Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szirty

őstag

válasz DP_Joci #4074 üzenetére

Helló DP_Joci!

Nem szeretném ha összeakadnátok. Mellesleg sörösló tapasztalt róka, talán ezúttal a rossz végénél fogta meg a kérdésed :-)

Nem sok tapasztalatom van S7-1200 és szervó kapcsolatárval. De sok szervóval találkoztam már.
    Bizonyos "megérzéseim" vannak a dologgal kapcsolatban. Ilyenbe amit te írsz akkor futottam bele amikor léptetőmotor szervóval foglalkoztam. ha arról levettem a motor áramot (bármi miatt) akkor utána el kellett sétáltatni refpontra minden alkalommal. De ennek ott az az oka, hogy a motoron nincs enkóder vagy egyéb pozíció visszacsatolás. A motorlépések számlálásából tudja az aktuális pozíciót, de ha a motoráram megszűnik, akkor nem garantálható hogy a hajtás nem mozdul el, még a fék jelenléte ellenére sem, ezért t a motor áramot kint kell tartani végig.

Más szervós megoldásoknál meg több megoldás is van. A leggyakoribb az, amikor a hajtás megállása után (10-40 másodperc) az elektromechanikus féket lekapcsolja (így az fogni kezd) és 1-2 másodperc múlva megszünteti a motor gerjesztését. Onnantól a terhet a fék tartja.
    Gondolom valami ilyesmit szeretnél megoldani.

Próbálj meg a szervó vezérlő blokk és a motorvezérlés közé beiktatni további feltételeket.

Új hozzászólás Aktív témák