- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- 200 MP-es főkamerával és dupla periszkóppal jön az Oppo Find X9 Ultra
- És mi marad a Honor 600 bemutatójára?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TanisG
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne az alábbi problémakör megoldásának a menete:
Kaptam egy feladatot, hogy egy egyfázisú villamos berendezés hatásos teljesítményét mérjem és az összegyűjtött adatokat dokumentáljam. Kézenfekvőnek tűnt, hogy egy-egy távadóval külön-külön mérem a villamos feszültséget és áramot, (annál is inkább, mert ez utóbbi két jellemző értékeit is tárolni kell.) Majd a távadók analóg kimentét (4-20mA vagy 0-10V) bevezetem a PLC analóg bemenetére. A PLC-n belül pedig alkalmazom majd a P=U×I×cosφ képletet valamilyen interrupt modullal. Azonban rájöttem, hogy ebben az esetben csupán pillanat értékekkel dolgoznék, ami fals eredményeket hozna. Végig gondolva, hogy mennyi macerával járna gondoskodni az integrálásról majd az effektív értékek meghatározásáról inkább változtattam a tervemen. Felütöttem több katalógust is míg megtaláltam egy olyan kütyüt ami mindhárom jellemzőt méri egy időben és egy kommunikációs buszon keresztül le tudom kérni a számomra fontos adatokat. Így megoldottam lényegében a problémát, azonban furdalja az oldalamat a kíváncsiság, hogy mégis hogy lehet könnyen megoldani az eredeti koncepció alapján?
Időben változó jelalakú jelből analóg csatornán keresztül kell mintavételezni majd ebből effektív értéket meghatározni. Milyen megoldási lehetőségek vannak SIEMENS S7-es illetve Schneider Modicon M340 rendszerben?
Ha esetleg valaki foglalkozott már ilyen jellegű esettel vagy pusztán kedvtelésből fel tudná vázolni akkor, kérem ossza meg velünk, mert szerintem mások számára is tanulságos lenne.
Köszönettel:
TanisG
Új hozzászólás Aktív témák
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- E-roller topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Metal topik
- Milyen egeret válasszak?
- Kompakt vízhűtés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Panasonic LCD és LED TV-k
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- További aktív témák...
- ÚJ ASUS B550 AMD RYZEN 5 5600X GAMER MAX PC 32Gb RAM 512GB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8GB DDR6 2ÉV GAR!
- Razer Blade 15 Advanced (2019) Rtx 2080 OLED Touch 4K ! IR kamera - újszerű
- Samsung S24 Ultra Titanium black 12/256 --Új--
- ZOOM PodTrak P8 - USB-C Podcast keverő
- Lenovo Legion 7 (16ACHg6) RTX 3080 16GB VRAM, 32GB RAM
- Apple iMac 21,5" 2015 Late / 8GB DDR3 / 1TB HDD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- Eladó Nokia 5.4 4/64GB kék / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% Számlával! ASUS ROG Loki 1000W 80 PLUS Platinum SFX Tápegység!
- BESZÁMÍTÁS! MSI X570 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Kolink Unity Lateral ARG 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest