Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Ultrák küzdelme várható Európában 2026-ban
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
moseras
tag
Szia.
Csak most tudtam vele foglalkozni:
[link]Ok, értem a kimenetek kiképzését, ennek megfelelően alakítottam át. Egy kimenet csak 1 helyről van vezérelve. Az ágak sorrendje itt valóban nem számít. Valószínű először azokon az ágakon megy végig, amelyek egy másik ágba vissza vannak csatolva, aztán a maradékon.
HMI-vel kapcsolatban kérdeznék most:
Várhatóan MODBUS TCP alapú PLC-t választunk. Ezt szeretnénk vizualizálni. Tegyük fel, hogy a PLC-ben nincs sem WEB szerver, sem helyi vizualizáció (van ilyen is DVI kimenettel, de ~300k). Szóval lenne egy PanelPC valahol, azon egy windows/linux, és ezen futna a kapcsolattartó program. Ez a SW egy MODBUS TCP driveren keresztül tartaná a kapcsolatot a PLC-vel.1. Jól gondolom e a vizualizáció működését ?
2. Milyen "gyári" megoldások vannak erre, egyáltalán van-e PLC független vizualizációs tervező/futtató környezet sok-sok előre rajzolt objektummal, aminek én csak megadom, hogy melyik PLC változó a bemenete vagy kimenete, stb ?
3. Érdemes e egy ilyen vizualizáló SW fejlesztésébe belefogni ?
4. Ha naplózni is szeretném a változók alakulását a vizualizáló gépen (SQL alapon, a lekérdező cgi scripteket meg tudjuk írni), akkor erre milyen lehetőségeim vannak ?Köszi.
Imi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Lexus, Toyota topik
- Ultrák küzdelme várható Európában 2026-ban
- Fotók, videók mobillal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB / Magyar Bill. (Midnight) www.stylebolt.hu
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest