Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Netfone
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
zka67
őstag
válasz
Babetta-X
üzenetére
Én magamtól tanultam meg a programozást, ezelőtt 26-27 évvel kezdtem, ma ebből élek és semmilyen papírom nincs róla, soha nem is jártam semmilyen iskolába.
Ha nem sürgős, hogy programozóként dolgozz, akkor szerintem a következőket tegyed: első lépésben ismerd meg a számítógép működését, ez kell ahhoz, hogy ráérezz a programozásra. Én egy HT-1080Z-n tanultam meg az alapokat, és nem a Basic-el kezdtem, hanem assembly-ben. Otthon papíron megírtam a programot, kézzel lefordítottam és a suliban délutánonként bent maradtam "túlórázni", bepötyögtem a kódokat és örültem, hogy működik. Mindig csak egyszerű dolgokat csináltam, de mindig mást. Kifényképeztem a képernyőről a gép "BIOS
"-át, 14 kB kódot esténként otthon diavetítővel átmásoltam egy kockás füzetbe és visszafejtettem. HT ROM lista visszafejtéseEnnek volt értelme, hiszen beleláttam, hogy hogyan működik egy basic interpreter, nagyon sok ötletet merítettem belőle, és viszonylag hamar ráéreztem a programozásra.
Amikor úgy érzed, hogy készen állsz egy magasabb szintű nyelv elsajátítására, válaszd ki, hogy melyik legyen az és kezdj el magadnak kitalálni feladatokat - lehetőleg olyat, minek akkor épp hasznát is látod és érdekel is -, szerezz be könyveket a programnyelvről kezdőtől a haladóig és szépen lassan, sok-sok gyakorlással meg fogod tanulni magadtól is. Segítséget ne kérj másoktól mert rászoksz, addig kínlódj amíg magadtól megtalálod a helyes utat. Ne sajnáld az estéket, éjszakákat - és a legfontosabb, soha ne add fel a tervedet. Ha úgy látod, hogy rossz irányba indultál el, semmi baj, újból neki állsz.
A különböző iskolákkal és tanfolyamokkal nekem fenntartásaim vannak: vagy lehúzzák az embert és semmi olyat nem tanulsz, amit magadtól ne tudnál megtanulni otthon is, vagy a diákok szarnak bele, csak a papír a lényeg és itt a fórumon akarják megíratni a házifeladatukat. Rengeteg olyan "programozóval" találkoztam már életemben, akinek foggggalma nem volt az egészről - és mégis valahogy ellébecolnak egy-egy multinál... De vajon mi lehet a munkájuk?

Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- Suzuki topik
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Gamer PC + LED monitor (Intel i5-8500, 16 GB DDR4, SSD: 250GB, NVIDIA 1050 Ti OC 4GB)
- Bezior X500 Pro Összehajtható elektromos összteleszkópos kerékpár
- Asus TUF F15 FX507ZC4 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium Megkímélt, gyári állapot!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear 32GS95UX-B OLED Monitor! 32" 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4398, 100% Akksi
- Honor Magic 6 Pro 512GB Black Karcmentes állapot 12GB RAM 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

"-át, 14 kB kódot esténként otthon diavetítővel átmásoltam egy kockás füzetbe és visszafejtettem.