Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Tényleg háromra szűkül a Xiaomi 17 Ultra kameráinak száma
- Nem lesz olcsó a Realme GT 8 Pro Európában
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Android szakmai topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
emitter
őstag
Szeretnék csinálni első lépésben egy kliens-szerver párost, localhoston kéne beszélgetniük, Linuxon.
Hogyan kell megírnom a szervert? Értem ezalatt, hogy csak hallgatózzon és ha jön egy kérés, akkor kapcsolódjon össze a kleinssel, vagy csak egy bizonyos porton várjon egy adott ip-ről kéréseket? A kliens pedig tudván előre a szerver ip-jét és portját, simán connect()-tel kapcsolódjon hozzá? Stream socketet használok.
Ha a szerver csak hallgatózik, akkor hogyan tudom megállapítani, hogy a csatlakozó kliens tényleg a várt ügyfél, nem pedig egy ''betörő''?
(A progim (wav-streamet küldenék lejátszásra a szervermek) később úgy lenne használatos, hogy mondjuk megadhatom én a kliensen a szerver ip-jét és nyitott portját, majd erre kapcsolódok. Vagy szerintetek ne így csináljam meg a dolgot?)
Köszi!
mod: Vagy én tudom rosszul, és a szerver csak hallgatózva tud a klienshez kapcsolódni, szóval connect()-tel nem?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Call of Duty: Black Ops 7
- alza vélemények - tapasztalatok
- Formula-1
- World of Tanks - MMO
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Okos Otthon / Smart Home
- Robotporszívók
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3588, 100% Akksi
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 4.2GHz turbo 16GB 512GB 1 év garancia
- Eladó 2db Pixel 7
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest