Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nincs megállás akkuméretben
- Netfone
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zka67
őstag
válasz
Babetta-X #4576 üzenetére
Én magamtól tanultam meg a programozást, ezelőtt 26-27 évvel kezdtem, ma ebből élek és semmilyen papírom nincs róla, soha nem is jártam semmilyen iskolába.
Ha nem sürgős, hogy programozóként dolgozz, akkor szerintem a következőket tegyed: első lépésben ismerd meg a számítógép működését, ez kell ahhoz, hogy ráérezz a programozásra. Én egy HT-1080Z-n tanultam meg az alapokat, és nem a Basic-el kezdtem, hanem assembly-ben. Otthon papíron megírtam a programot, kézzel lefordítottam és a suliban délutánonként bent maradtam "túlórázni", bepötyögtem a kódokat és örültem, hogy működik. Mindig csak egyszerű dolgokat csináltam, de mindig mást. Kifényképeztem a képernyőről a gép "BIOS
"-át, 14 kB kódot esténként otthon diavetítővel átmásoltam egy kockás füzetbe és visszafejtettem. HT ROM lista visszafejtése
Ennek volt értelme, hiszen beleláttam, hogy hogyan működik egy basic interpreter, nagyon sok ötletet merítettem belőle, és viszonylag hamar ráéreztem a programozásra.
Amikor úgy érzed, hogy készen állsz egy magasabb szintű nyelv elsajátítására, válaszd ki, hogy melyik legyen az és kezdj el magadnak kitalálni feladatokat - lehetőleg olyat, minek akkor épp hasznát is látod és érdekel is -, szerezz be könyveket a programnyelvről kezdőtől a haladóig és szépen lassan, sok-sok gyakorlással meg fogod tanulni magadtól is. Segítséget ne kérj másoktól mert rászoksz, addig kínlódj amíg magadtól megtalálod a helyes utat. Ne sajnáld az estéket, éjszakákat - és a legfontosabb, soha ne add fel a tervedet. Ha úgy látod, hogy rossz irányba indultál el, semmi baj, újból neki állsz.
A különböző iskolákkal és tanfolyamokkal nekem fenntartásaim vannak: vagy lehúzzák az embert és semmi olyat nem tanulsz, amit magadtól ne tudnál megtanulni otthon is, vagy a diákok szarnak bele, csak a papír a lényeg és itt a fórumon akarják megíratni a házifeladatukat. Rengeteg olyan "programozóval" találkoztam már életemben, akinek foggggalma nem volt az egészről - és mégis valahogy ellébecolnak egy-egy multinál... De vajon mi lehet a munkájuk?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Milyen autót vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Hálózati / IP kamera
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Formula-1
- Építő/felújító topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Metabo PowerMaxx 12V akkus gépek és szettek 1/2
- Eladó ZTE MC888A 5G + router LTE Sim kártyás
- Dell Latitude 5450 14" FHD IPS ULTRA 5 135U vPRO 12 Mag 16GB RAM 512GB NVME SSD 2028-ig Gar
- 2x LG 27GP850-B UltraGear / 1-3 ÉV GARANCIA!
- Dell Latitude 5500 i5-8365u / 16gb ddr4 / 500gb m.2 ssd / jó akku / töltő
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4080 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest