Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Szerintetek melyiket célszerűbb megtanulni? Indul egy képzés nappalis diákoknak, és C#/.Net vagy Java közül lehet választani, én úgy vettem észre, hogy a legkeresettebb a java platformban fejlesztők (jsp stb. De nekem e téren elég gyér tudásom van). A másik meg, hogy inkább fejlesztenék kliens oldali cumókat, mint a ilyen enterprise féle dolgok, nagy vállalati rendszereket java-ban.
Viszont nekem suli szinten, ha bajom volt a Java-ban megírt beadandó működött, még a C#-ban még a profibb tanulók sem tudták, hogy mi baja... Így nem igazán szeretem a .Net-et meg oda a sok állásnál kell a tapasztalat, még kezdő Java-sként több esélyem van elhelyezkedni én így látom...
* A .Net alapjai
* C# nyelv bevezetése
* .Net-es osztály könyvtárak
* File kezelés
* Szerializáció
* Gyűjtemények használata
* LinQ nyelvbe ágyazott lekérdezés
* WPF alapjai (szálkezelés, események, UI építés, modularizáció)
* WPF ++
* WCF (Data Contract, Data Member, Service Contract)Úgy gondolom, hogy ezt a témát a WPF-et is azt meglehet tanulni magamtól is...
Java mellett szól, hogy azért azzal pályakezdőként is könnyebb elhelyezkedni... és az android is... Meg hogy a beadandó házikat is sikerült azzal megcsinálni, és több forrás, könyv áll rendelkezésre.
Viszont, a C#-al csak a szopásom volt, de jobban érdekelt. Megahogy néztem néhány állásajánlott, jobban érdekelt, hogy ezzel a nyelvvel automatizálási, képfeldolgozási munkakör is van. Még Java-ban inkább vállalat irányítási...És mióta Pythonoztam egy kicsit, és most PHP-t tanulok, magabiztosabb tudást érzek programozás terén, jó még így sem elég jó. De már látom a fényt az alagút végén.
Én mindkettőt szívesen megtanulom. Sőt java-talán azért is kell, mert ha levelező tagozatra megyek átt, ott csak java-s oktatás van, c# nincs.
Nem vitát szeretnék generálni, hogy melyik a jobb! Hanem, hogy tanfolyam szintjén melyikre menjek el, és melyiket tanuljam magamtól?
Böngésztem ez ügyben külföldi fórumokat is. És az az eredmény jött ki, hogy előbb java, és aztán c# célszerűbb, mert a c# több mindent tartalmaz (delegate-ek például) amit a java nem. És emiatt célszerűbb előbb a java aztán a c#...
Munka mihamarabb kellene, és így talán a java az ami befutó lenne, de hosszabb távon a c#-os munkák jobban megfogtak, mint sem a java-ban jsp, banki adatbázis kezelés stb.
ez meg java tematika:
* A java.io csomag eszközei
* Adatfolyamok olvasása és írása
* Véletlen elérésű állományok kezelése
* A natív állományrendszert kezelő eszközök
* Objektumok szerializációja és deszerializációja
* A grafikus felhasználói felület programozása
* Konténerek és elrendezés menedzserek
* Az AWT eszközei
* A Swing eszközei
* A grafikus felhasználói interfész eseményeinek kezelése
* Felhasználói interakciók
* Kivételek kezelése: kivételkezelő felépítése, kivételek osztályozása, saját kivételek a kódban
* Többszálú programok írása
* Szinkronizáció, kölcsönös kizárás, Hoare monitorok
* Generikus típusok és metódusok, típustörlés
* Metaadatok kezelése: java.lang.Class
* Reflexió: java.lang.reflect, metainformációk kezelése
* Annotációk alkalmazása a programokban
* Refaktorálás, kódtisztításKorrekt segítő választ kérnék, és nem c# és java háborút :-). Nekem tetszik mindkettő még, és a java-t talán az oktatásban jobb tanuló nyelvnek is tartom mint a c#-ot egyéni tapasztalat, de ha dolgozni kéne, akkor inkább .net
Tényleg nem tudom, hogy melyiket válaszam, a .net-et vagy a java-t tanfolyamon.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Dell Precision 5570 4K+ OLED Touch / i7-12800H 14C / 16-32G / 512G / RTX A2000 8G / IR FPR WS
- Dell Precision 7560 FHD / i7-11850H / 32G / 512G G4 / RTX A4000 8G / SCR WS tervező
- Alienware 16 Aurora - 16" 2560x1600 120Hz, Intel Core 7 240H, RTX 5060, beszámítás!
- Alpenföhn Ben Nevis processzorhűtő
- Eladó konfig! I9-14900K 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 141 Ciklus - 1+ év garancia - HUN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest