N, n, W, s - N[i], i + 1);
Kivesz(W, n, i);
}
} while (!ind);
}
else
{
Betesz(N[i], n, V, W, i);
//*****************************************************
/*for (int q = 0; q < n; ++q) Console.Write(tomb2[W[q]]);
Console.WriteLine("");*/
//*****************************************************
for (int l = 0; l < n; ++l) W[l] = -1;
}
}
static void Kombinacio(int[] V, int n, int k, ref bool ind)
{
if (ind)
{
for (int i = 0; i < k; ++i) V[i] = i;
ind = false;
return;
}
for (int i = k - 1; i > -1; --i)
{
if (V[i] < n - k + i)
{
++V[i];
for (int j = i + 1; j < k; ++j) V[j] = V[j - 1] + 1;
return;
}
}
ind = true;
}
static void Betesz(int ni, int n, int[] V, int[] W, int i)
{
int j = -1, l = 0;
for (int p = 0; p < ni; ++p)
{
while (l < n)
{
if (W[l] == -1) ++j;
if (j == V[p])
{
W[l] = i;
break;
}
++l;
}
}
}
static void Kivesz(int[] W, int n, int i)
{
for (int l = 0; l < n; ++l) if (W[l] == i) W[l] = -1;
}Nem az optimalizálása, hanem teljesen más(egyszerűbb) algoritmus.
És sztem az első algoritmus érthetőbb is.
-
pmonitor
aktív tag
Kivettem a konkrét nick megnevezéseket az oldalamról. Azzal tényleg nem vagyok előrébb, ha konkrét, de mégis "névtelen" nick-eket emlegetek az oldalamon.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
martonx #15619 üzenetére
Ismerem a C# működését, hiszen abban kódolok legtöbbet. C-t meg általában akkor, ha valamihez natív dll kell, vagy ha kedvem tartja. Asm-ben meg még ritkábban. Továbbá nem tudnak eladni VB6/VBA/VB.NET-ben, javascriptben php-ben, pascalban sem, bár ezek azért már akadozva mennek.
Hogy sok aspektusa van egy nyelv megítélésének, azt elhiszem. Sajnos a programozók(vagy akik annak állítják be magukat. mert a tény az, hogy 2 nick bizonyitotta be nekem, hogy tud programozni) ezek közül soknak tényleg lényegtelen szempont. Csak a gond ott van, hogy én nem vagyok programozó(és nem is mondom magam annak). Akkor vajon miért is kell a hardvert fejleszteni, ha a sebesség lényegtelen? Valaki írta, hogy a user 2 mp-et vár a gépre vagy 10-et, az nem igazán szempont. Ezzel sem igazán tudok egyetérteni annak ellenére, hogy tudom, hogy nem leszek népszerű. Sztem egy programnak 2 jellemzője van(legalábbis ha pénzt kérnek érte): az egyik, hogy jól működjön. A másik, hogy ezt minél gyorsabban tegye. Amikor a bankban az ügyintéző azt mondja, hogy a gépre várunk, majd kb. fél perc múlva lépünk tovább(addig csak nézzük egymást), annak nem igazán szoktam örülni. De akkor kérdezek egyet. Ha nem igazán szempont a sebesség, akkor miért is az nálatok a mondás, "hogy 5 másodperc alatt kell kiszolgálni egy HTTP requestet" Akkor miért kell egyáltalán bármilyen időkorlátot is felállítani, ha a sebesség nem igazán szempont? Az meg egy másik szempont, hogy aki az 5 sec-t meghatározta, ő sem volt a helyzet magaslatán, ha könnyedén a törtrésze alatt meg lehetett oldani(1 szakinak azért pontosabban be kellene lőnie a teljesíthető időt). Soha nem tudom megérteni a programozókat. Én nem közétek tartozom. Főleg úgy, hogy tudom, hogy nagyon sok mindent gyorsabban meg lehetne oldani. De természetesen itt a fizetős alkalmazásokra gondolok. Bár a free-nek is illene ezeket betartani. Pl. most én tudom, hogy lehet gyorsítani a programom kódján. Ezt meg is teszem majd attól függetlenül, hogy free a programom. Hosszú időn át nem tudom elképzelni, hogy a lassabb változat lenne fent annak tudatában, hogy van gyorsabb kód is. Amikor lesz időm, akkor módosítom. -
pmonitor
aktív tag
válasz
martonx #15606 üzenetére
Nagyrészt igazakat írsz. De pl. 1 C csapat sem biztos, hogy olyan lassú, mint ahogy azt írod. Ha én csinálnám C-ben, akkor biztos.
De azt is figyelembe kell venni, hogy a C-seknek is van egy csomó előre megírt kódjuk. Hogy mást ne mondjak, itt van kovisoft esete. Ő sem most írta meg a kódját, hanem a tarsolyában volt. Tehát a C-sek sem nulláról írnának meg minden kódot. Szóval lehet, hogy mégsem lenne annyival hosszabb idő a fejlesztés. És szerintetek a webalkalmazás miben íródott/íródik? Ha jól tudom C++-ban. De javítsatok ki, ha tévedek. De mindenképp kap legalább egy réteget fölé. Sztem ez lassítja le ezeket.
Azért egy linux/windows váltás, vagy 32/64 bites áttérés bármelyik nyelvet "megvisel"(pl. a C# mehet a levesbe linux esetén) Bár ha jól tudom, arra is van C#, de az aztán korántsem olyan elterjedt. -
pmonitor
aktív tag
válasz
kovisoft #15604 üzenetére
Nézzük az én esetemet. Nekem a kód megírása után eszembe sem jutott, hogy ennél gyorsabban is meg lehetne csinálni. Egyetemi jegyzetben szereplő algoritmus alapján készítettem el. Mert az ember mit gondol, ha egy egyetemi jegyzetben szereplő kód alapján készít el valamit? Nyilván azt, hogy legalább a "középmezőnybe" tartozó (pszeudo)kódról van szó, ha nem is sebességre optimalizált. Az igazság az, hogy a saját korlátaimba estem bele. Aztán jött "joysefke", és belinkelt 1 olyan algoritmust, amiről ránézésre látszott, hogy jóval gyorsabb. Mikor kipróbáltam, akkor ez realizálódott is. Ezért is csináltam meg az oldalamon a kódokat/teszteket a legalapvetőbb kombinatorikai feladatokra. Aztán jöttél Te, és 1 még sokkal hatékonyabb kódot adtál(amit azt hiszem magadtól írtál régebben). Egyébként én nem tudok olyan oldalról, ami különféle témájú alapvető feladatokat megoldó algoritmusokat tesztel/hasonlít össze/érdekességként említ meg. Olyan oldallal találkoztam, ami pl. rendezéseket ír meg/hasonlít össze. De az ilyen oldalon meg pl. a kombinatorikai alapvető dolgokat nem hasonlítják össze. A gúúgli igaz, hogy sok ember barátja, de sok a "salak" is benne. Ráadásul ezek több helyen is felbukkannak. És talán kijenthetjük, hogy nagyon sokat kellene google-zni, hogy megtaláljuk pl. a Te kódodat. De lehet, hogy meg sem találnánk, nem tudom. Ráadásul a 6 téma közül kettőt is megoldottál(az ismétléses és az ismétlés nélküli permutációt). Itt jut eszembe: Remélem nem gond, ha felhasználtam a kódod az oldalamon. Gondolom, ha gond lenne, akkor nem írtad volna ide. Meg ha jól tévedek, talán azért is írtál kódot, mert láthattad, hogy én is azt írtam. De sztem 1 ilyen oldalt nem nekem illett volna elindítani, hanem tényleg egy szakinak.
Egyébként nem tudom, hogy miért olyan nagy gond egyeseknek(vagy többeknek), hogy a tényt leírom: hogy a C gyorsabb, mint a C#? Más is kiállt a C mellett, de ővele még sincs bajuk. Egyébként a standard C++ is lassabb a C-nél. Legalábbis, ha C++ protokolljait/konvencióit betartjuk. Mondjuk az biztos, hogy a C/C++ tanulási görbéje jóval laposabb, mint a C#-é. Mondjuk nekem a "szokásos" nyelvek közül igazán mind1, hogy miben van az algoritmus. A quicksort kódját pl. VB6-ból vettem át. Ha jól tudom innen. De ettől függetlenül azért a jó algoritmust írók többsége C/C++ programozó. Látod itt is Te írtál jó algoritmust, mint aki C-vel asm-el foglalkozol(szerintem).
Valaki azt hiszem említette, hogy miért a "Dos"-hoz hasonlító console alkalmazásokat írok? Mert szerintem algoritmusok/példakódok/tesztek írásához a legideálisabb. Erről jut eszembe. A C-beli printf() is gyorsabb, mint a C++ cout-ja. Na de mind1. Kicsit most hosszabbra sikerült a dolog. De azért a mondanivalóm talán átment. -
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #15602 üzenetére
Az a baj, hogy ilyen dologról való post igazából itt off topic sajnos, úgyhogy sokáig nem lehet róla nézőpontot egyeztetni. Tényleg, nem lehetne olyan topic-ot nyitni, ahol az ilyen dolgok nem off topic-nak számítanának?
Egy dolog azért fúrja az oldalam, így mégiscsak meg kell kérdeznem.
Azt mondjátok, hogy mind1, hogy 2 vagy 7 sec. alatt fut le. Az is mind1, hogy <1 perc, vagy 15 perc alatt végez valami? -
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #15600 üzenetére
Elkészítettem az ismétléses permutációval megvalósított Cutter kódját C-ben. Ez 3 sec-en belül végez a kódba égetett feladattal. Akit érdekel, itt megtalálja.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
kovisoft #15598 üzenetére
Először is szeretnék elnézést kérni Tőled a múltkori miatt. Tudod miről van szó, de itt nem írhatom le, mert megint 1 7 pihenőre küldenének. Mindenesetre az látszik, hogy aki kódot ad, ő nem összehasonlítható a többiekkel. És még most is agyaltál rajt. Köszönöm.
Nagyon jelentősen gyorsítottál a kódon. Az eddigi leggyorsabb ~34 sec. után a Te kódod ~13 sec alatt végzett a megszokott karakterlánccal(mert átalakítottam a kódod. int helyett karaktertömböt permutál). Ezek után a megszokott karakterlánchoz hozzátettem egy darab 'a' karaktert. Az így módosított kód C#-ban 30.6 sec. alatt futott le. A C-ben pedig 26.6 sec alatt. Itt "csak" 4 sec. a különbség a C és a C# között a C javára. Érdekes, hogy láthatod mennyivel gyorsabb a kódod, mégis "csak" 1 karaktert tudtam a végére tenni a karaktertömbnek, hogy emberi idő alatt lefusson. Ez is mutatja a feladat nehézségét.
Az egészet Itt meg tudod nézni.Nagyon szépen köszönöm a segítséged.
Szerk.: megnéztem még 1 karakterrel 3 perc alatt fut le C-ben.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Livius #15593 üzenetére
Nem megyek el dolgozni 1 multihoz sem, mert én nem vagyok programozó, csak programoz(gat)ok. Ezen kívül teljesen igaz, amit írsz, szóról-szóra. Viszont attól a C# nem fog begyorsulni(főleg, ha ragaszkodik valaki az OOP-hoz). Egyébként én azt az utat szoktam választani, hogy ha valamit nem tudok megoldani(vagy kritikus helyen lassú) C#-ban, akkor C/C++-ban készítek 1 natív .dll-t, és azt használom a C# programommal. Ilyen pl. ez a programom is. Ugyanis egy másik alkalmazásnak nem minden adatához enged hozzáférni .Net-ben. De a fő programom C#-ban készült. A C# nagy előnye, hogy nagyon sok mindent meg lehet csinálni 1-2 kattintással, meg hogy áttekinthetőbb kódot lehet benne írni. De ez a sebesség rovására megy. Assembly és C esetén meg pont fordítva van.
@Ispy: Fordítsuk meg a dolgot: szerinted az igazi programozók csak C#-ban programoznak? De a tény az tény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vicces képek
- Medence topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged