- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Új nap, új Xiaomi 17 információk
- Nyakunkon a Dimensity 9500, már 2 nm-re feni a MediaTek a fogát
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 11 - népalma
- Megjelent Magyarországon a Redmi 15C 5G
- Elindult a One UI 8 frissítés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
pittbaba
aktív tag
Sziasztok!
Egy jó kis regexpre lenne szükségem, segítsetek nekem.
Az alap helyzet, hogy GTFS adatbázisból (google helymeghatározós adatbázis) szeretném felvinni az adatokat adatbázisba.
A fájl formátuma nagyon hasonlít a CSV-hez ,de vesszőkkel vannak elválasztva a mezők, nem pontosvesszővel.Ez nekem tök előnyös egy darabig, mert az SQL insertet különösebb nehézség nélkül meg tudom oldani.
A fájl első sorából megkapom a mező neveket, a következő sorokból meg a hozzájuk tartozó értékeket:
INSERT INTO table (t1,t2,t3,t4) VALUES ( c1,c2,c3,c4)Így igazából nem kell hozzányúlnom semmihez ahogy kiszedek stringbe egy sort, az már használható is. Viszont van néhány nehézség (az egyszerűség kedvéért minden TEXT típus):
Vannak olyan tartalmak amik üresek:
INSERT INTO table (t1,t2,t3,t4) VALUES ( c1,,,c4) ez hibát generál a helyes forma:
INSERT INTO table (t1,t2,t3,t4) VALUES ( c1,"","",c4)A nem üres tartalmakat is "" vagy '' közé kell rakni:
INSERT INTO table (t1,t2,t3,t4) VALUES ( "c1","","","c4")Ezt meg tudtam oldani, viszont ez után jött amin megakadtam tegnap óta, vannak olyan tartalmak mikor így néz ki a dolog:
INSERT INTO table (t1,t2,t3,t4) VALUES ( c1,c2,"Csepel, Szent Imre tér, Cseresznyés utca",c4)Ez azért gond, mert eddig úgy oldottam meg, hogy , csere ',' -re, majd ,' " csere ," -re és " ', csere ",
A végeredmény (minden alkalommal a string elejére és a végére tettem egy -egy ' jelet persze):INSERT INTO table (t1,t2,t3,t4) VALUES ( 'c1','c2',"Csepel',' Szent Imre tér',' Cseresznyés utca",'c4')
Ez már majdnem jó, de a " " közötti ','-ket kellene nekem még ,-re konvertálni. Nem lehet tudni hány vessző van, van ahol egy, van ahol 3.
Várom a megfejtéseket, szerintem ez jó kis feladat
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- MSI Gaming X RTX 3080 10GB /Jótállással!/Dobozos!/Beszámítás! Posta ok!
- Új Xiaomi 13T 256/8GB Black 2év garancia!
- Asztali PC , i5 7400 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 480GB SSD
- Legion Y530 15ICH 15.6" FHD IPS i5-8300H GTX 1050Ti 16GB 128GB + 1TB magyar vbill gar
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3499
- MSI Sword 16 - Core i7 / RTX 4050 / per key RGB / magyar garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04S 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Surface Laptop 5 Touch 13.5 Retina i7-1265U 10mag 4.8Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest