- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A készlethiány jelezheti, jön az iPhone 16e és iPad Air utódja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
válasz
DP_Joci
üzenetére
Helló DP_Joci!
Nem szeretném ha összeakadnátok. Mellesleg sörösló tapasztalt róka, talán ezúttal a rossz végénél fogta meg a kérdésed :-)
Nem sok tapasztalatom van S7-1200 és szervó kapcsolatárval. De sok szervóval találkoztam már.
Bizonyos "megérzéseim" vannak a dologgal kapcsolatban. Ilyenbe amit te írsz akkor futottam bele amikor léptetőmotor szervóval foglalkoztam. ha arról levettem a motor áramot (bármi miatt) akkor utána el kellett sétáltatni refpontra minden alkalommal. De ennek ott az az oka, hogy a motoron nincs enkóder vagy egyéb pozíció visszacsatolás. A motorlépések számlálásából tudja az aktuális pozíciót, de ha a motoráram megszűnik, akkor nem garantálható hogy a hajtás nem mozdul el, még a fék jelenléte ellenére sem, ezért t a motor áramot kint kell tartani végig.Más szervós megoldásoknál meg több megoldás is van. A leggyakoribb az, amikor a hajtás megállása után (10-40 másodperc) az elektromechanikus féket lekapcsolja (így az fogni kezd) és 1-2 másodperc múlva megszünteti a motor gerjesztését. Onnantól a terhet a fék tartja.
Gondolom valami ilyesmit szeretnél megoldani.Próbálj meg a szervó vezérlő blokk és a motorvezérlés közé beiktatni további feltételeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bittorrent topik
- ASUS routerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Iphone 13 mini pink 128 Gb - újszerű
- Samsung 850 Evo - hibatlan
- MSI Cyborg 15 A13V Intel i7-13620H 16 szál/16GB RAM/512GB SSD/RTX4060VGA/15,6" 144Hz kijelző
- Igel H850C - mini router/NAS/Home Assistant
- Üzletből, garanciával,HP OMEN Gaming AMD Ryzen 7 7840HS/24GB RAM/1TBSSD/RTX4070 GPU/16,1"(2560x1440)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium használt, karcmentes 95% akku (344 ciklus) 6 hó
- Eladó iPhone 15 Rózsaszín / 256 GB újszerű, 6 hó bolti garival
- Beszámítás! MSI Thin A15 B7VE FHD Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest