Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
Dave77
tag
válasz
GSzarkaTAT #32352 üzenetére
Intelligent Frame Creation fedőnév alatt lehet ki-be kapcsolni.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
GSzarkaTAT #29132 üzenetére
Az m1HD és m2HD akkor is 1080i 50Hz-en ad, amikor nincs kint a HD-logó, viszont ekkor természetszerűleg csak SD-ben rögzített anyagot szórnak 1080i-re skálázva (nem a TV végzi a skálázást, hiszen a szórt műsor már natívan 1080i). Természetszerűleg ez is jobban néz ki, mintha csak sima natív SD-adást néznél. Amikor kint van a HD-logó, akkor viszont a műsorszám is ténylegesen HD-ban került rögzítésre/közvetítésre.
-
válasz
GSzarkaTAT #28891 üzenetére
Uhhmmm.... szomorú eset, de a kommentek aztán.. ppppffffffffff...
Nálam ez vitte a pálmát:
"Aki plazmatévét vesz, sikeres ember nem lehet. Az LCD a legmegbízhatóbb, és a legjobb, főleg a LED-es világítású. És LCD-ből is van 3D-s." -
DM-Fan
nagyúr
válasz
GSzarkaTAT #28578 üzenetére
Végülis a plazma helyére is szerelhetsz radiátort a falra! Ha arra adnak több garanciát, akkor azt kell venni TV helyett! Világos mint a vakablak.
A Pana viszont szerintem jövő ilyenkor fog csak újra 5 év garanciát kínálni: 2011-ben nem lesz olyan jelentősebb szezonális sportesemény sem, amihez köthetnék, de tudtommal nem is tervezik. A legközelebbi várhatóan jövő karácsony, aztán meg a 2012-es olimpia lesz.
-
szp1
addikt
válasz
GSzarkaTAT #28578 üzenetére
Gondolom ők a beégésre is vállalják a garanciát...
-
moongoose
őstag
válasz
GSzarkaTAT #28000 üzenetére
Az!
Sokat nem konyítok a tévékhez,csak amennyit itt összeszedtem, na meg otthon,de ezek aztán tudják a b@romságot tolni az ember agyába.
Ilyen írásokra van szükség, és megy a piac. -
válasz
Épp most akartam linkelni.
Elsőre még jónak is tűnt a cikk, de a felbontásokkal nagyon elszúrták. :/
Azt a bekezdést újra kéne gondolniuk.
-
ZEN1TH
őstag
válasz
Van benne egy két faszság
Hihetetlen.
-
andzsin73
tag
válasz
GSzarkaTAT #27999 üzenetére
Az okát nem tudom, de csak kínai gyártók vannak szinte a piacon. Ezek a noname (Alcor, Wayteq, Iriver, myaudio..stb.) egy része már régóta gyárt pl. navigációs cuccokat és még közöttük is jelentős eltérés van minőségben. Ennek az alcornak legalább normális weboldala van, az edigitalnal a boltvezetővel sikerült beszélnem, azt mondta , ezek még a minőségibb cuccok közül való (amit én vettem pl. alumínium házas), szemben a myaudioval.
Mp5höz:
Eleinte sokan azt hitték, hogy ugyanúgy, mint az mp3 esetében a lejátszók az mp4 kiterjesztésű fájlok lejátszására alkalmasak. Az mp4 jelölés azonban csak egy újabb kategóriát, a video lejátszás lehetőségét tartalmazó készülékeket jelentette. Ezek a lejátszók többnyire egy, saját formátum lejátszását tették lehetővé, melyhez a már meglévő klipeket a mellékelt programmal kellett konvertálni. Tehát nem lehetett csak úgy minden video formátumot a készülékeken megnézni, mint korábban az mp3-lejátsók esetében a zeneformátumokat meghallgatni. Az mp5 kategória ebben hoz előrelépést. Itt találhatóak meg azok a készülékek, melyek többféle video formátumot képesek lejátszani. Gyakorlatilag ezekkel a lejátszókkal valósul meg az eddigi elvárás, hogy könnyen tudjunk videot nézni bárhol, bármikor. Az mp5-lejátszók segítségével nem lesz szükség konvertáló programokra. Ezen kívűl van még néhány kritérium, amit az Interneten megtalálhatunk, mint minimális feltétel, hogy egy készülék MP5- lejátszónak minősüljön. Csak néhány példa: memóriabővíthetőség, beépített kamera, esetleg vezeték nélküli kommunikációs lehetőségek (Wi-fi, Bluetooth, GPS, DVB-T). Ezek közül azonban a gyártók a nagyobb (min. 2,5�) kijelző méretet és az univerzális video formátum-lejátszást tartják fontosnak. Mi is ehhez igazítva alakítottuk ki termékkategóriánkat.Röviden összegezve tehát: az mp4-lejátszó olyan mp3-lejátszót takar, ami video lejátszásra is alkalmas, az mp5-lejátszó pedig olyan mp4-lejátszó, amely többféle video formátumot ismer és nagyobb kijelző mérettel rendelkezik.
-
adamsz82
tag
válasz
GSzarkaTAT #27999 üzenetére
Ilyen okosságok: wayteq-p55
A tudásához képest baromi korrekt áron vannak. Akinek nincs szüksége okostelefonra de néha olvasna ebook-ot, nézne filmet, hallgatna rádiót, zenét (flac-ot is lejátszák) annak hasznos cucc
Nekem is volt ilyenem még egy előző szériája mielőtt lett okos telefonom (samu o2), és nagyon szerettem
Persze, most már a ZTE Blade óta, hogy 38ért lehet kapni t-mobnál és teljesen korrekt androidos okostelefon, kifognak halni ezek a kis médiakütyük. -
jule78
tag
válasz
GSzarkaTAT #27950 üzenetére
hát lehet hogy nem hiszed de a Két év és egy hónapos fiam már mondatokban beszél és ezt nem nagyzolásból mondtam.De buszke vagyok rá rendesen!
-
neevous
tag
válasz
GSzarkaTAT #27865 üzenetére
A GT20 már tudja...meglátjuk.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
GSzarkaTAT #27773 üzenetére
Ezt ugye Te sem gondolod komolyan? És ugyan ki fogja ellenőrizni egy Panasonic márkaboltban, hogy ki használja fel?
Egyébként ha ezen múlik, akkor elmegyek az ismerőssel és én veszem meg a terméket.
BaLee: Továbbra is azt mondom, hogy a gesztus a lényeg, egyeseknek ez valóban kedvezmény, aki meg nem él vele, az még mindig örülhet az 5 év garanciával bíró TV-jének, amiért szerintem nem fizetett annyival többet más márkákhoz képest, ami ne indokolná a minőségbeli különbséget.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
GSzarkaTAT #27765 üzenetére
Teljesen lényegtelen, hogy ki tudod-e használni, a Pana videórészlege nyilván nem fog neked kupont adni kenyérpirítóra, mivel más üzletág. Nyilván azért találta ki az akciót, hogy fellendítse a fotórészlegét is, gondolom tudatos vállalati döntésről van szó. Vagy élsz vele, vagy nem, de ettől még megkaptad és ha élsz vele, akkor tényleges előnyhöz jutsz. Ha nem élsz vele, akkor is illik megköszönni és nem azon durrogni, hogy TE nem tudod használni semmire. Más meg tudja. Add oda egy ismerősödnek, aki viszont tudja, már segítettél egy emberen!
-
eagle-sas
csendes tag
válasz
GSzarkaTAT #27527 üzenetére
Sziasztok!
Persze, hogy magamból indulok ki. Mást nem is tehetek. - Azért vagyok itt, hogy elmondjam az én sajátos álláspontomat.
A hozzászólásaim megfogalmazásánál az egyszerűségre törekszek, ezért azokat némi jóindulattal kell fogadni. Amikor azt írom, hogy az olcsóbb és a drágább modell előállítása ugyanannyiba kerül, ezen nem azt értem, hogy a legolcsóbb és a legdrágább modell esetén is igaz ez. Pusztán arra a jelenségre akarom felhívni a figyelmet, hogy pl. egy x és egy drágább y modell között csak annyi a különbség, hogy az egyikben valamilyen funkciót aktiválnak, a másikban pedig nem.
Azt sem állítom, hogy valamennyi gyártó minden sorozatára igaz ez. Csak a veszélyre hívom fel a figyelmet. - Éppen ellenkezőleg, kiváló ellenpéldák is léteznek, ahol a gyártó - a vásárló érdekében - éppen arra törekedett, hogy a legjobbat hozza ki a készülékből.
Minderről azért érdemes írni, mert - a saját véleményem szerint - azoknak a többsége, akik olvassák és írják ezt a fórumot, éppen azzal a problémával szembesülnek, hogy a pénzükért a lehető legjobb tv-t akarják venni; és jóságon a hagyományos tv-funkciók minőségét értik. - Nem is olyan könnyű jó döntést hozni, mert a mai készülékek általában nem ilyen szempontból vannak optimalizálva.
Amikor azt írtam, hogy 50"-os képernyő alatt nem érdemes plazma tv-t venni, ezen szintén nem azt értettem, hogy soha senkinek nem érdemes. Ez egyszerűen csak annyit jelent, hogy nem a kisebb, hanem a nagyobb átmérőjű plazma tv-ket gazdaságos előállítani. Ezért aki kisebb tv-t akar venni, annak érdemes az lcd-k között is szétnézni.
-
kbalazsa
senior tag
válasz
GSzarkaTAT #27527 üzenetére
"Az a jelenség, hogy a vásárló nem tud egy adott tv-nél megállapodni - mert mindig úgy gondolja, hogy amennyiben egy kicsivel többet költ rá, akkor lényegesen jobb tv-t kap - mindennapos
szerintem meg neked nincs igazad. TE MEGINT magadból indulsz ki. Szerintem az emberek TÖBBSÉGÉNEK ez a meglátása. ÉN az emberek MÁSIK feléhez tartozom."
Pedig ha megnézed pl. a pana 2010-es tv-k táblázatát (ezt itt) kicsit alaposabban (pl. mintha pont vásárolni készülnél egyet) tényleg az eagle kollega által sugallt érzések fognak el: Na még egy kicsit rádobunk és akkor már Full HD meg 400 Hz, még egy kicsit, akkor már 1080 soros mozgókép, még egy kicsit és már NeoPDP és még egy kicsit és hopp a táblázat alján vagy. De ez logikus, hogy a fenébe ösztönöznéd a legdrágább terméked megvásárlására a vevődet, ha nem okos skálázással? Se szeri se száma az olyan hsz-nek itt is, melyben elindulunk valamelyik alsó kategóriás modelltől és a táblázat alján kötünk ki.
"az olcsóbb és a drágább modell előállítása ténylegesen ugyanannyiba kerül.
Persze, megintcsak hamis. Szerinted ugyanannyiba kerül egy 1-es BMW előállítása, mint a 7-esé??? Nem volt elrugaszkodott példa! Mondjuk egy U20-as plazma vs. V20-as. Ne hidd már hogy nincs gyártási költségbeli különbség - ha másban nem, hát anyagban biztos, maximum munkaerőben nincs. (Kontroller vagyok, gyártócégnél, hidd el, tudom)"
Persze, hogy van gyártái költségekben különbség, csak közel sem akkora, mint a termékek árában. Tán te is érzed, hogy nem kerül 2x annyiba egy V20-as előállítása mint egy U20-as.
-
soliddreams
csendes tag
válasz
GSzarkaTAT #27112 üzenetére
Az SD a műsorszórásból és a netes letöltésekből is szerintem néhány év alatt ki fog kopni, úgy, ahogy a VHS és most már lassan a DVD is.
50"-os LED TV? Az már nem pazarlás SD-re?
Sokat rágódtam - és még most sem vagyok teljesen meggyőződve, hoy fullHD, vagy HDReady lenne a megfelelőbb. 3 m nézési távolság -> 50" ez az, ami fix (nagyobbra nincs pénzem). Korábban már kifejtettem, hogy talán tényleg a HD Ready is elég lenne, de nem tudom, hogy bevállaljam-e. Ha igen, akkor inkább 1027x768 (Pana), vagy 1366x768 (a többiek)? Az árukereső erre is adott 14 típust. Ha az LG-t kiveszem, mert állítólag ők plazmában nem olyan jók, akkor is 10 készülék marad. No, melyiket szeressem? Megnézni úgy sincs se időm, se lehetőségem mindet, így ha 2-3 készülékre leszűkítjük a kínálatot, akkor már könnyebb helyzet. -
BaLee
addikt
válasz
GSzarkaTAT #26478 üzenetére
Van egy külön A4-es tájékoztató lap csak erről a 2 ferritgyűrűről. A zacskóban lesz amiben a többi leírás. A 2 végére kell feltenni, egyszer körbecsavarva rajtuk az UTP kábelt a végétől 10-10centire.
-
BBéci
legenda
válasz
A kezelési könyvében megtalálod a választ.
-
Cha-b
senior tag
válasz
Passz, talán mind2 végére a csatik mögé.
De amúgy én sem használom, mert nem kötöttem netre a tvt.
-
bela7562
csendes tag
válasz
GSzarkaTAT #26407 üzenetére
Igen,köszi
Hát ha milliomos lennék se áldoznék rá annyit az tuti.
Nálam azért volt fontos a távolság,mert nem fér el a 80cm széles konzol,amik általában 40-60"ig jók.Viszont találtam kb 50centi széleset,ami 50"ig jó,tehát nekem is megfelel és elég a távolsága a tv-hez.
Csak kár,hogy nem mentettem el azt az oldaltsebaj,netre fel
Amúgy milyet veszel?
-
bela7562
csendes tag
válasz
GSzarkaTAT #26402 üzenetére
Ezer köszönet!
Ezek szerint egyezik a 42-46-50esen a furat távolság.
A kék gombokig eljutottam én is,de ott nem irja,csak a konzol tipusát,amit ajánl(majd 100 ezer ft-ért. Kicsit lejjebb kellett volna még görgetnem a képet és ott a kezelési utmutató és a nézet! Még jó hogy nem szúrta ki a szemem
Azért érdekes,hogy a netes boltokban is minden tipusnál szerepel a leirásnál ez a dolog,csak a Panánál nincs feltüntetve
Köszi mindenkinek és sorry a vakságomért -
bela7562
csendes tag
válasz
GSzarkaTAT #26394 üzenetére
Még nincs meg a tv,jövő héten jön.
Nem találok sehol adatot erre vonatkozóan.Kerestem letölthető kézikönyvet,de azt se találtam.Ma is több mint 1 órát kerestem...létezik ilyen?
Ugy látszik nekem nem barátom a googlevagy tényleg azonosan helyezkedik el mind3 képméretnél
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
A 46-ról nem tudok nyilatkozni, mert a használati utasítás a 42-46-50-es TV-hez szól,
Hümm. Miért is nem, ha éppenséggel pont arról szól a leírás?
-
Dave77
tag
válasz
Na, sikerült tegnap behangolni a TV-t?
-
andzsin73
tag
válasz
GSzarkaTAT #26350 üzenetére
nem egészen, mert a Panával szerződött helyeken is ennél 20%-kal is vannak olcsóbban TV-k. Akkor azok hogy csinálják? Hihetetlen szórás van az árakban.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
GSzarkaTAT #26165 üzenetére
Teljesen egyértelmű, hogy borzalmas képet fogsz kapni a Dinamikus beállítással, egyszerűen okádék lesz úgy a színkép, a kontraszt és a fényerő pedig olyan túlzó, hogy kiég a szemed. Az összes beállítás közül ez a legszörnyűbb, nem is értem, hogy miért kap még mindig helyet az előre definiált profilok között.
"Pár óra használat után felforrósodott a hátsó panel, de legalább nem kell annyit fűtenem."
Hát, szerintem ezen ne is csodálkozz Dinamikus beállítás mellett! Ha látnád a fogyasztási értékeket ilyen beállítás mellett, szerintem magad alá is csinálnál. Ilyen eszementen túlzó beállításokkal 300 Wh-n felül eszik a TV. Arról már nem is beszélnék, hogy a panel és az elektronika élettartamát is töredékére csökkented ennek a módnak a használatával, plusz a ghostingra is és a beégésre való hajlandóság is nagyon megnő. A THX-mód majdnem közel tökéletes, picit kell finomítani csak az RGB-színbeállításokon, élesítést tompítani, picit belenyúlni a kontraszt/fényerő párosba és tökéletes lesz.
-
madgie
titán
válasz
GSzarkaTAT #26281 üzenetére
Két gyors kép, miről is beszéltem a WDTV-vel kapcsolatban (a két kép természetesen ugyanolyan záridővel és rekesszel készült).
-
Gabor970
addikt
válasz
GSzarkaTAT #26192 üzenetére
szerintem nem a TV-ben van valami nagyon elállítva.....
Ráadásul attól tartok nálad is be fog égni az RTL logó.
-
BaLee
addikt
válasz
GSzarkaTAT #26264 üzenetére
Hidd el, hogy nálad van valami rosszul beállítva. A szobámban egy olyan csillár van amiben ég 4db 60as körte meg középen szintén egy. Ezt felkapcsolva sem tűnt sötétnek egyetlen tv műsor sem, pedig jó fél óráig néztük így, meg a képeket is így néztük.
Mindezt alap THX beállítás mellett.
-
madgie
titán
válasz
GSzarkaTAT #26254 üzenetére
WDTV-t megnézted?
-
Ijk
nagyúr
válasz
Öko üzemmódot kikapcsoltad?
Nem tudom elhinni hogy ott minden rendben van a készülékkel, mert az x20-asomon true-cinemában egy-egy rajzfilmnél lemásznak a színek a képernyőről. -
gejala
őstag
válasz
A gyári értékek valóban irreálisan alacsony fényerővel mennek néha a Pana plazmákon. De ez nem akadályoz meg abban, hogy feljebb vedd a fényerőt, mivel az nem változtatja meg a képminőséget (úgy emlékszem, így hívja a Pana azt, ami az LCD-knél a háttérvilágítás - azért írom ezt, mert a brightnesst is szokták ennek fordítani, de az megváltoztatja a képet).
-
rogers
aktív tag
válasz
Nem akarok személyeskedni, de kell, mert végigolvasva a postjaidat, szerintem Te itt már csak valami kósza önigazolást keresel. Úgy tűnik elhamarkodottan vagy rosszul döntöttél a választásnál és ezt próbálod meg feldolgozni...
Legjobb lenne gyorsan visszavinni a TV-t amig nem késő és az izlésednek megfelelőt venni helyette...
-
madgie
titán
válasz
GSzarkaTAT #26204 üzenetére
Az RGB-t ne auto-n hagyd, próbáld végig, melyik a jó, a frekit elvileg 24Hz-re állítsd, gyakorlatilag ha B-Rad-ed van, akkor auto-nál szépen váltja magának, éppen, amire kell.
-
törölt tag
válasz
GSzarkaTAT #26204 üzenetére
Azt a forrástól függ. Ha 24 akkor 24,ha 50 akkor 50.Szerintem default maradjon.
-
BaLee
addikt
válasz
Gyári értékek beállítása ugyanaz lehet minden tv-nél. Szerintem is inkább a médialejátszó beállításával próbálkozz. TV adások nem sötétek ezeknél a módoknál?
-
madgie
titán
válasz
a WDTV High RGB módban sötétebb tónusokat tol ki magából, mint sima RGB/YCbCr-en. Nézz utána, nálad mi van belőve. Nálam az előbbi, de akkor a tévében állítom vissza a feketeszintet, mert mindkettőt bekapcsolva tényleg eltűnnek a fekete közeli tónusok.
-
Daffni2
addikt
válasz
A legszebb a Dinamikus beállítás, az összes többi halvány, sötét, a THX nem tudom mire jó, de az volt a legszarabb az összes közül
Ez kiverte a biztosítékot.
A zenét is úgy hallgatod hogy csutkára "tekerve" mélyet, magasat, ludneszt neki hadd szóljon, olyan szépen csilingel meg dühög.
Nehogy félreérts,
ha neked így tetszik semmi közöm hozzá, Nektek lehet eladni az LCD csodákat.
-
Ijk
nagyúr
válasz
GSzarkaTAT #26168 üzenetére
A kalibrálás után valamelyik "halvány, sötét" gyári beállításhoz fog közel esni, a dinamikus módtól pedig nagyon távol. Abban a beállításban tudniillik eszetlenül fel van húzva a kontraszt és a szaturáció, nem is értem minek teszi bele a gyártó (legfeljebb hogy pár kirakati készüléket kinyírjon vele). Mindenesetre a valósághű megjelenítéstől fényévekre van.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Szép-szép, de a hálószobai HD-ready LCD Sharp-om és eközött NINCS ég-és-föld különbség...
A legszebb a Dinamikus beállítás, az összes többi halvány, sötét, a THX nem tudom mire jó, de az volt a legszarabb az összes közül...
Akkor már értem hogy miért nem jobb az lcd-nél
Sajnos hogy további rossz híreket mondjak bejáratásig (500óra) felejtsd el a dinamikus beállítást!
A legjobb lenne ha visszavinnéd a készüléket és becserélnéd egy LED-TV-re -
M_AND_Ms
veterán
válasz
"A legszebb a Dinamikus beállítás, az összes többi halvány, sötét, a THX nem tudom mire jó"
Lehet, hogy neked mégsem kellett volna plazmát venned?
-
GSzarkaTAT
tag
válasz
GSzarkaTAT #26010 üzenetére
A Letöltések - Katalógusoknál a file neve: VPM_2010_12.pdf - neked is?
-
Daffni2
addikt
válasz
GSzarkaTAT #26007 üzenetére
-
Johnny70
tag
válasz
GSzarkaTAT #25997 üzenetére
Van több német webáruház, ahol jobb áron van (szállítással is kb. 45-46 e Ft), és lehet paypallal is fizetni. Ha gariztatni kell, akkor kicsit szívás, mert a postaköltséget fizetni kell, de összeségében ennyiért Sigma 8642 chipsettel nem kapsz semmit.
-
szp1
addikt
válasz
GSzarkaTAT #25764 üzenetére
Persze, úgy képzeld el, hogy hosszúkás csavarhelyek vannak, és tól-ig lehet csúsztatni a csavarokat a résekben. De ha rákeresel egy fényképre a gugliban, rögtön látod miről van szó...
gergoe13: a 42" 3 méterről kicsi lesz, és még csak nem is nagyon látnád a FHD felbontást.
Arról nem is szólva, hogy a HD adók nagy részben 720p-ben adnak. Persze jobb TV mint az X20, de nem lesznek egymás mellett, hogy összehasonlítgasd őket és az X20 is korrekt készülék. Viszont naponta fogod magad átkozni, hogy a kisebbet vetted. Persze 46S20 egészséges kompromisszum lenne, de az már jóval húzósabb. Maradjunk a talajon. -
szp1
addikt
válasz
GSzarkaTAT #25761 üzenetére
Mibe fáj egy ilyen "L" méretű konzol? Mert azt kéne venned....
-
robi-k
őstag
válasz
GSzarkaTAT #25707 üzenetére
Igen, a 46G20 USB portjára rádugott 320GB külső 2,5" merevlemezről van szó.
Lehet, hogy a merevlemezről történő lejátszás azért szakad meg 15mp múlva, mert nincs regisztrálva a TV-hezA merevlemezt próbáltam a TV mindkét USB bemenetén, ugyan úgy működik (vagy azaz, hogy éppen hogy nem működik). Addig, ami a TV nem léptet ki (15mp), addig lát minden fájlt a lemezen, és minden filmet (DivX, XVid)/zenét/képet lejátszik.
Amúgy ez a külső 2,5 lemez tökéletesén működik pl. egy hordózható DivX-es DVD lejátszóval (annak is van USB bemenete) akkuról megtáplálva, tehát nem a lemezzel van a gond. Lehet, hogy a lejátszás is a külső merevlemezről csak akkor lesz működőképes, ha a lemezt regisztráltatom a TV-vel
Ha tényleg ez a gond, akkor ez eléggé nagy fas.ság a Panasonictól. -
Dorian
félisten
válasz
GSzarkaTAT #25621 üzenetére
ATV csak nem HD, csak 16:9-es képarányú, felkonvertált SD, de az is a többi felkonvertálthoz képest a legszarabb minőségben. Pl. M1, M2, Duna mindig kiírja a logó mellé mikor sugároz valós HD-t, de egyébként az SD konvertálásuk is nagyon jó minőségű. Ezzel szemben az ATV-n mindig kint van a HD logó, de sosem az.
-
Gabor970
addikt
válasz
GSzarkaTAT #25610 üzenetére
hát 20 év múlva sem az a HDD nem lesz sehol, sem az a DVD lemez amire írnád, úgyhogy mindegy szerintem. OK, lehessen a tied. Ahogy más is írta, rögzítős media player a megoldás.
Van olyan szolgáltató, ahol a nem rögzítős STB is HDMI kimenetes?
Nekem épp azért rögzítős a boxom, mert csak az HDMI kimenetes. 50"-os TV meg elég gyenge lenne nem HDMI-s összekötéssel, igaz a komponenst nem próbáltam, csak a kompozitot, de az tré.
Nekem UPC direct van (ez a tányéros UPC) és rögzítős beltérivel 4500Ft/hó a legtöbb adót tartalmazó csomaggal (valami 76 csatorna, plusz a számomra semmit érő free balkáni adók)
Ezt 1500Ft-al nemrég megfejeltem, mer nem bírtam magammal, és rendeltem HD kiegészítő csomagot. Nem bántam meg. -
Monyesz
aktív tag
válasz
GSzarkaTAT #25590 üzenetére
Nem tudsz felvenni, csak a saját belső tuneréről lehet, és az épp aktuálisan nézett adást, mert egytuneres a készülék.
Egy módon oldható meg a dolog, legalábbis amire jutottam: az stb-t egy felvenni is tudó médialejátszóval kötöd össze, sajnos hdmi bemenetük ezek nincs, csak scart (és komponens). Jó esetben a felvétel minőségét tudod állítani, asszem a hd is műxik. -
Gabor970
addikt
válasz
ugyan korábban már jelezte más, hogy UPC-nél nem tudsz rögzíteni külsőre, mert csak a STB lesz a vevőd, és nem a TV. Én inkább azt nem értem, hogy minek TV műsort külső HDD-re rögzíteni? Úgysem játsza le más, csak a TV, akkor meg teljesen jó megoldás a STB is rögzítésre, ráadásul nem kell azt nézni, amit épp rögzítesz. Gondolom a TV csak azt tudja rögzíteni, ami épp meg is jelenne a képernyőn.
Kosaras76:
szerintem mindenképp médialejátszó a helyes út. Nem kell menni feleslegesen a sokkal többet fogyasztó PC-nek (gondolom nem egy net-top ami a PC-d) Oda lehet tenni a TV-hez közel, az pont arra való, amire ki lett találva. 25-30e Ft-ér már kapsz olyant, ami nagyon sok igényt kielégít. Persze lehet egyre feljebb lépkedni árban-tudásban-minőségben, ki kell gondolnod mi az a tudás, amire valóban szükséged van.
-
válasz
UPC felejtsd el ilyen téren, mivel ott mindenképpen a saját boxukat kell használni.
DVB-C-ről csak a Diginél tudnál felvenni, vagy DVB-T-ről ha van hozzá antennád.
Diginél még CI kártya sem kell.. -
kbalazsa
senior tag
válasz
GSzarkaTAT #25589 üzenetére
[Ezeken] a helyeken elérhető. Egész korrekt cég.
-
kbalazsa
senior tag
válasz
GSzarkaTAT #25585 üzenetére
Parisat a szolgáltató.
"Nekem u.a. a 42 vs 46"
Itt most nem 42 és 46, hanem 46 és 50 közt megy a csata.
-
válasz
GSzarkaTAT #25585 üzenetére
Tudsz felvenni vele, de csak DVB-C és DVB-T adásokat, analógot nem..
-
Keksz
senior tag
válasz
GSzarkaTAT #25531 üzenetére
Ez olyan mint a TESCO-s Forza 3 Ultimate x360-ra, ott 19.990
Míg konzolboltban meg 5980 ft.
Vagy akár UK-ből rendelve, 1 fontos postával is 6000 alatt kijössz...Aki nem figyel és ész nélkül vesz mindent ilyen helyeken az bánhatja ha később "rákeres".
-
Tizedes1
aktív tag
válasz
GSzarkaTAT #25531 üzenetére
ugyanezt kérdeztem én is tőlük.
De még vissza is kérdeztek, hogy hol láttam 260-270.000-ért az 50s20-t.
Mondtam, hogy a [Hivatalos Pana bolt] van, ami nem sufni web-bolt.. Majd az ár ismeretében! jött vissza egy fazon, akinek alul középen semmi foga és a szájában is megdöglött valami.ez csak úgy kikívánkozott...
Off: a wild russia 1080p anyaghoz egy működő linket nem tudna mutatni nekem?
-
mathgery
aktív tag
válasz
GSzarkaTAT #25501 üzenetére
Jó, de gondolom a futárnak megvan mondva, hogy "Béla ez plazma tv, ne fektesd el a furgonba". Ezt én nem látom a csomagoláson, hogy lett-e baja, mert a futár nem megfelelően helyezte el a kocsiban...
-
Elpresidente
tag
válasz
GSzarkaTAT #25363 üzenetére
mint C530 tulaj a saját tapasztalat a médialejátszóval kapcsolatban:
igazat adok GSzarkaTAT kollégának. A beépített lejátszó nem veszi fel a versenyt egy külső média lejátszóval. Nekem asus r1-m van és az mindent lejátszott. Ugyanazok a fájlok a tv lejátszójával nézve nem minden esetben mentek. Nem sokat teszteltem, de 10-ből 3 nem indult el.
-
Dorian
félisten
válasz
GSzarkaTAT #25363 üzenetére
A Samsung beépített lejátszója (egyedül a mezőnyben) kezeli a DTS hangokat. mkv-k ból max. H.264, 4.1 szintet támogat, ami azt jelenti, hogy kb. 10-15-ből egyet nem, de egyszerűen átkonvertálható 5.1-esre (ez nem hangot jelent!) Fogalmam sincs hány Mhz-es, de természetesen akadás mentesen játssza le az 1080p-s filmeket is. Mégis inkább kényszermegoldás, ha nincs pénz külső playerre, mert az sokkal kényelmesebb megoldást ad.
A G20 egyértelműen jobb, szebb képet ad (de nem úgy kell elképzelni, hogy a C530 rosszat), de ha nem 2m-en belül nézi az ember, akkor már többet ér a méret, mint a minőségkülönbség. Én 2,8m-ről nézem az 50"C530-at, nem cserélnék 42" G20-ra, csak 50" G20-ra. Csak az majdnem 2x annyiba kerül. -
zebra60
csendes tag
válasz
GSzarkaTAT #25360 üzenetére
Köszi a válaszod.
Annyit kérdeznék, hogy melyik samura gondolsz, mert én egy LCD-n (40c650) és egy plazmán (ps50 c530) is meditáltam. Mindkettő Samsung.
Egyébként azt tervezem, hogy aTV média lejátszóján keresztül HD-s filmet is néznénk (pc letöltés után például) , de ebben pillanatnyilag nem vagyok járatos illetve felkészült.
-
PB
tag
válasz
GSzarkaTAT #25137 üzenetére
Komoly kétségeim vannak hogy betöltötted-e már legalább a 25-öt, ezzel az írjál a svéd fóumba mert ez itt ám azért már azért Magyarország he. Ha meg mégis akkor súlyosabb a dolog.Vegyél egy tévét királycsávó ahol kellemesen érzed magad akarsz ne itt csak rugózzál.
A kikotatást köszi, a hülyéket és sznobizmust sosem bírtam főleg ha a kettő találkozik.
Az tegezésedre amihez hasonló a részemről nem történt meg, a fórumlakók érdekében inkább nem reagálok.
Jó fórumozást!
-
zetecR
addikt
válasz
GSzarkaTAT #25099 üzenetére
Lehet, hogy a kereslet határozza meg a kínálatot...?
-
ZEN1TH
őstag
válasz
GSzarkaTAT #25137 üzenetére
Szerintem ennyi eleg is lesz ebbol. Nem eleg hogy offoltok, de meg veszekedtek is. Tessek PM-ben folytatni. Senkit nem erdekel a szardobalas.
DM-Fan
-
PB
tag
válasz
GSzarkaTAT #25094 üzenetére
Te ki mégis ki a tököm vagy? Mi köze a sikernek itt ahhoz, hol vásárolsz?
Semmivel nem szeretek jobban egy Expert-t vagy Media Marktot vagy Hifi Klubbent (legalábbis ezek a "jobb" elektronikai boltok itt Svédországban), mint ha feltűnik hogy egy tescoban a legolcsóbb akkor azt megvenni. Biztos megalázó besétálni , mi?
Baker ha ezen méred a sikert, komoly önértékelési problémáid lehetnek.Másrésztől meg biztos felemelő dolog sikeresen végigszivatni a személyzetet, mikor valaki végigteszteli az összes tévét, fenti "sikeres embererek" vásárlóhelyein, majd megveszi egy webboltban.
Azok után meg pláne semmi bajom a tescoval miután amikor tévét vettem belefutottam pár szürkeimportos web boltba, a tescoban meg minden rendben volt.G20-at az életben nem fogsz onnan venni, sem más komolyabb TV-t, de leszarom azt a 8-10 típust amit lapostévékből forgalmaznak pont van egy jó vétel.
És igen, ha tehetem megveszem áfa nélkül azt a évi néhány tartós fogyasztási cikket, adózok eleget mások helyett is hogy ne érdekeljen az a pár tizezer forintot amit megtarthatok.
Mostanában ritkában olvasom ezt a fórumot, de te kivágtad a biztit, jobban mint egy LCD troll.
-
Daffni2
addikt
válasz
Aki meg TESZKÓBÓL vesz tv-t...nos, az sikeres ember nem lehet, tudjuk..
Nagyon örülök, hogy sikertelen vagyok, de azért 109 900-ért igen jó volt megvenni a Tesco-ból a TV-met.Panasonic TX-P42C2
-
Gabor970
addikt
válasz
GSzarkaTAT #25118 üzenetére
szerintem nem kell még plazmára sem redukálni. Melyik a legjobb 42"-os TV 230e Ft áron. Nincs kétség: a 42G20-as Panasonic plazma.
Sanci:
véleményem szerint az adott összegből egy adott méretben a lehető legjobb képminőségűt választanám. Nem vennék az 50"-os tv-m helyett még G20-at sem 42"-osban, pedig lényegesen jobb a képe mint a legalapabb samumnak.
-
szp1
addikt
válasz
Ez az egymillió dolláros kérdés.
Szerinted? -
Cha-b
senior tag
válasz
Sanszos, hogy a 42g20, de majd jönnek a többiek is és megmondják.
-
BaLee
addikt
válasz
GSzarkaTAT #25099 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy találj, bár vannak még csodák...
HD readyból csak C2-t láttam a mienkben, Full HD-ból csak U szériát.
-
gban
veterán
válasz
Nyakadat ne tedd rá, mert buknád a fogadást, de köszönöm az ismeretlenül történő megítélést...
Leírtam azt is, hogy hivatalos a dolog, számlával, stb., csak a nagykerből nem egy nagy bolt veszi meg, hanem egy kicsi cég, akitől én venném. És nem venném cégesen, ezt honnan vetted?
Azt is leírtam hogy SEE-s termékről van szó, tehát nem szürkeimport és nem rontja a bizniszüket.
Tescoból ezek szerint nem szabad megvenni a C2-t ha 110 lesz megint akkor sem?
Inkább máshol 130-ért?
Köszönjük Emese... -
BaLee
addikt
válasz
GSzarkaTAT #24667 üzenetére
Nem feltétlenül más az ára, ők gondolom olyan beszállítótól rendelnek aki csak ezüsttel foglalkozik. Persze valamennyire befolyásolhatja az árat, hogy melyikből mennyi fogy.
Ha a színe miatt nem viszik valamelyiket azt a végén mindig olcsóbban szokták adni. -
BaLee
addikt
válasz
GSzarkaTAT #24652 üzenetére
Szerintem korrekt!
Viszont csak ezüst színben van nekik, feketét nem forgalmaznak.
Ezt az ajánlatuknál is írták nekem. Egy 1m-es HDMI kábel mondjuk 1000ft alatti tétel.Ha tervezel valamit venni még náluk akkor az 5000Ft nem rossz. Így már 200k körül van egy 42G20. Bár meggondolandó, hogy +20 ezer nem ér-e meg 3 év garit.
-
alterra
csendes tag
válasz
GSzarkaTAT #24652 üzenetére
Ingyenes házhoz szállítás igaz. 5ezer Ft-os vásárlási utalvány virtuális, csak náluk a következő vásárlásnál fogják beszámítani. Fél év után ha addig nem vásárolsz, akkor törlik ezt a lehetőséget. HDMI kábelt pontosan 1métereset fogsz kapni, kérdés, hogy az mire elég. Minősége mondjuk nem rossz a kábelnek.
-
zozo81
csendes tag
válasz
GSzarkaTAT #24225 üzenetére
Havi 1000
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
GSzarkaTAT #24215 üzenetére
Ez nem vitás, ezzel egyetértek, pontosan ezért választottam én is az 50G20-at. Viszont azt az előbb leírtak alapján be kell látni, hogy a többségnek erre nincs szüksége, illetve nem engedheti meg magának. Én is nehezen, de ez a hobbim, erre teszek félre, amikor tudok és úgy vagyok vele, hogy törekedni kell a tökéletesre és az elérhető legjobbra, ráadásul most a garanciaakcióval mindezt megfejelve ki lehet tolni a következő TV-vásárlást minimum 5 évnyi távolságra.
-
szp1
addikt
válasz
GSzarkaTAT #24211 üzenetére
Elég sok privátot kapok melyben tanácsot kérnek. Azzal kezdik, hogy feltétlenül G20-at kell venni, mert mindenki azt dicséri, vagy esetleg az olcsóbb típusoknak is nézhető-e a képük...
A NatGeo és az Eurosport is HD ( 1080i ), és nagyon jól mutat még a C2-n is. Pedig az 120e.Forint.
-
szp1
addikt
válasz
GSzarkaTAT #24197 üzenetére
Már ne is haragudj, de ez hülyeség.....miért kellene felső kategóriás TV-t vennie súlyos pénzekért, amikor egy X20-on is tökéletesen jön az SD adás? Inkább költse azt a valag pénzt hasznosabb dolgokra. Lehet, hogy nem az a fajta, aki kalibrátorral meg feketeszint mérővel néz TV-t.
Persze majd megerősít, vagy megcáfol ha akar.Dorian: én sem nagyon vagyok képben, de láttam működés közben ezt a kamerás-érzékelős cuccot, és elég jópofa volt...
-
szp1
addikt
válasz
GSzarkaTAT #24166 üzenetére
Csak egy példa: ez a lejátszó is 3D képes és 1.3 HDMI van rajta.
Nem mintha ezt ajánlanám, csak ezt találtam meg a leghamarabb. Nem függ össze a HDMI 1.4 és a 3D megjelenítés. -
KTTech
veterán
válasz
GSzarkaTAT #24055 üzenetére
Nekem ilyen van, megelégedéssel használom. Az új FW igen jó rajta.
-
nemtomcsak
csendes tag
válasz
GSzarkaTAT #23998 üzenetére
Szia! Az a baj, hogy nem kicsit zúg..... ( képtartalomtól függően zúg folyamatos hullámvasút...
) És ha már keményen megkérik az árát akkor nekem ne zúgjon.
-
vhunor
őstag
válasz
GSzarkaTAT #23934 üzenetére
Nagyjából 3 millió forint értékben vásároltam high-end hifi cuccokat Szingapúrból, az összeset ingyenes DHL Express szolgáltatással küldték. A dealextreme.com webshop évek óta ingyenesen szállít világszerte.
A bolthoz: senkinek nem mondtam, hogy ott vásároljon, pusztán megosztottam egy infót, meg előtte megpróbáltam lecsekkolni a céget.
-
ZEN1TH
őstag
válasz
GSzarkaTAT #23901 üzenetére
inkabb vegyel egy 50g20-at ha tudsz
kiveve ha kell a 3d
-
BaLee
addikt
válasz
GSzarkaTAT #23887 üzenetére
Fogadunk?
Itthon az 5 év gari egy kiterjesztés, az eredeti garifüzetben nincs nyoma és csak a garifüzettel és a számlával együtt érvényes.
Ráadásul gyártási szám alapján hagyják jóvá azokon a tv-ken amit ők hozta forgalomba.Ha egy külföldi idejön, megveszi, beregisztrálja, megkapja az 5 évet. De 3 évesen ha beviszi egy külföldi szervízbe megmondják neki, hogy ez a kiterjesztés náluk nem érvényes, csak Magyarországon.
Ha egész európában lenne 5 év gari akkor temészetesen nem erről lenne szó.
-
Somansky
aktív tag
válasz
GSzarkaTAT #23733 üzenetére
Olvasom, olvasom már vagy 3 napja...akkor valami mellett elsiklottam.
-
kosaras76
csendes tag
válasz
GSzarkaTAT #23552 üzenetére
Na elküldtem emailben!
-
BaLee
addikt
válasz
GSzarkaTAT #23529 üzenetére
Hogyne olvastam volna.
Vicc.
1. Nekem nem írtak visszajelzést, szóval a Panasonic Hungary elmehet a picsába. És még finoman fogalmaztam.
2. Beszéltem a tulajjal neki azt mondta, hogy ő beszélt velük és neki e-mailje is van róla, hogy hivatalos viszonteladó és érvényes lesz a tvkre az 5 év gari.
Szerinte ez a Slárku Gábor valami új ember meg mittudomén.Mondtam, hogy akkor beszéljen velük és kapjunk egy hivatalos e-mailt a forgalmazótól, ha mégsem ez az igazság. Nem mondta azt, hogy ok.
Szóval most csak úgy vagyonk. Nekem tele a tököm az egésszel meg ezzel a nagy magyar valósággal.
-
BaLee
addikt
válasz
GSzarkaTAT #23523 üzenetére
Persze, hogy rajta. Már hívhatja bárki.
-
BaLee
addikt
válasz
GSzarkaTAT #23383 üzenetére
Ja azt hittem a Panasonictól válaszoltak...
Azért ott is lehet káosz, hogy egy ilyen kérdésre nem tudnak válaszolni. Mi van ebben az országban, eszem megáll...
-
BaLee
addikt
válasz
GSzarkaTAT #23380 üzenetére
Kik azok az ők?
-
BaLee
addikt
válasz
GSzarkaTAT #23356 üzenetére
Panasonictól még várom a választ...
-
N.Laca64
csendes tag
válasz
GSzarkaTAT #23310 üzenetére
Egyszerűen nem találtam miskolcon U20-at kiállítva,pedig hetek óta mikor a szabadidőm engedi nézem a boltokat,de csak más típusokat láttam.Szívem szerint 50G20-at vennék,a fórum hozzászólásai alapján,csak hát anyagilag nekem az túl nagy falat.Már rég óta ha tehetem Panasonic termékeket szoktam vásárolni,bízom a márkában.Ezért mertem látatlanban megrendelni az U20-at,na meg a fórumba is beleolvasgattam.
-
szp1
addikt
válasz
GSzarkaTAT #23310 üzenetére
Legalább nem vacakolt hetekig, naponta módosítva az aktuális favoritot..
Meg aztán lehet, hogy elolvasta a hozzászólásokat itt a fórumon.
Csak éppen nem kérdezett. -
szp1
addikt
válasz
GSzarkaTAT #23074 üzenetére
Gyakorlatilag minden Kínában készül. Ami nem, ahhoz az alkatrész.
-
Dave77
tag
válasz
GSzarkaTAT #23068 üzenetére
Nem olyan sok az. 5-6 hálózat boltja vannak felsorolva, mind a drágább kategóriából. (áthúzott taps)
-
BaLee
addikt
válasz
GSzarkaTAT #23074 üzenetére
Ha Japánban gyártanák 1.5x ennyibe kerülne.
Persze lehet minőségi különbség, de ekkora nem. Gyártás alatt meg legtöbbször csak összeszerelést értek, de ahhoz már elég, hogy megkapja a Made In China feliratot...
-
BaLee
addikt
válasz
GSzarkaTAT #23069 üzenetére
Ma már szinte mindent szinte Kínában gyártanak. Lehet a legmenőbb márkától származó erősítő, hangfal vagy bármilyen műszaki cikk.
Ezzel újat mondtaM
-
szp1
addikt
válasz
GSzarkaTAT #23069 üzenetére
HDI Dune Limited
Company address:
RMs 1101-1104, 11/F., Nan Fung Tower, 173 Des Voeux Road Central, Hong KongMert ha az lenne akkor nem vennéd meg csak emiatt?
-
szp1
addikt
válasz
GSzarkaTAT #22747 üzenetére
Ott, ahol linkeltem.
"Mondjuk az EUR váltás miatt lehet nem éri meg."
Ezt nem tudom értelmezni. Itthon eladási áron veszed az eur-t, pénzváltónál ma reggel 279-ért lehetett venni Győrben.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest