Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple Watch
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
pittbaba
aktív tag
Sziasztok!
Egy jó kis regexpre lenne szükségem, segítsetek nekem.
Az alap helyzet, hogy GTFS adatbázisból (google helymeghatározós adatbázis) szeretném felvinni az adatokat adatbázisba.
A fájl formátuma nagyon hasonlít a CSV-hez ,de vesszőkkel vannak elválasztva a mezők, nem pontosvesszővel.Ez nekem tök előnyös egy darabig, mert az SQL insertet különösebb nehézség nélkül meg tudom oldani.
A fájl első sorából megkapom a mező neveket, a következő sorokból meg a hozzájuk tartozó értékeket:
INSERT INTO table (t1,t2,t3,t4) VALUES ( c1,c2,c3,c4)Így igazából nem kell hozzányúlnom semmihez ahogy kiszedek stringbe egy sort, az már használható is. Viszont van néhány nehézség (az egyszerűség kedvéért minden TEXT típus):
Vannak olyan tartalmak amik üresek:
INSERT INTO table (t1,t2,t3,t4) VALUES ( c1,,,c4) ez hibát generál a helyes forma:
INSERT INTO table (t1,t2,t3,t4) VALUES ( c1,"","",c4)A nem üres tartalmakat is "" vagy '' közé kell rakni:
INSERT INTO table (t1,t2,t3,t4) VALUES ( "c1","","","c4")Ezt meg tudtam oldani, viszont ez után jött amin megakadtam tegnap óta, vannak olyan tartalmak mikor így néz ki a dolog:
INSERT INTO table (t1,t2,t3,t4) VALUES ( c1,c2,"Csepel, Szent Imre tér, Cseresznyés utca",c4)Ez azért gond, mert eddig úgy oldottam meg, hogy , csere ',' -re, majd ,' " csere ," -re és " ', csere ",
A végeredmény (minden alkalommal a string elejére és a végére tettem egy -egy ' jelet persze):INSERT INTO table (t1,t2,t3,t4) VALUES ( 'c1','c2',"Csepel',' Szent Imre tér',' Cseresznyés utca",'c4')
Ez már majdnem jó, de a " " közötti ','-ket kellene nekem még ,-re konvertálni. Nem lehet tudni hány vessző van, van ahol egy, van ahol 3.

Várom a megfejtéseket, szerintem ez jó kis feladat

Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Asus H110M-R LGA 1151 alaplap garanciával
- Asztali PC , R7 5700X , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RX 6700 XT 12GB , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 750GB HDD
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3398, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3658, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest