- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hatodik bétánál jár a Galaxy S25
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Helló!
"Ha van 30 millió min. kapcsolásszámú relém (ez 7.5 év 8 másodpercre), akkor azzal kapcsolhatom őket probléma nélkül ?"
Hát nem tudom. Ha a relé érintkezők átmeneti ellenállása akár csak egy kicsit is megváltozik, az eléggé meg fogja hamisítani a mérést.
Hacsak nem úgy csinálod, hogy egy áramgenerátorral az összes Pt100-at sorbakötve konstans áramot adsz nekik és a hőmérők kivezetés párjait Pt100-anként kapcsolgatod relével az A/D-re. Így a reléken nem folyik át az áramgenerátor árama és csak feszt kapcsolgatnak, aminek eredményeképp az átmeneti ellenállás sokkal kevésbé befolyásolja a mérést. Nem tudom érdemes-e ilyesmivel kísérletezni. Az amatőr megoldások rendszerint megbosszulják magukat az iparban..."A másik kérdésem, hogy Pt100 helyett "NTC 20k"-t alkalmazni (0,5C pontossagra van szukseg 0-+30 tartomanyban) helyes e ? És melyik olcsóbb ?"
NTC szerintem sokkal olcsóbb.
Ilyen pontossághoz én Pt100-at használnék. Annak ismert (szabványos) a jelleggörbéje. Ezért könnyebb linearizálni. Az NTC esetében nem tudom ugyanez hogy menne. Esetleg jó sok méréssel fel lehet venni a görbéjét és annak alapján linearizálni. De kérdés marad mennyire egyformák ezek. Ha nem, akkor több mérés esetén mindegyiknél egyenként fel kell venni a görbét és megcsinálni a linearizálást, továbbá ha esetleg tönkre megy és cserélni kell...
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Marathon (2025)
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Xbox tulajok OFF topicja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Samsung kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4680
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest