- iPhone topik
- Hamarosan robottelefon figyelheti minden mozdulatod
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Ha Kínában repülsz, és nem ilyen a hordozható töltőd, elveszik a reptéren!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Valaki otthon van NoSQL adatbázissémák tervezésében? Nézegetem ezt a PostgreSQL-t, és nagyon szimpi, hogy tud egyszerre relációs és nem relációs adatbázisként is működni.
Írtam egy exception küldő androidos appot, de úgy döntöttem újraírom az egészet. Megterveztem az új relációs adatbázis sémát, de szerintem van olyan tábla, ami jobb lenne, ha sima object store lenne helyette.
Leírom mire gondoltam. Van most egy Exception_Instances nevű táblám amiből idegen kulcs mutat az Exception_Type-ra. Exception_Type például a NullpointerException, és ennek egy Instance-a az, amit egy user küld egy másiknak.
Tehát az Exception_Instances tábla attribútumai: id, type_id, date_time, from_user_id, to_user_id. Az ID unsigned long típusú, tehát 18446744073709551616 példány fér bele. Úgy gondolom, egy user sem fog 1.000.000-nál több exception-t kapni és küldeni, ezért 18.446.744.073.709 felhasználó még okés lenne.
Ennek tudtában azt csinálnám (csinálom a mostani verzióban is), hogy minden userhez tartozik egy max 1.000.000 millió méretű terület a táblában, tehát például az n-edik usernek [n x 1.000.000] és [(n-1) x 1.000.000] közé esnének az Exceptionjeinek az ID-jai.
Így elég jó lekérdezéseket is tudok írni, ha egy user exception-jeit le kell kérni. Beszúrás már más kérdés, szerintem ha Java kódból EntityManageren keresztül nyomok egy persist-et, semmiképp se fogom tudni elkerülni, hogy lockolja az egész táblát, és a többi tranzakció ami közben olvasna belőle, ne blokkolódjon.Ezzel kapcsolatban azt érzem, hogy az egész kicsit over-engineered, és lehet, hogy object storet használva gyorsabb is lenne (főleg a beszúrás). Vélemények?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Hamarosan robottelefon figyelheti minden mozdulatod
- Vezetékes FEJhallgatók
- ANNO 1800
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- !Akció! Klipsch R-120SW Sub / Mélynyomó
- BMW gyári alufelni, téli gumival
- iPad Air 5th gen (2022) 11" Blue M1 Cellular, ESR Rebound Hybrid Case 360 tok, 5in1 Type-C Hub
- AKCIÓ!!! Új SONOS ACE - Dolby Atmos vezetéknélküli fejhallgató, dupla BT, Sonos rendszer nélkül is m
- ÚJ iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titanium (1 év Apple Care+)
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő