Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lacces

őstag

Sziasztok!

Szerintetek melyiket célszerűbb megtanulni? Indul egy képzés nappalis diákoknak, és C#/.Net vagy Java közül lehet választani, én úgy vettem észre, hogy a legkeresettebb a java platformban fejlesztők (jsp stb. De nekem e téren elég gyér tudásom van). A másik meg, hogy inkább fejlesztenék kliens oldali cumókat, mint a ilyen enterprise féle dolgok, nagy vállalati rendszereket java-ban.

Viszont nekem suli szinten, ha bajom volt a Java-ban megírt beadandó működött, még a C#-ban még a profibb tanulók sem tudták, hogy mi baja... Így nem igazán szeretem a .Net-et meg oda a sok állásnál kell a tapasztalat, még kezdő Java-sként több esélyem van elhelyezkedni én így látom...

* A .Net alapjai
    * C# nyelv bevezetése
    * .Net-es osztály könyvtárak
    * File kezelés
    * Szerializáció
    * Gyűjtemények használata
    * LinQ nyelvbe ágyazott lekérdezés
    * WPF alapjai (szálkezelés, események, UI építés, modularizáció)
    * WPF ++
    * WCF (Data Contract, Data Member, Service Contract)

Úgy gondolom, hogy ezt a témát a WPF-et is azt meglehet tanulni magamtól is...

Java mellett szól, hogy azért azzal pályakezdőként is könnyebb elhelyezkedni... és az android is... Meg hogy a beadandó házikat is sikerült azzal megcsinálni, és több forrás, könyv áll rendelkezésre.
    Viszont, a C#-al csak a szopásom volt, de jobban érdekelt. Megahogy néztem néhány állásajánlott, jobban érdekelt, hogy ezzel a nyelvvel automatizálási, képfeldolgozási munkakör is van. Még Java-ban inkább vállalat irányítási...

És mióta Pythonoztam egy kicsit, és most PHP-t tanulok, magabiztosabb tudást érzek programozás terén, jó még így sem elég jó. De már látom a fényt az alagút végén.

Én mindkettőt szívesen megtanulom. Sőt java-talán azért is kell, mert ha levelező tagozatra megyek átt, ott csak java-s oktatás van, c# nincs.

Nem vitát szeretnék generálni, hogy melyik a jobb! Hanem, hogy tanfolyam szintjén melyikre menjek el, és melyiket tanuljam magamtól?

Böngésztem ez ügyben külföldi fórumokat is. És az az eredmény jött ki, hogy előbb java, és aztán c# célszerűbb, mert a c# több mindent tartalmaz (delegate-ek például) amit a java nem. És emiatt célszerűbb előbb a java aztán a c#...

Munka mihamarabb kellene, és így talán a java az ami befutó lenne, de hosszabb távon a c#-os munkák jobban megfogtak, mint sem a java-ban jsp, banki adatbázis kezelés stb.

ez meg java tematika:

* A java.io csomag eszközei
    * Adatfolyamok olvasása és írása
    * Véletlen elérésű állományok kezelése
    * A natív állományrendszert kezelő eszközök
    * Objektumok szerializációja és deszerializációja
    * A grafikus felhasználói felület programozása
    * Konténerek és elrendezés menedzserek
    * Az AWT eszközei
    * A Swing eszközei
    * A grafikus felhasználói interfész eseményeinek kezelése
    * Felhasználói interakciók
    * Kivételek kezelése: kivételkezelő felépítése, kivételek osztályozása, saját kivételek a kódban
    * Többszálú programok írása
    * Szinkronizáció, kölcsönös kizárás, Hoare monitorok
    * Generikus típusok és metódusok, típustörlés
    * Metaadatok kezelése: java.lang.Class
    * Reflexió: java.lang.reflect, metainformációk kezelése
    * Annotációk alkalmazása a programokban
    * Refaktorálás, kódtisztítás

Korrekt segítő választ kérnék, és nem c# és java háborút :-). Nekem tetszik mindkettő még, és a java-t talán az oktatásban jobb tanuló nyelvnek is tartom mint a c#-ot egyéni tapasztalat, de ha dolgozni kéne, akkor inkább .net

Tényleg nem tudom, hogy melyiket válaszam, a .net-et vagy a java-t tanfolyamon.

Új hozzászólás Aktív témák